Tak jsem si dal k vanocum samodarek v podobe voucheru na 30 minut s Mysakem Evo 9. Proste uz jsem to musel udelat abych ten hype zkusil pochopit, nez budou vsechny ty auta nadobro nepojizdny. A ted v nedeli to konecne klaplo a sel sem.
Logisticky vse probiha na jednicku, kluci jsou absolutne v pohode, a to i kdyz sem se s tim autem napoprvy ani nerozjel a hned mi to chciplo, protoze keramicka spojka. Takze kdyz uz jsem byl za blbce, tak sem se uklidnil a zacal v klidu premyslet, a uz to slo. Pedaly jsou na moje ploutve trochu moc blizko u sebe, ale szil jsem se s tim.
Samozrejme ono tech 30 minut v aute znamena, ze maj kluci spocitano a zprumerovano na zakazniky, ze to bude cca 1min na km, takze 30km okruh kolem komina pres Karlicke udoli atd. No, netrvalo mi to 30 minut
Navnimat sem se pokousel co nejvic, ale nesel sem ani trochu za hranu, ale to pro me nejdulezitejsi sem asi pobral.
Ale vezmeme to od zacatku. Motor byl naladeny a tahl moc pekne, sedelo to i s civilnim podvozkem na zimacich, brzdy s deskama Endless fajn. Kvuli motoru a brzdam jsem ale nadsenim nikterak neoplyval. Ok, pockame az vyjedeme ze vsi na nakou silnici, at se to auto konecne ukaze. A taky ze jo, stacilo v rychlosti trochu zatocit. Bez plynu, a pak i pod plynem.
To auto pusobi oproti tem imprezam hrozne kratky vepredu! Jakoby tam nebyla skoro zadna vaha, jenom kola a vzduch. Nevim, to je ten motor o tolik lehci? Nebo je to jen o tom ze neni dlouhej ale sirokej? Kdyz to zkousim popsat tak pro predstavu - v impreze ma clovek pocit, ze tlaci pred sebou trakar plnej boxeru prevyslej pres predni napravu. Tenhle pocit vahy kterou nekam tlacim ale mam i ve starym Peugeotu 206 kterym ted jezdim. A ten pocit tady v evu komplet chybi. Takze pocit pri zatoceni je bezprostrednejsi, pocitove hrozne snazsi, ze to auto to dela rado a bez namahy, a to i presto, ze rizeni je stejne 'tupe' jako v blobu, specialne kolem stredove polohy, a stejne tak mekke. Zlaty tuhy a presny rizeni z VA STI! Ale i tak, zataceni v evu hodne bavi. Hodne.
A je to, hotovo, projizdka skoncila.
Jsem rad, a to je ta nejlepsi zprava, ze sem nebyl zas az tak moc ohromen abych si rekl 'prodavam imprezu, potrebuju radsi tohle'. Urcite bych si ale pujceni eva nekdy rad zopakoval, a specialne v nakym vracaku zkusil tu ctyrkolu, k tomu ted nebyl prostor ani odvaha

A asi to chce treba aspon tu hodku v aute, ikdyz $$$..