Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 25903
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Uvařeno pro mě na víkend, zkusil jsem jeden recept a trochu ho samozřejmě po svém upravil, to až ale postupně dle toho co z pánve lezlo za chutě, chutná to báječně, nejen mě... knedlíček k tomu musí být, ta chuť k tomu přímo vybízí, plecko na žampionech.
Přílohy
IMG_20241121_194734.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1559
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

No jo, houbičky pod masem a trochu omáčky/smetánky, to je tutová bašta... A knedlíček už jsme probírali ,,,,| (*_^) |,,,,
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 25903
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

:-) :-) Jooo, přesně jsi to vystihl, jen tu smetanu jsem měl jen tak v záloze, zbyla v lednici a končila, no a ta tomu dala teda nakonec korunu, protože jsem to měl trochu víc kořeněné, tak krom vody a vývaru jsem ji tam pleskl, pak se to celé spojilo, akorát zneutralizovalo a je z toho teda lahoda, ten knedlíček tam musí být, původně jsem chtěl rýži, ale ne, ne ne ne :-) taková až bych řekl polodivoká falešná svíčková téměř, ale jen okrajově :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1559
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

No s rýží mi ty houby taky dost pasujou, jako hovězí nebo roštěnky na houbách, to jde bez smetany, tmavý výpek si o rejži přímo říká, když tam není dost omáčky, tak radši bez knedlu
Občas mě to chytne a navařím Kubu, takové to chudé staročeské rizoto, slanina nebo jen sádlo houby česnek a šup s tím do rejže, lepší uvařit pšenici nebo kroupy,když máš, pak je to origo 8-?
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 25903
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Kubu dělává moje žena, s kroupami, miluji to! I v obyč vývařovně v práci jí dělají slušnou. Mám to tuze rád.
Jooo, jak my vaříme ve dvou domáctnostech, stále něco převážíme, tak kámen úrazu je furt vše mít dvakrát, nejen koření, mouky, všechno, ale i techniku, třeba obyčejnou palici na maso :-D máme jednu z dob komára a ta je teda úplně top, to co jsme pořídili pak je horor, nepoužitelné, musíme se podívat po snad nějaké kvalitě, ale kde...ono ve finále je pak kolikrát něco i rovnou třikrát, ale kde se to zrovna nachází, že jo...furt nakupovat nádzásoby nechcem a vést si na tohle nějaké záznamy, tabulky je pro mě peklo, to nedám :-)
Tak jsem začal doma v paneláku ono jídlo vařit a ej, došel i obyčejný olej, byl jen olivový, to jsem úplně nechtěl, tak sádlo, později nutné máslo, oukej, ale pak nebyla po ruce žádná palička na maso, jen kladívko z vercajku :-) tak jsem dal na maso folii (kterou jsem pak stejně ve finále sundal, zbytečně překážela :-) ) a zmlátil ho pěstními klouby :-) a tak dál...ale to není nic proti ničemu, dřív si lidi poradili se vším a za jakých podmínek.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 7178
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Nešlo odolat ;-D
Přílohy
17323822678481315994927066323040.jpg
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 25903
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

:-) :-/ nejde, to nejde nikdy! Začíná čas zimního uzení, kamarádi budou zas udit v malém i větším stylu, to zas bude boj.
Dnes jsem ládoval ten svůj výtvor, chutnal moc i mé ženě, ač klasicky si tohle odpírá, já si naopak neodpíral boží fit zdravý dezert, nízký tvaroh, ořechy, ovesné vločky, borůvky na druhé půplce plechu, vanilkový puding v tom a já nevím co vše, tak tohle teda můžu, jak jinak :-)
Přílohy
IMG_20241123_171245.jpg
IMG_20241123_115839.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 7178
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Když je ta neděle, tak jen zlehka něco nachystat.
Přílohy
17324444950628110995045727185841.jpg
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21135
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

No nádhera všechno .. super
škoda superb
ex WRX 2008
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1559
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Koleno v remosce novym mobilem, ten foťák trochu zkresluje úplně to zesvetluje. Kari jsem tam sice taky dával, ale to foto je trochu moc žluté.
Cibule česnek kečup pivo koření a koleno porcovane predvarene
Přílohy
IMG_20241128_191237253_HDR.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 7178
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Hmmm tak to by taky šlo
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 25903
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Ha, já když už koleno, tak jedině luxusní a tohleto přesně tak vypadá (*_^) |,,,,
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1559
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Jednou ovarek a druhé pečené, povedlo se díky
Přílohy
IMG_20241127_155840581_HDR.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21135
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Hovezi žebro a brambor ..
Už se těším ObrázekObrázek
škoda superb
ex WRX 2008
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1559
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Paráda, líbí se mi jídla, kde nemusíš dumat žádnej recept, jak to ten hamoun asi udělal ,,,,| (*_^) |,,,, koukneš a vidíš
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“