Jakou velikost disků na BRZ

Jaké nejvhodnější pneumatiky na léto, na zimu, do terénu ? Jaké nejvhodnější ET disků ? Jaké jsou nejlepší řetězy ? To vyřešíme v této sekci
Odpovědět
PETRzBARUNKY
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Petr Flössel

Jakou velikost disků na BRZ

Příspěvek od PETRzBARUNKY »

Máte někdo větší než 17", můžete doporučit zda 18"? Díky
George
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Jiří Otisk

Re: Jakou velikost disků na BRZ

Příspěvek od George »

Cus, dej si velky ale opravdu velky pozor na sirku a et pokud nechces zkurvit jak se to bude chovat. Viz me zkusenosti na skupine nize. Dalsi aspekt je jestli mas prodlouzene tycky rizeni, polud ano tak zalezi jak chces docilit aby nedrely kola o stabilizator, pristupu je vice.

Povim ti pohadku jak Jirka kurvil auto na drifty:
Chtel jsem univerzalni auto. Na daily, na okresky a na drifty obcas sklouznout. Puvodni majitel osadil kola jr21 8,5J et35 s gumou 225/45/18 coz je samo o sobe bez vetsich problemu ale lehce se zmeni geometrie napravy. Mezi ostatnima hlavne scrub radius ktery se zvetsi o cca + 13mm na kazde strane. Who cares? Jezdi to jako stock.
No na drifty jsem koupil hardrace. V locku to drelo o stabik a kastli takze jsem potreboval strcit kolo ven, stejne jsem chtel odklony aby se zlepsil kontakt kola v plnem rejdu s cestou takze jedina moznost byly spodni ramena cusco dopredu. Ty aby se daly nastavit na max 15mm vysunuti tak jsem musel prodlouzit tyce rizeni. Vse udealano. Odklon -2* a nic nedrelo, parada. Ale.
Na okresce se jezdilo na prd, auto se chovalo jak divoka koza. Na dalnici strasbe nestabilni smerove, tramlining... hrozne.
Po roce laborovani protoze jsem byl jediny s takovym setupem ve vesmiru jsem zjistil ze celou komedii se zvetsil scrub radius o dalsich asi 20mm na kazde strane coz uz bylo kriticke. Podlozky maji stejny efekt.
Subaru Outback BS 2019 FB25
Obrázek
Subaru BRZ 2016 MT Sport Limited - vlakno o aute.
Obrázek
EX Subaru Legacy Wagon 2.0R MY07, motor EJ20F (DOHC, 121kW), 4AT,SportShift,VTD,VDC
Obrázek
Vakpak
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Vašek Kaplan

Re: Jakou velikost disků na BRZ

Příspěvek od Vakpak »

Pokud máš první generaci tak bych kola nezvětšoval. Už na 215 mm máš poměrně málo výkonu a rozhýbat Brz na širších kolech bude “problém”. Přilnavosti je na rozdávání i tak.

Jenom ze zvědavosti proč by jsi chtěl větší kola?
Forester MY 2022 - pracovní
MB EQB MY 2022 - rodinné
WRX STi MY 2017 B-)

[SUBARU]
Ex BRZ MY 2017
Ex Forester MY 2018
Ex Legacy GT MY 2011
EX Tribeca MY 2010
Odpovědět

Zpět na „Pneumatiky, Disky, Řetězy“