Já si myslím, že ten eko dopad se přeceňuje, není to teda určitě v tomhle pohledu určitě nic zdravého a přírodě, člověku prospěšného, ale přijde mě to opět jako honba za kapkou zla v moři, toho zla co člověk páchá...i když teda jasně, chemického svinstva je v tom neurekom, to jo, co teda ale určitě chápu, je, že je to nesmysl, totálně nepochopitelná lidová zábava, dřískat něčím a ohlušovat své okolí, těm co to chápou, lidem je ještě dobře, ti to čekají a nebojí se, ale i tak je to otravuje pěkných pár dní v roce, no dobře, tohle se už trochu uklidnilo, pamatuji doby, kdy to třískalo všude v ulicích daleko víc a denodenně,v noci, ve dne...ale zvěři, domácím mazlíkům už zdaleka tolik dobře není, ti se už nemůžou na tohle, neumí připravit, pochopit to, tohle mě vážně vadí, ta lidská bezohlednost a tupost, tak to mám já, tak to vidím, nic jiného za tím nevidím, jen lidskou bezohlednost, zbytečnou. Jsem moc rád, že jsou tento rok opět další a silnější náznaky toho, že se snad jednou dočkáme opravdu většího omezení v tomto všeobecném projevu nějakého toho retard veselí lidského. Ač nejsem příznivec zákazů, zbytečných ne a nevím a chápu, že je těžko určit co je dobré a co ne, tak tohle je za mě jasně špatně a jsem pro onen zákaz, když už musí být veselí podivné plné ohňostrojů, tak jedině bez akustiky, za tím si stojím, klidně bych tohle celé zrušil jako monarcha

ale jasně, když už je to třeba, tak tím aspoň nikoho nevystrašit až na smrt, či nebudit mimo silvestra ze spánku, nebo jen tak za bílého dne na ulici. To by lidi ale už tolik nebavilo, že, sorry, ale všimněte si jak je to podivné, bavit se něčím, co jiného vystraší, či jinak vyruší, kdekoliv, kdykoliv, nejde se před tím schovat.
Opravdu tohle konání je k velkému zamyšlení.
Edit: tím teď nemyslím konání omladiny v tomto, ale těm je dovoleno, to co je dovoleno, v tomto by měli být rozumní zkušenější vyzrálejší lidi a nastavit rozumné pravidla i jim, ne jen dospělým.
Nicméně tohle téma je evergreen každým rokem v tomto čase a nic plošného, převratného se nestalo, určitě ně u nás, my jsme zase zpoždění, oproti některým jiným zemím, ale aspoň něco tam už je, nějaké náznaky jo, nejspíš nám to zase musí někdo blbě našeptat, nařídit, ach jo...jinde se to kolikrát samozřejmě neřeší vůbec.