Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Re: Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...
Bylo dneska docela hezky, tak jsem si dal po práci trochu outdoorového elektra. Usadit pilířky k pojistkové skříni, sešroubovat, osadit vypínače a hlavní jističe a zapojit. Příště začít dřív, aby se nekončilo po tmě, ale jinak to bylo hezké :-)
Tyhle pilířky jsem si oblíbil a dávám je teď prakticky výhradně. Zezadu mají malý rozvaděč se 2 zásuvkami 230 V a jednou 400 V (ta krabice ve spodním dílu). Dá se využít pro stavbu i kdykoliv v budoucnu pro napájení spotřebičů na zahradě, nemusí se dávat tolik zásuvek na barák na fasádu.
Tyhle pilířky jsem si oblíbil a dávám je teď prakticky výhradně. Zezadu mají malý rozvaděč se 2 zásuvkami 230 V a jednou 400 V (ta krabice ve spodním dílu). Dá se využít pro stavbu i kdykoliv v budoucnu pro napájení spotřebičů na zahradě, nemusí se dávat tolik zásuvek na barák na fasádu.
Lvl. 1 Subaru Necromancer
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
-
- Závislý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
...mňooo, to ale vysvětluj třeba tým vysekávačům, co sem vytočil na vysekávání gumy z S235. Po zakalené to použít de, před to bylo nepoužitelné a ostří sa ohýbalo. Nebo kroužky na vyříznutí kartónu - normálně to použít skoro nešlo, po zakalení v pohodě a je to znatelný rozdíl. No, ja vím, že to neide, tedy nemá to jít, ale jaksik to funguje, tož za pokus nic nedám

Ideální je kus pístní tyče, ale zrovinka nemám vhodný průměr.
...šporák je Nordica v keramice.
Forester 2.0 SG Comfort 2003
Forester 2.0 SG Active 2003 (vyřazeno)
Impreza combi 1,8 76kW, 1993 (zrušeno)
MB ML320i, V6 160kw ....dělník vz SG
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Včera bylo krásně, tak jsem šel ven. Na programu byly zas oranžový trubky. Když se to zaháže, vypadá to, jak kdyby se tam skoro nic neudělalo :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Míla
je to trochu nevdecny no, ale zase si pak muze clovek tu trasu kazdy rano virtualne projet 

-
- Závislý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tož druhý pokus. Nakonec sem našel ve zbytkoch zaručeně kalitelnů ocel z žačky. Tvrdé jak cyp a keramické nože trpěly. SK na to použiť neide, bo sa okamžitě ztupí nebo zalomí břít a popustiť to pro opracování by trvalo. Zakalené je to dycky edem povrchově, takže pro vrtání a závit je to v pohodě.
Postavil sem pidipec a šel na to s propan-butanem. Rozpáleno asik tak do oranžova, ale bo venku fučelo, než sem to šupnul do vody to rychlo chládlo. Stačilo to a je to tvrdé - původní tvrdosti sem sic nedosáh, ale pude to takto řešiť, edem bude třeba zajistit lepčí podmínky a závětří. Hned sem to aj popustil na cca 400-500°a nechal pomaly vychadiť. Pak opracování na čistý rozměr a už hotovo a schne nástřik zinkem. Na to opracování po kalení je třeba nechať věc bo nejaká ta deformace v řádu desetin tam prostě je, takže příště nechám 0,5-1 mm navíc.
Původní a nový čep. Nový je tam včil napřesno bez vůle.
A tu tu C355J2C sem vzal rovnou taky a je to těž tvrdší, takže idyž to oficiálně nejde, tak to prostě zakaliť trochu šlo (má to cca 0,2-0,18 C). Zkusím příště vyšší teplotu.
Postavil sem pidipec a šel na to s propan-butanem. Rozpáleno asik tak do oranžova, ale bo venku fučelo, než sem to šupnul do vody to rychlo chládlo. Stačilo to a je to tvrdé - původní tvrdosti sem sic nedosáh, ale pude to takto řešiť, edem bude třeba zajistit lepčí podmínky a závětří. Hned sem to aj popustil na cca 400-500°a nechal pomaly vychadiť. Pak opracování na čistý rozměr a už hotovo a schne nástřik zinkem. Na to opracování po kalení je třeba nechať věc bo nejaká ta deformace v řádu desetin tam prostě je, takže příště nechám 0,5-1 mm navíc.
Původní a nový čep. Nový je tam včil napřesno bez vůle.
A tu tu C355J2C sem vzal rovnou taky a je to těž tvrdší, takže idyž to oficiálně nejde, tak to prostě zakaliť trochu šlo (má to cca 0,2-0,18 C). Zkusím příště vyšší teplotu.
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Marku hezky !!
Štěpáne máš to hezký !!
Štěpáne máš to hezký !!

http://www.instagram.com/monstersubarus_house
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
- VDC
- Předseda klubu
- Kontaktovat uživatele:
Mám hotový druhý blok zdi.
Nejdříve jsem zase musel osekat zeď až "do zdravýho". Opadalo toho celkem dost. V té horní části, kde jsou ty lavory největší, to je výška kde přibližně probíhá spára mezi podzemní a nadzemní části zdi ze sousedovy strany. Takže je to nejvíc vystaveno vlhkosti z jeho strany a mrazu. Ta zeď v tomhle místě tržená a uvidíme, jestli v celé délce. Ale já myslím, že jo.

Pak výztuž...

Pak jsem přestavěl část pódia, abych z něj mohl betonovat a mohl zabednit. Když jsem to pódium stavěl, tak jsem nedomyslel, že mi poslouží na betonáž celé přední části dílny.

Pak jsem zabednil a udělal jsem při tom jednu konstrukční chybu, která mě pak po odbednění stála více než hodinu broušení.
Na fotce jsem označil šipkou místo, kde jsem nezafixoval ten středový trámek. A samozřejmě se mi to vymstilo a o zhruba centimetr se mi to bednění v tom místě vyvalilo. Takže jsem to po odbednění, dokud to bylo čerstvý, obrousil. Nadával jsem si, protože to byla zbytečná práce na víc, kvůli kravině. Ale holt každej někdy udělá chybu. Ale naštěstí to není nic fatálního.

Nejdříve jsem zase musel osekat zeď až "do zdravýho". Opadalo toho celkem dost. V té horní části, kde jsou ty lavory největší, to je výška kde přibližně probíhá spára mezi podzemní a nadzemní části zdi ze sousedovy strany. Takže je to nejvíc vystaveno vlhkosti z jeho strany a mrazu. Ta zeď v tomhle místě tržená a uvidíme, jestli v celé délce. Ale já myslím, že jo.

Pak výztuž...

Pak jsem přestavěl část pódia, abych z něj mohl betonovat a mohl zabednit. Když jsem to pódium stavěl, tak jsem nedomyslel, že mi poslouží na betonáž celé přední části dílny.

Pak jsem zabednil a udělal jsem při tom jednu konstrukční chybu, která mě pak po odbednění stála více než hodinu broušení.
Na fotce jsem označil šipkou místo, kde jsem nezafixoval ten středový trámek. A samozřejmě se mi to vymstilo a o zhruba centimetr se mi to bednění v tom místě vyvalilo. Takže jsem to po odbednění, dokud to bylo čerstvý, obrousil. Nadával jsem si, protože to byla zbytečná práce na víc, kvůli kravině. Ale holt každej někdy udělá chybu. Ale naštěstí to není nic fatálního.

- parabolD
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Tomas Dobner
Neznal byste někdo nějaký šikovný, jednoduchý, free a ideálně online editor, ve kterém by se dala nakreslit a okótovat pracovní deska vč. výřezů? Rukou to umím, ale jsem strašný prase a nechci to nikomu ukazovat

Outback H6 3.0 strikes back
ex Outback H6 3.0 MY02
B9 Tribeca MY07
Impreza GF MY98
Outback H6 3.0 strikes back

- puschpull
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Püschel
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, Tomáši!
A jinak tedy - dobrý bunkr!!

Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
- martinant
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Martin Antoš
Jestli to chceš posílat truhlářovi tak bych to neřešil. Už jsem nějakou pracovku vyrobil a fakt stačí nákres rukou. Hlavně ať tam jsou všechny rozměry.
Odesláno z rozežranýho jabka.
Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,0l/100km
Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96. ex
Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,0l/100km
Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96. ex
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Pěkný Tome 
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Míla
@VDC zacina to vypadat monumentalne

- lukygoofy
- Zkušený uživatel
- Jméno a příjmení: Lukáš K.
furt jsem to betonování na Hracholuskách na chatě oddaloval, teďka už konečně vím komu říct o pomoc 

Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005- prodáno Cozmo,
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005- prodáno Cozmo,
- VDC
- Předseda klubu
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju !! 
Lukáši můžeš si přijít pro radu a dobré slovo, to je tak to jediný, čím ti mohu pomoct. Zbytek už je na tobě.

Lukáši můžeš si přijít pro radu a dobré slovo, to je tak to jediný, čím ti mohu pomoct. Zbytek už je na tobě.

-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Přesně tak, rozumný řemeslník i firma to tak běžně dělá i na místě dokonce sama, jen hlavně vědět co a jak prostorově chci, jaké tvary, rozměrově mít rozvahu, můžeš sám načtrnout i změřit, jak už jsi sám ostatně udělal, ono z toho vzejde společný projekt a pomůže to tomu, taky jsme to tak doma dělali, i v práci, kde přijela velká firma. Doma jen dva řemeslníci, nakonec mě to stálo opravdu jen pár korun, až nepochopitelně málo, firma se studiem je pohodlná, ale drahá, každý dle svých možností, nebo i jen úvahy.
Tomáši tobě ta práce opravdu jen svědčí!

Betonáž- betonová lobby, bunkr vzor, betelnost neskutečná, děláš to fakt poctivě

Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98