Torque Pro
Torque Pro
Predpokladam, ze asi niekto pouzivate Torque Pro na OBDckovanie.
Uz som to asi spominal kedysi, pri pusteni na autodetect to spravi taku vec, ze rozsvieti pauubovky, popreblikava kadeco , povypina systemy a podobne.
Tak som to dal manualne do CAN rezimu, 11b, 500kbit/s. A to bolo o cosi lepsie, ale tak ci tak pri polovani preblikavalo, ze AutoStartStop OFF, kazdych par sekund. Ale aspon to komunikovalo. No pri niektorom z dalsich pokusov uz ostalo pecene kura atd, takze bateria odpojit.
Adapter je klasicka WIFI Cina ELM327, nieco taketo https://www.aliexpress.com/item/1005002857427418.html
Verziu neviem, ci 1.5 alebo 2.1. Na moje "starsie" auto sa mi zda, ze odporucaju skor 1.5.
Inak toto mi spravilo asi pred rokom aj s nejakym softom z Windows, s tym istym adapterom.
Nemate niekto skusenost, ci toto moze byt adapterom ?
Moc sa mi nechce expoerimentovat, lebo 4 z 5 pokusov skoncia odpojenim baterie=resetom ECU, klucik nestaci.
Normalne rozmyslam, ze si kupim nejaku serioznejsiu verziu aj so sw. Napr. https://www.klavkarr.com/, lebo ten je v kombinacii so Subaru celkom chvaleny.
Alebo este opacim par cinanov ? Aspon nejaky o cosi drahsi Vgate ?
Edit: podla netu nie som asi jediny
Uz som to asi spominal kedysi, pri pusteni na autodetect to spravi taku vec, ze rozsvieti pauubovky, popreblikava kadeco , povypina systemy a podobne.
Tak som to dal manualne do CAN rezimu, 11b, 500kbit/s. A to bolo o cosi lepsie, ale tak ci tak pri polovani preblikavalo, ze AutoStartStop OFF, kazdych par sekund. Ale aspon to komunikovalo. No pri niektorom z dalsich pokusov uz ostalo pecene kura atd, takze bateria odpojit.
Adapter je klasicka WIFI Cina ELM327, nieco taketo https://www.aliexpress.com/item/1005002857427418.html
Verziu neviem, ci 1.5 alebo 2.1. Na moje "starsie" auto sa mi zda, ze odporucaju skor 1.5.
Inak toto mi spravilo asi pred rokom aj s nejakym softom z Windows, s tym istym adapterom.
Nemate niekto skusenost, ci toto moze byt adapterom ?
Moc sa mi nechce expoerimentovat, lebo 4 z 5 pokusov skoncia odpojenim baterie=resetom ECU, klucik nestaci.
Normalne rozmyslam, ze si kupim nejaku serioznejsiu verziu aj so sw. Napr. https://www.klavkarr.com/, lebo ten je v kombinacii so Subaru celkom chvaleny.
Alebo este opacim par cinanov ? Aspon nejaky o cosi drahsi Vgate ?
Edit: podla netu nie som asi jediny
- samvaculik
- Vášnivý uživatel
- Jméno a příjmení: Samuel Vaculík
- Kontaktovat uživatele:
Re: Torque Pro
Ahoj,
mám o kus starší auto, než ty, ale mně skvěle funguje toto: https://www.sunnysoft.cz/z/517PKX-009/k ... ikace.html
Číňan mi taky občas blbnul, až skončil úplně.
mám o kus starší auto, než ty, ale mně skvěle funguje toto: https://www.sunnysoft.cz/z/517PKX-009/k ... ikace.html
Číňan mi taky občas blbnul, až skončil úplně.
▶︎ Subaru Outback BP 2.5i 127kw MT 2008, vlákno zde
▶︎ Suzuki Swift SPORT 1.6 92kw 2007
▶︎ Ex Mazda 323f BJ 1.5 65kw 2000
▶︎ Suzuki Swift SPORT 1.6 92kw 2007
▶︎ Ex Mazda 323f BJ 1.5 65kw 2000
Když jsem viděl, co to posílá na sběrnici, ať už je to softwarem nebo samotným adaptérem, tak jsem jakýkoliv ELM zredukoval na použití při nouzovém zjišťování chyby. Rozhodně bych nejezdil s trvale zapojeným a už vůbec bych ho tam nenechával.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE)
[vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno

Myslis tvar signalu, casovanie, urovne ?
Ja to tam nechcem mat stale, tento konkretny adapter.
Konnwei je taka slusna cina, nieco uz od nich mam.
Ja to tam nechcem mat stale, tento konkretny adapter.
Konnwei je taka slusna cina, nieco uz od nich mam.
Myslím data. Zrovna autodetekce CAN rychlosti a protokolu se dá udělat úplně pasivně. A ono to tam často posílá všemožný bordel, který může způsobit a dřív nebo později způsobí nějaké nepěknosti, když se to trefí do něčeho, co se některé z jednotek nezamlouvá. Pak to rozbije nějaký countery, které řeší kontinuitu přenosu mezi jednotkama, vyhází to chyby a tak... nebo to rozbliká kontrolky, zahejbe ručičkama atd... protože se to trefí do něčeho, co BIU překládá z HS na LS.
Takže je jenom otázka času, než se to trefí do něčeho, co přenastaví třeba nějaké nastavení.
Přitom jsou na to normy a stačilo by tam prostě neposílat ten bordel. Ale jak jsem psal, nezkoumal jsem, jestli to dělá ten adaptér samotnej nebo SW. Ono vůbec ta koncepce ELM a ovládání přes AT příkazy je taková vtipná.
Ale rozhodně to zpopularizovalo svět komunikace s autama... možná až moc. 
Takže je jenom otázka času, než se to trefí do něčeho, co přenastaví třeba nějaké nastavení.
Přitom jsou na to normy a stačilo by tam prostě neposílat ten bordel. Ale jak jsem psal, nezkoumal jsem, jestli to dělá ten adaptér samotnej nebo SW. Ono vůbec ta koncepce ELM a ovládání přes AT příkazy je taková vtipná.
SOLCtech
[vlákno o autě]

Len on skusa zaradom najprv ine protokoly ako CAN a pri tom sa to pokurvi. To je vec, co sa mi na Torque Pro nepaci.
Aj ked som to nastavil rovno na CAN, nebolo to uplne ok, akoby este predtym mozno nieco inak posielal. Alebo to bolo zblbnute este z predchadzajuceho pokusu, ked som to resetoval len vytiahnutim kluciku.
Ale kupim iny adapter, ci dva a uvidim. A s inym SW.
Aj ked som to nastavil rovno na CAN, nebolo to uplne ok, akoby este predtym mozno nieco inak posielal. Alebo to bolo zblbnute este z predchadzajuceho pokusu, ked som to resetoval len vytiahnutim kluciku.
Ale kupim iny adapter, ci dva a uvidim. A s inym SW.
Autodetekci jsem zmínil, ale myslel jsem, že to posílá bordel i pak při běžném používání.
SOLCtech
[vlákno o autě]

Idem objednat toto nakoniec: https://www.vgatemall.com/products-detail/i-5/

Vyzera to na velmi slusnu podporu a aj technicky sa mi to pozdava.
Edit - alebo ich ultimatny https://www.vgatemall.com/products-detail/i-79/

Vyzera to na velmi slusnu podporu a aj technicky sa mi to pozdava.
Edit - alebo ich ultimatny https://www.vgatemall.com/products-detail/i-79/
Naposledy upravil(a) Makovica dne úte kvě 06, 2025 10:10 pm, celkem upraveno 1 x.
Tu by som bol celkom prekvapeny, lebo Torque Pro je asi najpouzivanejsia app, ze by to nemali vyladene.
Ale v kazdom pripade nieco na tej kombinacii auto-adapter-TQ nie je ok.
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Windows jsou taky nejpoužívanější desktopový/ntb. operační systém :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Tak to je pravda

Nakoniec som z ich oficialneho Vgate Ali shopu objednal Vgate vLinker MS Bluetooth
KEY FEATURES:
• Work in 12V or 24V automotive systems.
• Apple MFI certified device.
• World’s fastest Bluetooth OBD-II adapter (baudrate: 3Mbps).
• Hacker-proof.
• Free firmware updates.
• OBD request bytes up to 4K bytes.
• Supports HS-CAN, MS-CAN, SW-CAN, CH-CAN, LS-CAN 5 CAN channels.
• BatterySaver technology - low power mode.
• Automatic sleep & wake-up.
• Superior compatibility - works with more 3rd party apps & software than any other adapter.
OK, jsem zvědavý. Na papíře to vypadá dobře. 
SOLCtech
[vlákno o autě]

Tak adapter paradne stabilny.
Ten povodny zahadzujem, lebo evidentne to bol smejd.
Teraz bez problemov Car Scanner, EOBD aj predtym problemovy Torque Pro. Cez CAN 11/500. Vsetko z Androidu.
Pripojenie na engine ECU aj CVT ECU v pohode.
Este chcem z Lin/Win skusit FreeSSM, co to povie.
Car Scanner sa mi inak dost paci a ma aj fajn pokec o adapteroch.
Ten povodny zahadzujem, lebo evidentne to bol smejd.
Teraz bez problemov Car Scanner, EOBD aj predtym problemovy Torque Pro. Cez CAN 11/500. Vsetko z Androidu.
Pripojenie na engine ECU aj CVT ECU v pohode.
Este chcem z Lin/Win skusit FreeSSM, co to povie.
Car Scanner sa mi inak dost paci a ma aj fajn pokec o adapteroch.
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Vsetky vlinkery su casto spominane ako spolahlive. Tie lacne klony su ozaj loteria. Predtym mi vysla, potom nie.
Fakt odporucam minimalne ten icar Pro od nich, ked chce niekto rozumnejsiu cenu.
Este musim skusit upgrade fw na tom.
Fakt odporucam minimalne ten icar Pro od nich, ked chce niekto rozumnejsiu cenu.
Este musim skusit upgrade fw na tom.