Šímův Forejs

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Re: Šímův Forejs

Příspěvek od námořník »

Jako nový 👍
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

parada! ,,,,| (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

No nádhera! Radku, Forejs ti mládne před očima :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
seatik
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Vašek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seatik »

Radku, lepší investice nemohla být. Máš ho v krásném stavu, teď jsi mu prodloužil o dost déle i život. :-)
Subaru Forester 2.5 XT MY 2007
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Děkuji všem :-)
Jo, lepší investice být nemohla, teď jsem už jen za ten nástřik opravdu zase o to víc radši, ještě, že jsem do toho šel a klaplo to, když to vidím...a když se mě někdo odmění tak věrnou službou, tak o to víc.
Tohle byly a stále jsou ještě skvělé auta, přijdeš brnk a jedeš, nic jiného nemusíš, nic tě nesere, opravy jednoduché a jak se s ním moc fajnově brázdí krajinou. Je to už dávno plnohodnotný člen rodiny :-) velice těžko bych se s ním loučil, nechci být zbytečně nostalgický, ale tohle by bylo vážně těžké :-D =) tak snad budem proplouvat po těch našich cestách, necestách, kultuře provozu zde nadále bez úhony, to jediné by nás snad mohlo zastavit.
Taky moje žena nikdy neřekla ani ň, co kolik stálo, přitom samozřejmě ty peníze by se hodily jinde, ale tak je to vždy, naopak řekla, subíka mám ráda a potřebujem ho a to teda potěší ;) nooo a taky samozřejmě ví, že mám svou hlavu, že jo :-)
Metuzalem píše: pon pro 30, 2024 1:11 pm No nádhera! Radku, Forejs ti mládne před očima :-)
:-) To úplně ne, ale snažíme se o zastavení času, zbytečně blbě nestárnout, tj oč tu běží :-D
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Není celkem co psát, jo měl bych konečně popsat výměnu rozvodů a věcí okolo, tenkrát se mě celý příspěvek smázl, moje chyba a od té doby se k tomu nemůžu dokopat, už tak dva roky 8() <:-< :-D strašný osobní rest. Přitom je tam pár zajímavých postřehů, věřím i pro ostatní.
Teď prostě jen jezdíme, čeká mě moto olej, prevence brzd, nic jiného mě nenapadá. Aspoň teď ne :-)
Dnes jsem instalil krabku od Hamouna, děkuji mu tímto, vůbec nevím co od ní čekat, moc si nepočtu :-) a návody v překladu jsou taky mnohdy zábavné. Ale proto jsem ji í chtěl, zvědavost, když stojí původně takový peníz. Má to prý i vnitřní paměť, možná to kromě momentálního stavu nějak v čase vyhodnocuje i dlouhodobý stav baterie, netuším ale jestli vůbec a jak, to se možná ukáže. Snad se to dá napojit i dovnitř auta a je na to i display, ale to opravdu berte s rezervou, to jsem jen někde přelouskal v cizí řeči.
Je to taková blbinka, vím, mě takové věci ale baví, jednoduché na připojení, instalaci a hlavně je to origo dovezené z japonska :-)
Indikuje mě to zatím stav baterie 100%, tedy je tam zelená indikace, nic pod ní a taky to indikuje po startu nabíjení, dojel jsem dnes ze vsi k chalupě a ještě minutu po vypnutí motoru to ukazovalo nabíjení...musím se podívat co to ukazuje při startu, zda vůbec něco odlišného, červeného :-) třeba.
Spotřebu při odstavení auta by to mělo být téměř nulovou, zanedbatelnou- zatím jsem neměřil.
Jen jsem chvilku laboroval kam krabku umístit, mám dolévací japan baterku, špunty vadí i když ty určitě nemíním používat, zatím ne, to spíš baterka jednou odejde, než se k tomu dokopu. Ostatně když je OK altík, tak by se prý ani nemuselo pěkných pár let tohleto řešit.
Taky tam vadí držák baterky a nálepky, jednu jsem skrz krabku sundal, tak jsem nakonec dal krabku opticky obráceně a káblíky tak zapojil přes sebe, ale to je spíš dobře, protože nikde neplandají.
Ještě jsem teda po zdejší debatě nakonec přeci jen zčásti ošetřil těsnění dveří, krom teda těsnění oken :-) našel jsem v autě nigrin z lidlu. Tak aspoň nějaká péče, úlitba v tomto. Je fakt, že té námrazy před koncem roku a letos jsem si užil až až, dveře šly kolikrát hodně ztěžka otevřít, samozřejmě od té doby co jsem natřel těsnění, tak nic nenamrzá, ne skrz nigrin, ale skrz počasí :-) kdo je připraven, není překvapen, já jsem připraven a čekám :-)
Potěšila mě i poslední spotřeba, najel jsem na ty mé pojíždky a na můj styl jízdy méně než 10/100 km :-)
To je vše, samé prkotiny =)
Jo a ještě jedno foto, můj lesník v popředí a Mírovo klan, sousedovo v pozadí.
Přílohy
IMG_20250207_125324.jpg
IMG_20250208_151324.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

pekne Radku, ono kdyz neni o cem na aute psat, je to vlastne jenom dobre :-D (*_^) |,,,,
Niva 1.7 '06
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Příspěvek od námořník »

Přesně 👍
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

Paráda.. mám radost, že to vyzkoušíš
škoda superb
ex WRX 2008
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Samý pozitiva. To je dobře.
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Konečně jsem našel za jakž takž přijatelnou cenu dřevěný sud na dešťovku. Máme jich víc, jeden nám odešel, vždy jsem je pořídil doslova za pár korun, nebo jsem zachránil z pozůstalosti, téměř jako jediné z onoho dědictví :-) jo ještě jeden prastarý dřevěný malířský stojan, jeden příbuzný byl malíř... nikdo tyhlety dvě věci nechtěl ...a právě onen sud z dědictví se nám loni nenávratně rozpadl. Holt byl strašné roky v suchu ve stodole a trpěl...teď bude ještě dlouhé roky sloužit jako květináč, po úpravě jo.
Domluva s týpkem, prodejcem super, doprava taky a hlavně sám sud vypadá velice dobře, ještě ho časem trochu zrenovujem. Co jsem chtěl napsat, že se krásně vlezl do kufru forejse, bez sklápění sedaček, opět tak akorát, stejně jako bečky s kvasem :-) stejně jako spousty jiných věcí, sada kol na přezutí, cokoliv, je zvláštní jak se moře větších věcí vleze do SG, jakoby ti japonci znali valachy a počítali s nimi :-)
Sud by měl držet, byl zavodněný, víko odřezáno z vrchu, zpevněno, sud zatěsně ohledně zátkou.
Tohle by XV v kufru nepobralo :-) 225 lt sud.
Přílohy
IMG_20250307_144628.jpg
IMG_20250307_154400.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

ten je paradni (*_^) |,,,,
Niva 1.7 '06
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Hezky ! Těším se, až bude na svém místě.
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

My taky :-) ještě mě na něj zítra švára svaří oko na provlečení řetězu, zámek...nátěr, případné obroušení přijde na řadu později, má snad konečně trochu něco spadnout, aspoň pár kapek, tak ho nechám pod svodem z rýny ve svém živlu, teda vodě.
Forester 2.0 SG 2002
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“