Videa

Odpovědět
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Re: Videa

Příspěvek od HonzaCZ »

Chorche píše: ned led 05, 2025 11:00 am no hlavně bych to neskoušel s automatem... ten zadek je v rychlosti nad 60-70kmh fakt vodpojenej. Přes zasněžený hory v Makedošce otloukánek v zatáčkách moc zatáčet nechtěl. Ještě že mam ty nový nokiany...
Už jednou pro vždy: Subaru se hrne ven i s manuálem a VTD, ostatně jako většina srovnatelných systémů. Takže za to tvoje domnělé chování MPT nemůže. Je to vidět i na tom videu s Legacy, který je s manuálem a taky se mu to v některých situacích hrne. Ono abys utrhnul AWD do power slide, tak to chce fakt dost rychlosti a řidičského umu, což je taky vidět na tom videu.

Jinak v limitních situacích se to chová v podstatě hůř než předokolka, protože se stejně jako u předokolky snadno strhne řízení, tím se utrhnou přední kola a přestanou zatáčet (tím, že jsou hnané je to podpořené) a zadní to navíc tlačí rovně, takže to ten efekt nedotáčivosti podpoří ještě víc.

Ale jo, určitě za to může tvoje unikátní odpojovací MPT. 😁
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

no... může. Dneska sem si zajezdil bokem s rafkou aniš bych o to moc stál. Nejdřív mokrej sních a teď naspátek namrzlej. Opravdová stálá čtyřkolka a chodí do zatáček bokem tuze ráda. Aš moc na muj fkus. Předokolka do zatáček chodí tradičně rovně. Jako otloukánek.
offroadforum.cz

Otloukánek = legacy outback BP 2004
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Teď budu jenom hádat, ale sériové Subaru je známé nedotáčivosti a kvůli tomu se mění stabilizátor a ještě něco (myslím geometrie?), tak nebude to @Chorche spíš vlastnosti podvozku?
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Je to kombinace všeho možného. Zejména motoru komplet před přední nápravou. Podvozek je na BL/BP skvělej. Stabíky a antilift kity se dělají u Imprez, případně (starších) Foresterů, což jsou podvozkově Imprezy a to ne, protože by to byly horší podvozky než BL/BP, ale bavíme se o diametrálně odlišných use casech. Jednou to je potenciální sklouznutí na sněhu a po druhé s tím někdo chce lítat na (semi)slickách po okruhu za sucha. Trochu jiné podmínky.

To, že jedno auto to dělá a druhý ne, může mít milion příčin. Od více zkušeností s řízením daného modelu, po jiné pneu, jiné rozložení hmotnosti, nastavení toho AWD (ano, přesně to tvoje vypínání nad 60, můžeš se toho jako kolovrátek zase chytit 🤣) atd.

Ostatně už dávno se auta dělají přirozeně nedotáčivá, protože pasivní bezpečnost je nastavená primárně na čelní náraz, ne na boční.

Jinak klasika, lidi si vezmou outback, naliftujou ho, nechají tam původní tlumiče a vyverglované zavěšení, dají na něj balóny a pak se diví, že nejezdí jako sporťák. 🤣
SOLCtech
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

Já sem otloukánka neliftoval. Chtěl sem, ale vysral se na to, poněvač sem usoudil že s těma "balónama" jak ty nazejváš ty pidikolečka to na kompromisní použití pro který ho využívam stačí. Jinak sem si celkem jistej, že bejt to stálá čtyřkolka jako manuál nebo vtd, tak to tak nedotáčivý nebude. Ale jo, zvyknul sem si na to a počítam s tim, že to prostě na silnici je předokolka a podle toho s tim jezdim, sem s tim smířenej a je mi i celkem jasný že dneska už stálou čtyřkolku v břichoplazím kombíku člověk nesežene.
offroadforum.cz

Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

@Chorche mám Imprezu v manuálu s jezdil jsem Lego v manuálu a obojí je nedotáčivý. Ale vlastně nevím, proč to sem píšu, protože ty si stejně pořád povedes svou...
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

@HonzaCZ Pěkně si to dotáhl do detailu, které jsou jasné, ale jen tak člověka nenapadnou

@Chorche často jezdím s kamarádem co ma BL jako winter pekáč a občas se svezu i ze svým a taky jsem čuměl, jak je to nedotáčivé
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

nojono, tak pak nevim proč s tim všichni chtěj jezdit bokem, když to jezdí jen rovně (smajlík ramena nahoru a dolu)
offroadforum.cz

HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Chtít a opravdu to dělat jsou 2 různý věci. 🤣 Pokud bys pozorně četl, tak by ses dočetl, že to bokem jezdí, ale je k tomu potřeba odpovídající rychlost a zručnost. Nestačí cuknout volantem, naopak na to člověk musí bejt přesnej a plynulej, pracovat s těžištěm atd. Všechno ale vyplývá z toho, co jsem už psal. Kdo chtěl, tak si to z toho vybral.

Ono je to braný jako vtip, ale tenhle obrázek je dost založenej na realitě. 🤣
Přílohy
c9333372c8f99089151e8ebf53a652186b45aecb0bbe3c687ccd9ed0e00d7073_1.jpg
SOLCtech
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

jo tak to pak jo, já sem zvyklej na to, že kdyš chci ject s rafkou bokem (na kluzkym), tak jenom cuknu volantem a pak to řídím plynem (víc plynu = víc bokem, míň plynu = míň bokem). Volantem kroutit jen dyš chci boky prohodit :-D Ale krabicojdní krátký SUVčko je holt proti sůbu supersportovní driftwagon :-D
offroadforum.cz

gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

Stačí trochu přehnat nájezdovou rychlost do zatáčky a na vozovce led [3GEARS] Takto jsem tento týden nechtěně driftoval jednu zatáčku se ženou a dětmi při výjezdu na Kohútku. Naštěstí ten led nebyl přes celou šířku vozovky, takže se to po sundání nohy z plynu za chvilinku srovnalo. Jen žena prohodila, abych jel pomaleji :-/
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Chorche píše: ned led 05, 2025 10:30 pm jo tak to pak jo, já sem zvyklej na to, že kdyš chci ject s rafkou bokem (na kluzkym), tak jenom cuknu volantem a pak to řídím plynem (víc plynu = víc bokem, míň plynu = míň bokem). Volantem kroutit jen dyš chci boky prohodit :-D Ale krabicojdní krátký SUVčko je holt proti sůbu supersportovní driftwagon :-D
Zrovna dneska lehce popadalo, tak jsem jel na jedno parkoviště, kde se dalo jezdit jenom dokola nebo menší osmičky a opravdu nestačí škubnout volantem nebo trochu přidat plyn. Prostě ručka, při zmáčklé spojce vytočit motor a pak se něco dělo. Nebo rozhodit auto na jednu stranu, pak druhou, plyn... Ale na tohle to chce více místa a znát všechny patníky :-D
Se divím, že si to nikdy nezkusil na nějaké pláži nebo štěrku. Tam je to větší zábava (štěrk), protože potřebuješ větší rychlost :-D :-D
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

já tudle zábavu nevyhledávam, spíš naopak. Ale po 15 letech života s rafkama prostě vim co od stálý čtyřkolky čekat. Párkrát sem to úmyslně testoval u nás na letišti na sněhu, ale spíš proto aby člověk věděl jak se to bude chovat když se to stane neúmyslně.
offroadforum.cz

Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

škoda že se tendle systém neprosadil, vypadá to parádně :-) samozřejmě ne pro vyhledávače zpětný vazby :-D

offroadforum.cz

wenzel
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Václav Šikl

Příspěvek od wenzel »

Našel jsem jakousi kartu... @podvlada a Vašek.... (Nevím jak tady je 🤔
https://youtube.com/shorts/N3FPH-gLmMM? ... p3Kgo40cpu

https://youtube.com/shorts/fH0H-0TcBo8? ... b9jvwVUDn1
Forester 2.0 AT, 2006