Palivové dřevo a vše kolem něj
- gerda
- Závislý uživatel

- Jméno a příjmení: Michal Gerych
Re: Palivové dřevo a vše kolem něj
Jj, je potřeba průběžně doplňovat stavy
To mě zítra, vlastně dnes, ještě čeká vyložení dovezeného dřeva. Mladý včera pomáhal štípat a skládat tu pravou hromádku, co je už ve dřevníku a na zemi 
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.
Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Dnes jsem s tím dřevem trochu pohnul....až nastartuju kvatro s vozíkem a odvezu to, dluh z loňska bude "splacen"
Je tam toho dost, tipuju asi 3 týdny topení, to se bude hodit....
Jo a podle hesla 3x a dost....odnesl jsem si 3 pěkně fialky na pravé haxně. Pěkně to létalo, naštěstí X27 dělala co měla a nezlobila.
Je tam toho dost, tipuju asi 3 týdny topení, to se bude hodit....
Jo a podle hesla 3x a dost....odnesl jsem si 3 pěkně fialky na pravé haxně. Pěkně to létalo, naštěstí X27 dělala co měla a nezlobila.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
- VDC
- Předseda klubu

- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Šamane pěkný !!
http://www.instagram.com/monstersubarus_house
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
- Holanďanka
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová
Pěkně ty
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998
ex
Subaru Forýsek SF 2.5 1998
-
lukygoofy
- Vášnivý uživatel

- Jméno a příjmení: Lukáš K.
@ Šaman takovouhle hromadu bych měl do krbovek tak na 3 roky 
- Metuzalem
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Milan P.
Já bych to měl tak na 3 roky práce 
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
Začal jsem probouzet techniku pk zimním spánku. Pila chytla nadrc, ale asi jsem měl víc naplý řetaz, tak chvilku cukala, ale pak už jela jak pila....
Musel jsem pořezat střešňu, která sa rozčísla a hyzdila kus zahrady.
Pak jsem probouzel číňana, nafoukal vozík a experimentálně dovezl z loňské hromady jeden na místo uskladnění.
Takže na zimu 2026/2027 jsem již složil 0,5m3. Paráda, ještě 39 vozíků a mám nachystáno
Ve sklepě ještě dřevo je (naštěstí) a zásoby pod přístřeškem už budou nulové.
o prázdninách zkusím probudit křoviňaķ, kultivátor a bubnovku.
Podle polámaných stromů mne čeká dost činností....konec lenošení
Musel jsem pořezat střešňu, která sa rozčísla a hyzdila kus zahrady.
Pak jsem probouzel číňana, nafoukal vozík a experimentálně dovezl z loňské hromady jeden na místo uskladnění.
Takže na zimu 2026/2027 jsem již složil 0,5m3. Paráda, ještě 39 vozíků a mám nachystáno
Ve sklepě ještě dřevo je (naštěstí) a zásoby pod přístřeškem už budou nulové.
o prázdninách zkusím probudit křoviňaķ, kultivátor a bubnovku.
Podle polámaných stromů mne čeká dost činností....konec lenošení
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
-
petr
- Závislý uživatel

- Jméno a příjmení: Petr Němec
Jo jo zima se zase blíží taky jsem doplnil zásoby a testl jsem sekyrku od parkside co jsem ze zvědavosti koupil ve výprodeji asi za 2 stovky a teda jsem mile překvapen. Oni prostě zkopčili fiskars a celkem se jim to povedlo. Na menší špalky je fajn a je taková zručnější než velká sekyra i materiál asi není úplně špatný takže jako doplněk k větší sekyře za mě super a za pár kaček
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Petr Hanek
Jsem tu sekeru ted videl v Kauflandu za 299 a čuměl jsem. .. kdybych ji na něco potreboval, beru ...
Ale nestipu
Ale nestipu

Škoda Superb
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
-
petr
- Závislý uživatel

není to asi žadný zázrak , ale vzhledem k ceně je super , řekl bych kopie nějakého fiskarsu menšího, délka asi 60cm, nevím nezkoumal jsem, na parádu to není ale práci to odvede , je to fajn i do auta třeba, ty dřevěné topora v autě trpí , ty plastové to snesou dlouhodobě, teda aspoň fiskars jo , hlavně mi ji není líto ničit, protože jsem líný zvedat špalky ze země a tak štípu na zemi a sem tam seknu do hlíny, drahé sekery by mi bylo trochu víc líto
Petře, tak teď jsi mne přinutil, abych se zastyděl. Také štípu na zemi (lenost, jak píšeš) a už jsem tu velkou fiskarsku párkrát zaťafl do hlíny.....zatím to na ostří není (moc) vidět....
Kdo to psal...E.T. Setton nebo J. Foglar - "Sekyra zaseknutá v zemi svědčí o tom, že její majitel je zelenáč..."
Se stydím.....ale asi to udělám zas
Bo je to pohodlné....
Kdo to psal...E.T. Setton nebo J. Foglar - "Sekyra zaseknutá v zemi svědčí o tom, že její majitel je zelenáč..."
Se stydím.....ale asi to udělám zas
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Míla
ber to z ty lepsi stranky, porad lepsi sekera v zemi, nez v noze 
-
petr
- Závislý uživatel

spíš to psal nějaký zelenáč
kdyby měl štípat pořádné množství špalků několik dnů nebo týdnů v kuse tak by je taky nezvedal ze země a nepsal takové blbosti, je vidět , že to nikdy pořádně nedělal , flákač to byl
když už jsme u té nohy , tak je fakt , že ta krátká sekyra je na toto mrška, jak prolítne špalkem má snahu tu nohu občas trefit, protože je krátká na to aby šla do země , tak bacha na nožičky
kdyby měl štípat pořádné množství špalků několik dnů nebo týdnů v kuse tak by je taky nezvedal ze země a nepsal takové blbosti, je vidět , že to nikdy pořádně nedělal , flákač to byl
když už jsme u té nohy , tak je fakt , že ta krátká sekyra je na toto mrška, jak prolítne špalkem má snahu tu nohu občas trefit, protože je krátká na to aby šla do země , tak bacha na nožičky
Ponejvíc využívám tu X27ku, kterou jsi mi, Petře, kdysi poradil. Na ty moje špalíky 30 - 33cm délky je fajn, hlavně když mají 50+ v průměru. Někdy jsem tak líný, že je ani nestavím a ty tenčí valím , jak leží “z voleje” šetřím čas
X10 mám ve sklepě, na zmenšení čtvrtek a na třísky a X17 občas vytáhnu, na menší průměry, s ní to nejde obouruč tak v pohodě. A jo, ta je dost “neposedná”
5kg a 2,5kg kalač už nepoužívám, s toporem byla drbačka (péče a tak, atentáty při uvolnění z topora….)
Párksajt sekyry jsem ještě neviděl…..omrknu při dalším nákupu….
X10 mám ve sklepě, na zmenšení čtvrtek a na třísky a X17 občas vytáhnu, na menší průměry, s ní to nejde obouruč tak v pohodě. A jo, ta je dost “neposedná”
5kg a 2,5kg kalač už nepoužívám, s toporem byla drbačka (péče a tak, atentáty při uvolnění z topora….)
Párksajt sekyry jsem ještě neviděl…..omrknu při dalším nákupu….