Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Re: Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...
@VDC @Tapan pěkný. Sprchovej kout bych taky potřeboval předělat 
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Opravdu jen kutilský počin, styl tak trochu či úplně Pat a Mat, ostatně já tuhletu dvojku miluji
Již léta mě sralo okénko na půdě, rám skla a hlavně samotný okenní rám. Po předchozích bylo už načlé, v jednom míst trouchnivé, zub času a nějaký hlodavec či fták tomu dal korunu a byly tam už díry jak do prdele, myš tama hravě proleze, cokoliv nežádoucího. A taky že se tudy už něco dralo... Fotku původního stavu nemám.
Okno jsem vyměňovat nechtěl, není sice pěkné, ale je to neobývatelná část chalupy a pohledově je totálně zašitá, očím z rozumného dosahu, jak se říká, severní strana, od hnojA, blízko je plot, nikdo tam moc nechodí, natož aby hleděl nahoru.
Věděl jsem co s tím zkusím udělat, ale nechtělo se moc do toho, v zimě ne a v létě zas pod střechou strašný hic, taky jsem si říkal, že když to okno preparuji, říznu, tak ho není úplně dobré nechat dlouho v takovém stavu napospas nepřízni počasí, dešti apod.
Minulou sobotu konečně nastala vhodná chvíle. KO části okenního rámu jsem opatrně vyřízl, kupodivu rám zůstal na místě
pak jsem našel kousky tvrdého dřeva a měřil, řezal, trošku brousil. Byly to tvarově ne úplně jednoduché řezy, zakulacené, totiž s řezem radikálním jsem skončil až u šroubovice pantu, odhalil se...čím to vše potom slepit, expanzní pěna mě došla a stejně jsem potřeboval i něco jiného, vysral jsem se na nákup čehokoliv a použil rozdělaný Braven tmel na sádroše. Mám s ním dlouhá léta ty nej zkušenosti, dělá se s ním, moc fajnově, nepraská, je elastický, přitom tvrdý, snese svou nanesenou tloušťkou opravdu různorodé, mini i dosti velké opravy, zápravy.
Na prasáka jsem nové kousky rámu slepil vzájemně a i se zdivem tímto tmelem, vyplnil taky ostatní mezery. I samotné okno jsem jím opravil. Říkal jsem si, jak tohle bude držet, ale spoj je teda naprosto vyhovující, drží to velice, velice dobře, musel bych za to fest zabrat, či se za to pověsit, ale to by stejně klidně vyletělo celé okno i s rámem ven, je to jen štítová zeď...
Ještě doplním tmel do samotného rámu skla, v jednom místě to prosvítá a nějaká kapka se tamtudy dnes dostala, ale to jsem už věděl hned po repasi okna, nechtěl jsem nanášet nějaké mega vrsty, dám tam nejspíš kousek těsnění, či ještě lépe malou plech okapničku.
Rám i rám skla jsem ještě natřel starou barvou, takže mě to celé nestálo zbytečně vůbec nic a to mě potěšilo, to jsem přesně zamýšlel
Tož tj vše, mega dílo
ale mě to vážně stačí, ještě mě to okno možná i přežije a valit do toho zbytečné prachy nemělo smysl.
Čemu opět blahořečím je aku vercajk, vše Lidl, mafl- ten byl teda super, flexa performance a pak přímočarka z lidl multi vercajk kufříku, taky odtud i bruska a renovátor. Vercajk z multi kufříku se před léty sekl, už jsem ho chtěl vyhodit, pak se zase motor zničehonic rozešel a tentokrát opět fungoval, tomu říkám za pár peněz hodně muziky.
Děkuji za trpělivost, Vláďa takhle podobně dlouze popsal své majstrštyky s bávem, neskutečné a já tohle

Již léta mě sralo okénko na půdě, rám skla a hlavně samotný okenní rám. Po předchozích bylo už načlé, v jednom míst trouchnivé, zub času a nějaký hlodavec či fták tomu dal korunu a byly tam už díry jak do prdele, myš tama hravě proleze, cokoliv nežádoucího. A taky že se tudy už něco dralo... Fotku původního stavu nemám.
Okno jsem vyměňovat nechtěl, není sice pěkné, ale je to neobývatelná část chalupy a pohledově je totálně zašitá, očím z rozumného dosahu, jak se říká, severní strana, od hnojA, blízko je plot, nikdo tam moc nechodí, natož aby hleděl nahoru.
Věděl jsem co s tím zkusím udělat, ale nechtělo se moc do toho, v zimě ne a v létě zas pod střechou strašný hic, taky jsem si říkal, že když to okno preparuji, říznu, tak ho není úplně dobré nechat dlouho v takovém stavu napospas nepřízni počasí, dešti apod.
Minulou sobotu konečně nastala vhodná chvíle. KO části okenního rámu jsem opatrně vyřízl, kupodivu rám zůstal na místě

Na prasáka jsem nové kousky rámu slepil vzájemně a i se zdivem tímto tmelem, vyplnil taky ostatní mezery. I samotné okno jsem jím opravil. Říkal jsem si, jak tohle bude držet, ale spoj je teda naprosto vyhovující, drží to velice, velice dobře, musel bych za to fest zabrat, či se za to pověsit, ale to by stejně klidně vyletělo celé okno i s rámem ven, je to jen štítová zeď...
Ještě doplním tmel do samotného rámu skla, v jednom místě to prosvítá a nějaká kapka se tamtudy dnes dostala, ale to jsem už věděl hned po repasi okna, nechtěl jsem nanášet nějaké mega vrsty, dám tam nejspíš kousek těsnění, či ještě lépe malou plech okapničku.
Rám i rám skla jsem ještě natřel starou barvou, takže mě to celé nestálo zbytečně vůbec nic a to mě potěšilo, to jsem přesně zamýšlel

Tož tj vše, mega dílo

Čemu opět blahořečím je aku vercajk, vše Lidl, mafl- ten byl teda super, flexa performance a pak přímočarka z lidl multi vercajk kufříku, taky odtud i bruska a renovátor. Vercajk z multi kufříku se před léty sekl, už jsem ho chtěl vyhodit, pak se zase motor zničehonic rozešel a tentokrát opět fungoval, tomu říkám za pár peněz hodně muziky.
Děkuji za trpělivost, Vláďa takhle podobně dlouze popsal své majstrštyky s bávem, neskutečné a já tohle

Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Šímo hezky jsi to zrepasoval. Na půdu paráda !!
http://www.instagram.com/monstersubarus_house
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Pěkný Šímo 
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
-
- Člen_SubaruFanClubu
Dík, ještě jsem zvažoval spojit rám vzájemně pěkně postaru stolařsky jak se má, zámek- výřez, ale ono to řezání do rámu nedělalo moc dobrotu, začlo trošku padat zapravení
s tím jsem samozřejmě počítal, tak nic. A vruty, kolíky či jiný spoj jsem zavrhl.

Forester 2.0 SG 2002
-
- Člen_SubaruFanClubu
Dnes odpoledne jsem jeli na otočku na chalupu, pohodový den, trošku ještě chladněji, ale fajn. Včera jsem naložil do forejse do kufru přes 200 kg betonové dlažby, dovezl kurýr před továrnu...(niveláky stále fungujou, aby tak ne
)tak to vyšlo akorát, dnes jsem venku položil, nějak jsem to neplánoval, ani když jsme jeli na chalupu, no nakonec se vyloženě chtělo.
Forejs svezl pohodlně svahem, zahradou až pod chalupu.
Vykopal jsem betony, kameny, shrnul hlínu, vše srovnal od oka a poté i vodováhy do sklonu, podsypal štěrkem a položil. Vypadá to teď ještě všelijak, ale není úplně hotovo, vlevo u zeleně a zezadu od zdi chalupy to přijde dodělat, položit vzrostlý oleandr apod, ono to pak bude spolu se vším okolním parádně ladit, to pak nafotím... jinak nemohlo být vše v rovině, je to přesně jak nás okolnosti pustili, dovolili nám to a jak jsme původně i chtěli. Takhle totiž i mimo jiné naprosto skvěle vsakovala přebytečná voda z okapu, žádné louže, či bahno, naprosto nic, sucho. Snad to tak i zůstane, věřím, že jo.
Dlažbu, její složení, vzory a tvary vybrala Díťa, já to jen schválil
a potvrdil tu lepší ze dvou variant.
Chystali jsme se na to už delší dobu, původní foto je vlastně stav po opravě střechy, včetně nových okapů a svodů, provizorka.
Až na místě jsem řešil, jak ukončit betonové koryto, ať se voda nevrací kde zdi, kdyby jí teklo zrovna moc, jestli nalepit plochý kámen, nebo co, pak jsem v kůlně nalezl okap jako nový, odřízl záslepku z jeho konce a ten tam pasoval jak fík. Jen jsem ho nalepil mamutem schválně výše, ať má přesah až ke zdi chalupy.
Štěrku tu máme se sousedem zásobu z opravy cesty, mamut jsem měl rozdělaný, takže investice " jen" ta dlažba. Rýnu jsem nakonec taky nemusel upravovat, je jsem podložil gumou objímku rýny, padala sama od sebe dolů.
Teď jen aby mělčí koryto stačilo při větších deštích, ale když tam bylo to co tam bylo, cosik plochého plechového
naprosto mělkého dobrých deset let a stačilo to, tak to musí stačit taky. Ještě to samé udělám jinde, na druhém rohu chalupy, tam přijdou místo plech žlabu, taky 10 ročná provizorka
dvě tyhle beton koryta, po kterých se dá v pohodě přejet sekačkou i traktorem a bude to hlavně vypadat úplně jinak.
Dnes fakt max pohodová práce, hraní si
Edit: fotky se popřeházely, tak je pomíchaný původní stav a současný.

Forejs svezl pohodlně svahem, zahradou až pod chalupu.
Vykopal jsem betony, kameny, shrnul hlínu, vše srovnal od oka a poté i vodováhy do sklonu, podsypal štěrkem a položil. Vypadá to teď ještě všelijak, ale není úplně hotovo, vlevo u zeleně a zezadu od zdi chalupy to přijde dodělat, položit vzrostlý oleandr apod, ono to pak bude spolu se vším okolním parádně ladit, to pak nafotím... jinak nemohlo být vše v rovině, je to přesně jak nás okolnosti pustili, dovolili nám to a jak jsme původně i chtěli. Takhle totiž i mimo jiné naprosto skvěle vsakovala přebytečná voda z okapu, žádné louže, či bahno, naprosto nic, sucho. Snad to tak i zůstane, věřím, že jo.
Dlažbu, její složení, vzory a tvary vybrala Díťa, já to jen schválil

Chystali jsme se na to už delší dobu, původní foto je vlastně stav po opravě střechy, včetně nových okapů a svodů, provizorka.
Až na místě jsem řešil, jak ukončit betonové koryto, ať se voda nevrací kde zdi, kdyby jí teklo zrovna moc, jestli nalepit plochý kámen, nebo co, pak jsem v kůlně nalezl okap jako nový, odřízl záslepku z jeho konce a ten tam pasoval jak fík. Jen jsem ho nalepil mamutem schválně výše, ať má přesah až ke zdi chalupy.
Štěrku tu máme se sousedem zásobu z opravy cesty, mamut jsem měl rozdělaný, takže investice " jen" ta dlažba. Rýnu jsem nakonec taky nemusel upravovat, je jsem podložil gumou objímku rýny, padala sama od sebe dolů.
Teď jen aby mělčí koryto stačilo při větších deštích, ale když tam bylo to co tam bylo, cosik plochého plechového

Dnes fakt max pohodová práce, hraní si

Edit: fotky se popřeházely, tak je pomíchaný původní stav a současný.
Forester 2.0 SG 2002
Pěkně Susede, nezahálíš! Paráda.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
-
- Člen_SubaruFanClubu
Dík, plánů prý je a jakých
i já mám své- vlastní, ale my se ženou naštěstí v těch chalupářských vizích vždy nakonec setkáme, či přímo od začátku to vidíme oba naráz.
Ještě přidám onu rozšířenou skalku, po novém kamenném vstupu a zídce i chodníku z kamenů. Byla původně o půlku užšší, ta skalka, Dítě to nedalo a rozšířila ji, už je částečně osazená a fakt to teď dává smysl, tvar, opticky ladí.
Zase se nakopala a navozila hlíny, neskutečně moc, vozila kolečka hlíny a krtinců do krpálu nahoru k chalupě, plné kolca
fakt vysilující, zkusil jsem to taky, i švára, ten si jen ťukal na čelo
vozila kameny, vykopávala je, skládala, odkopával staré, hlínu atd atd.
Mě se to moc, moc líbí, stálo to za to.
Sakra chybí pohled zespod, no nic, i tak krmím zde opět hodně, tak to stačí.

Ještě přidám onu rozšířenou skalku, po novém kamenném vstupu a zídce i chodníku z kamenů. Byla původně o půlku užšší, ta skalka, Dítě to nedalo a rozšířila ji, už je částečně osazená a fakt to teď dává smysl, tvar, opticky ladí.
Zase se nakopala a navozila hlíny, neskutečně moc, vozila kolečka hlíny a krtinců do krpálu nahoru k chalupě, plné kolca

Mě se to moc, moc líbí, stálo to za to.
Sakra chybí pohled zespod, no nic, i tak krmím zde opět hodně, tak to stačí.
Forester 2.0 SG 2002
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Šímo moc hezký to máte !!
http://www.instagram.com/monstersubarus_house
- gerda
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Michal Gerych
Opravdu moc pěkně @Šímo se ženou zvelebujete, jen tak dál 
Ještě bych zvážil u svodu z rýny patní výtokové koleno.

Ještě bych zvážil u svodu z rýny patní výtokové koleno.
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.
Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
- puschpull
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Püschel
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, Radku!
Plno práce a radost z výsledků. Máte to tam moc pěkné.
Plno práce a radost z výsledků. Máte to tam moc pěkné.

Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
-
- Člen_SubaruFanClubu
Děkujem!
Gerda, koleno jsem kdysi zvažoval, ale bylo by to už na knap, jestli to by to vůbec vyšlo, sud by musel být zase dál od rýny a tak by přepad byl na hraně kádě, nebo už mimo něj, ještě uvidím při prvním dešti. Ale nejspíš ne.
Jen tak pro představu, těchhle pár sazeniček stálo 2200 kč, je to nelevná záležitost, hlavně když takhle zjara jezdíváme takhle naloženi často. Není na fotce dobře vidět vše, ale i tak, moc toho není, utopí se to v našich skalkách a jinde jak nic a jedeme dál
Tohle už patří spíš do zahrady, nicméně je to doplnění k výše psanému.
Příště zkusíme ještě jiné zahradnictví, tu na vsi, prý je tam levněji. Jinak kupujem v zahradním centru valmez, mají pak prodejnu ještě v Jindřichově Hradci, mají to veliké, mega nabídka... ostatně majitelé jsou někde z čech, nejspíš z jižních. Co si tak pamatuji, koupili tu dům a žili tu, zda stále nevím, omlouvám se za případně nepřesné informace.
Gerda, koleno jsem kdysi zvažoval, ale bylo by to už na knap, jestli to by to vůbec vyšlo, sud by musel být zase dál od rýny a tak by přepad byl na hraně kádě, nebo už mimo něj, ještě uvidím při prvním dešti. Ale nejspíš ne.
Jen tak pro představu, těchhle pár sazeniček stálo 2200 kč, je to nelevná záležitost, hlavně když takhle zjara jezdíváme takhle naloženi často. Není na fotce dobře vidět vše, ale i tak, moc toho není, utopí se to v našich skalkách a jinde jak nic a jedeme dál

Tohle už patří spíš do zahrady, nicméně je to doplnění k výše psanému.
Příště zkusíme ještě jiné zahradnictví, tu na vsi, prý je tam levněji. Jinak kupujem v zahradním centru valmez, mají pak prodejnu ještě v Jindřichově Hradci, mají to veliké, mega nabídka... ostatně majitelé jsou někde z čech, nejspíš z jižních. Co si tak pamatuji, koupili tu dům a žili tu, zda stále nevím, omlouvám se za případně nepřesné informace.
Forester 2.0 SG 2002
-
- Člen_SubaruFanClubu
Níže je realističtější foto množství sazenic.
Přikládám také foto jakž takž hotové dlažby pod kádí, není ještě finále, ale už se to rýsuje, taky foto oné rozšířené skalky, tentokrát zespod, opravdu se vše ještě vysazuje, bude to bohatší, fest, ale pak už bych to zde k dobru nedal, zapomněl.
Co se mě líbí, je krokus, to jsem ani nevěděl, že ho tam Díťa zasadila, u té její zdi nářků, jak vtipně komentoval Šaman
prý tam přijde zasadit ještě jeden, jen tam chodí sfině zajíc a vše ožírá
dnes tu s námi přes den volně bivakoval...
No a já vykopával kamení, ještě ze staré hromady, vozil jej spolu s hlínou, upravoval septik, odtok z něj, sekal strunou apod takové opravdu jen drbky, ale pak jsem teda ještě pozdě odpoledne vykopal drenáž, či spíše svod vody, o to nic, má to jen 10-11 metrů, zde předseda a podobní s prstem v nose- levopraví lopaťáci
je to hluboké na rýč, někde víc, vsakovací ďoura co mě pustil rýč...ale že jsem to dal ze svými zády, to teda čumím, záda přitom v pohodě i teď, jen samozřejmě za celý den tělo krásně zhuntlé. To fakt čumím, od té doby co mám tu fakír podložku a pravda taky se snažím aspoň trošičku cvičit jinak, tak už nemívám bolesti, jen náznaky, jen sem tam, ale to se dá vše hned zahnat, tak uvidím, navíc podložku jsem nepoužil už pár týdnů...ještě před rokem, bych na kopání mohl rovnou zapomenout, nebo jen po dolosva kousíčkách, velice opatrně, mazec, kéž by to tak i zůstalo!
Ten výkop byl ale přeci jen trošku dřina, jílovitá půda, ztěžklá, kořeny, něco jsem holt musel odseknout, ale zase to pravda nebylo suché, aspoň něco
teď jen aby to bylo k něčemu, jílovice je na drenáže svině, no uvidí se, tentokrát to už nevzdám, kdybych měl kopat dalších sto metrů
Výkop pokračuje až za plot, dalších pár metrů, podkopat tedy plot, hotovo, teď to musím nechat na fuknční zkoušku, zda budu nasraný, nebo ne 
Vykopáno bylo celkem rychle, moc pomohl rýč se zuby, skrz kořínky a kořeny.
Přikládám také foto jakž takž hotové dlažby pod kádí, není ještě finále, ale už se to rýsuje, taky foto oné rozšířené skalky, tentokrát zespod, opravdu se vše ještě vysazuje, bude to bohatší, fest, ale pak už bych to zde k dobru nedal, zapomněl.
Co se mě líbí, je krokus, to jsem ani nevěděl, že ho tam Díťa zasadila, u té její zdi nářků, jak vtipně komentoval Šaman

No a já vykopával kamení, ještě ze staré hromady, vozil jej spolu s hlínou, upravoval septik, odtok z něj, sekal strunou apod takové opravdu jen drbky, ale pak jsem teda ještě pozdě odpoledne vykopal drenáž, či spíše svod vody, o to nic, má to jen 10-11 metrů, zde předseda a podobní s prstem v nose- levopraví lopaťáci

Ten výkop byl ale přeci jen trošku dřina, jílovitá půda, ztěžklá, kořeny, něco jsem holt musel odseknout, ale zase to pravda nebylo suché, aspoň něco

Vykopáno bylo celkem rychle, moc pomohl rýč se zuby, skrz kořínky a kořeny.
Forester 2.0 SG 2002
- puschpull
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Püschel
- Kontaktovat uživatele:
No vy frčíte, Radku. Paráda.
Máte to tam moc pěkné!

Bude to tam nyní jistě hodně tvůrčí květen.
Máte to tam moc pěkné!

Bude to tam nyní jistě hodně tvůrčí květen.

Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Škoda Fabia Combi (2004)
Škoda Fabia Combi (2004)