Brzdové kotouče a destičky - jak zkontrolovat výměnu?
Re: Brzdové kotouče a destičky - jak zkontrolovat výměnu?
Tak byl to první shop, kterej jsem našel podle obrázku. Já za to dal asi 350 a je to hliníkový. S těma tenkýma packama se pracuje líp. Snáz se kotouč měří na autě, kde je typicky za ním štít, takže se člověk musí nacpat někam kolem třmenu.
Ale samozřejmě pro někoho je lepší koupit šupléru za 3 stovky a pak jí hodinu upravovat. Nehledě na to, že musí být digitální, aby se dala vynulovat. Nebo si to člověk pak musí přepočítávat. Mít digitální šupléru hozenou v kufru s nářadím a jednou za rok jí použít zavání tím, že bude akorát neustále vybitá.
Ale samozřejmě pro někoho je lepší koupit šupléru za 3 stovky a pak jí hodinu upravovat. Nehledě na to, že musí být digitální, aby se dala vynulovat. Nebo si to člověk pak musí přepočítávat. Mít digitální šupléru hozenou v kufru s nářadím a jednou za rok jí použít zavání tím, že bude akorát neustále vybitá.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
-
- Uživatel fóra
- Jméno a příjmení: Tomáš
Nové kotouče snad na autě pozná každý, to je věc která je vidět ještě několik dnů až týdnů. Na většině kotoučů je zároveň uvedena hodnota minimální síly samotné pracovní plochy kotouče. Samozřejmě je vyražena v místě, které není ve styku s destičkami, aby byla čitelná po celou životnost kotouče.
Subaru Outback 2.5i LPG Executive, MY2018
moje první Subaru
moje první Subaru
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Kdybych neměl na i20 plecháče, tak ty kotouče půjdu vyfotit a nechám vás hádat, jak jsou starý
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Řešení je jednoduchý. Nechat si ty starý kotouče ukazat, nebo říct, že si je chceš odvézt. A předtím si je samozřejmě označit.
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
-
- Uživatel fóra
- Jméno a příjmení: Tomáš
Jak jsou starý rozhodně nepoznám, ale jestli jsou nový, poznám při převzetí auta na 100%
To že servisy dělají různé podvody, jsem se už přesvědčil několikrát a proto pokud to je možné, díly které se mají například během garančního servisu měnit si nenápadně označím. Naposledy to málem stálo místo jednoho mechanika v autorizovaném servisu jedné značky (nebylo to Subaru). Nevyměnil mi olejový filtr a přišel jsem na to hned v servisu před odjezdem. Vedení servisu se k tomu postavilo čelem, mechanik ani nezapíral, přišel i majitel servisu a nabídl vrácení celé částky za servis a kompenzaci jakou si řeknu. Bral to jako poškození dobrého jména, které nebude tolerovat. Vyhození mechanika jsem mu rozmluvil, protože si myslím, že ten už to podruhé po tom fičáku který nastal, znovu nikdy neudělá.
Subaru Outback 2.5i LPG Executive, MY2018
moje první Subaru
moje první Subaru
Autor by sa mohol vyjadriť o aké auto sa jedná, hlavne ročníkovo a potom sa debata môže dalej rozvíjať o tom či je možné že by boli brzdy po roku na výmenu, alebo nie.
Ja už som sa pýtal na prvej strane a zatial nič
Ja už som sa pýtal na prvej strane a zatial nič
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
- mnov
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Marek Novák
Nechápu, proč takový dotaz @Vláďa schválil.
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
Impreza 2004 2.0 AT
- wenzel
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Václav Šikl
Co máš na autě aktuálně si označ a trvej na vrácení původních dílů.Tam to poznáš. Slusnej servis s tím problém nemá a pokud jde o repasovatelny věci, domluví se dopředu.Je to přesně tak jak píše podvlada, sobě a kamarádům na úkor zákazníků zánovní věci a ty sypeš jak osel...
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
Zopakujem treba sa v prvom rade vyjadriť aké auto a hlavne ako staré, pretože ak sú skorodované brzdové strmene, zatuhnuté vodítka, piestiky, tak sa nečudujem ak nové brzdy nič nevydržali.
On nie je každý mechanik, zvlášť ak to je nejaký hobby garáž majster sa s tým ešte nemusel stretnúť.
Niekto si myslí že zatlačí valčeky, hodí nové kotúče a platničky a je vybavené
On nie je každý mechanik, zvlášť ak to je nejaký hobby garáž majster sa s tým ešte nemusel stretnúť.
Niekto si myslí že zatlačí valčeky, hodí nové kotúče a platničky a je vybavené
Nové auto mám CROSSTREK. To má netrápí, protože mám ještě pravidelné kontroly v záruce. Auto na které si stěžuji je desetiletá Renault Thalia.
Ale o to presne ide o vek toho auta - nie o značku aj ked tu si na Subaru klube
10 rokov nie je až tak vela aby boli brzdy - myslím strmene na výmenu, ale samozrejme aj môžu.
Ja neviem akého máš mechanika, ale ak vodiace čapy nechodia lahko, ak sa dostala korozia cez prachovku, tak môžeš meniť brzdy dookola a stále prd vydržia. Treba zrepasovať strmene, alebo kúpiť repasované a potom brzdy vydržia dlho...
Väčšina ludí čo "maturuje" z brzdami má problém práve preto že brzdy sú total skorodované a potom sa vymýšla že tie či hnetie kotúče nie sú kvalitné atd atd a problém je v brzdách.
Ked sa opýtaš niektorého majitela kedy menil brzdovú kvapalinu, tam 80% ti povie že nevie, že asi menili ked sa robili brzdy...
Ale ver že aj ked brzdy "fungujú" a vymeníš 4 ročnú kvapalinu za novú, tak to zrazu brzdí lepšie na tých istých opotrebených kotúčoch a platničkách, aj tá brzdová kvapalina degraduje a pedál ostáva potom taký "gumový" a tie brzdy nemajú tak ostrý nábeh. Zabrzdíš aj so starou kvapalinou, ale s novou je to rozdiel, hlavne ak viac pritlačíš tak sa dostavuje razantnejšieho účinku
10 rokov nie je až tak vela aby boli brzdy - myslím strmene na výmenu, ale samozrejme aj môžu.
Ja neviem akého máš mechanika, ale ak vodiace čapy nechodia lahko, ak sa dostala korozia cez prachovku, tak môžeš meniť brzdy dookola a stále prd vydržia. Treba zrepasovať strmene, alebo kúpiť repasované a potom brzdy vydržia dlho...
Väčšina ludí čo "maturuje" z brzdami má problém práve preto že brzdy sú total skorodované a potom sa vymýšla že tie či hnetie kotúče nie sú kvalitné atd atd a problém je v brzdách.
Ked sa opýtaš niektorého majitela kedy menil brzdovú kvapalinu, tam 80% ti povie že nevie, že asi menili ked sa robili brzdy...
Ale ver že aj ked brzdy "fungujú" a vymeníš 4 ročnú kvapalinu za novú, tak to zrazu brzdí lepšie na tých istých opotrebených kotúčoch a platničkách, aj tá brzdová kvapalina degraduje a pedál ostáva potom taký "gumový" a tie brzdy nemajú tak ostrý nábeh. Zabrzdíš aj so starou kvapalinou, ale s novou je to rozdiel, hlavne ak viac pritlačíš tak sa dostavuje razantnejšieho účinku
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
No, ten rozdil tam bude jenom diky tomu, ze se to pri tom odvzdusni... jinak to z fyzikalniho hlediska musi byt stejny, dokud to nedosahne bodu varu.
Predne by to pred servisem asi chtelo zjistit, jestli tem kotoucum neco je. Teda jestli jsou rezavy, jestli to vibruje pri brzdeni, jakou maji tloustku. Jestli je podezreni, ze to servis meni zbytecne, tak ten trmenum taky nemusi byt vubec nic...
Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk
Predne by to pred servisem asi chtelo zjistit, jestli tem kotoucum neco je. Teda jestli jsou rezavy, jestli to vibruje pri brzdeni, jakou maji tloustku. Jestli je podezreni, ze to servis meni zbytecne, tak ten trmenum taky nemusi byt vubec nic...
Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk
Preto som písal že 10 rokov ešte nie je tak veľa, aby boli brzdové strmene na repas, ale ani to nevylučujem
Tak ten gumový pedál při staré brzdovce vznikne právě tím, že se při intenzivním brzdění někde na konci u brzdy uvaří a vznikne tím plyn. Ono to pak zase zkondenzuje. A čím je starší, tím víc je v ní vody a tím snáz se uvaří.
SOLCtech
No ono je známe že brzdová kvapalina na seba viaže vlhkosť a to aj napriek tomu že je okruh akože uzavretý.
To nie je z dôvodu že by brzdy dostávali zabrať, ale je to prirodzený proces degradácie aj keby to auto zrovna vela nejazdilo.
To nie je z dôvodu že by brzdy dostávali zabrať, ale je to prirodzený proces degradácie aj keby to auto zrovna vela nejazdilo.