Moje auto po Subaru

Odpovědět

Zase Subaru?

Zase, zase - jsem nadšen! :-)
99
47%
Ještě nevím - nejsem vázán na značku.
10
5%
Asi ne, jsou i jiné značky.
6
3%
Rozhodně ne, Subaru mě zklamalo.
3
1%
Jen pokud budou k mání nějaké rozumné modely.
33
16%
Další auto je v nedohlednu, zatím neřeším.
49
23%
Jiná odpověď - upřesním v diskusi.
9
4%

Celkem hlasů: 209

Albi
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Albert Němčík

Re: Moje auto po Subaru

Příspěvek od Albi »

Tak jestli mě někdo nepřesvědčí, že to se Subaru (v EU) nemám vzdávat, tak se ve čtvrtek svezu a za 2-3 měsíce jsem Cuprista... :-/
po 24 letech ...
Naposledy upravil(a) Albi dne úte dub 15, 2025 11:39 pm, celkem upraveno 1 x.
Subaru Legacy 2.5 MT sedan '2004 | Kawasaki ZR-7S '2002 | Agados VZ-26 '2009 | Author A-RAY Plus '2008
EX: Subaru Legacy 2.2 MT kombi '1991 | Toyota Tercel 4WD kombi '1986 | Dacia 1310 TX sedan '1989
Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Harous »

Šestnáct. Šestnáct let vlastník Subaru. K Subaru mě přivedla Impreza v rally. Šel jsem cestou Legacy v naftě, pak WRX STI, pak Outback. Vše od nova. Tenhle týden to skončí. Legacy bylo moje první nový auto. WRX STI byl splněný sen. Outback byl volbou rozumu. Geniální auto. A dál? Hyundai. V novém Outbacku jsem se svezl, má ho i brácha, ale nějak mě to nechytlo za srdce. Není to špatný auto, je to výborný auto, jen mi rozdíl mezi BS a poslední generací nepřijde tak velký aby mě to auto chytlo za srdce. Přiznávám, že do toho doma u druhého auta proběhla výměna Ceed SW za hybrida Sportage 4x4 a to auto mě docela nadchlo.
No nic, život jde dál, Subaru zůstane v srdci (stejně jako zůstala Lancia a Alfa Romeo) a jednou třeba znovu...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
wunti
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Michal Wunti

Příspěvek od wunti »

.... touhle četbou si vytvářím nevědomě černé můry .... :p
Nyní:
Subaru OTB 2019, Comfort +
Toyota Corolla TS GR Sport 2.0 Hybrid 2023 (služební)

Ex:
VW Passat 2,0 TDi, 110 kW, 2017
Subaru Legacy 2,5 CVT LPG, 2011
Subaru Legacy 2,0R 121kW, 2006
Škoda Octavia III (1,4 TSi), II (1,6i), I (1,9 TDi), Favorit a 110L
Renault Clio 1,9D, 2001
Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Harous »

Já už jsem to tu psal. Pro mě byl zlom STI. Proti STI je totiž stejně všechno playstation. Takže jestli Outback nebo Santa Fe je v podstatě šumák. Mým potřebám a vkusu je teď blíž to Santa Fe, tak proč se nějak omezovat.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Levis29 »

Harous píše: pon dub 14, 2025 10:15 pm V novém Outbacku jsem se svezl, má ho i brácha, ale nějak mě to nechytlo za srdce. Není to špatný auto, je to výborný auto, jen mi rozdíl mezi BS a poslední generací nepřijde tak velký aby mě to auto chytlo za srdce. .
Já jsem se nedávno právě začal dívat i po Outbacku poslední generace (kousky od 2021), protože se už začínají dostávat na rozumnou cenovou hladinu, vlastně cenově blízko k nejnovějším kusům předchozí generace BS, a za mě je ten novější Outback úplně jinde co se týče dizajnu z venku a hlavně uvnitř myslím že se to hodně posunulo, je mi jasné že co se týče techniky tak je to asi skoro stejné auto.
Svezl jsem se kdysi v Outbacku tuším ročník 2014 a přišlo mi že to teda moc nejede ale asi bych se s tím smířil vzhledem ostatním výhodám toho auta, bohužel jsem se ale taky svezl s 2.5 (s automatem) od Mazdy a přišlo mi že to jede výrazně lépe, mají to s tou převodovkou naladěné fakt dobře.
CX-5 vypadá skvěle ale zase je to už hodně taková "leštěnka" a více outdorový vzhled Outbacku mi sedí lépe.
No bude těžké se rozhodnout co dál :-)

Nakonec i na tu Cupru jsem se díval, měla to kolegyně v práci a i ten sportovní interiér by mi sedl, ten dvoulitrový benzín asi pojede moc dobře ve všech verzích, ale nerad bych zase šel do něčeho podobně velkého jako XV...Jinak ale klobouk dolů že tak zajímavé auto postavili v rámci koncernu.
Naposledy upravil(a) Levis29 dne úte dub 15, 2025 12:07 pm, celkem upraveno 1 x.
tomous
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Tom

Příspěvek od tomous »

Nezkoušel někdo CR-V?
Vakpak
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Vašek Kaplan

Příspěvek od Vakpak »

V minulé generaci jsem najezdil cca 2500 km.
Forester MY 2022 - pracovní
MB EQB MY 2022 - rodinné
WRX STi MY 2017 B-)

[SUBARU]
Ex BRZ MY 2017
Ex Forester MY 2018
Ex Legacy GT MY 2011
EX Tribeca MY 2010
PeteBiggy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeteBiggy »

Levis29 píše: úte dub 15, 2025 8:52 am .....bohužel jsem se ale taky svezl s 2.5 (s automatem) od Mazdy a přišlo mi že to jede výrazně lépe, mají to s tou převodovkou naladěné fakt dobře.....
Mazdy jsou fajn-orientace interiéru na řidiče, tlačítka, docela i podvozek, design.... Ale za mě to teda taky vůbec nejede. Na to, že ta CX-5 má mít 194 bo kolik koní, tak to je za mě trága. Připadalo mi to, jakobych měl zatáhnutou ruční brzdu. Jasně, atmoška, ale ani ve vršku jsem těch skoro 200 kobyl fakt rozhodně necítil.....
Alfa Romeo Stelvio Veloce 280/2023-MY 2022/ & Suzuki Swift 1.2/2022/ & KTM SMT limit. ed./2011/
Ex AR Stelvio B-Tech 280/2020/ & Subaru Forester 2.0 XT/2018/ & Subaru XV 2.0 MT/2016/ & spousta motorek
Subaru & Alfa Romeo by Pete Biggy!!!
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od Cheza »

Mně to teda jako tragédie nepřijde. Oproti Forestrovi je to raketa :-)

Subaru Impreza WRX MY 2008
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Levis29 »

PeteBiggy píše: úte dub 15, 2025 9:22 pm Mazdy jsou fajn-orientace interiéru na řidiče, tlačítka, docela i podvozek, design.... Ale za mě to teda taky vůbec nejede. Na to, že ta CX-5 má mít 194 bo kolik koní, tak to je za mě trága. Připadalo mi to, jakobych měl zatáhnutou ruční brzdu. Jasně, atmoška, ale ani ve vršku jsem těch skoro 200 kobyl fakt rozhodně necítil.....
neříkám že je to nějaký trhač asfaltu, a kousek turba by byl fajn, ale srovnával jsem s 2.5 boxerem, a tam mi opravdu přišlo že je to výrazně lepší, včetně práce převodovky (ale srovnání s novějšími CVT které simulují stupně by asi zase bylo vyrovnanější). Rozhodně bych neřekl že je to tragédie, když porovnáme vyloženě jen atmosférické motory co se ještě dají pořídit.
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Levis29 »

Cheza píše: úte dub 15, 2025 10:32 pm Mně to teda jako tragédie nepřijde. Oproti Forestrovi je to raketa :-)

já jel se starším modelem, ale asi to bude plus minus pořád stejné, tedy za mě velmi slušná dynamika na atmosféru. Nejel sem na "sport" režim, myslím že tam tehdy ani nebyl. Ale pokud vím tak s těmito novějšími ročníky (jako je ve videu) hodně majitelů jezdí jen na sportovní režim, jinak to odpojuje dva válce :-)
lukygoofy
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Lukáš K.

Příspěvek od lukygoofy »

CR-V mám v hledáčku také v USA se přetahuje s RAV4 on nejprodávanější SUV několik let, takže vyloženě špatné to nebude. Navíc v Budějovicích v Hondě maj teď Hodně pěkný ceny. Takže dokud se Subaru s motorizacema pro Forest EU neumoudří, tak za mě bych určitě doporučil zohlednit minimálně do výběru mezi Forestr, RAV4, C-RV potažmo Mazda ale CX60, CX5 je ve vnitř maličko stísněná (*_^) |,,,,
Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005- prodáno Cozmo,
PeteBiggy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeteBiggy »

Levis29 píše: stř dub 16, 2025 7:49 am neříkám že je to nějaký trhač asfaltu, a kousek turba by byl fajn, ale srovnával jsem s 2.5 boxerem, a tam mi opravdu přišlo že je to výrazně lepší, včetně práce převodovky (ale srovnání s novějšími CVT které simulují stupně by asi zase bylo vyrovnanější). Rozhodně bych neřekl že je to tragédie, když porovnáme vyloženě jen atmosférické motory co se ještě dají pořídit.
Jako oproti 2,5 boxeru z Outbacka to jede líp, to bez debat, ale když vezmu v potaz, že to má mít skoro 200k, tak já je tam prostě nenašel. Ale jel jsem s tím jen pár desítek km, demo předváděčka, nemělo to ani moc najeto, takže to bylo ještě dost surové. Je možné, že se zrovna tyhle motory třeba ještě více rozmotají než je běžné. Jinak, jak jsem psal, za mě Mazda OK....
Alfa Romeo Stelvio Veloce 280/2023-MY 2022/ & Suzuki Swift 1.2/2022/ & KTM SMT limit. ed./2011/
Ex AR Stelvio B-Tech 280/2020/ & Subaru Forester 2.0 XT/2018/ & Subaru XV 2.0 MT/2016/ & spousta motorek
Subaru & Alfa Romeo by Pete Biggy!!!
Albi
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Albert Němčík

Příspěvek od Albi »

Albi píše: pon dub 14, 2025 8:51 pm Tak jestli mě někdo nepřesvědčí, že to se Subaru (v EU) nemám vzdávat, tak se ve čtvrtek svezu a za 2-3 měsíce jsem Cuprista... :-/
po 24 letech ...
šéf mi nechce dát na zítra odpoledne volno když se dozvěděl proč jedu do Plzně :-) :-|
Subaru Legacy 2.5 MT sedan '2004 | Kawasaki ZR-7S '2002 | Agados VZ-26 '2009 | Author A-RAY Plus '2008
EX: Subaru Legacy 2.2 MT kombi '1991 | Toyota Tercel 4WD kombi '1986 | Dacia 1310 TX sedan '1989
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav

Příspěvek od Mira »

Týká se to jen nových aut, nebo i ojetin kolem 10 let stáří? Konkrétně RV 2012-2015. Já si vždy myslel, že případným následovníkem SG by bylo XV, ale spíš už bych se klonil k Magdě CX5. Je o facku větší než XV, ale menší než festr SJ. Rozvorem je ovšem největší. Při 2,0l motoru má vyšší výkon i krouťák. Pouze to s manuálem není AWD, ale pouze 4WD. Ceny jsou podobný a Mazda mi prostě nabízí víc než XV. Jediný postatný problém je, že ani jedno nepojede jako SG XT, takže je to pouze ůvaha.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
Odpovědět

Zpět na „Žvanírna“