NOVÝ Subaru Forester 2025+
Re: NOVÝ Subaru Forester 2025+
prostě dobře už bylo... to řikam celej život...
offroadforum.cz
Otloukánek = legacy outback BP 2004
- Metuzalem
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Milan P.
A já se zase těším, jak se v něm svezu Je to docela hezké auto, měřeno současnou produkcí Ale můj vkus zamrznul někde na přelomu století a líbí se mi krabicóznější tvary - a tomu dnes už nevyhovují pomalu ani dodávky. Nicméně moje proudnicovými tvary líznuté SJ XT taky není nijak zvlášť krasavec, ale člověk si zvykne. I ošklivý pes ti přiroste k srdci
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
- Albi
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Albert Němčík
Zůstává tvrďákem, ale chce se zalíbit všem. Nové Subaru Forester v terénu natrhne kdejaké SUVéčko
Když závodní tým Subaru WRT na konci roku 2008 odstoupil ze světového šampionátu v rallye, znamenalo to ohromnou ránu i pro samotnou automobilku, jejíž image stála především na modelech Impreza a Legacy – právě jejich závodní deriváty se během devatenácti let, kdy závodily na náročných tratích, se vryly lidem hluboko do paměti. Japonská automobilka se proto rozhodla kompletně změnit to, jak ji veřejnost vnímá, a tím i cílovou skupinu.
https://autosalon.tv/novinky/nova-auta/ ... ke-suvecko
Když závodní tým Subaru WRT na konci roku 2008 odstoupil ze světového šampionátu v rallye, znamenalo to ohromnou ránu i pro samotnou automobilku, jejíž image stála především na modelech Impreza a Legacy – právě jejich závodní deriváty se během devatenácti let, kdy závodily na náročných tratích, se vryly lidem hluboko do paměti. Japonská automobilka se proto rozhodla kompletně změnit to, jak ji veřejnost vnímá, a tím i cílovou skupinu.
https://autosalon.tv/novinky/nova-auta/ ... ke-suvecko
Subaru Legacy 2.5 MT sedan '2004 | Kawasaki ZR-7S '2002 | Agados VZ-26 '2009 | Author A-RAY Plus '2008
EX: Subaru Legacy 2.2 MT kombi '1991 | Toyota Tercel 4WD kombi '1986 | Dacia 1310 TX sedan '1989
EX: Subaru Legacy 2.2 MT kombi '1991 | Toyota Tercel 4WD kombi '1986 | Dacia 1310 TX sedan '1989
- Albi
- Závislý uživatel
První jízda s novým Subaru Forester: Opět skvělé SUV, ale jde lehce proti proudu
Subaru zatím nezveřejnilo ceník nového Foresteru. Podle ředitele tuzemského zastoupení Zdeňka Zikmunda se tak stane na přelomu roku. Ve stejnou dobu již budou první exempláře k dispozici u dealerů a současně si zájemci budou moci začít přebírat své objednané kusy.
https://www.tipcars.com/magazin/nase-te ... 02024.html
Subaru zatím nezveřejnilo ceník nového Foresteru. Podle ředitele tuzemského zastoupení Zdeňka Zikmunda se tak stane na přelomu roku. Ve stejnou dobu již budou první exempláře k dispozici u dealerů a současně si zájemci budou moci začít přebírat své objednané kusy.
https://www.tipcars.com/magazin/nase-te ... 02024.html
Subaru Legacy 2.5 MT sedan '2004 | Kawasaki ZR-7S '2002 | Agados VZ-26 '2009 | Author A-RAY Plus '2008
-
- Nováček
- Jméno a příjmení: Tomáš
Sice ztratilo ze svého designového rukopisu, ale nejde se stále držet jednoho vzoru. Je pravda, že tam více vidím prvky Toyoty, ale to mi zas tak nevadí. Co mi vadí a pro auto jako takové to do budoucna vystavilo stopku, je výkon motoru. Tohle je k neuvěření, že do takového auta se dostane motor o tak ubohém výkonu. Neuznával bych ho ani jako základní motorizaci, pokud by byla nabídka motorů širší, ale dát tam tohle jako jediný motor, tak to je opravdu k pláči. Věřím tomu, že spousta potenciálních zákazníků se na takové auto ani nepůjdou podívat a já se ani nedivím.
Jak dlouho bude Subaru trvat, než přijdou s nějakým použitelným motorem? Vždyť to je v posledních letech tragédie... A nelze to svádět na EU, když ostatní výrobci nabízí alespoň něco použitelného, když už nic rozmařilého.
Jak dlouho bude Subaru trvat, než přijdou s nějakým použitelným motorem? Vždyť to je v posledních letech tragédie... A nelze to svádět na EU, když ostatní výrobci nabízí alespoň něco použitelného, když už nic rozmařilého.
Subaru Outback 2.5i LPG Executive, MY2018
moje první Subaru
moje první Subaru
-
- Zkušený uživatel
- Jméno a příjmení: peter p
design je subjektivna vec ale za seba poviem, ze po SG vsetky forestery stoja za prd co sa tyka designu. Ak by som si ale kupoval auto iba podla toho ci sa mi paci tak si Forester SH a ani OB BT nikdy nekupim....
o motorizacii so 100 kw sa ani nema zmysel bavit, nikto si to nekupi. Vsetci potencionalni zakaznici budu cakat na novy hybrid, ktory ale asi bude az ku koncu buduceho roka v Europe...
o motorizacii so 100 kw sa ani nema zmysel bavit, nikto si to nekupi. Vsetci potencionalni zakaznici budu cakat na novy hybrid, ktory ale asi bude az ku koncu buduceho roka v Europe...
Je někde k dispozici graf s výkonem a kroutícím momentem pro tenhle motor? Mě se to nějak nepodařilo najít.
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
k čemu hledat graf, kdyš krátká jedničková rafka z roku 1995 s taktéž dvoulitrem a bez elektrokurvítek má defakto stejnej výkon, ale při poloviční váze... Jelikož jí vlastním, můžu si udělat přectavu jak "dynamickej" tenle forejs bude. Znova řikam, pochopil bych, kdyby do toho dali 2.5 z oťase nebo kdyš uš hybrid, tak 2.5 z rafky. Ale proč, proboha, todle? To že cílej na důchodce to přeci neospravedlňuje.
offroadforum.cz
- Albi
- Závislý uživatel
jj, když 2.5ka pořád do EU může, i když přiškrcená na 124kW, viz Outback, proč ji nedají i do Forestera, Crosstreku a (hlavně, nebo aspoň ) Imprezy?
vyvinuté to je - s tím to prodávají v Číně
viewtopic.php?p=680627#p680627
vyvinuté to je - s tím to prodávají v Číně
viewtopic.php?p=680627#p680627
-
- Nováček
- Jméno a příjmení: Tomáš
Já hlavně nechápu, proč nejdou cestou přeplňování. Nikdo po nich nechce 300kW, ale obyčejný 2.0 s turbem dá 150kW s prstem v turbu (v nose) a životnost bude nekonečná. Dnes už motory bez turba téměř nikdo nedělá a je to snadná cesta k výkonu i splněným emisím.
Subaru Outback 2.5i LPG Executive, MY2018
moje první Subaru
moje první Subaru
Tak ja som pocul zakulisne info, ze Subaru chce ist cestou Mitsubishi a na par rokov prestat predavat v EU
Potom sa vratia s velkou pompou s 3 roky starym modelom a my budeme slintat
Uz v BS aj BT je ten motor lemra. Neviem si predstavit tento novy motor vo Foresteri a to bol v plane - starnem a lepsie sa do neho nasada ...
No seru na EU ti nasi Japoncici
Potom sa vratia s velkou pompou s 3 roky starym modelom a my budeme slintat
Uz v BS aj BT je ten motor lemra. Neviem si predstavit tento novy motor vo Foresteri a to bol v plane - starnem a lepsie sa do neho nasada ...
No seru na EU ti nasi Japoncici
Subaru Outback 2019 (Comfort)
jináč auta z ameriky se sem dovíst daj, takže kdo touží po turbu, tak ho mít může. Ale i ten 2.5 bez turba je skousnutelnej pro lidi co nechtěj závodit (třeba já sem v bp s tim motorem celkem spokojenej a turbo bych ani nechtěl kůli menší blbuvzdornosti). Ale bezpečně vim, že forejse s dvoulitrem bych nechtěl, protože už by to bylo mimo skousnutelnost.
offroadforum.cz
- Augi
- Vášnivý uživatel
- Jméno a příjmení: Michal Augustýn
Vidím to stejně - ta 2.5 atmoška je v pohodě (btw. stejné parametry jako 1.6T v Levorgu, jen posazené do vyšších otáček), ale dvoulitr, i když s hybridem, to je opravdu málo :(
WRX STI 2018
Outback Field 2023
a další japonský škopky
ex: WRX STi 2004, Levorg GT-S 2016
Outback Field 2023
a další japonský škopky
ex: WRX STi 2004, Levorg GT-S 2016
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Designově se mi ten novej Forester líbí. Je to trošku kompilát jiných aut, ale mně předchozí 2 generace úplně nepadly do oka, tohle je imho krok kupředu a za mne v pohodě. Pohonnou jednotku si netroufám hodnotit. Bouřlivé diskuze nad maximálním výkonem, kterej se stejně nachází v otáčkách, kam se nezanedbatelný procento řidičů u manuální převodovky nikdy nepodívá, protože jsou zvyklí řadit výš někde u 4k otáček, jsou mi cizí. Docela mě baví, jak nejvíc jasno mají ti, kteří žádné Subaru mladší 10 let neřídili :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
To víš, i to číslo u výkonu už prošlo inflací. Před BS jsem jezdil s Passatem B5 Syncro 81 kW, který nebyl ani o 100 kg lehčí, než BS a taky se dalo. Holt si zvykneš. A kdysi to nebylo považováno za nějak výjimečně slabé auto, přece jen jezdilo spoustu Passatů (sice 2wd) s 66 kW. Tak ještě před 20 lety byla auta s výkonem přes 100 kW regulérně braná jako silná bez ohledu na hmotnost.. Ale přišla inflace.. Ale zase díky té passatí zkušenosti jsem mohl zkousnout ten slabý motor BS. Ale v relativním pohledu to opravdu slabé je. Vše záleží na zrcadle, jak ho nastavíš.
Subaru Outback 2.5i Active MY19