Palivové dřevo a vše kolem něj

Odpovědět
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Palivové dřevo a vše kolem něj

Příspěvek od Holaňďanka »

Jsem se šla podívat do garáže a já mám jen X15 🤷🏻‍♀️😂, na to moje domácí štípání to stačí a toho prcka X5 vozím v autě, ještě s nožem Fiskars. A to jsem se dozvěděla, že prý nesmím vozit 🤔. V Německu či co, je nezavírací nůž zakázaný
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Chtěl jsem tu X36, tam u nové až takový rozdíl není, ale vidím, že vyhrává X27. Moc toho dřeva teď dělat nebudu, máme ho jen na topení ve větších mrazech, jinak jede plyn, ale těžko říct co bude další roky. Teprv od tohoto roku začínám řešit vytápění domů. Neřešil bych ani tu sekyru, nechávali jsme na tento rok dovézt štípané, ale po povodních spadla borovice a ta má cca 50cm průměr. I tak hodlám další rok dřeva dovézt už jen to, co si sám v lese nařežu, tak mě štípání stejně čeká. Možná se dopracuji i ktomu kalači ale finance teď umožní jen jednu sekyru, takže, tak snad bude X27 stačit.
Levis29
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Levis29 »

Vypadá to že X36 je náhrada X27 (tzn není větší apod) bral bych tedy novější X36 pokud tam není velký cenový rozdíl
Majklaz
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Michal

Příspěvek od Majklaz »

Za mě souhlas s výše psaným, na chalupě taky beru všechno Fiskarskou, myslím že to je X27. A s čím si neporadí, tak beru spirálový klín od Fiskars a do něj mlátím 3 kg palicí od Fiskars. Dřevo vs kompozit je neskutečný rozdíl v brnění rukou, únava a brnění u kompozitu nastává mnohem později. Asi bych klidně využil tu X36, abych nemusel brát velké špalky klínem, ale zatím mi to takhle stačí. A teda jedeme ve stylu že já zmenšuju velké špalky na takové, které přítelkyně unese a dá je do štípačky. A ta si poradí i se suky během chvilky, zatímco já bych se s nimi trápil.
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Jo, brousek dávali v OBI k fiskarskam grátis...tož zas 3stovky "sleva" než ho kupovat samostatně za plnou cenu....:-)
Dnes jsme konečně sundali 3 břízy u cesty. Předloni uschly, loni z nich začaly padat větve a začalo to být nebezpečné, tak šly k zemi. Už mají míru a půjdu je poštípat...byly toho 2 vozíky, takže skoro kubík....:-)
Přílohy
20241029_104139.jpg
20241029_104146.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Tak jo, teda ten poslední model. Děkuji za typy

Šamame máme podobnou sestavu
IMG_20240621_132555.jpg

Jenom vozík jsem totálně rozebral a dělám korbu z jeklu, ať vydrží zatížení a přesouvání v lese :-D
Screenshot_2024-05-26-17-22-28-146_com.facebook.lite.jpg
IMG_20240526_175216.jpg
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

CF MOTO? Já jsem kvůli ceně koupil Linhaj. Už mi posloužil a moc pomohl. Sice se mi smějí, že mám za dva roky jen 330km, ale mně to nevadí :-) víc než 20 m3 odvozeno a v lese pomáhá s taháním tenkých švrláků (do 20cm průměr), ty vych fakt nosit ručně nechtěl, i naviják je fajn pomocník....
Jinak fiskars výbava je tu někde na fotce( x27, x17, x10)
Ještě chcu ryci vidle od fiskarsu. :-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Jj cf moto 510. Taky ho už poslední měsíce vytáhnu, když potřebuju a to je málo. Bral jsem to kvůli dřeva a na to prozatím není čas, taky když se moc jezdí tak ta údržba, pneu... Při takovém nájezdu co máme se není čeho bát, ale co mám na fb CFbmoto skupinu, tak jaké tam u nových kolek řeší závady... Klasika Čajna :-) :-) , ale taky to jsou docela masťáci, co si to koupi, bo neví co s penězi a dokážou za rok najet tisíce.
Foto asi nenajdu, máš už nějak vychytané uchycení nářadí?
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Zdenos: mám v kufru pilu, Sekyru, klíče nějaké, pilníky, benzín a olej, křídu (voskovku), metr a provaz. Někdy ani to vše neberu....

Jinak: doufám, že stařence (husq61) udělám radost novým krytem.
:-)
Přílohy
20241030_170302.jpg
Zdenos
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Zdenos »

Super, ten kryt taky budu kupovat :-D Jako mladej, se mě něco posralo na brzdě (pila po dědovi), tak jsem ji vymontoval a teď mám bobky, se pouštět do větších akcí :-D
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Já se obecně do větších akcí nepouštím, ale tady ta letitá 61ka má ještě sílu a v kombinaci s delší lištou mi pomohla lépe krájet tlustší kmeny (některé byly 60+cm) ...taky jsem tu brzdu dodělal tak, že mi furt blokovala... servisák pošolíchal, funguje a dokonce i brzdí :-)....Tak s novým krytem to snad půjde dobře.
Mílovi (Tsakabaru) patří dík za tip. kryt i s poštovným za 404.- peněz do dvou dnů doma.... :-)
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Dnes se mi povedlo došpihlat poslední várku dřeva od Baťů. Teď už jen naštípat, odvézt a urovnat. To už bude v klidu....
Zkusil jsem jen lehce připasovat ten kryt a vypadá to sice jak pěst na oko, ale sedí. Tak ještě prodloužím stařence aktivní život na 40 let...:-)
Přílohy
20241031_160400.jpg
20241031_160111.jpg
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

jedna sezona a jeden nepozna, ze je meneny :-D ,,,,| (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Šamane ty seš úplnej drvoštěp. :-)
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Drvoštěp je tu tak maximálně Doro a několik profíků....
Já jsem jen příštipkář. To dřevo prostě musí do pádu bílých sraček zmizet. Ať mi tam zas zjara roste mateřídouška:-)

Musel jsem si dnes udělat radost, protože v práci to bylo nahovno. Tak aspoň vůně dřeva ........ a benzínu. :-)
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“