Palivové dřevo a vše kolem něj

Odpovědět
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Re: Palivové dřevo a vše kolem něj

Příspěvek od Šaman »

Pěkně, Doro, že stíháš. Já už od listopadu kvůli chorobám moc nestíhám a 3 moje malé vozíky drva estě leží...
Až bude líp, aspoň to naskládám a trochu zakryju. Vozík sem už odstavil a baterku že čtyřkolky dal do tepla. Doufám, že ty dva měsíce dřevo vydrží a pak bude jaro....tak to dovezu a poštípu na vysušení. V hoře mám asi 3 spadlé smrky, tak aj v lednu / únoru bude zábava. Estě budu muset dát starou pilu řádně do funkčního stavu. Kryt s brzdou je, lišty jsou ok tak už jen aspoň na jednu koupit řetaz.
Ale to všecko až mně bude líp a bude dáké volno.... ;-D
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Doro
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doro »

Taky su ve skluzu, bo moribundus už od loňska a pomalu sa to zlepšuje, takže až letos k podzimu sem už řádněji naběh na dřevoobráběcí stroje. Ono s bolavou rukou je to při jistých úkonech na stroji dost rizikové, tak buďto po troškách nebo hold je třeba počkat na zlepšení stavu.
Forester 2.0 SG Comfort 2003
Forester 2.0 SG Active 2003
Impreza combi 1,8 76kW, 1993 (zrušeno)
Doro
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doro »

Zme si včera odskočili pro zbylé dřevo, bo už sa tam dostanema s vozíkem až pod smreky. Vybagrovaná cesta je tedy plně funkční. Bez řetazů na sunovi už by to nešlo.
Přílohy
DSC05948.JPG
Forester 2.0 SG Comfort 2003
Forester 2.0 SG Active 2003
Impreza combi 1,8 76kW, 1993 (zrušeno)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Před pár dny jsem v Unihobby pořídil pytle s odřezky, tvrdé dřevo, jasana, akát, dub. Praktické, skvělé při roztápění, ty větší hranoly už mají i slušnou výdrž, 10kg pytel za 70 kč, za mě super, odřezky jsou taky tak hladké, že nemívají ani třísky.
Loni jsem je kupoval už taky, to měli jen takové podélné oválné kousky, teď jsou kostky balené ve dvou rozměrech, jednoduše menší a větší. Nemívají je zdaleka celou topnou sezonu, tak jsem bral nadvakrát pět pytlů, už tam zůstal jen jeden poslední, je možné že už ani nenaskladní, ještě tam za čas mrknu.
Edit: koupil jsem je i švárovi, ten doslova zaplesal, s tím, že na uzení tak akorát, nemusí nic shánět.
Přílohy
IMG_20250101_163822.jpg
IMG_20250101_163800.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Gobernac

Příspěvek od Goba »

https://cz.hecht.cz/benzinova-pila-hecht-513
Tohle někdo máte? Na příležitostné využití na chalupě, jestli to funguje kromě toho, že to je těžké :-D
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Pokud to není na jednotnou větší akci, ale na sem tam řezání všeho možného kolem baráku, šel bych do aku
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Já mám už asi 5 let od Hechtu malou jednoruční benzínovku a funguje skvěle. Koupil jsem si to tenkrát na chalupu bez elektriky.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

mel jsem/mam Hecht 959 jako druhou nouzovku, daval jsem za ni nejakych 5k a ani ta nebyla prakticky vubec odpruzena... dal jsem s ni prakticky jen par vetsich akci vcetne jedne rychle narazovky s nabidkou buku co nesla odmitnout - praci odvedla, ale na tech rukach to bylo znat :-D

IMG-20171025-WA0014.jpg

co jsem si pak kvuli nestihani lesa musel nechat privezt naves dreva, pujcil/daroval jsem ji Lucky dedovi - no mel ji asi pul roku na nejake to obcasne rezani, nakonec dostal ten samy rok tu jednobaterkovou aku od Parksidu a je spoky
ten pujceny Hecht ale z doslechu porad funguje + nejakeho mensiho Hechta ma tatka na zahradu, ale ten to vytahne fakt jednou, max dvakrat do roka

takze asi jak pise Zdeno ;)
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

je to prostě neuvěřitelně levné, na občasné řezání asi ok, jinak to je celkem utrpení s tím dělat, jenže jen kvalitní lišta s řetězem na pořádnou pilu stojí zhruba to co ta celá pila od hechta :-D
co mi občas prošlo rukama od hechta , myslím tři nějaké takové pily tak všechny fungovaly , ale řezaly pomalu, nechtělo to do otáček, vibrace .... no prostě spíš nouzovka na menší akce , asi je to podobné jak s tím lídlem :-D
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

To zcela určitě. Na seriózní dlouhodobější práci to není. Na příležitostné používání v pohodě. Mě upřímně příjemně překvapuje, že ta Hecht jednoručka mi funguje tak dlouho a spolehlivě. Za ty prachy, stála mě dvojku, jsem od toho neměl žádný velký očekávání. Ale Stihlku za desítku bych si nepořídil.
Ano, je to jako s tím Lidlem. Občas se něco z toho posere, ale já si radši těch vrtaček koupím 5, než jednu. :-)
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

u stihl musíš kupovat řetězy , to u lidl pily nemusíš, než sjedu řetěz tak to jde na reklamaci a dojde mi nová pila i s novou lištou a řetězem, škoda že nepřibalí rovnou i pilník :-D
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Odpovědět