Palivové dřevo a vše kolem něj
- Holaňďanka
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová
Re: Palivové dřevo a vše kolem něj
Jsem se šla podívat do garáže a já mám jen X15 , na to moje domácí štípání to stačí a toho prcka X5 vozím v autě, ještě s nožem Fiskars. A to jsem se dozvěděla, že prý nesmím vozit . V Německu či co, je nezavírací nůž zakázaný
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 ex
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 ex
Chtěl jsem tu X36, tam u nové až takový rozdíl není, ale vidím, že vyhrává X27. Moc toho dřeva teď dělat nebudu, máme ho jen na topení ve větších mrazech, jinak jede plyn, ale těžko říct co bude další roky. Teprv od tohoto roku začínám řešit vytápění domů. Neřešil bych ani tu sekyru, nechávali jsme na tento rok dovézt štípané, ale po povodních spadla borovice a ta má cca 50cm průměr. I tak hodlám další rok dřeva dovézt už jen to, co si sám v lese nařežu, tak mě štípání stejně čeká. Možná se dopracuji i ktomu kalači ale finance teď umožní jen jednu sekyru, takže, tak snad bude X27 stačit.
Vypadá to že X36 je náhrada X27 (tzn není větší apod) bral bych tedy novější X36 pokud tam není velký cenový rozdíl
-
- Uživatel fóra
- Jméno a příjmení: Michal
Za mě souhlas s výše psaným, na chalupě taky beru všechno Fiskarskou, myslím že to je X27. A s čím si neporadí, tak beru spirálový klín od Fiskars a do něj mlátím 3 kg palicí od Fiskars. Dřevo vs kompozit je neskutečný rozdíl v brnění rukou, únava a brnění u kompozitu nastává mnohem později. Asi bych klidně využil tu X36, abych nemusel brát velké špalky klínem, ale zatím mi to takhle stačí. A teda jedeme ve stylu že já zmenšuju velké špalky na takové, které přítelkyně unese a dá je do štípačky. A ta si poradí i se suky během chvilky, zatímco já bych se s nimi trápil.
Jo, brousek dávali v OBI k fiskarskam grátis...tož zas 3stovky "sleva" než ho kupovat samostatně za plnou cenu....
Dnes jsme konečně sundali 3 břízy u cesty. Předloni uschly, loni z nich začaly padat větve a začalo to být nebezpečné, tak šly k zemi. Už mají míru a půjdu je poštípat...byly toho 2 vozíky, takže skoro kubík....
Dnes jsme konečně sundali 3 břízy u cesty. Předloni uschly, loni z nich začaly padat větve a začalo to být nebezpečné, tak šly k zemi. Už mají míru a půjdu je poštípat...byly toho 2 vozíky, takže skoro kubík....
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Tak jo, teda ten poslední model. Děkuji za typy
Šamame máme podobnou sestavu
Jenom vozík jsem totálně rozebral a dělám korbu z jeklu, ať vydrží zatížení a přesouvání v lese
Šamame máme podobnou sestavu
Jenom vozík jsem totálně rozebral a dělám korbu z jeklu, ať vydrží zatížení a přesouvání v lese
CF MOTO? Já jsem kvůli ceně koupil Linhaj. Už mi posloužil a moc pomohl. Sice se mi smějí, že mám za dva roky jen 330km, ale mně to nevadí víc než 20 m3 odvozeno a v lese pomáhá s taháním tenkých švrláků (do 20cm průměr), ty vych fakt nosit ručně nechtěl, i naviják je fajn pomocník....
Jinak fiskars výbava je tu někde na fotce( x27, x17, x10)
Ještě chcu ryci vidle od fiskarsu.
Jinak fiskars výbava je tu někde na fotce( x27, x17, x10)
Ještě chcu ryci vidle od fiskarsu.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Jj cf moto 510. Taky ho už poslední měsíce vytáhnu, když potřebuju a to je málo. Bral jsem to kvůli dřeva a na to prozatím není čas, taky když se moc jezdí tak ta údržba, pneu... Při takovém nájezdu co máme se není čeho bát, ale co mám na fb CFbmoto skupinu, tak jaké tam u nových kolek řeší závady... Klasika Čajna , ale taky to jsou docela masťáci, co si to koupi, bo neví co s penězi a dokážou za rok najet tisíce.
Foto asi nenajdu, máš už nějak vychytané uchycení nářadí?
Foto asi nenajdu, máš už nějak vychytané uchycení nářadí?
Zdenos: mám v kufru pilu, Sekyru, klíče nějaké, pilníky, benzín a olej, křídu (voskovku), metr a provaz. Někdy ani to vše neberu....
Jinak: doufám, že stařence (husq61) udělám radost novým krytem.
Jinak: doufám, že stařence (husq61) udělám radost novým krytem.
Super, ten kryt taky budu kupovat Jako mladej, se mě něco posralo na brzdě (pila po dědovi), tak jsem ji vymontoval a teď mám bobky, se pouštět do větších akcí
Já se obecně do větších akcí nepouštím, ale tady ta letitá 61ka má ještě sílu a v kombinaci s delší lištou mi pomohla lépe krájet tlustší kmeny (některé byly 60+cm) ...taky jsem tu brzdu dodělal tak, že mi furt blokovala... servisák pošolíchal, funguje a dokonce i brzdí ....Tak s novým krytem to snad půjde dobře.
Mílovi (Tsakabaru) patří dík za tip. kryt i s poštovným za 404.- peněz do dvou dnů doma....
Mílovi (Tsakabaru) patří dík za tip. kryt i s poštovným za 404.- peněz do dvou dnů doma....
Dnes se mi povedlo došpihlat poslední várku dřeva od Baťů. Teď už jen naštípat, odvézt a urovnat. To už bude v klidu....
Zkusil jsem jen lehce připasovat ten kryt a vypadá to sice jak pěst na oko, ale sedí. Tak ještě prodloužím stařence aktivní život na 40 let...
Zkusil jsem jen lehce připasovat ten kryt a vypadá to sice jak pěst na oko, ale sedí. Tak ještě prodloužím stařence aktivní život na 40 let...
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Míla
jedna sezona a jeden nepozna, ze je meneny
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Šamane ty seš úplnej drvoštěp.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Drvoštěp je tu tak maximálně Doro a několik profíků....
Já jsem jen příštipkář. To dřevo prostě musí do pádu bílých sraček zmizet. Ať mi tam zas zjara roste mateřídouška:-)
Musel jsem si dnes udělat radost, protože v práci to bylo nahovno. Tak aspoň vůně dřeva ........ a benzínu.
Já jsem jen příštipkář. To dřevo prostě musí do pádu bílých sraček zmizet. Ať mi tam zas zjara roste mateřídouška:-)
Musel jsem si dnes udělat radost, protože v práci to bylo nahovno. Tak aspoň vůně dřeva ........ a benzínu.