Dnes bylo v Sosnové setkání Subaristů. Napočítal jsem jich 44 a nechyběli ani ti nejskvělejší z nich (většina).
V úterý jsem v očekávání (rozuměj přání) nějakého toho sněhu nebo slizu přezul ze slicků na zimáky a zkontroloval přední destičky. Pravá vnější měla tak milimetr, možná dva. Řekl jsem si, že to nějak dáme a tu lehkou Sosnu, kde se přece nebudeme moc rozvášňovat, to ještě nějak dá.
Ve skrytu duše jsem ale tak trochu už tušil, co přijde.
A přišlo
Bylo sucho, ty slicky by na dnešní trať byly ideální.
Na druhou stranu - na tom jezdíme skoro pořád a tak byla příležitost, vyzkoušet si Subaru na (záměrně) přefouklých žvýkačkách.
Když už to má klouzat, tak pořádně

předek i zadek cca 2,5 a když to vylezlo, tak jsem to ufouknul jen trochu.
Odjelo se cca 100 ostrých km, nádrž fuč, pravá přední guma po smrti zcela (ostatní téměř).
Nicméně nejvíc mě potěšilo, že se sešla skoro celá stará parta, pokecalo se, pojezdilo, parádní Subaru den to byl.
Na jeho závěr došlo na ty brzdy, kde už na posledním stintu jsem něco tušil. A první křižovatka při výjezdu z areálu to začalo - kov na kov a te 1 - 2 mm byly definitivně pryč.
Proto jsme zastavili v Doksech na Orlenu, dotankovali a rozloučili se, já se jal věnovat servisní operaci - tedy výměně destičky za lepší (taky sjetou, ale s masem), je to takový můj nový koníček
Závěrem snad jen konstatování toho, co tady konstatujeme pořád - jak se Subaru komunita super a ještě k tomu máme skvělé české zastoupení Subaru, které pro nás zdarma pořádá takové akce. Dostali jsme cukroví, parádní coleslaw a sendviče na cestu a rozjeli se do svých domovů s tím, že být s touhle značkou je v dnešní podivné době podivných neemotivních pojízdných mobilů, stále fajn a velká výhoda.
Je pod mrakem a Timmelsjoch, temnější než kdy dříve, na dosah. To je výzva.