TPMS - senzory tlaku v pneumatikách
-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Re: TPMS - senzory tlaku v pneumatikách
já mám TS501 starší model, byl to první co uměl zapisovat důležitý parametr je "OBD relearn procedure/ relearn by OBD" = přepis do jednotky po kabelu
https://www.obdprice.eu/products/autel-maxitpms-ts501
jde to cca 4800,- z německa/EU
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... 8&_sacat=0
Naposledy upravil(a) Goba dne stř dub 17, 2024 10:15 pm, celkem upraveno 1 x.
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Závislý uživatel
tak to vypadá, že TS408 je pěkná lumpárna a neumí zápis po kabelu, jak požaduje Subaru
nemá kabel ani konektor, v manuálu je sice oddíl pro "Relearn procedure" ale jen tak nějak, pokud si to auto načte samo
není to "Relearn to OBD", takže menší než 5kovou řadu TS50x nebrat
A pochopil jsem na co je ta WiFi, vyčetl z manualu, ts508wf to je místo spojení USB kabelem jen do počítače, stejně je nutné na PC instalovat program, pak spojit s PC a stáhnout aktualizace, sice jen 10 euro navíc, a je to asi komplikovanější něž USB kabelem , za mě zbytečné
nemá kabel ani konektor, v manuálu je sice oddíl pro "Relearn procedure" ale jen tak nějak, pokud si to auto načte samo
A pochopil jsem na co je ta WiFi, vyčetl z manualu, ts508wf to je místo spojení USB kabelem jen do počítače, stejně je nutné na PC instalovat program, pak spojit s PC a stáhnout aktualizace, sice jen 10 euro navíc, a je to asi komplikovanější něž USB kabelem , za mě zbytečné
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- Epo
- Nováček
- Jméno a příjmení: Martin
Přidám svojí zkušenost s Outbackem 2023.
Přezouval jsem na zimní sadu - skládal jsem si jí sám z internetu, tj. nebral jsem origo Subaru set. Snímače tlaku jsem bral ALCAR TPMS
https://www.fusion1.cz/product/1060700- ... complete=1
V Pneuservisu mi to jen zkompletovali a nahodili na auto, ale nic se nenastavovalo.
Když jsem se ptal u dealera, tak mi bylo řečeno, že až přezuju, tak se mám stavit, aby mi to zaregistrovali.
Po přezutí ale auto nic nehlásilo a po delší jízdě normálně naběhly tlaky a ukazuje to reálné hodnoty... nemám teď u sebe CZ manuál, ale v anglickém jsem našel, že:
TPMS valve self-registration
When the wheels are replaced (such as when installing snow tires) or when a new TPMS valve is mounted on a new installed wheel, you will need to perform TPMS valve self-registration. Refer to the following procedure to perform TPMS valve self registration.
1. Install the wheels with TPMS valves on the vehicle.
2. Adjust the tire pressure to the specified value. For information about the specified value of the tire pressure, refer to “Tires” �P540.
3. Drive at speeds above 40 km/h (25mph) for at least 6 km (4 miles) or until the low tire pressure warning light turns off.
Z toho jsem pochopil, že auto si asi samo umí ty senzory zaregistrovat bodem 3. takže asi není nutno nic řešit přes servis či nějaké OBD?
Máte někdo podobnou zkušenost?
Přezouval jsem na zimní sadu - skládal jsem si jí sám z internetu, tj. nebral jsem origo Subaru set. Snímače tlaku jsem bral ALCAR TPMS
https://www.fusion1.cz/product/1060700- ... complete=1
V Pneuservisu mi to jen zkompletovali a nahodili na auto, ale nic se nenastavovalo.
Když jsem se ptal u dealera, tak mi bylo řečeno, že až přezuju, tak se mám stavit, aby mi to zaregistrovali.
Po přezutí ale auto nic nehlásilo a po delší jízdě normálně naběhly tlaky a ukazuje to reálné hodnoty... nemám teď u sebe CZ manuál, ale v anglickém jsem našel, že:
TPMS valve self-registration
When the wheels are replaced (such as when installing snow tires) or when a new TPMS valve is mounted on a new installed wheel, you will need to perform TPMS valve self-registration. Refer to the following procedure to perform TPMS valve self registration.
1. Install the wheels with TPMS valves on the vehicle.
2. Adjust the tire pressure to the specified value. For information about the specified value of the tire pressure, refer to “Tires” �P540.
3. Drive at speeds above 40 km/h (25mph) for at least 6 km (4 miles) or until the low tire pressure warning light turns off.
Z toho jsem pochopil, že auto si asi samo umí ty senzory zaregistrovat bodem 3. takže asi není nutno nic řešit přes servis či nějaké OBD?
Máte někdo podobnou zkušenost?
Subaru Outback 2.5i Touring MY2023
Škoda Fabia 3 Combi 1.2TSI Style MY2015
Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 170CV Distinctive
Škoda Fabia 3 Combi 1.2TSI Style MY2015
Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 170CV Distinctive
- .dundee.
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Pavel
TPMS - senzory tlaku v pneumatikách
To zní jako kdyby po sedmi letech dotáhli TPMS k nějakému rozumnému použití
Subaru Levorg MY16
Subaru Impreza WRX STi MY04
ex Subaru Legacy 2.0D MY09
Subaru Impreza WRX STi MY04
ex Subaru Legacy 2.0D MY09
-
- Závislý uživatel
No a když už to takhle umějí softwarově, tak by mohli dělat i aktualizace na starší stroje
Ta komunikace ventilek auto je totožná, jen nastavení, jak má auto s tou informací naložit
Zkusíme poptat v autorizaku, jestli není aktualizace jako podpultovka
Ta komunikace ventilek auto je totožná, jen nastavení, jak má auto s tou informací naložit
Zkusíme poptat v autorizaku, jestli není aktualizace jako podpultovka
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Pokaždé když zapnu , tak mi to začne přes wifi vyhledávat aktualizace a případně aktualizuje. Je pravda, že jsem to musel poprvé pres pc nejak spárovat. To už si nepamatuju.Goba píše: ↑stř dub 17, 2024 3:01 pm tak to vypadá, že TS408 je pěkná lumpárna a neumí zápis po kabelu, jak požaduje Subaru
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
-
- Závislý uživatel
Takže se aktualizuje samo a pc vlastně vubec nepotřebuješ, to je výrazně pohodlnější, ale jak často potřebuješ aktualizaci - jestli nejsi profi servis
Jednou za rok možná , pro vlastní účely v podstatě vůbec, pokud neinovuješ vozový park
Oni dnes všichni vyrobci přidávají funkce a čudlíky a programy... Ne vždy je to žádoucí a účelné
Jednou za rok možná , pro vlastní účely v podstatě vůbec, pokud neinovuješ vozový park
Oni dnes všichni vyrobci přidávají funkce a čudlíky a programy... Ne vždy je to žádoucí a účelné
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Jasně že když to potřebuji hlavně pro sebe, tak vůbec . Ale když je to v ceně
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Ten novy model 501 Pro je tam za celkom fajn cenu teraz na tom prvom odkaze. Plus 5% zlava.Goba píše: ↑čtv dub 11, 2024 8:36 am já mám TS501 starší model, byl to první co uměl zapisovat důležitý parametr je "OBD relearn procedure/ relearn by OBD" = přepis do jednotky po kabelu
Mám Autoxscan RS1000pro a duplikoval jsem imprezu 2017 a ok.
IMPREZA 2,0i cvt sport MY18 naše dvanácté subaru
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series