SPOTŘEBA OLEJE
-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Němec
Re: SPOTŘEBA OLEJE
asi jsou to kvalitní motory , umí jezdit i na olej , to uměl i starý peugeot co jsem měl kdysi, akorát tam se lil olej nebo nafta do nádrže 

-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma

Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
To je hybrid. Jezdí jak na benzín, tak na olej.
Lvl. 1 Subaru Necromancer
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
1l / 1000km je furt dle normy výrobce, ale reálně s něčím takovým asi člověk už jezdit nechce
Fun fact: ten můj koncernový krám má podle manuálu taky toleranci 1l / 1000km. Nicméně má hladinové čidlo na olej (žlutá kontrolka, co říká že by ho to asi chtělo dolít). Podle rozpisu výbav to hladinový čidlo ale nebylo standardem, nicméně jsou s ním osazeny všechny auta, co mají long-life interval na výměnu oleje (30.000km). Tedy jinými slovy, podle manuálu je sice 1l/1000km v pohodě a neuznaj na to reklamaci, ale zároveň asi tak nějak čekali, že rozsah měrky na standardní výměnu oleje stačí... a když přišli s tím long life nesmyslem, tak tam začali ve velkém dávat hladinová čidla, aby to běžný uživatel nezadřel...

- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
Tak v Majklově případě by se během long life intervalu v motoru protočil dvojnásobek celýho objemu náplně. Pak by se olej nemusel měnit vůbec a jen po 30 tisících vyměnit filtr a dolejt, co z něj vyteklo 
Spadá to už do kategorie "ztrátové mazání zahradní techniky"?

Spadá to už do kategorie "ztrátové mazání zahradní techniky"?

- spm
- Člen_SubaruFanClubu
No já u toho mýho krámu, vzhledem k tomu, jak dobře se tam ten olejový filtr mění, celkem lituju, že to ten olej nežere a že nevyrábí nějaký long life filtry na olej. Pač bych asi mnohem radši s každým tankováním dolíval olej a jednou za 10 let vyměnil filtr, než na tom dělat běžnou výměnu 
Ale co, svět je zlej, takže jediný auto, který mi olej žere, je H6ka, kde se zároveň mění úplně jednoduše

Ale co, svět je zlej, takže jediný auto, který mi olej žere, je H6ka, kde se zároveň mění úplně jednoduše

- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
Aspoň ti neklepe :-)
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
No, to je taky pravda
Ale zase když u těch našich vozových parků vezmeme jako ukazatel index šrotovosti vynásobenej cenou za pořízení a údržbu, tak stejně nejspíš vedu já

-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma

Jinak mám za to, že spotřeba litr oleje na tisíc km se uvádí u více značek jako ještě v normě. Já bych to teda taky nebral jako normální, tohle je už moc a sralo by mě to. Můj lesník nežral léta nic, ani ťuk, ani při dřívějších častých dálničních rychlých přesunech i tisíc km jedna cesta téměř bez pauzy...později, ne tak dávno se stalo, že už si pápl trochu oleje, při dálničních přesunech, ano kolikrát jsem to docela drtil, ono to to auto sem tam taky potřebuje. Pořád ale mezi výměnami oleje, tj cirka 10-12000 km dolito max litr, čili neřeším samozřejmě.
Teď mě potěšilo, najeto od výměny oleje 5000 km a neubylo lautr nic, ani po dálničních přesunech během roku, čili točky vyšší, kurva vyšší

Edit: málem jsem zapomněl, značku BG bych v tomto případě určitě taky zkusil, je na to moc dobrých recenzí a zkušeností, osobně vím o jednom zdejším členovi SFC a jeho jen pozitiviním nemalým zkušenostem, zcela plně mu věřím, funguje to, pokud teda není úplně pozdě, což by nemělo být.
Forester 2.0 SG 2002
- kwt2000
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Jelínek
Já do 225tkm doléval od výměny do výměny 0,5 - 1l oleje a potom se to zvrtlo a do 240tkm jsem dolil snad 8 litrů. To jak to dopadlo jsem psal v tomto vlákně: viewtopic.php?t=2861&start=720
OUTBACK Touring 2023
FORESTER ACTIVE 2,0i 2018
MB W124 300CE
PONTIAC FIREBIRD - minulost
OUTBACK 2,5i SPORT 2015 - minulost
OUTBACK 2,5i Comfort 2010 - minulost
"nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný"
"seru na sociální sítě, mám rád skutečné přátele"
FORESTER ACTIVE 2,0i 2018
MB W124 300CE
PONTIAC FIREBIRD - minulost

OUTBACK 2,5i SPORT 2015 - minulost
OUTBACK 2,5i Comfort 2010 - minulost
"nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný"
"seru na sociální sítě, mám rád skutečné přátele"
Taky se přimlouvám za to zkusit BG 109 do Oleje před výměnou . Jsou na to fakt super recenze. Já mám sice 06 Outbacka ale žere si litr na 2 tisíce (což ještě není hrozný
) tak sem si řekl že to zkusím. Ale bohužel jsem zatím najel za dva měsíce 100 km od výměny oleje takže nevím jestli to něco udělalo
. Ale zní mnohem lépe

Subaru Impreza WRX Hawk 06 / 169kw
Subaru Outback BP 07 H6 / 180kw
Toyota Yaris 03 / 48 kw
Subaru Outback BP 07 H6 / 180kw
Toyota Yaris 03 / 48 kw
-
- Uživatel fóra
- Jméno a příjmení: Tomáš
Pravidelně používám přes 25 let přípravky od firmy ProTec a před každou výměnou oleje tam dám přípravek na proplach motoru. Párkrát jsem použil i Tec2000 a nebo od Liqui Moly, ale u toho ProTecu to mám z minulých dob vyzkoušené a dokonce i změřené, takže vím že nějaký účinek opravdu má. Rozhodně to postupně motor zbavuje usazenin, karbonu, zlepšuje emise, atd.
U svého Subaru, které má aktuálně 115 tis. km nemám spotřebu oleje od výměny do výměny (10 tis. km) vlastně žádnou. Možná bych tam dolil 2-3 dcl, ale to nemá na konci cenu. Ani za celou cestu do Albánie a zpět, což bylo téměř 5 tis. km a v celku i svižném tempu po dálnicích, vysokých teplotách a rozhodně ne v ideálních podmínkách, jsem nemusel dolít ani kapku. Vezl jsem si s sebou litrovku oleje zcela zbytečně. Používám viskozitu 5W-40
U svého Subaru, které má aktuálně 115 tis. km nemám spotřebu oleje od výměny do výměny (10 tis. km) vlastně žádnou. Možná bych tam dolil 2-3 dcl, ale to nemá na konci cenu. Ani za celou cestu do Albánie a zpět, což bylo téměř 5 tis. km a v celku i svižném tempu po dálnicích, vysokých teplotách a rozhodně ne v ideálních podmínkách, jsem nemusel dolít ani kapku. Vezl jsem si s sebou litrovku oleje zcela zbytečně. Používám viskozitu 5W-40
Subaru Outback 2.5i LPG Executive, MY2018
moje první Subaru
moje první Subaru