V jedné stopě, aneb Subarista na motorce ...

Odpovědět
PeteBiggy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: V jedné stopě, aneb Subarista na motorce ...

Příspěvek od PeteBiggy »

pufko píše: sob dub 05, 2025 9:55 pm Ja som nikdy nemal VP na motorku, oficialne len "B" ku ktorému bolo automaticky "AM" čo by mal byť motocykel s konštrukčnou rýchlosťou do 45km/h a mám dojem že iba jedno miestny, teda niečo ako Babeta
Jo tak to jo; vycházel jsem z toho, že jsi psal, že jsi jezdil na normální litrové mašině.... Konkrétně "Aj ked som jazdil od Pioniera až po 1000ccm tak vtedy "nebolo treba" mať VP A a dnes si ho dorábať veru už nebudem"....
Alfa Romeo Stelvio Veloce 280/2023-MY 2022/ & Suzuki Swift 1.2/2022/ & KTM SMT limit. ed./2011/
Ex AR Stelvio B-Tech 280/2020/ & Subaru Forester 2.0 XT/2018/ & Subaru XV 2.0 MT/2016/ & spousta motorek
Subaru & Alfa Romeo by Pete Biggy!!!
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

pufko píše: sob dub 05, 2025 9:55 pm Motorka je na leto tiež super, ale už ma to neláka
me by jeste asi lakala, ale bylo by to o rozvod
navic jsem na nicem jednostopym nesedel dekady, ale skutr by mi mozna projit mohl :-DDD
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

PeteBiggy: poslednú mašinu na ktorej som jazdil bola Multistrada 1000DS a vtedy som si povedal že dosť, lebo to bol doslova krkolam.
Ked má človek niečo slabšie, alebo 4 valcové kultivovanejšie, tak mu chýba trochu agresívny prejav, ale tá Ducati tej agresivity mala habadej, tak mohutný brzdný účinok po zatvorení plynu som na inej nezažil a okamžite som si predstavil čo to bude robiť ak by bolo mokro.
Pridanie plynu tiež sprevádzal mohutný záťah litrového dvojvalca, jazda mestom bola utrpenie, pretože nízke otáčky sa tomu nepáčili a aj jemné pridanie spôsobilo že to riadne potiahlo a hned musel človek zasa brzdiť, lebo bol nalepený o auto pred ním...
Mali sme doma aj SV650S a to bola oproti tej Multistrade velmi poslušná motorka

Tsakabaru : ten skúter je v dnešnej dobe rozumná volba, jazdíš za max 3l a aspon to človeka neláka blázniť sa, pravda keby som mal VP na motorku, tak neriešim 125ccm, ale nejakú 300ccm, respektíve čo ktorý výrobca ponúka
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
PeteBiggy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeteBiggy »

Za mě, původní Multina hlavně vypadala jak tramvaj. Měla sice charakterní Véčkový (eLkový) vzduchem chlazený motor; ano, při popojíždění "krásně" nevychovaný, leč za mě velmi slabý, dýchavičný, který šel velmi brzo dostat do úzkých.... Novější model už byla jiná písnička.... Ono, vše je věc vkusu a subjektivní záležitost. Já mám na motorce sježděno 31 zemí Evropy a z toho alpské země jsem začínal už na kapotovaných motorkách. Tzn. třeba tehdy mj. na Aprilii RSV Mille. A kamarád co ji tehdy taky měl, tak na tom nechtěl za den otočit Harmanec ani Jeseníky, natož jetzt někam do Dolomit či třeba Savojských Alp.... Takže vše je to fakt subjektivní věc.... Nicméně nechtěl jsem si psát dojmy, mě čistě zajímal ten řidičák, zda to nebyla na SK nějaká ojebávka....
Alfa Romeo Stelvio Veloce 280/2023-MY 2022/ & Suzuki Swift 1.2/2022/ & KTM SMT limit. ed./2011/
Ex AR Stelvio B-Tech 280/2020/ & Subaru Forester 2.0 XT/2018/ & Subaru XV 2.0 MT/2016/ & spousta motorek
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák

Příspěvek od podvlada »

Po tý Mulstistradě (1000) jsem jsem taky koukal, po tom, co jsem chvíli jezdil na Monsteru (600). Je to italský se všemi svými klady i zápory, ale umí to chytit za srdce :-) Ale asi bych už dneska pořídil něco, co má aspoň ABS, nebo líp i kontrolu trakce. Chtěl jsem Multistradu nebo "klasicky" TransAlpa, ale kamarád mě dost nahlodal na KTM 790 Adventure. Cena je o dost jinde, ale vážně to asi stojí za to...

Subaru Outback '04 BP 3.0H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
BMW E61 550 '06 4.8 V8 270 kW, LPG <vlákno zde> Obrázek
ex Subaru Forester '05 SG 2.0 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo '00 1.8 I4 85 kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140 kW
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

PeteBiggy: ja som žiaden silný 4 valec neskúšal, ale napriek tomu si myslím že RSV 1000 aj ked má podstatne viac výkonu, že je kultivovanejšia, lebo štyri valce a nie iba dva...
Design Multistrady je dosť diskutabilný, ale pri určitom pohlade je veeeelmi sexy...
Kúpilo sa to, lebo to bolo za veeeeelmi dobrú cenu. Chlapci chceli obchodovať s motorkami, doviezli z IT niekolko mašín, ale biznis nešiel ako si predstavovali, bolo zimné obdobie a bolo treba splácať tým čo im požičali, tak vtedy to bolo snád 1000€ pod cenu.
Bolo treba vyriešiť suchú spojku, lebo kôš mal úplne zasekané lamely, že sa nevedeli dobre uvolniť = bol problém vyradiť a po zaradení kvaltu to "ťahalo" dopredu jak automat. Spojka sa poriešila, parádny zvuk mala a jazdilo sa, ale ako som napísal, tá motorka napriek "menšiemu" výkonu (62kW) dala vedieť o sebe že nie je vhodná pre každého. Možno keby na tom mal človek "anti-hopping" spojku by to bolo asi lepšie
Obrázek

Ked to porovnám s iným V-twin motorom v Suzuki SV650S ktorá mala tuším 51kW tak to bola voči tomu úplne poslušná motorka, tam na pridanie plynu to pružne zrýchlovalo a po zatvorení zasa brzdilo, ale u Multistrady 1000 to lámalo doslova krkom a chyba v podradení by znamenala doslova blokovanie zadného kolesa...
Obrázek
PeteBiggy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeteBiggy »

pufko píše: úte dub 08, 2025 9:22 pm PeteBiggy: ja som žiaden silný 4 valec neskúšal, ale napriek tomu si myslím že RSV 1000 aj ked má podstatne viac výkonu, že je kultivovanejšia, lebo štyri valce a nie iba dva...
Aprilia RSV 1000 Mille je samozřejmě Véčkový dvouválec, rakouský Rotax, dvě svíčky na válec.... Jinak já měl vše, od jednoválce po čtyřhrnky. Nejraději mám Véčkové motory. A pořád vzpomínám na svou lásku s modrou krví, a sice Benelli TNT 1130 Café Racer. Navíc to byla moje první funglovka. Ten tříhrnek, to byla neskutečná raketa. V uvozovkách nijak hrozivých 140 koní, ale dnešní 180k čtyřválce si to namaže na chleba....
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

Mi to nejak uniklo som myslel že si mal RSV4...
Brat kedysi tiež pozeral Benelli Tre 1130, ale dosť sa na tom srala elektronika čo sme čítali, ale hlavne Multistrada bola vtedy za bezkonkurenčnú cenu.
PeteBiggy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeteBiggy »

Benelli TNT byla Italka se vším všudy. Spousta nedokonalostí. Avšak zasvěcený servis (např. pan Papežík), který ty motorky znal, dokázal většině potenciálním velkým průserům předejít. A zbytek "nepodstatných nedokonalostí" musel člověk brát jakožto vlastnost, jinak s tím nedokázal žít.... Já ji s těžkým srdcem prodal po roce, s nájezdem ani nee 5 tis. km, takže se mi díky bohu žádný průser nestihl stát. Ale důvod prodeje byl zcela jiný než spolehlivost. Chtěli jsme začít na moto více cestovat, navíc ve dvou.... No a svezení na ní, to byla neskutečná záležitost....
Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Harous »

podvlada píše: úte dub 08, 2025 10:52 amChtěl jsem Multistradu nebo "klasicky" TransAlpa, ale kamarád mě dost nahlodal na KTM 790 Adventure. Cena je o dost jinde, ale vážně to asi stojí za to...
Na řadu 790/890 koukám taky. Ale ten průser s vačkama mě od toho dost odrazuje. Tam není otázka jestli, ale kdy to přijde...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Tak jsem si dnes hrál na motorkáře. Ale trasu Kateřinice-Vsetín- Velké Karlovice - Soláň - Rožnov pod. Radhoštěm - Val.Mez- okruh Mštěnovice, Hostašovice - zpět Kateřinice
cca 110km jsem na té červené bestii (110ccm) ujel a přežil. Já i Honda :-DDD
Přílohy
20250420_113202.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

pekne ty... cervena je i docela pohledna (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Ano, Soptík i po tuctu let vypadá dobře. Byli jsme s ženou docela komická dvojka. Ona přijela elegantně se zvukem pravé mašiny a já jako s elektrokolem...:-)
Zítra zkusíme zas něco ujet, plány by byly.... :-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Vím o tom, oba motorkráři :-) plus pejsan Lillyse po tomhle okruhu :-) zastavili na kousek řeči u nás na chalupě, teda jen u cesty, já zrovna ležel pod traktorem. Šamane doprovod musí být, doufám, že jsi Zuzku moc neproháněl :-) :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Tak dnes další vyjížďka. Trasa: Kateřinice - Vsetín - Val.Klobúky - Slavičín - Bojkovice - Komňa - lom Rasová a zpět přes Luhačovice - Vizovice - Vsetín.
Cca 150 km a malá Honda to přežila (Díky)
Tentokrát to bylo v Bílých Karpatech i do kopečků a tady už 110ccm fakt moc nejede... jízda do 70km/h se dá, chvilka i 80, ale to už mi přijde na sílu....Mít něco, co umí v klidu 90km/h a můžu na to s "B" papírama....
PCX nebo Forza by asi nebyl takovývýkonový nářez. No a pak mi chybí to "A" čko, a papíry už na stará kolena asi dělat nebudu....
Pak už jen trojkolka 300ccm, ale to je už jiný vesmír....
Přílohy
20250421_105013.jpg
20250421_105835.jpg
Odpovědět

Zpět na „Řízení, ježdění“