Volnoběžný ventil

Doro
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Volnoběžný ventil

Příspěvek od Doro »

Mosíš ho pravidelně čistit...min. 1x ročně. Pak ti to nebude na volnoběhu a přidávání plynu cukat a motor dělať blbostě.
Forester 2.0 SG Comfort 2003
Forester 2.0 SG Comfort 2003
Forester 2.0 SG Active 2003 (vyřazeno)
Impreza combi 1,8 76kW, 1993 (zrušeno)
MB ML320i, V6 160kw ....dělník vz SG
mnov
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Marek Novák

Příspěvek od mnov »

Mě to žádné problémy nedělalo. Jen jsem ho preventivně okouknul. :-)
A když to vidím, rozeberu celou škrtící klapku a sundám i EGR ventil, který za toto určitě je zodpovědný. :-)
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Příspěvek od námořník »

EGR bude určitě"čistej" jinak by ti házel chybu. Ale není to žádná práce ho vyndat,tak proč ne :-). Máš dva,nebo jeden?
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
spooon
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Jiří

Příspěvek od spooon »

Už nevím kde hledat jinde, SG 92KW, a nedrží za tepla volnoběh a občas chcípá. Dělá to na plyn i benzín. Ventil čištěný, nově nastavený ventilový vůle, LPG po kontrole a už nevím co s tím. Objednávat nový ventil z číny asi nemá cenu, originál za 10 kupovat nebudu. Tak co teď s tím? Auto žádnou chybu nehází. Olej nežere (cca 2 litry za 15 tisíc km, což si myslím je v normě)
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

Předpokládám, že sání je zkontrolovaný a nikde si to nepřisává? Co MAF senzor? Krom volnoběhu se to v celém spektru otáček chová mravně?
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
spooon
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od spooon »

sání sem nekontroloval, ale kdyby si to přisávalo, tak by měl být volnoběh spíš vysoký, než nízký, ne? Každopádně na to o víkendu mrknu. MAF senzor zkusím taky očistit, s tím sem nic nedělal. Jinak to jede krásně (na 92kw a automat :-D ) až do omezovače.

Ještě poznatek, když vyresetuju ECU, tak se to chová pár desítek km korektně (než se jednotka "naučí" čidla)
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

Ještě bych zkusit natvrdo zavřít plyn, aby se vyloučilo, že to s ním souvisí (propouštějící vstřik apod.). Tím to asi taky nebude, když se to po resetu ECU chvíli chová dobře...ale nic se tím nezkazí.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
spooon
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od spooon »

jasný, to můžu taky vyzkoušet
lukygoofy
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Lukáš K.

Příspěvek od lukygoofy »

námořník píše: pát zář 17, 2021 8:00 am EGR bude určitě"čistej" jinak by ti házel chybu. Ale není to žádná práce ho vyndat,tak proč ne :-). Máš dva,nebo jeden?
tady bych si dovolil lechce nesouhlasit, už jsem zažil EGR zasranej jak svině, zanesený celý nasávací kanálky u hlavy a kuře nesvítilo pokud tam alespoň nějakej vzduch (s výfukovýma plynama) proleze. podle mě se kuře rozsvítí až v případě, že EGR zaslepíš nebo není vůbec průchozí. Takže bych ho klidně vyčistil to není nic na škodu
Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005- prodáno Cozmo,
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Čím to přesně je nevím a neví nikdo zde, můžem opět jen střílet. EGR ventil mě hodil kuře, až jsem ho zaslepil. Tím neříkám, že nemůže být příčina někde tam...prostě nevím, nečistoty jsem tam neshledal. Ale tohle psal Námořník stejně k jinému problému.
Ecu si jede po restartu svou krutě standartní naučenou jízdu, postupně načítá a pak se teprve projeví závada, někdy hned někdy později to je jasné...
Origo volnoběžný ventil můžeš zkusit jiný, zkusit sehnat takový, který fungoval prokazatelně dobře, já mám ještě nějaký jeden, možná i dva? v záloze, jeden můj originální a druhý je myslím z vrakáče, musel bych se podívat. Za správnou funkčnost ale neručím a zkoušet to přehazovat už nebudu, nechci s tím zbytečně už nijak laborovat, užil jsem si s tímhle až až a jsem rád, že mám zatím vyřešeno, už je to zhruba snad rok.
Já měl problém s otáčkami jiný, ale jak jsem zkoušel cokoliv, tak jsem nakonec měnil i volnoběžný ventil, Vrťas mě dodal jeden z málo jetého forestra a ten tam mám a funguje jak má.
Čínu jsem tam měl, šlapala pár měsíců jak fík a pak začla trochu zlobit, mám ještě jednu, neodzkoušenou.
Desítku jsem taky nechtěl dát, ale už jsem byl připraven obětovat i to 8() =) kdybych teda na nic nedošel...
Ná tu jistí lidi možná sepsujou, Mnov apod, že tu střílíme zase od boku, ale já nestřílím, neříkám co a jak, jen své postřehy a můj boj.
Škoda, že jsi trochu z ruky, mám i náhradní, mou původní komplet celou škrtící klapku sání, jestli je na ní krokáč- volnoběh ventil teď nevím. Ale vím, že ta chodila jak má a v ní problém nebyl. Tu máš asi celou vyčištěnou...
Zkusil bych nejspíš ještě s někým prohodit volnoběžný ventil, bude- li někdo poblíž ochoten, to se mě zdá nejjednodušší. Tedy nejjednodušší pokus je zavření LPG, tj samozřejmě raz dva a nic to nestojí, co už, jeden nikdy neví i přes veškeré teorie. To jsem už taky zažil, ne tím to není...a bylo.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „II. gen. SG (03-08)“