Oprava fouklého těsnění
-
- Nováček
- Jméno a příjmení: Patrik Hájek
Re: Oprava fouklého těsnění
Dnes jsem vyzvedával auto u Boxera a znovu jsme diskutovali o rozsahu opravy. Kromě těsnění a broušení hlav (pravděpodobně repas hlav), ventily, gufera a stojí si za výměnou pístních kroužků. Výměna rozvodů, vodní pumpy, olejové pumpy, svíček a dalších náplní. Nejednalo by se o úplnou generálku motoru. Cena opravy by měla přesáhnout 100 000 Kč. Když jsem se ho ptal, zda si myslí, že je jinka auto v dobrém stavu, tak přiznal, že je to právě ten důvod, proč by ho chtěl koupit jeho mechanik...
Nakonec jsem ještě volal panu Capíkovi, jeho cena je kolem 55 tisíc, a můžu mu auto přivést příští týden. Po telefonu s panem Capíkem jsem neměl dojem, že by něco dělal výrazně jinak. Z vašich doporučení vím, že svou práci dělá dobře. Takže je rozhodnuto, těch 300 km rád absolvuju. Cena rozhodla.
Chtěl bych jen říct, že rozhodně nechci pomlouvat Boxer Auto, protože za nimi stojí spousta dobré práce. Jestli jsou jejich ceny vysoké, to posoudit nedokážu, nevím, co ta práce na motoru v jejich standardu obnáší. Ale vypadá to, že to odpovídá spíš cenám pražských servisů.
Nakonec jsem ještě volal panu Capíkovi, jeho cena je kolem 55 tisíc, a můžu mu auto přivést příští týden. Po telefonu s panem Capíkem jsem neměl dojem, že by něco dělal výrazně jinak. Z vašich doporučení vím, že svou práci dělá dobře. Takže je rozhodnuto, těch 300 km rád absolvuju. Cena rozhodla.
Chtěl bych jen říct, že rozhodně nechci pomlouvat Boxer Auto, protože za nimi stojí spousta dobré práce. Jestli jsou jejich ceny vysoké, to posoudit nedokážu, nevím, co ta práce na motoru v jejich standardu obnáší. Ale vypadá to, že to odpovídá spíš cenám pražských servisů.
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Tak ať jsi spokojen a vše klapne na první dobrou, máš to přeci jen dálku, ale to nehraje roli, cenový rozdíl je brutální. Ať je, o to nic, každý se pak snaží zařídit dle svého. A znovu musím napsat, že pan Capík je fakt super, prací, zájmem o důslednou opravu auta, odhalení případných problémů, komunikací, termíny...
To samé Waltr proturbo, mám tyto dva servisy a nedám na ně dopustit. Sám si auto neopravuji.
To samé Waltr proturbo, mám tyto dva servisy a nedám na ně dopustit. Sám si auto neopravuji.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Nováček
Hotovo....těsnění, rozvody, nová pumpa a chladič, všechny kapaliny včetně diffu a CVT. Možná ještě nějaká drobnost. Celková cena 64 000 Kč. Nakonec drastický cenový rozdíl.
Děkuji za doporučení, pan Capík je skvělý. Ochotný převzít a předat vozidlo i mimo pracovní dobu, vše konzultoval. Rozhodně to stálo za těch pár kilometrů
Nakonec jsem to vždy zvládl s dětmi a víkendovým výletem. Kousek je pěkný lom : )
Tak díky!
Děkuji za doporučení, pan Capík je skvělý. Ochotný převzít a předat vozidlo i mimo pracovní dobu, vše konzultoval. Rozhodně to stálo za těch pár kilometrů

Nakonec jsem to vždy zvládl s dětmi a víkendovým výletem. Kousek je pěkný lom : )
Tak díky!
No, vzhledem k ceně práce a velikosti ČR fakt nemá cenu řešit tisícovku na benzín, ale raději volit toho s nejlepšíma referencema.
Tak hlavně ať to zase dolouho slouží bez závady.
Tak hlavně ať to zase dolouho slouží bez závady.
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
-
- Nováček
Je to tak.
-
- Člen_SubaruFanClubu
Tj moc dobře, že jsi dal zpětnou vazbu! A úplně super, že jsi spokojen!!! Jak píšeš sám, pan Capík je skvělý, kdyby byl všichni takoví, to by byl moto servis ráj
A samozřejmě, ať ti auto slouží !
Mimochodem, jak čtu, udělali jste si výlet s dětma, to jste to pěkně zvládli, nakonec i zábava
ten lom myslíš pod Hostýnem, nebo který?

Mimochodem, jak čtu, udělali jste si výlet s dětma, to jste to pěkně zvládli, nakonec i zábava

Forester 2.0 SG 2002
-
- Nováček
Opatovický lom, tip od pana Capíka 
dalo se tam přespat, rozdělat oheň a hlavně vlézt do vody.
Všude milý lidé, holkám se nechtělo zpět ani na koledu

dalo se tam přespat, rozdělat oheň a hlavně vlézt do vody.

Všude milý lidé, holkám se nechtělo zpět ani na koledu

-
- Člen_SubaruFanClubu
Jooo, tak ty jsi myslel přímo bivak a u vody, tak to jo, Opatovický lom je kousek jinde, je krásný, je tam dobře 

Forester 2.0 SG 2002
Hmmmm, tak Opatovický lom (krasný), festovní závora, kolem dokola zapáskováno - vstup zakázán!!! Už chyběly jen lebky a zkřížené hnáty....
Tak jsem neprovokoval, rychle vyfotil a pelášil pryč. Ale je to fakt krásné místo....
Sorry za![offtopic [OFFTOPIC]](./images/smilies/offtopic.gif)
Tak jsem neprovokoval, rychle vyfotil a pelášil pryč. Ale je to fakt krásné místo....
Sorry za
![offtopic [OFFTOPIC]](./images/smilies/offtopic.gif)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) - Majitel / Nedržitel+ Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
-
- Člen_SubaruFanClubu
My tam byli je to tak bratru 25 let -asi
tehdy vše samozřejmě free. Možná je tam nějaká změna, akce, nevím, ale asi stále opatření? Ještě ne úplně dávno tak jezdili kámoši pod stan, volně , v pohodě. Tehdy jsem měli volný parking a přístup do vody z pěkného plácku. Obešli jsme to, tehdy ještě s naším Maxíkem- šarpejem. Na samotném vrcholu lomu, pěkná výška teda, Maxík odešel na samotinký kraj "propasti" a zvedl packu- potřeba označkovat byla. Moje žena tehdy sotva popadala dech, já mu věřil, že ví co dělá
Bylo tam krásně, taky sorry ![offtopic [OFFTOPIC]](./images/smilies/offtopic.gif)

![offtopic [OFFTOPIC]](./images/smilies/offtopic.gif)
Forester 2.0 SG 2002
-
- Nováček
To je ono, závora pásky tam jsou, ale to je kvůli buřičům a kaskadérům. Chodí tam také trénovat potápěči. Měli tam od místních postavené zázemí, ale zlikvidovali jim to, taky by tam každej najížděl autem. Slušně vychovaný člověk je vítán. Místní nám tam koupání a procházku vřele doporučili. Spali jsme v autě na soukromém pozemku, hned vedle lomu. Ráno dostali holky štěně na obojku
Určitě to za návštěvu stojí

Určitě to za návštěvu stojí
Opatovický lom navštěvujeme už několik let a jsou tam na lidi zvyklí. Páska a brána je jen takové opatření, aby se neřeklo. Ale v létě je dost problém s místem. Tak občas uděláme větší výlet na lom Výkleky a to je teprve něco. Je tak 2-3 větší, stánek s občerstvením, nějaké starožitnosti na dně pro potápěče a taky sladkovodní medúzy