Protinázor cením...proč ne?:)
Výfuk
Re: Výfuk
Např. stačí pak někde blbá dírka, který si ani nevšimneš a jak tryska ti to opálí barvu klidně na druhý straně podlahy, na kterou to funí. Dále jsou tam kolem různé další věci - ložiska, klouby, silentbloky atd., nic čemu by nadměrné teplo dělalo dobře. U turba v motorovém prostoru vůbec, ale tam to snad nikoho vyndavat nenapadne (bez alternativního řešení).
A pak kolem katalyzátoru to je samostatná story, tam to ovlivňuje jeho funkci, zejména, když je auto studené a ohřívá se. Díky těm plechům se rychleji ohřeje na požadovanou teplotu a dřív funguje, tzv. CAT light off. Sundání těch plechů kolem katu může být jedna z mnoha příčin chyby P0420.
A pak kolem katalyzátoru to je samostatná story, tam to ovlivňuje jeho funkci, zejména, když je auto studené a ohřívá se. Díky těm plechům se rychleji ohřeje na požadovanou teplotu a dřív funguje, tzv. CAT light off. Sundání těch plechů kolem katu může být jedna z mnoha příčin chyby P0420.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Já teda souhlasím s Honzou. Ty plechy tam mají svůj smysl. Taky je tam všechny mám.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Tak já řešil ten zadní tepelný štít, ostatní tam mám a kdyby tam funkci neměl tak tam logicky nebude, ale říkám si jak dlouho budu moct jezdit bez něho jedná zima se asi nepo
Nojo, to jsou ty nenamazany šroubky které po 15 a více letech provozu auta se povolují s tím že to přece snadno půjde
Nojo, to jsou ty nenamazany šroubky které po 15 a více letech provozu auta se povolují s tím že to přece snadno půjde
- Pavlas
- Uživatel fóra
- Jméno a příjmení: Martin
Zdravim, začal mi z ničeho nic drnčet plech na svodech. A to tak, že když stojim na neutrál, tak se lidi skoro otáčí, co je to za popelnici.
Je to v místě, kde krycí plech končí, výfuk se rovná a už jde směrem do zadu. Vypadá to, že na plechu všechny šrouby jsou. Ale když za něj vemu, tak má tak 1 cm vakl. Nechápu, kde se tam taková vůle najednou vzala. Ještě na jaře se to ani nehlo. Napadá mě výfuk pod tím koncem plechu omotat takovou tou výfukovou páskou a plech přes to stáhnout. Nebo nějaký jiný tipy? Díky
Je to v místě, kde krycí plech končí, výfuk se rovná a už jde směrem do zadu. Vypadá to, že na plechu všechny šrouby jsou. Ale když za něj vemu, tak má tak 1 cm vakl. Nechápu, kde se tam taková vůle najednou vzala. Ještě na jaře se to ani nehlo. Napadá mě výfuk pod tím koncem plechu omotat takovou tou výfukovou páskou a plech přes to stáhnout. Nebo nějaký jiný tipy? Díky
● Subaru Outback 2.5 121kW MT MY07
● Škoda 120L (1987) (jako veterán)
◌ ex - Subaru Impreza 2.0R 118kW MT MY06
→ YouTube kanál ←
→ YouTube kanál ←
Jo, drnčely mi štíty na KATech. Nejdřív jsem koupil nový ty objímky a bohužel za chvíli to bylo to samý v bledě modrým. Tak jsem koupil v Hornbachu několik typů kamnářských šňůr a jedna z nich se tam hodila, myslím taková plochá samolepící, a od té doby je klid. Jenom pokud jsi to nedávno neměl sundaný, tak je vhodný si rovnou připravit nový spojovací materiál.
SOLCtech
Když mi uhnila objímka na štítu u XV (nejspíš ještě původní) tak na její vnitřní straně byla jakoby ocelová vata, která asi kompenzovala to jak se to teplem roztahuje, a díky tomu to dýl vydrželo. Novou jsem nesehnal, ani v autorizáku. Dal jsem tam obyčejnou, ta prdla asi za dva měsíce, teď tam mám nerezovou, chvíli jsem laboroval s tím aby to bylo tak akorát utažené že to za studena nedrnčí a zároveň to není moc dorvané...je tam od jara a zatím OK.
Dobrý nápad s tou kamnářskou šňůrou - nalepit na vnitřní stranu objímky, asi by to fungovalo podobně jako ta origo.
Dobrý nápad s tou kamnářskou šňůrou - nalepit na vnitřní stranu objímky, asi by to fungovalo podobně jako ta origo.
- Pavlas
- Uživatel fóra
Jo kamnářská šňůra je dobrej tip! Já ty plechy mam jenom na svodech a na katu už ne. Bejvalej majitel je sundal a asi vim proč
Podle fotek jsou do sebe možná zapasovaný? A jak to tam nemam, tak ty zbylý možná byly přivařený k výfuku a teď se to povolilo. Jinak mi ta vůle nejde do hlavy. Dávat pryč se mi to nechce, tak asi opravdu zkusim tu šňůru. Díky!
Podle fotek jsou do sebe možná zapasovaný? A jak to tam nemam, tak ty zbylý možná byly přivařený k výfuku a teď se to povolilo. Jinak mi ta vůle nejde do hlavy. Dávat pryč se mi to nechce, tak asi opravdu zkusim tu šňůru. Díky!
→ YouTube kanál ←
→ YouTube kanál ←
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Mám už několikátý výfuk vlastní výroby a ty kamnářský šňůry už léta používám na dotěsnění středové příruby.
http://monstersubaru.eu
Jo, ono to musí pracovat, proto, aspoň u toho KATu, je to na jedný straně napevno a na druhý straně právě v tý objímce, u který je zamýšlené, že musí po tom potrubí prostě kousek jezdit. Takže dorvaný to být nemůže, přivařený už vůbec ne... Za mě taky ideální ta šňůra. Vtipný je, že ty původní objímky, co byly zřejmě ještě z výroby, tak tam vydržely cca 13 let a ty nový asi rok a půl. Tady jsou nějaký fotky.
SOLCtech
- Pavlas
- Uživatel fóra
V tomhle místě tu objímku nemam. Asi místo toho do toho byl napasovanej plech, kterej pokračuje na kat. Takže nevim, jak to tam bylo chycený, teď je tam rozhodně vakl 1 cm na všechny strany. Ale i tak tam můžu dát tu šňůru a plechama to stáhnu...
→ YouTube kanál ←
→ YouTube kanál ←