Zavzdušňovanie chladiaceho systému
Zavzdušňovanie chladiaceho systému
Nazdar,
Mám dotaz na Subaru znalých. Mám Outback 3.0r r.v.2004. Auto pri jazde vo vyššej záťaži vytláča vodu do nádržky povrch a bublinkuje. Určite všetkých napadne tesnenie pod hlavou.
Pre upresnenie: 1.auto sa neprehrieva, po výmene termostatu teplota podľa FreeSSM max do 88 stupňov.
2. žiadna voda v oleji(bez emulzie, olej čistý)
3. výfukové plyny čisté, bez pary.
4. chladiaca kvapalina čistá, bez škvŕn od oleja.
Pri normálnej jazde vyzerá všetko ok, ako náhle idem do kopca a trošku mu pridám vytlačí vodu, bublinkuje, zavzdušní sa(prestane kúriť v nízky otáčkach) a teplota sa zdvihne na 93 stupňov max.
Vymenil som vrchnú hadicu s malou dierkou a termostat (starý otváral niekde cez 98 stupňov).
NERÁD BY SOM VYBERAL MOTOR A ZISTIL, ŽE TO NIE JE TESNENIE.
ZA VŠETKY DOTAZY VOPRED ĎAKUJEM.
Mám dotaz na Subaru znalých. Mám Outback 3.0r r.v.2004. Auto pri jazde vo vyššej záťaži vytláča vodu do nádržky povrch a bublinkuje. Určite všetkých napadne tesnenie pod hlavou.
Pre upresnenie: 1.auto sa neprehrieva, po výmene termostatu teplota podľa FreeSSM max do 88 stupňov.
2. žiadna voda v oleji(bez emulzie, olej čistý)
3. výfukové plyny čisté, bez pary.
4. chladiaca kvapalina čistá, bez škvŕn od oleja.
Pri normálnej jazde vyzerá všetko ok, ako náhle idem do kopca a trošku mu pridám vytlačí vodu, bublinkuje, zavzdušní sa(prestane kúriť v nízky otáčkach) a teplota sa zdvihne na 93 stupňov max.
Vymenil som vrchnú hadicu s malou dierkou a termostat (starý otváral niekde cez 98 stupňov).
NERÁD BY SOM VYBERAL MOTOR A ZISTIL, ŽE TO NIE JE TESNENIE.
ZA VŠETKY DOTAZY VOPRED ĎAKUJEM.
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Re: Zavzdušňovanie chladiaceho systému
Asi ti každý řekne že voda jen tak bublinkovat nebude a nikde jinde se ti tam "vzduch"
dostat nemůže než přes těsnění hlavy. Jinak pro tvůj klid. Existují přístroje, které ti zjistí jestli je to těsnění
https://www.univer.cz/pristroj-pro-zjis ... 0-2g-id120
Tak si najdi servis co ho má a uvidíš.
dostat nemůže než přes těsnění hlavy. Jinak pro tvůj klid. Existují přístroje, které ti zjistí jestli je to těsnění
https://www.univer.cz/pristroj-pro-zjis ... 0-2g-id120
Tak si najdi servis co ho má a uvidíš.
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Jako jedna z oblíbených dalších věcí, která na tom chladícím okruhu je, je to víčko na chladiči, které v ideálním stavu má držet nějaký specifický tlak. Ale popravdě netuším, jestli by víčko mohlo udělat až takovýhle brajgl...
Tísko pod hlavou, ten tester mám v liberci
Ako aj mne to vychádza na to tesnenie, len ma pletie tá teplota. Je dosť stabilná a v poriadku. Rozmýľam nad netesnostou pred vodnou pumpu, kde by za určitých okolností mohlo prisať vzduch.
Víčko som menil.
Víčko som menil.
Vodní pumpa ti stále bude jen téct ale přisávat nebude. Udělej ten test na co2 v chladící kapalině a budeš mít jasno
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Tj pravda,pumpa by "jen" tekla.Ale to víčko bych vyměnil jako první,to dokáže dělat právěže paseku.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Čo to bolo nakoniec? Máme podobný problém
Urobiť test na prítomnosť CO2 v chladiacej kvapaline a hned máš jasno https://filtreaoleje.sk/detail-produktu ... ZgQAvD_BwE
Inak by to mali vedieť urobiť v každom servise. Ak nechceš aby ťa zodrali z kože, tak si to urob sám.
Pretože neznalý zákazník nevie kolko to stojí tak aby si neplatil 50€ vrátane práce za 20min ich času
Inak by to mali vedieť urobiť v každom servise. Ak nechceš aby ťa zodrali z kože, tak si to urob sám.
Pretože neznalý zákazník nevie kolko to stojí tak aby si neplatil 50€ vrátane práce za 20min ich času
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...