SPMova moderní plečka - Outback BS

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: SPMova moderní plečka - Outback BS

Příspěvek od spm »

700km bez poruchy :-D dneska druhé krmení. 590km na nádrž po více jak týdnu ježdění do práce. To jde, je to vlastně z mého parku asi nejlepší výsledek. Podle palubáku to žralo 8,4, podle aplikace 8,9. Nicméně při faktu, že ta malá i20 mi tenhle typ tras jezdí za 6,5 - 7, je to taky pořád docela dobrý.

Zapomněl jsem ještě na jednu pochvalu směrem k Chalupům. A našel jednu díru, co v těch elektronických techničácích vidět neni. Já ten papírový ještě dostal, sice ustřižený a orazítkovaný, ale mám ho... a při zakládání jsem si všiml poznámky, že na auto byla vydaná třetí registrační značka na nosné zařízení. Což teda mimochodem v těch elektronických datech nikde vidět není. A taky to znamená, že mi ji už úřad nevydá, takže bych musel hlásit ztrátu značek, dostal nové, pak si můžu zažádat o tu třetí, pak se dohadovat s těmi, co vedou registr na dálniční známky... no, napsal jsem radši Chalupům :-) Hned v pondělí pan prodejce psal, že to řeší, druhý den volal, že značku už má v ruce a pak zařídil i dopravu, takže v sobotu jsem si ji přebíral a už mám všechny tři :-) Palec nahoru.

Na rozdíl od UPS, která mi má dovézt další hračku a zatímco během víkendu to přejelo půl Evropy, tak doručit to z Tuchoměřic se jim úplně nedaří. Tak snad dneska :-DDD

Jinak to zatím jezdí, troubí (zkoušeno už 3x) a dělá to to co má. Poměrně strašně to teda maskuje rychlost. Jak je to v nízkých rychlostech proti H6 hlučnější, tak ve vysokých je to dost naopak. Ve 130 s tím jak to i málo točí motor je v tom skoro úplné ticho. A ten podvozek drží statečně i na těch horších cestách, takže už jsem se párkrát přistihl, že s tím po okresce mažu stejně jako když jsem měl pocit, že s BHčkem letím. Akorát že tady u toho pomalu piju kafe :-) Teda, kromě těch prvních kilometrů, tam jsem pomalejší, pač se to ohřívá o dost déle :-D Nicméně teď v těch mrazech už jsem asi narazil i na to "držení vysokých otáček". Ty poslední dva dny když mrzne a vyjedu s tím, tak to drží asi 1800rpm a chová se to doopravdy jak variátor (drží to 1800 bez ohledu na rychlost. Což mi ale pořád přijde furt v dost pohodě, pro srovnání, BH když bylo úplně studené, tak taky řadilo až ve vyšších otáčkách, takže reálně bylo potřeba buď cvaknout ten režim převodovky na sníh (kdy to řadí dřív) nebo to točit studené k 2500rpm, než to přeřadilo.

A ještě teda prohrávám bitvu s TPMS. Zatím jsem zjistil, že moje kopie Delphi diagnostiky TPMS nastavit umí... nicméně tam půjde akorát napsat ID ventilků, které člověk musí znát... vzpomněl jsem si, že mám pořád v práci Flipper zero, našel jsem na to nějakou aplikaci na čtení TPMS ventilků. Ale nepochodil jsem, evidentně se mi s ní nedaří ten ventilek probudit, aby vůbec poslal data (rozparsovat ty data je pak další věc). No nic, asi nakonec prohraju a budu na to muset koupit nějakou lepší krabici :-D
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák

Příspěvek od podvlada »

To vypadá zatím dobře, držím palce, ať si dá karma na chvíli pokoj :-D

Subaru Outback '04 BP 3.0H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
BMW E61 550 '06 4.8 V8 270 kW, LPG <vlákno zde> Obrázek
ex Subaru Forester '05 SG 2.0 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo '00 1.8 I4 85 kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140 kW
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Jendo je to skvělý, že pozitiva převládají !!
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

A co je za problém s tím, že to studený víc točí? Právě proto to víc točí, aby se to rychleji ohřálo a hlavně, aby se to na studený olej nervalo krouťákem při nízkých otáčkách, ale pomohlo se tomu vyššími otáčkami. Pak je zatížení motoru nižší, působí tam menší síly. 2500 studený nejsou žádný otáčky.

To je nejlepší, když to konstruktéři nastaví, aby to samo něco vhodně dělalo a uživatel mu tam vrazí HOLD, aby se to náhodou nepřetočilo. 🤣
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Já s tím problém nemám, ale někdo to tu psal :-) Mně to naopak přijde, že to ve všech režimech točí spíš míň než jsem byl zvyklý, takže v pohodě.

Jo, dneska jsem zapomněl pochválit ještě v AVH. Stál jsem v takový hnusný koloně, že mě to sralo a poprvé jsem to zapnul :-D Funguje to hezky. Vlastně i ten automatický v kopcích funguje dost hezky a dá se s tím rozjet hezky plynule. Narozdíl od té koncernové paštiky s manuálem ve firmě, kde to funguje automaticky, vypnout to nejde a při rozjezdu mi to málem zlomí vaz jak to vždycky povolí až pozdě :-D
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

No jo, tak třeba si to tady přečtou. 😁
SOLCtech
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák

Příspěvek od podvlada »

spm píše: úte úno 04, 2025 3:50 pm ...
Narozdíl od té koncernové paštiky s manuálem ve firmě, kde to funguje automaticky, vypnout to nejde a při rozjezdu mi to málem zlomí vaz jak to vždycky povolí až pozdě :-D
Vsadim boty, že to tak je nastavený schválně, aby to ve vyšší verzi / vyšším modelu / poFL nastavili líp a lidi, co se v tom svezou, měli pocit, že to je lepší a chtěli to :-D

Subaru Outback '04 BP 3.0H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
BMW E61 550 '06 4.8 V8 270 kW, LPG <vlákno zde> Obrázek
ex Subaru Forester '05 SG 2.0 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo '00 1.8 I4 85 kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140 kW
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Tak konečně dorazil tuzing. Včera to UPS nepřivezla, že špatná adresa. Adresa v trackingu normálně správně. Po hodině registrování do jejich slavného portálu mi to řeklo, že stejně nemůžu nic měnit. Tak hovor na infolinku, diktuju to asi 300 místný sledovací číslo zásilky... napíše tam že má kurýr volat, ať volá. Na balíku přelepenej štítek "volat předem, nefunguje zvonek." Samozřejmě ten negramot nevolal. Ale alespoň to dovezl :-DDD

Takže díky hamounovi za tip, teď ještě aby to fungovalo :-D
Přílohy
20250204_175042.jpg
croctoy
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Bohoněk

Příspěvek od croctoy »

Čtu to až teď...ty jooo, gratulace k novému vozu, typu a obzvlášť pak barvě Dneska všichni vymýšlí šedé, zelené... Tak ať slouží a jsi spokojený, já mám to svoje už osm let a nějak nemám potřebu něco měnit, vše šlape jak hodinky! Asi hlavně kvůli těm koženým sedačkám...
Subaru Outback 2.5i Sport BS
croctoy
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Bohoněk

Příspěvek od croctoy »

.dundee. píše:Gratuluji k BeStii. Shodou okolností jsem měl možnost se v něm na FTN povozit v terénu (thx croctoy) a to co vyjede se čtyřmi pasažéry a v jakém klidu, to jsem jen koukal.
Věřím že budeš spokojený.
Nicméně na tahání zapadlého Ference se nejvíc osvědčila H6 s VTD Obrázek
Jste mě nepustili ke slovu, i tak mám dva zářezy Obrázek čekal jsem... Obrázek
Subaru Outback 2.5i Sport BS
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Jendo copa je to AVH ? A copa je to za škatulku ?
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quickly »

@VDC
AVH je Automatic Vehicle Holder
ta krabička je na AndroidAuto, aby telefon byt připojený přes BT a nemusel mít kabel
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
MIRDASEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od MIRDASEK »

Rastic píše: stř led 29, 2025 5:34 pm Svody pri 155tisic sli na Subaru? Mne to teraz diagnostikovali na BS ku 6/2021 a auto ma 127tisic...Ako si to "na Subaru" riesil? Mali s tym nejaky problem? Co vsetko chceli? Dik za kazdu radu
Ano na Subaru. Bylo to nějakých 50 tis.Kč. Majitelka byla taky pťekvapená 🙂
dethroned
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od dethroned »

spm píše: úte úno 04, 2025 3:50 pm Já s tím problém nemám, ale někdo to tu psal :-) Mně to naopak přijde, že to ve všech režimech točí spíš míň než jsem byl zvyklý, takže v pohodě.

Jo, dneska jsem zapomněl pochválit ještě v AVH. Stál jsem v takový hnusný koloně, že mě to sralo a poprvé jsem to zapnul :-D Funguje to hezky. Vlastně i ten automatický v kopcích funguje dost hezky a dá se s tím rozjet hezky plynule. Narozdíl od té koncernové paštiky s manuálem ve firmě, kde to funguje automaticky, vypnout to nejde a při rozjezdu mi to málem zlomí vaz jak to vždycky povolí až pozdě :-D
To jsem psal já, mě to prostě vadí, jak to úplně promrzlý točí přes 2500 rpm. Pocitově tomu studenýmu motoru nechceš nakládat. Ale já to mám hned z práce 3 km do kopce, po rovině nebo ve městě je to v cajku.
Chápu, že vyšší otáčky naopak tu převodovku spíš chrání (protože menčí Nm), ale zase to 100% mnohem rychleji ohřívá ty svody. Takže spíš odřazuju a jenom to lechtám okolo 2000 rpm.
Jo a jinak tenhle "problém" se vyskytuje tak cca od teplot 3°C a níž.

No a ještě kdyby jste v souvislosti s BS plečkou chtěli slyšet patálie a řešení zvýšené spotřeby oleje, tak dejte vědět, můžu se rozepsat ;-D
Outback 2.5 BS9 CVT MY18 129kW
ex - Outback 2.5 BI-Fuel BP9 4AT MY09 127kW LPG BRC
Obrázek
ex - Legacy 2.0R Wagon BP5 5MT MY07 121kW
Obrázek
ex - Legacy 2.0i Wagon BP5 5MT MY04 101kW LPG PRINS
Obrázek
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Já myslel hlavně motor. Když se víc točí, pro dosažení stejného výkonu, tak tam působí menší síly na písty, čepy, kliku, ložiska atd. Samozřejmě ne nekonečně, je potřeba najít nějaký kompromis tření a zatížení těch skupin za studena.

Osobně si myslím, že zejména při nutnosti hned po studeném startu jet do kopce, je lepší ten výkon dodat i při studeném oleji při trochu vyšších otáčkách, než se to snažit držet nízko.

A nebo ideálně bufík/předehřev. 😁
SOLCtech
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“