Lyže, boty, lyžování
- Mira
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Miroslav
Re: Lyže, boty, lyžování
Ono jim taky musíš říct co a jak jezdíš. Já to měl na vyšší hodnotu než je tabulková, ale měřili jsme i jak vypínala. Ale lyže jsem taky ztratil, zapomněl jsem, že je měla půjčený kamoška, který si je povolila, protože prý na těch našich utaženejch samovražednejch limitech jezdit nemůže. Ale je fakt, že tehdy měla o 15 kg míň jak já.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Jasné, já jim tehdy řekl jak jezdím, možná jsem dokonce řekl, že jsem opatrnější jezdec a dle tabulek tam dali co měli, nic navíc, už si to ale nepamatuji, tak vím hovno, tj pravda.Každopádně ten tvůj servis byl lepší, měření kolena se určitě nekonalo a zkouška vypínání, to nevím, já to neviděl, pochybuji, na 99 procent ne.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Koleno - týbie se už dlouho neměří
Dnes všichni vycházejí z kalkulátoru
Hodnota je s rezervou nižší.
Pozor , ale jde jen o číslo na stupnici
A vzhledem k tomu , že každá pružina ve vázání je tak trochu originál
Tak tím nejlepším řešením, je servis s "trhačkou"
Potom není nic vyjímečného , že na jedné lyži máš na špičce 6 a na druhé 7 . A na patkách zase jinak
Servisák to seřídil podle skutečné síly na pružině.
Pro dobrou kondici vázání je potřeba na konci sezony povolit pružiny na vázání
Před povolením si fixou na stupnici udělej rysku , kde to bylo ze servisu
Dnes všichni vycházejí z kalkulátoru
Hodnota je s rezervou nižší.
Pozor , ale jde jen o číslo na stupnici
A vzhledem k tomu , že každá pružina ve vázání je tak trochu originál
Tak tím nejlepším řešením, je servis s "trhačkou"
Potom není nic vyjímečného , že na jedné lyži máš na špičce 6 a na druhé 7 . A na patkách zase jinak
Servisák to seřídil podle skutečné síly na pružině.
Pro dobrou kondici vázání je potřeba na konci sezony povolit pružiny na vázání
Před povolením si fixou na stupnici udělej rysku , kde to bylo ze servisu
Tady jsou všichni šikovní opraváři a kutilové tak jsem chtěl taky něco udělat sám 
Kamarád, co od něj kupuju lyže mi poradil jak na to.
Jinak jezdím taky do servisu s lyžema.
Za totáče jsem s tátou na nové Artis lyže - už bez šroubovací hrany ! montoval vázání Marker - první s brzdou. Táta ho někde sehnal. Pamatuju ty nervy s vrtáním do lyže

drželo to několik let. A do teď si pamatuju nevěřícné pohledy lyžařů ve Flachau v 90ˇ na čem že to jezdím

Kamarád, co od něj kupuju lyže mi poradil jak na to.
Jinak jezdím taky do servisu s lyžema.
Za totáče jsem s tátou na nové Artis lyže - už bez šroubovací hrany ! montoval vázání Marker - první s brzdou. Táta ho někde sehnal. Pamatuju ty nervy s vrtáním do lyže

Subaru Levorg 1.6 2019
Suzuki Swift 2015 mama car
- Mira
- Závislý uživatel
Marker s brzdou, to byla věc. Když si vzpomenu kolik lidí jsem viděl domlácenejch kvůli řemínkům. Já začínal na lankovým Massagu. Pak to deskové vázání s pevnou patou a teprve pak Sulovky a Marker s otočnou patou s těma dvěma pružinama. A dělali jsme machry s hůlkama Elan (byla to podpultovka a museli jsem pro ně až do Prahy). 

Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
- martinant
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Martin Antoš
No jooo. Vzpomínám taky když jsem dostal první lyže s hranama samozřejmě šroubovanýma !!! A kožený lyžáky. Pak první lyže podle mých představ po vojně z vlastní výplaty a nějaký “Rózy” z obou stran stejný.
Hýdy skoro rovný měli ale užasnej rádius asi 22m na kterých jsem skoro nejezdil protože zrovna začínaly opravdu vykrojený. A první opravdový lyže za skoro celou výplatu lehce jetý Aromic 9.16 beta race. Pak chvilku půjčeny nějaký závodní slalomy Head. Spousta půjčených pokusů o lyže. Nakonec Atomic b5 který si opečovávám na občasný svezení. Člověk už dnes na lyžich musi opatrně protože pak dlouho trvá než se z toho tělo vzpamatuje.
Opravdová rarita byla jednou v lednu na sjezdovce sjezd na obyčejným Gary Fisher…

Opravdová rarita byla jednou v lednu na sjezdovce sjezd na obyčejným Gary Fisher…

Odesláno z rozežranýho jabka.
Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,0l/100km
Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96. ex
- JRJ
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: ヤン 老師 ヤクビーク
Letošní lyžovačka v Les Arcs by byla i do nadzvednutých mandlí a malejch proher.
Začalo to už před odjezdem, kdy jsem si při nakládání auta hnul se zádama. Pokračovalo po příjezdu do Les Arcs 2000, kde mi recepční s úsměvem oznámila, že jsem špatně, že to je residence stejného jména, ale ve Vallandry na druhé straně kopce. Takže zpět až do Bourg St. Mauric a zas nahoru. Druhej den se mi podařilo špatně odbočit, takže jsme skončili na jídlo jinde než jsme chtěli a objednat burgery místo cheddaru s kozím sýrem, který syn nejí. A pak každej den nějakej fuck up.
V noci nasypalo 20 cm prašanu a Frantíci se vykašlali na rolbování sjezdovek, krom modrých, který by bez urolbování nejely. Po pár kopcích jsem si řekl, tak nic půjčím si frírajdy. Chyba lávky půjčovny mají otevřeno až odpoledne. Tak nic na modrou pilovat styl. Večer krásně jasno. Říkám si dobrý. Ráno zase dalších 20 cm a neurolbnováno. Syn na prkně byl náramně spoko, já už tak moc ne. Poslední den se mi na ůzké stezce před špičky rozjela nějaká pipina, která se nepodívala jestli někdo nejede. Nechtěl jsem ji sundat, tak jsem zahučel do lesa a dorazil si ty záda. Štěstí v neštěstí bylo, že jsme odjeli asi o 2 hodiny dřív než se u Moutiers se sesunula půda a odřízla chudáky co odjížděli až po snídani.
Začalo to už před odjezdem, kdy jsem si při nakládání auta hnul se zádama. Pokračovalo po příjezdu do Les Arcs 2000, kde mi recepční s úsměvem oznámila, že jsem špatně, že to je residence stejného jména, ale ve Vallandry na druhé straně kopce. Takže zpět až do Bourg St. Mauric a zas nahoru. Druhej den se mi podařilo špatně odbočit, takže jsme skončili na jídlo jinde než jsme chtěli a objednat burgery místo cheddaru s kozím sýrem, který syn nejí. A pak každej den nějakej fuck up.
V noci nasypalo 20 cm prašanu a Frantíci se vykašlali na rolbování sjezdovek, krom modrých, který by bez urolbování nejely. Po pár kopcích jsem si řekl, tak nic půjčím si frírajdy. Chyba lávky půjčovny mají otevřeno až odpoledne. Tak nic na modrou pilovat styl. Večer krásně jasno. Říkám si dobrý. Ráno zase dalších 20 cm a neurolbnováno. Syn na prkně byl náramně spoko, já už tak moc ne. Poslední den se mi na ůzké stezce před špičky rozjela nějaká pipina, která se nepodívala jestli někdo nejede. Nechtěl jsem ji sundat, tak jsem zahučel do lesa a dorazil si ty záda. Štěstí v neštěstí bylo, že jsme odjeli asi o 2 hodiny dřív než se u Moutiers se sesunula půda a odřízla chudáky co odjížděli až po snídani.
You cannot imagine the immensity of shit I do not give
Subaru Legacy wagon MY2004
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
To deskový vázání byl G 30 a pružina se štelovala podložkama
.
Jednou mi skvěle podle tabulek seřídili vázání a já z nich hned první jízdu vypad
. Na černý a spad jsem na ně, takže krásná boule na stehně . Občas si pro zpestření půjčím lyže v půjčovně a maj bobky mi je pořádně utáhnout
. Ale je lepší se s nima chvili přít než lyže cestou ztrácet
.
Já si dneska udělal radost a nechal si "udelat" Lange na míru
.
Jednou mi skvěle podle tabulek seřídili vázání a já z nich hned první jízdu vypad
Já si dneska udělal radost a nechal si "udelat" Lange na míru
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
- martinant
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Martin Antoš
G30 jsem měl taky! A z lizi vystoupit za jízdy nebyl problém. 
Odesláno z rozežranýho jabka.
- JRJ
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: ヤン 老師 ヤクビーク
@hamoun Jen pár okamžiků, kdy se mraky při své dopolední cestě z údolí trochu roztrhaly.
You cannot imagine the immensity of shit I do not give
- lukygoofy
- Zkušený uživatel
- Jméno a příjmení: Lukáš K.
@JRJ nádhera!!!!!
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005 - prodáno Cozmo,
Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
@namornik : Lange už dělají na míru ? Já měl za to, že jen Strolz
Subaru Levorg 1.6 2019
- Mira
- Závislý uživatel
Dělají se i boty Salomon, Atomic a Fischer. Koupíš si botu z materiálu který to umožňuje a skelet i vnitřní botičku ti vytvarují v peci.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem