SPMova moderní plečka - Outback BS

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
George
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Jiří Otisk

Re: SPMova moderní plečka - Outback BS

Příspěvek od George »

HonzaCZ píše: stř dub 09, 2025 2:37 pm To nevím, já to používám s tabletem, kterej mám na takovýhle věci. 🤣 Ale čínskou aplikaci mají i pro ajfony... obě platformy to mají v marketech, tak snad to nebude tak moc zavirovaný. 😁
jak rika Honza, je jich dost i na aufon.
https://vi.aliexpress.com/item/1005006626315786.html
Subaru Outback BS 2019 FB25
Obrázek
Subaru BRZ 2016 MT Sport Limited - vlakno o aute.
Obrázek
EX Subaru Legacy Wagon 2.0R MY07, motor EJ20F (DOHC, 121kW), 4AT,SportShift,VTD,VDC
Obrázek
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Jinak nemám vyzkoušené ty s menším průměrem, ale vězte, že těch 8 mm není úplně málo. Kdybych kupoval nový, tak se porozhlídnu po max. 6 mm nebo méně.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

Dneska alespoň jedna radost: jak už jsem psal, cestou ze severky jsem na dálnici dostal šutrem a na skle se objevila ošklivý, zlý, nepěkná věc. Nicméně nebylo to rupnutý skrz, bylo to u spolujezdce kam ani moc nekoukám, z představy že mi z dalšího auta zase vyndavaj čelní okno jsem úplně žhavej nebyl... no kouknul jsem se jak se to řeší, když už na tohle mám i pojistku. Po cestě jsem se zastavil v jednom z jejich smluvních servisů a zeptal se, jestli se to dá opravit. Řekli že jo. Tak jsem naposílal fotky pojišťovně, vybral si jejich smluvní servis a dnes jsem konečně přišel na řadu.

Auto jsem tam přivezl na dvanáctou, odešel o kus vedle se najíst a když jsem se vrátil zpátky, tak okno bylo zalepený. Při opravě okna ani nechtěj spoluúčast, takže jsem nic neplatil, vzal si klíčky a zase odjel. Tak alespoň něco se povedlo :-)

Oprava jinak asi celkem dobrý. Vidět naživo to trochu je (ve stínu asi jako když je kus izolačky na okně, když do toho pere sluníčko, tak tam prosvítá trochu lom světla), na fotce to není vidět vůbec :-) Když to člověk nehledá, tak to prostě vypadá jak bordel a tím, že je to v místě kam vůbec nekoukám, mě to netankuje. Hlavně že se to snad nerozleze a nepraskne to úplně (na BHčku jsem taky úplně ze začátku to okno řachnul, nechal jsem to zalepit, pač jsem to pojištěný ani neměl a šetřil jsem na těsnění pod hlavou a za těch 9 let se to nerozlezlo).
Přílohy
20250331_123224.jpg
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
George
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od George »

Zajimave, kdyz jsem naposled lepil todle na skle sam tak tam to lepidlo vteklo tak ze nebylo videt vubec nic. Ale asi dost zalezi na charakteru doury.
Jinak vcera jsem na nanukovi hledal mraveniste. No ja vim jak to zni ale mam proste v aute mraveniste. jak je teplo tak jsou mravenci z venku auta vsude. A je jedno kde parkuju takze ze zeme to neni. No sundal jsem torpedo pod sklem coz jsem zjisitl ze bylo menene protoze pulka cudliku ulamanych, vyndal jsem z kapes a odtoku v podbezich kybel bordelu takze uz zase voda odteka tak jak vyrobce zamyslel, ale mravence jsem nenasel :D. Nicmene tim jsem chtel rict ze vymena skla je spise za trest.
Obrázek
Obrázek
EX Subaru Legacy Wagon 2.0R MY07, motor EJ20F (DOHC, 121kW), 4AT,SportShift,VTD,VDC
Obrázek
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Jenom aby nedošlo k mýlce, ta fotka je před opravou, ne po opravě :-D po opravě fotku jsem sem nedával, pač na ní není nic vidět, ikdyž já to vidím :-DDD Jinak jo, asi bude záležet jak moc se to povede.

Tohle jinak je přesně důvod, proč mi přišlo jednodušší to zalepit, než měnit, zvlášť když je to v takovémhle nějakém místě :-D Mraveniště v autě jsme kdysi dávno taky měli. Někde v Itálii, nechali jsme tam zahozený plechovky od energiťáku a jim to asi zachutnalo. Zbavit se toho nešlo... pak si jenom pamatuju, že jsem v tom tomtomu zkoušel hledat názvy nějakejch supermarketů, že bychom někam dojeli koupit biolit. Našlo to něco jako Tesco, asi 150km daleko. A když jsme tam dojeli, tak tam byl možná akorát nějakej velkosklad, po krámu ani památky a jeli jsme zpátky :-DDD Naštěstí ty sfině pak nějak vymizely samy :-DDD
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Ono to dost záleží, jak se to udělá. A taky kolik bordelu se tam dostane před opravou. Je potřeba tu ďubku hned po "nehodě" přelepit páskou, aby se tam nedostával bordel. Pak se použije taková přísavka, kterou se odtamtud odsaje vzduch a pak se napere lepidlo do praskliny. To by po vytvrzení mělo mít stejný index lomu světla jako sklo, takže by to nemělo být vidět vůbec. To je samozřejmě ideální stav. 🤣

To jsem předpokládal, že to je fotka před, jinak bys jim to určitě omlátil o hlavu. 😁
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
George
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od George »

HonzaCZ píše: úte dub 15, 2025 2:13 pm Ono to dost záleží, jak se to udělá. A taky kolik bordelu se tam dostane před opravou. Je potřeba tu ďubku hned po "nehodě" přelepit páskou, aby se tam nedostával bordel. Pak se použije taková přísavka, kterou se odtamtud odsaje vzduch a pak se napere lepidlo do praskliny. To by po vytvrzení mělo mít stejný index lomu světla jako sklo, takže by to nemělo být vidět vůbec. To je samozřejmě ideální stav. 🤣

To jsem předpokládal, že to je fotka před, jinak bys jim to určitě omlátil o hlavu. 😁
Ja reagoval prave ba zaklade toho ze jsem myslel ze to je fotka po oprave 😁 popisuje jak to neni videt a na fotce takova lochna 🤣
Obrázek
Obrázek
Obrázek
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Nn, po oprave je to takhle :-DDDObrázek

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

George
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od George »

spm píše: úte dub 15, 2025 6:57 pm Nn, po oprave je to takhle :-DDDObrázek

Luxus. Jinak brablence mam jen venku ale jestli nebydli ve vyfuku tak nevim 🤣
Obrázek
Obrázek
Obrázek
outback
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od outback »

Spolužák na koleji měl kdysi regulérní mraveniště v kastli v dutinách někde okolo motoru v šedivém Fiatu 125p. Nevím jestli to tenkrát nějak vyřešil, byla to nádherná kuriozita.
Subaru XV 2.0 Exclusive r.v.2018, facelift EyeSight CVT nonhybrid
Busík Hyundai H1
Fendt Platin 470 (ne, není to traktor)
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák

Příspěvek od podvlada »

spm píše: úte dub 15, 2025 6:57 pm Nn, po oprave je to takhle :-DDDObrázek

Kecáš, vždyť to ani není focený přes sklo :-DDD
Luxus :-)

Subaru Outback '04 BP 3.0H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
BMW E61 550 '06 4.8 V8 270 kW, LPG <vlákno zde> Obrázek
ex Subaru Forester '05 SG 2.0 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo '00 1.8 I4 85 kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140 kW
George
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od George »

outback píše: úte dub 15, 2025 11:25 pm Spolužák na koleji měl kdysi regulérní mraveniště v kastli v dutinách někde okolo motoru v šedivém Fiatu 125p. Nevím jestli to tenkrát nějak vyřešil, byla to nádherná kuriozita.
:-D No ja mam pocit ze budu mit podobnou radost. Taky abych nemel vsechno zejo.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Rastic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rastic »

To sa nejak asi prenasa. Okrem toho stieraca co mi ulomili (uz som vyriesil) tak tiez mam sutr v celnom
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

outback píše: úte dub 15, 2025 11:25 pm Spolužák na koleji měl kdysi regulérní mraveniště v kastli v dutinách někde okolo motoru v šedivém Fiatu 125p. Nevím jestli to tenkrát nějak vyřešil, byla to nádherná kuriozita.
Já měl to samé, nakonec jsem jejich hnízda našel, sledoval jsem pochody mravenců... :-) byly pod plasty blatníků...jooo to jsme si takhle jednou v parném létě vyjeli na dovču naší xantií a uvnitř auta najednou procesí mravenců, ale teda mraky, jooo až tak moc...zastavit nešlo, dálnice, až po chvíli, pes začal taky protestovat, ideální začátek =) :-) ale vyhubit je, najít jejich centrum mě teda chvíli trvalo. Ani nástrahy nefungovaly, až to samotné odhalení hnízda.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“