Originál velké LCD na místo malého displeje.VYŘEŠENO
- Šamot
- Nováček
- Jméno a příjmení: Tomáš Vágner
Originál velké LCD na místo malého displeje.VYŘEŠENO
Ahoj lidi.Mám v plánu pořídit si origo navi místo malého displeje.Jak je to s kabeláží?Nejde mne o navigaci,ale jen o zobrazované údaje.Potrebuji k tomu DVD mechaniku + kabeláž,nebo stačí to velké LCD s rámečkem píchnou na místo malého.Plug And play
Tak už to vím.Prosim o smazání 
Naposledy upravil(a) Šamot dne úte dub 15, 2025 7:27 am, celkem upraveno 1 x.
Re: Originál velké LCD na místo malého displeje.
Za mna vyhodené peniaze, musel by si to zohnať fakt za facku aby sa to oplatilo vzhladom na to že to je dnes doslova nepoužitelné, nemá to žiaden prínos...
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
@pufko Nemluví o navigaci, ale údajích. Jak to souvisí s dobou? Zobrazí 20 let starý údaje z 20 let starýho auta úplně stejně, jako když bylo nový.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE)
[vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno

Ale ten velký display vie zobraziť v podstate nič ...
Nevidím v tom žiaden prínos a už vôbec nie za cenu zakúpenia potrebných komponentov, kde býva sem tam problém práve s tým displayom - občas nefunguje, respektíve bývalému kolegovi fungoval podla teploty. Ked prišli teplá tak tuším nefungoval
Ja teraz doma dva dni maturujem nad schémami ako dostať faceliftový volant z Forestra SH s ovládaním telefonu do predfaceliftu Legacy BL/BP, vrátane výmeny slimáku kde sú viac pinové konektory a aby to všetko fungovalo s moderným 2DIN rádiom vrátane ovládania hlasom...

A dnes ked som sa reálne do toho pustil som narazil na rozdiel velkosti pinov u konektora zo slimáka (konektor B68), kde som predpokladal že len prepinujem káble z 8 pinového na 14 pinový. Smola - ten starší 8 pinový má väčšie piny ako novší 14 pinový.
A to už u mna nejaký význam má sa babrať s takým niečím, lebo mám rádio ktoré má príjem, rádio ktoré má 3x lepší zvuk, rádio cez ktoré viem telefonovať, rádio cez ktoré viem navigovať pomocou Android Auto / Apple Car Play, rádio na ktorom mám cúvaciu kameru, rádio / display na ktorom si viem prehrávať vlastne čokolvek
Nevidím v tom žiaden prínos a už vôbec nie za cenu zakúpenia potrebných komponentov, kde býva sem tam problém práve s tým displayom - občas nefunguje, respektíve bývalému kolegovi fungoval podla teploty. Ked prišli teplá tak tuším nefungoval
Ja teraz doma dva dni maturujem nad schémami ako dostať faceliftový volant z Forestra SH s ovládaním telefonu do predfaceliftu Legacy BL/BP, vrátane výmeny slimáku kde sú viac pinové konektory a aby to všetko fungovalo s moderným 2DIN rádiom vrátane ovládania hlasom...

A dnes ked som sa reálne do toho pustil som narazil na rozdiel velkosti pinov u konektora zo slimáka (konektor B68), kde som predpokladal že len prepinujem káble z 8 pinového na 14 pinový. Smola - ten starší 8 pinový má väčšie piny ako novší 14 pinový.
A to už u mna nejaký význam má sa babrať s takým niečím, lebo mám rádio ktoré má príjem, rádio ktoré má 3x lepší zvuk, rádio cez ktoré viem telefonovať, rádio cez ktoré viem navigovať pomocou Android Auto / Apple Car Play, rádio na ktorom mám cúvaciu kameru, rádio / display na ktorom si viem prehrávať vlastne čokolvek
A rádiem si měnil i reproduktory? Mě po koupi Lega par dní bolela hlava, než jsem si na "kvalitu" radia zvykl
.
Časem bych rád vyměnil radio nebo repro, ale ještě jsem nezjistil, co je větším přínosem. Multifunkční rádio nějak zvlášť nepotřebují, tal bych sel cestou výměny repra, ale nevím zda to bude stačit....

Časem bych rád vyměnil radio nebo repro, ale ještě jsem nezjistil, co je větším přínosem. Multifunkční rádio nějak zvlášť nepotřebují, tal bych sel cestou výměny repra, ale nevím zda to bude stačit....
U BL/BP (a stejné to bylo i u BE/BH) jednoznačně rádio.
SOLCtech
[vlákno o autě]

Zdenos: ja mám US verziu a ona mala origo rádio Mastushita (Panasonic) a to hralo pekne a vždy som sa čudoval prečo sa majitelia BL/BP sťažujú na mizerný zvuk.
Neskôr ked ma prestalo baviť napalovať CD a sralo ma že rádio nevie ladiť párne frekvencie, tak som teda kúpil ten EU Kenwood a normálne som sa zhrozil, lebo to je zvukové katastrofa a tuner asi ešte horší ako v tom US radiu.
Potom som zistil že EU má aj mizernejšie repráky voči US.
Každopádne stačí vymeniť radio aby sa to dalo počúvať, ale ideálne treba mať facelift BL/BP aby sa dal použiť samostatný panel klimatizácie a dať nejaké iné rádio, či už 2DIN, alebo 1DIN.
Aj s 1DIN získaš konektivitu ako bluetooth...
Ja mám 2DIN lebo bol cez Black Friday za super cenu 230€. Ano nie je to málo, v prepočte na bývalé koruny nejakých 7000,- Sk, ale značkové radia sa v dobe minulej predávali aj za 12000,-Sk , takže mi to zasa tak vela nepríde zvlášť ked s tým vieš navigovať, telefonovať a mať aj cúvaciu kameru.
Len teda je kopec roboty to namontovať vyrobiť redukcie a to nehovorím o babračke s volantom (volant riešim viacmenej preto lebo som ho kúpil za facku)
Neskôr ked ma prestalo baviť napalovať CD a sralo ma že rádio nevie ladiť párne frekvencie, tak som teda kúpil ten EU Kenwood a normálne som sa zhrozil, lebo to je zvukové katastrofa a tuner asi ešte horší ako v tom US radiu.
Potom som zistil že EU má aj mizernejšie repráky voči US.
Každopádne stačí vymeniť radio aby sa to dalo počúvať, ale ideálne treba mať facelift BL/BP aby sa dal použiť samostatný panel klimatizácie a dať nejaké iné rádio, či už 2DIN, alebo 1DIN.
Aj s 1DIN získaš konektivitu ako bluetooth...
Ja mám 2DIN lebo bol cez Black Friday za super cenu 230€. Ano nie je to málo, v prepočte na bývalé koruny nejakých 7000,- Sk, ale značkové radia sa v dobe minulej predávali aj za 12000,-Sk , takže mi to zasa tak vela nepríde zvlášť ked s tým vieš navigovať, telefonovať a mať aj cúvaciu kameru.
Len teda je kopec roboty to namontovať vyrobiť redukcie a to nehovorím o babračke s volantom (volant riešim viacmenej preto lebo som ho kúpil za facku)
Takže rádio, díky
- Šamot
- Nováček
- Jméno a příjmení: Tomáš Vágner
Tak LCD vyřešeno.Uprava kabeláže je v pohodě.Nic se nemusí tahat. Vše je na konektoru malého LCD.Jen CAN kabely jsou na 4 pinovém konektoru který byl volně ložen v prostoru za LCD.Co se týče poruchovosti velkého LCD tak tam jsem měl také smůlu.Pri zahřátí vypadával obraz jen fungoval podsvit. Opraveno prohřátím vrchní desky s chip sadou.Od té doby vše ok.Navi nezapojena nemá to smysl.