podsvícení klimatizace
- quickly
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
- Kontaktovat uživatele:
Re: podsvícení klimatizace
@JanBednar vítej u nás na SFC , musíš ještě napsat 2 další příspěvky a budeš moc psát bez odsouhlasování a posílat interku.
Jinak ve Tvém odkazu jsem dal port :8080, aby se stránka zobrazila na první dobrou.
Jinak ve Tvém odkazu jsem dal port :8080, aby se stránka zobrazila na první dobrou.
quickly
Outback BS 2.5 MY19 Outback BR 3.6R MY10
Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Outback BS 2.5 MY19 Outback BR 3.6R MY10
Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
- Mira
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Miroslav
Problém s podsvícením klimy u SG nemám, tam jsem se naučil vyměnït žárovky, co mě se.. je, že občas nesvití podsvětlení rádia - origo 2DIN Kenwood s měničem na 6CD. Displej funguje, rádio hraje, jen je potmě, takže po všem šátrám jak slepec. Navíc je ta palubka bez toho moc temná. Už se mi stalo asi 3x, pokaždé se to naštěstí samo opravilo. Myslíte, že tam je na podsvětlení nějaká centrální žárovka, kde může být blbej kontakt?
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
-
- Nováček
- Jméno a příjmení: Jan Bednář
- Kontaktovat uživatele:
V mém případě to byl vakl na konektoru na desce takže neporadím. Subaru mám asi 4 měsíce a terpve se rozkoukávám co a jak a opravuji nedostatky po předchozím majiteli. Zatím jsem zprovoznil displej klimy, displej zobrazující spotřebu, originál autorádio a zbavil se nahodilého rozsvěcení kontrolky motoru. To mělo být údajně lambda sondou ovšem ukázalo se že to bylo elektroinstalací. Jina že se to děje nahodile bude nejspíš buď konektorem nebo bych rádio rozebral a soustředil se na smd odpory v napájecí části podsvícení dispeleje na desce.
Naposledy upravil(a) JanBednar dne stř lis 27, 2024 1:08 pm, celkem upraveno 2 x.
Když jsem auto kupoval tak jsem měl taky problém s podsvětlením rádia, našel jsem návod na opravu předěláním na LED, ale bylo to hodně pájení, tak jsem si na to netroufal a vyměnil za aftermarket rádio.
Rád bych ještě využil tohoto vlákna a zeptal se co všechno mi má v interiéru svítit? Když jsem teď začal jezdit, tak jsem si uvědomil, že na ovladačích vlevo vedle volantu svítí jen vyhřívání stěračů a nejsem si jistý jestli mají být podsvícené i mlhovky, má být podsvícen třeba volič režimů hold/power na automatu? Co případně mají ty přepínače za žárovky? Díky za pomoc
Rád bych ještě využil tohoto vlákna a zeptal se co všechno mi má v interiéru svítit? Když jsem teď začal jezdit, tak jsem si uvědomil, že na ovladačích vlevo vedle volantu svítí jen vyhřívání stěračů a nejsem si jistý jestli mají být podsvícené i mlhovky, má být podsvícen třeba volič režimů hold/power na automatu? Co případně mají ty přepínače za žárovky? Díky za pomoc
Forester SG 2006 2.0X
Original panel klimatizácie je čierna mora, ja som pár krát skúsil opraviť ale došli mi nervy a radšej som to prerobil na panel z novšej generácie + 2DIN rádio, kde mám všetky funkcie.
Ono ani nemá zmysel sa babrať s tým panelom keď rádio ako celok stojí za prd
Ono ani nemá zmysel sa babrať s tým panelom keď rádio ako celok stojí za prd
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ten tranzistor se mění blbě, to je fakt ale řešitelné to je.
Vymenil som a panel fungoval asi pol roka, potom znovu skapal, tak som zasa opravil, ale zasa skapal...
Lenže potom som znovu vyriešil ten tranzistor, ale už bola chyba aj niekde inde. Menil som všetky kondenzátory na doske napájania a nepomohlo aj tak. Mám nakúpené všetky tranzistory aby som dokázal vymeniť ktorýkolvek, ale sú tam aj špecialne diody na rôzne neštandardné napätia a tie by sa zhánali naozaj ťažko, trebárs bežná je 6,8V, ale na tej doske bola aj 6,8V, ale aj 6,5V a určite ju tam nedali len tak zo srandy
A nejak mi došla trpezlivosť, lebo najväčší problém je že nevieš kúpiť samotný panel. A platiť vždy aj za rádio, ktoré je kvalitou tak isto jedna velká tragédia sa mi nechce...
No nebudem donekonečna vyhadzovať peniaze za ďalšie a ďalšie rádio a vlastne by som sa nikam neposunul. Bohužial nemám aktuálnu foto celej stredovej konzoly, ked nezabudnem tak pridám.
Ale takto mám funkčný panel klimatizácie, dokonca viem prepnúť DUAL/MONO režim a vdaka rádiu viem prehrávať cez BT, USB, mám cúvaciu kameru, viem cez radio telefonovať, navigovať aktuálnymi mapami, zvukovo som o tri galaxie inde...
Keby mi aj skapal panel klimatizácie z novšej generácie, tak ten viem kúpiť z PL za 15€ vrátane pošty aj o polnoci...
Druhé funkčné origo rádio tak za 100€ a viac, pod 100€ veeeelmi ťažko, síce sa mi podarilo zohnať za 60€ - asi som mal zrovna velké šťastie, ale čo z toho ked za pol roka sa ten panel pokazil...
Lenže potom som znovu vyriešil ten tranzistor, ale už bola chyba aj niekde inde. Menil som všetky kondenzátory na doske napájania a nepomohlo aj tak. Mám nakúpené všetky tranzistory aby som dokázal vymeniť ktorýkolvek, ale sú tam aj špecialne diody na rôzne neštandardné napätia a tie by sa zhánali naozaj ťažko, trebárs bežná je 6,8V, ale na tej doske bola aj 6,8V, ale aj 6,5V a určite ju tam nedali len tak zo srandy
A nejak mi došla trpezlivosť, lebo najväčší problém je že nevieš kúpiť samotný panel. A platiť vždy aj za rádio, ktoré je kvalitou tak isto jedna velká tragédia sa mi nechce...
No nebudem donekonečna vyhadzovať peniaze za ďalšie a ďalšie rádio a vlastne by som sa nikam neposunul. Bohužial nemám aktuálnu foto celej stredovej konzoly, ked nezabudnem tak pridám.
Ale takto mám funkčný panel klimatizácie, dokonca viem prepnúť DUAL/MONO režim a vdaka rádiu viem prehrávať cez BT, USB, mám cúvaciu kameru, viem cez radio telefonovať, navigovať aktuálnymi mapami, zvukovo som o tri galaxie inde...
Keby mi aj skapal panel klimatizácie z novšej generácie, tak ten viem kúpiť z PL za 15€ vrátane pošty aj o polnoci...
Druhé funkčné origo rádio tak za 100€ a viac, pod 100€ veeeelmi ťažko, síce sa mi podarilo zohnať za 60€ - asi som mal zrovna velké šťastie, ale čo z toho ked za pol roka sa ten panel pokazil...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ty diody bych zkusil naharadit naši zenerkou na 6.2V. U toho tranzistoru tak nějak tuším, že zase odejde tak ho holt nahradím nějakým běžným a drátama vytáhnu z desky. Však je to obyč NPN 30V 1A a navíc má v pouzdře diodu, to řešitelné je. Spíš ale budou asi problém ty popraskané spoje na různých místech. Skoro to vypadá jako by k pájení použili tu eko bezolovnatou pájku. To by potom byl věčný boj. Jak je na tom řídící jednotka a jiná elektronika? Ta neodchází?
Tu som to riešil viewtopic.php?t=10647
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tý jo, toho jsem si měl všimnout dřív a ušetřil bych si hodiny tápání ale došli jsme ke stejnému závěru, to je důležité.
Toto je moja aktuálna podoba stredového panelu, ešte by to chcelo raz vybrúsiť, vytmeliť a zasa prelakovať, ale som absolútne spokojný.
Hlavne že viem tú klimatizáciu prepnúť do 1 zonovej a teda nemusím štelovať každú stranu solo (keby sa niekto čudoval, tak je to US model, kde bola dvojzonová klimatizácia)
No a to rádio, to je tiež iný level, má to príjem, ma to podstatne kvalitnejší zvuk s obrovskými možnosťami nastavenia zvuku. Má to USB, má to BT, má to Android Auto, viem cez to telefonovať, cúvacia kamera...
A samozrejme aj ovládanie cez volant, kde som vymenil predfaceliftový za facelift aby som vedel ovládať aj telefon, ale tu ide iba dvihnúť a položiť hovor a tretie tlačítko funguje ako google asistent, ale ten sa nedá moc používať, čokolvek som sa spýtal tak na nič nenašiel zhodu a viac som sa s tým nezaoberal (neviem či tam nie sú nejaké obmedzenia kvôli Android Auto, teda vie že som v aute)...
Ešte mám nachystané iné tlačítka na volant (strieborné), kde je na lavej strane rozdelené velké tlačitko "MODE" na menšie dve a teda pribudne tlačítko "MUTE"
Jediná výčitka čo sa rádia týka, je že občas zamrzne ak sa prehráva hudba z USB, ale už som zistil že to robí samotná hudba, pretože niektoré skladby vo FLAC ani na PC pri prehrávaní neukazujú čas, nedá sa posúvať bežec skladby v prehrávači. PC to prehrá, aj rádio, ale niekedy sa sekne a robí to výlučne len u tých konkrétnych pesničiek.
A druhá vec že by to chcelo nejaký antireflexný LCD, lebo ked na to svieti slnko pod blbým uhlom tak nevidím ani prd
Hlavne že viem tú klimatizáciu prepnúť do 1 zonovej a teda nemusím štelovať každú stranu solo (keby sa niekto čudoval, tak je to US model, kde bola dvojzonová klimatizácia)
No a to rádio, to je tiež iný level, má to príjem, ma to podstatne kvalitnejší zvuk s obrovskými možnosťami nastavenia zvuku. Má to USB, má to BT, má to Android Auto, viem cez to telefonovať, cúvacia kamera...
A samozrejme aj ovládanie cez volant, kde som vymenil predfaceliftový za facelift aby som vedel ovládať aj telefon, ale tu ide iba dvihnúť a položiť hovor a tretie tlačítko funguje ako google asistent, ale ten sa nedá moc používať, čokolvek som sa spýtal tak na nič nenašiel zhodu a viac som sa s tým nezaoberal (neviem či tam nie sú nejaké obmedzenia kvôli Android Auto, teda vie že som v aute)...
Ešte mám nachystané iné tlačítka na volant (strieborné), kde je na lavej strane rozdelené velké tlačitko "MODE" na menšie dve a teda pribudne tlačítko "MUTE"
Jediná výčitka čo sa rádia týka, je že občas zamrzne ak sa prehráva hudba z USB, ale už som zistil že to robí samotná hudba, pretože niektoré skladby vo FLAC ani na PC pri prehrávaní neukazujú čas, nedá sa posúvať bežec skladby v prehrávači. PC to prehrá, aj rádio, ale niekedy sa sekne a robí to výlučne len u tých konkrétnych pesničiek.
A druhá vec že by to chcelo nejaký antireflexný LCD, lebo ked na to svieti slnko pod blbým uhlom tak nevidím ani prd
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je pěkný, já mám autorádio vestavěné do mřížky výdechu ventilátoru a už jsem to takhle koupil. Originál rádio jsem měl odpojené ale vypadá, že jinak funguje. Jinak to moje občas nezvládá zapnuté rádio a naviganci najednou a taky vytuhne ale nedělá to pořád tak to zatím neřeším.