Sníh, bláto, zářezy, aneb koho (a jak) jsem vytáhnul...

Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Re: Sníh, bláto, zářezy, aneb koho (a jak) jsem vytáhnul...

Příspěvek od sima »

(*_^) |,,,, není co dodat, teda měl bych, ale jsme jinde :-|
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
milosv
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Miloslav Všetička

Příspěvek od milosv »

Tak dnes 2x.
Při cestě do Velkých Hostěrádek za poslední zatáčkou dodávka Iveco DPD napříč zasněženou silnicí. Měl jsem co dělat zastavit, nakonec f poho. Pán to trochu nechápal, proč se nabízím, že ho vytáhnu. Nasadil jsem tažný hák, vytáhnul subaru kurtnu, rozjel se a na cuk byla naložená dodávka venku. Že to pán nechápal - nedivím se. Ale i mě překvapilo, jak ta dodávka vyjela ven. Pán odjížděl s tím, že mě miluje :-DDD . Spletl se - láska má být k [SUBARU] . A na cestě dom Vojkovice - Syrovice - zasněžená silnice a octa1 ve škarpě. Hák jsem měl nasazenej, tak jsem najel, zapřáhl a octa byla venku. Forestřík se ani v jednom případě nezapotil >B-) . A je pravda. Jak jsem vylezl z auta, habrůvky se mi hned rozjely.....
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
Makovica
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Makovica »

Tak dnes zajtra asi bude vela zarezov.
Subaru Forester 2.0i CVT Comfort MY16 (G91F Rest in pieces Cooper Discovery ATT / SJ6 ,,,,| (*_^) |,,,,)
Obrázek
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Hezka akce, (*_^) |,,,,
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek

Příspěvek od Omega23 »

Super akce,gratuluji!

přepínám

Holaňďanka
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Příspěvek od Holaňďanka »

Také chválím za pomoc. U nás to dnes bylo šílené 🤦🏻‍♀️. V 5h padaly krupky zmrzlé,.než jsem prošla ranním procesem koupelna, cvičení, šatní skříň a lednice, tak napadla hromada sněhu. Cesta do práce trvá 8min, tentokrát to bylo 25min za hustého sněžení. Jednou mi pěkně ujela prdka až jsem myslela, že už to neustojím a bouchnu to do zaparkovaného auta, naštěstí mě má nahoře někdo rád. Zprávy asi sledujete, tak že na Ústecku masakr, autobusy, trolejbusy to nedali, dálnice na Německo stála kvůli jedné nehodě. V průběhu dne druhá nehoda, tentokrát na druhou stranu a bohužel smrťák, vzdušnou čarou 1km od nás,tak že cesta z práce se protáhla na 40min, páč vše odkláněli přímo u Chlumce.
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Zuzi fuj ! Ještě, že je to tam u vás a ne tady u nás.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

@milosv pekna prace!
@Holaňďanka masakr, hlavne zes to zvladla (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
wenzel
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Václav Šikl

Příspěvek od wenzel »

I já jsem dneska nasadil tažné, provázal kurtu a snažil se dostat ze škarpy Fabii. Nicméně jsme se nedohodli jak je vhodný točit volantem a borec to dousadil během cca deseti metrů k dokonalosti a na střed břicha 😀 pomohla až druhá odtahovka s ramenem. Tohle se stalo cestou na venčení pejsků... Po cca hodině a půl se vracíme a vidím toho borca šlapat bludovský kopec. Tak zastavím a ptám se co se děje a prej mu řekl odtahovkar:Já tenhle kopec s tím autem nevyjedu,tak vám to hodím dolů do Šumperku a vy to do Bludova přeběhnete... 😬 No, nezdálo se že by kecal a vzhledem k tomu, že znám borca co ho tahal se vlastně ani nedivím. Je to tady samej z*rd..... 🫣
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Miloš dobřeee! :-)
Zuzko, ještě, že jsi to dala, tj hned...tak opatrně, opatrně...já tu chtěl už pár dní zpět napsat, že jak jsem starý, tak jsem blbý. V minulých dnech cestou z chalupy mě párkrát pěkně zacvakalo taky, takový ten známý lehce, ale přitom fest nebezpečně klouzající pocit, prdel prostě někam divně ujede, zhoupne se :-) =) říkám si prvně, co to bylo, že by kola, podvozek...??? <:-< pak mě to hned došlo, tvl námraza, fakt bych jí nečekal, bylo to nejvíc v lese, ale i mimo něj, bylo furt přes den tak dva plus i víc, dokonce i v noci kolem sotva kolem nuly...to jsou ty první zimní zákeřné sem tam námrazy, bylo to opravdu nebezpečné a nebyl jsem sám komu se to stalo, člověk rychle zapomíná, nečeká to, vždy opravdu ne. Taky zapadlé neoznačené svody vody pod cestou, tj taky achtung veliký.
Taky známá z práce mě říkala, jak jela ráno do práce a před ní se někdo vlekl snad čtyřicet, byly nepříčetná, nestihla příchod, ale pak cestou zpět už poznala proč tak pomalá jízda, málem skončila pod náklaďákem, ujelo jí to v mírné zatáčce při rychlosti ne moc vyšší, než oněch čtyřicet, normální sáně a hrnula si to rovnou proti tomu náklaďáku, malý fiátek Panda...pak díky bohu pneu zabraly, či něco se prostě stalo a vrátila se zpět na svou polovinu.
Jinak tu dopoledne dnes na chalupě zpočátku jen poprašek, ale pak už hustě chmelilo a vichr veliký, cestou zpět a jen na otočku do města jsem si projel první stopu, paráda, auto jsem skoro nepotkal, byl už večer a začlo to namrzat, jel jsem místy opravdu opatrně a samozřejmě místy i zkoušel, staré pneu se držely tentokrát statečně, ufoukl jsem tlak o blbou desetinku, dvě, jsou už opravdu tvrdší a furt je nemám podhuštěné.
TOŽ :-) opatrně a dobře dojedťe i při těch prvních kalamitách.
Forester 2.0 SG 2002
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

wenzel píše: pát pro 06, 2024 9:36 pm I já jsem dneska nasadil tažné, provázal kurtu a snažil se dostat ze škarpy Fabii. Nicméně jsme se nedohodli jak je vhodný točit volantem a borec to dousadil během cca deseti metrů k dokonalosti a na střed břicha 😀 pomohla až druhá odtahovka s ramenem. Tohle se stalo cestou na venčení pejsků... Po cca hodině a půl se vracíme a vidím toho borca šlapat bludovský kopec. Tak zastavím a ptám se co se děje a prej mu řekl odtahovkar:Já tenhle kopec s tím autem nevyjedu,tak vám to hodím dolů do Šumperku a vy to do Bludova přeběhnete... 😬 No, nezdálo se že by kecal a vzhledem k tomu, že znám borca co ho tahal se vlastně ani nedivím. Je to tady samej z*rd..... 🫣
Jakože ho nevzal do kabiny??? Tvl Bludov a okolí, tam jezdívám, tam to znám, pěšky v tomhle počasí, to si teda fakt chudák lehce přeběhl 8() 8()
Forester 2.0 SG 2002
Holaňďanka
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Příspěvek od Holaňďanka »

A tu je někdo nadšený ze sněhu 😆😆😆. Ten kluk má nápady, izolepa na drifty :-D
Přílohy
IMG20241207085654.jpg
IMG20241207085723.jpg
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

:-D pekny, taky jsem to delaval
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

Již několikrát se mi podařil u nás v kopci kolem baráku ruční zářez ať už potlačením auta nebo že se sousedka nějak šprajcla a bála se cokoliv udělat, tak mi bylo auto svěřeno a že když ho škrábnu nebo s ním cokoliv udělám, že to jde na její vrub - nic jsem mu naštěstí neudělal a sjel k nám na parkoviště 🙂

Dnes byl ale poprvé v akci SubMilWay [WINNER] Sice ne tak, jak by si většina z vás představovala, ale posloužil jako taxi pro sousedku s jejími 2 malými dětmi a plným kufrem věcí. Chystal jsem se s dětmi hrát deskovou hru a vidím, jak do kuchyně svítí z cesty nějaké auto. Vzápětí telefon (sousedka), že nevyjela kvůli sněhu na cestě a u nás se chtěla vytočit a jet aspoň dolů, ale asi se šprajcla a potřebovala by pomoct. Tož se obleču a jdu omrknout situaci. Byla na půl vjetá na spodní parkoviště a boji se couvat, že ji to asi nevyjde a zasekne se o patník. Dívám se a asi to vyjde, tak pomalu couvá, ale trochu to klouže a srovná auto přesně podél patníku. Vysedla z auta, že s tím mám nějak sjet dolů. Zkontroloval jsem vzorek a tak nějak asi na hraně nebo lehce za hranou 4 mm. Domluvili jsme se, že se jí pokusím odstrčit od patníků při pomalém couvání. Furt se nedařilo, až u souseda, kde má nájezd k domu se pomalu začalo dařit, tak sjela dolů k hospodě na parkoviště. Prosí mě, jestli bych ji nepomohl aspoň s dětmi. Jenže 1 spalo, tak říkám, že jí odvezu autem s dětma a věcma. SubMilWay se ani nezapotil jak při výjezdu, tak při couvání do kopce k domu při návratu. Tož tak k prvnímu zářezu SubMilWaye 🙂
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Odpovědět

Zpět na „Řízení, ježdění“