Možná jste postřehli, že dávám dohromady svého Forestera SG 2.0X . https://youtube.com/shorts/zX2slGrsVgU? ... 19l037D1Xe
Celej problém na dva roky starých rozvodech se ukázal ve špatně uchycené vodící liště řemene. Je to jen takovej plechovej dzindzik a je nad pravým nastavovacem vačky sání na dvou inbus sroubech. Povolila se a osekala řemen. Ať nad tím koumam jak chci, nechápu její význam. Ale vzhledem ke zvukovému projevu, pokud přijde do styku s řemenem, jsem domyslel, že by to mohl být signalizační prvek . Jaký je váš názor?
Rozvody EJ 204, k čemu je vodící lišta řemene?
- wenzel
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Václav Šikl
Rozvody EJ 204, k čemu je vodící lišta řemene?
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
Re: Rozvody EJ 204, k čemu je vodící lišta řemene?
To bych taky rád věděl. Jediné co mě napadá, kdybys ve vysoké rychlosti musel prudce brzdit a tím chcípl motor, aby to neskončilo? Ale to by zase nesmělo jít ABS, nebo když auto půjčíš manželce, ta najednou z nejistého důvodu znervozní a zabere ji pár pokusu, než se rozjede bez zhasnutí motorů ?
- wenzel
- Člen_SubaruFanClubu
No já za tím mám AT, tím spíš to postrádá smysl. Podle manuálu by si to měl dát rovnoměrně cca 1mm nad řemen, fakt mi to připomíná "pískátka" z brzd
Forester 2.0 AT, 2006
Možná bylo zbytečné rozlišovat na lince motory pro AT a MT
Ty vodící lišty, nejen na subaru, jsou tam kvůli tomu, že řemen kmitá a když se potkají ty správné frekvence, tak řemen může i přeskočit zuby na řemenici. Ta lišta je tam kvůli tomu, aby se to nestalo. Tady na videu je to hezky vidět jak ten řemen kmitá a to běží na volnoběh, teď si představ jak to vypadá když tomu dáváš sodu :D https://www.youtube.com/watch?v=Ia6CAIiY5gg
Forester SG 2006 2.0X
Tak jsem nebyl daleko od pravdy
- wenzel
- Člen_SubaruFanClubu
@Vrták Jo to dává smysl . Teoreticky by v průběhu výkonu k něčemu takovému mohlo dojít..
Forester 2.0 AT, 2006