po 24 letech ...
Já jsem se nedávno právě začal dívat i po Outbacku poslední generace (kousky od 2021), protože se už začínají dostávat na rozumnou cenovou hladinu, vlastně cenově blízko k nejnovějším kusům předchozí generace BS, a za mě je ten novější Outback úplně jinde co se týče dizajnu z venku a hlavně uvnitř myslím že se to hodně posunulo, je mi jasné že co se týče techniky tak je to asi skoro stejné auto.
Mazdy jsou fajn-orientace interiéru na řidiče, tlačítka, docela i podvozek, design.... Ale za mě to teda taky vůbec nejede. Na to, že ta CX-5 má mít 194 bo kolik koní, tak to je za mě trága. Připadalo mi to, jakobych měl zatáhnutou ruční brzdu. Jasně, atmoška, ale ani ve vršku jsem těch skoro 200 kobyl fakt rozhodně necítil.....
neříkám že je to nějaký trhač asfaltu, a kousek turba by byl fajn, ale srovnával jsem s 2.5 boxerem, a tam mi opravdu přišlo že je to výrazně lepší, včetně práce převodovky (ale srovnání s novějšími CVT které simulují stupně by asi zase bylo vyrovnanější). Rozhodně bych neřekl že je to tragédie, když porovnáme vyloženě jen atmosférické motory co se ještě dají pořídit.PeteBiggy píše: ↑úte dub 15, 2025 9:22 pm Mazdy jsou fajn-orientace interiéru na řidiče, tlačítka, docela i podvozek, design.... Ale za mě to teda taky vůbec nejede. Na to, že ta CX-5 má mít 194 bo kolik koní, tak to je za mě trága. Připadalo mi to, jakobych měl zatáhnutou ruční brzdu. Jasně, atmoška, ale ani ve vršku jsem těch skoro 200 kobyl fakt rozhodně necítil.....
já jel se starším modelem, ale asi to bude plus minus pořád stejné, tedy za mě velmi slušná dynamika na atmosféru. Nejel sem na "sport" režim, myslím že tam tehdy ani nebyl. Ale pokud vím tak s těmito novějšími ročníky (jako je ve videu) hodně majitelů jezdí jen na sportovní režim, jinak to odpojuje dva válce
Jako oproti 2,5 boxeru z Outbacka to jede líp, to bez debat, ale když vezmu v potaz, že to má mít skoro 200k, tak já je tam prostě nenašel. Ale jel jsem s tím jen pár desítek km, demo předváděčka, nemělo to ani moc najeto, takže to bylo ještě dost surové. Je možné, že se zrovna tyhle motory třeba ještě více rozmotají než je běžné. Jinak, jak jsem psal, za mě Mazda OK....Levis29 píše: ↑stř dub 16, 2025 7:49 am neříkám že je to nějaký trhač asfaltu, a kousek turba by byl fajn, ale srovnával jsem s 2.5 boxerem, a tam mi opravdu přišlo že je to výrazně lepší, včetně práce převodovky (ale srovnání s novějšími CVT které simulují stupně by asi zase bylo vyrovnanější). Rozhodně bych neřekl že je to tragédie, když porovnáme vyloženě jen atmosférické motory co se ještě dají pořídit.
šéf mi nechce dát na zítra odpoledne volno když se dozvěděl proč jedu do Plzně