Zdenošovo Lego BP

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Re: Zdenošovo Lego BP

Příspěvek od pufko »

Aj po FL je tam ten istý motor, až úplne posledné ročníky BL/BP nejak koncom roka 2007 dostali 2.0R 110kW
A vôbec by som to s ním nevidel tragicky, motor ten istý, len má menej o 11kW, ale ho aspon zbavili problémovej pumpy sekundárneho vzduchu
Najväčšia nevýhoda toho motora sú práve tie ventily, ich spôsob nastavovania a hlavne cena ktorú za to človek zaplatí
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Tak jsem dostal od předchozího majitele faktůry ze servisu. Co mě potěšilo v 160tkm se dávaly tvrzené sedla, měnily se (to nevím co se na nich může podělat) rozvodové kola a v 250tkm oprava hlav a motnovaly se plechové těsnění. Někde jsem tady četl, že pri instalaci lpg, jsou tyto ventily doporučovány =)
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

Tak vidíš ako to je ...
V 160tkm potreboval motor GO hláv, dávali sa nové ventilové sedlá a pri 250tkm to isté - teda GO hláv...
Ja za seba budem stále opakovať že 2.0R je dobrý motor iba do momentu, kedy treba poriešiť znovu ventilové vôle a to hlavne z dôvodu celkovej ceny práce vs trhovej hodnoty celého auta...
Je to velmi neštastný systém na údržbu.
Znovu zopakujem zlaté SOHC, kde to porieši narádie ktoré má každý doma a to všetko bez demontáže motora
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Přesně informace proč se sundávaly hlavy nevím, ale vím, že jsi na tyhle motory zasednutý ;-D. S mým ročním nájezdem, by mě to mělo nějakou dobu vydržet.
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

Hlavy sa dávajú dolu z dôvodu, že fúklo tesnenie pod hlavou/hlavami, alebo znovu ventily, nijak inak si neviem predstaviť pojem 250tkm a oprava hláv, teda po 90tkm...

Ja by som napríklad s tým motorom problém nemal, ale to iba z dôvodu že si to viem urobiť sám ak by bolo treba, teda by som nemusel riešiť to že to stojí celkom velkú sumu... Viem si to poriešiť v práci, ale drvivá väčšina tú možnosť nemá a musí zaplatiť.
Keby to bolo za 5000Kč tak nepoviem pol slova, ale ono to je cca 25-30000Kč

A aj napriek tomu že si to viem poriešiť ten motor nemám a nechcem, ledaže by sa objavil kus za veeeeeeelmi zaujímavú cenu = polovica bežnej trhovej ceny a zvyšok auta vo velmi slušnom stave ...
Vieš ono to je ako kúpiť si starú premiovú Audi A8 a čudovať sa že je drahá údržba a to mi vôbec nechýba, ja chcem jednoduchú lacno servisovatelnú techniku.
A tu nejde o to že by človek nemal na výber, práve že má a nevidím dôvod prečo zvoliť tú horšiu možnosť.
Žerie to tak isto, nemá to taký ťah lebo menší objem, lebo menší krútiaci moment a ešte k tomu drahá údržba.
Jedna jediná výhoda je že to netrpí tak na spotrebu oleja ako 2.5i
Zdenos píše: úte srp 15, 2023 9:47 pmS mým ročním nájezdem, by mě to mělo nějakou dobu vydržet.
To vôbec nezaručuje nič, jednoducho majitel 2.0R musí počítať s tým že ak príde na ventily tak penaženka zaplače. Trebárs to konkrétne auto mohlo mať problém s tesnením pod hlavou a preto šli hlavy dole po 90tkm a ventily ešte len čakajú...
Takých kusov už bolo v ponuke, kde bolo treba nastaviť ventilové vôle, ale majitel to radšej pustí pod cenu, ako by do toho mal nasypať 1000€
dethroned
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od dethroned »

Pokud je to bez lpg, tak nevim, proc se dělaly hlavy apod. Tyto motory na tesneni netrpi a uz vubec ne na problemy s ventilama... zvláštní. Plyn bych tam urcite nedaval, u tohohle motoru a nájezdu tim jenom zabijes spolehlivost. A odborníky na lpg bys pohledal lupou...:)
Outback 2.5 BS9 CVT MY18 129kW
ex - Outback 2.5 BI-Fuel BP9 4AT MY09 127kW LPG BRC
Obrázek
ex - Legacy 2.0R Wagon BP5 5MT MY07 121kW
Obrázek
ex - Legacy 2.0i Wagon BP5 5MT MY04 101kW LPG PRINS
Obrázek
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Minulý týden servis Huvara
Kontrola ventilových vůli v toleranci, až na jeden výfukový - 0.4, výměna těsnění ventilových vík (levé už slzelo a občas olej kapl na výfuk), svíček a vyčištění škrtící klapky.
A pak jedna společná v Kopřivnici
IMG_20231023_115511.jpg
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Tak aby se neřeklo, nějaká aktualizace
Od koupě proběhly dvě výměny oleje, takže jsem se dopočítal, že najezdím víc než jsem předpokládal, proto půjde lego do plynu. Udělat tak hned po koupi, už ho mám zaplacený [FUCK PC] .
Na přední nápravě něco poklepávalo do volantu a při kývání kolem, byla cítit vůle nejspíš v axiální tyčce, tak jsem vyměnil oba čepy a obě týče :-D , taky bylo na řadě vyměnit obě ložiska na levé straně, asi vlivem výletu v zimě do příkopy a v létě po cestě z dovolené, jsem se dočkal 300tkm milníku.
IMG_20240802_153824.jpg
Další bylo třeba udělat rozvody, které jsem spáchal minulý týden a to je asi tak vše z roku a třech měsíců provozu. A když tak nad tím přemýšlím, jak málo se toho ze servisu udělalo, je Lego spolehlivé auto (*_^) |,,,,
IMG_20241109_114904.jpg
Ještě vlastně před dovolenou v létě proběhlo přezutí na celoroční Nokian Seasonproof 205/55/16. Nechal jsem tento zimní rozměr kvůli pohodlí a myslím, že i můj nejmenší pasažér nemá nic proti :-D
IMG_20240621_171016.jpg
Lesk jako blesk před dovolenou
IMG_20240727_205400.jpg
IMG_20240727_205520.jpg
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

parada!
peknej servisni koutek, nejmensi pasazer nema chybu a lesk jako psi gule ,,,,| (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Díky, mohl jsem rozvody dělat v garáži, ale to bych se týden před zahájením operace nesměl doma nudit a nešel zjistit, jak moc mě Citronek, kdy skoro rok stojí, zkorodoval :-D
IMG_20241105_202431.jpg
Ale na druhou stranu, když se člověk dobře obleče, tak i v těch 5-10C° to byla příjemná práce na venku.
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Hezky se staráš !!
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

Zdenos píše: stř lis 27, 2024 8:15 pm Ale na druhou stranu, když se člověk dobře obleče, tak i v těch 5-10C° to byla příjemná práce na venku.
dokud pod sebou mas zpevnenou plochu tak jo :-D >:-&
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Díky :)
No nějaký sníh už jsem poslední den montáže musel odházet ;-D