Zahradní TRAKTOR nebo RIDER
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER
Máco, to je přímo makač, super, super 

Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- macasubaru
- Vášnivý uživatel
- Jméno a příjmení: Pavel
tsakabaru, hamoun,sima,dracekvo děkuji za chválu
Tome bude na prodej za 60tkč ale už na něj čekají dva místní známý jeden to chce do šrotu že bude šrot s tím házet do kontejneru a odklízení sněhu protože s destou to neudělá a druhý má dílnu tak na uklid. dám k tomu ještě komplet kola s řetězy, motor a obě převodovky včetně ty redukční. když vidím že na bazoši blázni prodávají dvoukolky uplně bez hydrauliky do lesa nepoužitelné a chtěj za to pade jen že je natřený má většinou motor s 1203 který žere 10 l na hodinu, tak to moje je vesměs grátis. přece jenom ta hydraulika je kolem 25 tácu ,jen ta lžíce mě vyšla v matroši na osmičku-nevěřil bych že ji budu dělat skoro týden a těch balíku elektrod ty šípaky také 7 tácu,převodovky a nápravy také kolem 15stky jen učka a traverzy jsem pořídil ze šrotu za cca pár korun. a stavěl jsem to kdych to spočítal v kuse tak čtyři měsíce denně:)))) nikdy bych tomu nevěřil já myslel že za tři týdny bude frčet....je fakt že mi ten čas už dávno vrátil protože u baráku jak to mám do kopce tak že nevytlačím ani prázdné kolečko a neudělal bych nic bez samohybu
Tome bude na prodej za 60tkč ale už na něj čekají dva místní známý jeden to chce do šrotu že bude šrot s tím házet do kontejneru a odklízení sněhu protože s destou to neudělá a druhý má dílnu tak na uklid. dám k tomu ještě komplet kola s řetězy, motor a obě převodovky včetně ty redukční. když vidím že na bazoši blázni prodávají dvoukolky uplně bez hydrauliky do lesa nepoužitelné a chtěj za to pade jen že je natřený má většinou motor s 1203 který žere 10 l na hodinu, tak to moje je vesměs grátis. přece jenom ta hydraulika je kolem 25 tácu ,jen ta lžíce mě vyšla v matroši na osmičku-nevěřil bych že ji budu dělat skoro týden a těch balíku elektrod ty šípaky také 7 tácu,převodovky a nápravy také kolem 15stky jen učka a traverzy jsem pořídil ze šrotu za cca pár korun. a stavěl jsem to kdych to spočítal v kuse tak čtyři měsíce denně:)))) nikdy bych tomu nevěřil já myslel že za tři týdny bude frčet....je fakt že mi ten čas už dávno vrátil protože u baráku jak to mám do kopce tak že nevytlačím ani prázdné kolečko a neudělal bych nic bez samohybu
Outback 2009 LPG 127 KW AUT černá met. EX..
FORESTR 2008 LPG 110 KW manual (bohužel:
) stříbrná metal
FORESTR 2008 LPG 110 KW manual (bohužel:

- martinant
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Martin Antoš
Obdiv Pavle!
Naposledy upravil(a) martinant dne pát zář 27, 2024 8:08 am, celkem upraveno 1 x.
Odesláno z rozežranýho jabka.
Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,0l/100km
Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96. ex
Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,0l/100km
Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96. ex
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Pavle jasný, dokážu si to představit, co to muselo bejt za práci !! Je to fakt parádní stroj !!
http://www.instagram.com/monstersubarus_house
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
no přesně .. pecka. hlavně postavit něco, co fakt funguje a masivně pomáhá .. 

škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
Netušíte někdo jaké mají tlaky jednoválcový motory do riderů? Mám konkrétně briggs & stratton motor intek pro 65, ale nikde se mi nedaří dohledat nějaký čísla.
Servisní manuál na netu je. Ale tam je k tlakům napsáno, že vezmeme přípravek na měření tlaků a musí to být v zeleném. Což mi moc nepomohlo.
Na ne úplně ohřátém motoru jsem naměřil 7bar.
Servisní manuál na netu je. Ale tam je k tlakům napsáno, že vezmeme přípravek na měření tlaků a musí to být v zeleném. Což mi moc nepomohlo.
Na ne úplně ohřátém motoru jsem naměřil 7bar.
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... vCCNt2mkIN
Ještě jedna obecná informace o trakturkach
Anything above 80 psi is great, anything less and it's likely your piston and rings need replacing.
https://pushmowerrepair.com.au/compression-testing/
Ještě jedna obecná informace o trakturkach
Anything above 80 psi is great, anything less and it's likely your piston and rings need replacing.
https://pushmowerrepair.com.au/compression-testing/
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Tak to do 80 psi (podle google 5.5bar) bych měl mít ještě dobrou rezervu.
Jak jsem to vyřešil.
Tlaky dobrý, jiskra asi taky, udělaný ventilový vůle, startér vypadá ok, vyměněný vzduch. filtr a stejně to startovalo blbě.
Tak jsem tam dal konektor XT60 na něj 4S 15V Lipol baterku z letadla a už to startuje na brnknutí
A to jsem to předtím měl 14V 4S LiFePO co mám do motorky. Kdyby tam byla klasika 12V olovo, tak to podle mě nechytne nikdy.
Tlaky dobrý, jiskra asi taky, udělaný ventilový vůle, startér vypadá ok, vyměněný vzduch. filtr a stejně to startovalo blbě.
Tak jsem tam dal konektor XT60 na něj 4S 15V Lipol baterku z letadla a už to startuje na brnknutí

A to jsem to předtím měl 14V 4S LiFePO co mám do motorky. Kdyby tam byla klasika 12V olovo, tak to podle mě nechytne nikdy.
-
- Člen_SubaruFanClubu
Potěšil mě traktor, po zimě nastartoval hned na druhý pokus, v minulosti po delší odstávce typicky pár startů a pak mračna z laufu.
No a 11 let stará sekačka Honda, tj prostě něco, motor jede, je to nezmar, na to co zažila a zažívá, Honda! Od podzimu nejela, jen jsem na podzim zavřel kohout k nádrži a vyjel palivo. Dnes opravdu na první drc.
No a 11 let stará sekačka Honda, tj prostě něco, motor jede, je to nezmar, na to co zažila a zažívá, Honda! Od podzimu nejela, jen jsem na podzim zavřel kohout k nádrži a vyjel palivo. Dnes opravdu na první drc.
Forester 2.0 SG 2002
-
- Závislý uživatel
To u nového traktoru počítám jako samozřejmost, v zimě zavreš benzín, nejlépe málo v nádrži, aby šel na jaře občerstvit novým dilitym, odpojiš baterku, na jaře dokrmiš doleješ všechno zapneš a jedeš. Já dnes sekal po druhé, a taky všechno jezdí ![3gears [3GEARS]](./images/smilies/icon_3gears.gif)
Každopádně fajn, že to vůbec jezdit
ze to nesezraly kuny
Já dnes malém rozerval přední kolo o šroub v plotě, musím ho zkrátit, aby tolik necumel ven
![3gears [3GEARS]](./images/smilies/icon_3gears.gif)
Každopádně fajn, že to vůbec jezdit

Já dnes malém rozerval přední kolo o šroub v plotě, musím ho zkrátit, aby tolik necumel ven
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Člen_SubaruFanClubu
Na traktoru zavřít benzin nejde, u mého ne, palivo tam bylo od loňska. U sekačky jak jsem psal zavřít jde.
Psal jsem to proto, že Seco, aspoň teda ty Lonciny (nevím jak Briggs motory) tak ty startují trochu déle, po delší odmlce je to trošku i boj, ale vždy s jasným výsledkem, nastartuješ, jen to déle trvá. Někdo zde popisoval stejnou zkušenost, ale jak říkám, tak to je, no problem.
S těmi kunami máš pravdu, kor když jsem měl vždy minimálně jednu v kůlně, kde spí traktor. Zavěsil jsem pod kapotu opět ten nejobyčejnější hajzl obdélníkový závěsný chemický vehement.
Mám ale pocit, že kůlna k mému údivu po letech kůlnu opustila, jednou jsem jí tam načapal, za bílého dne, chtěla utéct, hleděla na mě, já na ní, ztvrdla, dělala, že tam není, až jsem vyšel k ní a zanadával, tak vzala drápy na ramena, takové pichy jsem ještě neviděl
...utekla, exit jsem jí uzavřel, ale kdyby chtěla, má se kudy dostat, asi jo.
Jinak tu je ještě tráva oproti městu nízká, sekal jsem prvně a jen před chalupou, ale samozřejmě teď po dešti to bude fofr a příště asi už celá zahrada a lesoparčík k tomu.
Psal jsem to proto, že Seco, aspoň teda ty Lonciny (nevím jak Briggs motory) tak ty startují trochu déle, po delší odmlce je to trošku i boj, ale vždy s jasným výsledkem, nastartuješ, jen to déle trvá. Někdo zde popisoval stejnou zkušenost, ale jak říkám, tak to je, no problem.
S těmi kunami máš pravdu, kor když jsem měl vždy minimálně jednu v kůlně, kde spí traktor. Zavěsil jsem pod kapotu opět ten nejobyčejnější hajzl obdélníkový závěsný chemický vehement.
Mám ale pocit, že kůlna k mému údivu po letech kůlnu opustila, jednou jsem jí tam načapal, za bílého dne, chtěla utéct, hleděla na mě, já na ní, ztvrdla, dělala, že tam není, až jsem vyšel k ní a zanadával, tak vzala drápy na ramena, takové pichy jsem ještě neviděl

Jinak tu je ještě tráva oproti městu nízká, sekal jsem prvně a jen před chalupou, ale samozřejmě teď po dešti to bude fofr a příště asi už celá zahrada a lesoparčík k tomu.
Forester 2.0 SG 2002
-
- Závislý uživatel
Taky nám Loncin od loňska, Solo by Alko myslím T15 To neni podstatné, na benzínové hadicce mám ventil , ale to nic neřeší pokud palivo nezmizí nevysychá neteče.
Stará sekačka co žere olej, to jsou jiné starty, modré a pod
Na kuny jsem hodnej, tak i zatím neškodí, ve stodole bych Je nechal, majtam klid a nevyhanim je
Stará sekačka co žere olej, to jsou jiné starty, modré a pod

Na kuny jsem hodnej, tak i zatím neškodí, ve stodole bych Je nechal, majtam klid a nevyhanim je
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Člen_SubaruFanClubu
Teď přesně nevím kam míříš, asi znovu tam, že uzavřít kohout a vyjet palivo na zimu? To dělám, pokud je čím uzavřít palivo.
Jestli jsi tím myslel, mít co nejméně paliva a zároveň uzavřít kohout a vyjet palivo, tak tak nějak to zas moc neřeším, mít méně paliva, kolik zůstane tolik zůstane a vyjedu ho klidně zase i jen starý, tankuji Vervu 100 do veškeré zahradní techniky co mám, zda to pomůže? Já myslím, že jo. Udává se nějaká doba, kdy by mělo palivo teoreticky zůstat v dobré kondici, sorry za to lidové vyjádření, Verva udává prodloužení o víc jak tři měsíce, které se udává u obyč benzínu, plus samozřejmě jiné pozitiva, nijak to nehrotím, jen si říkám, že těch pár kaček pro ten pocit, že jsem udělal něco navíc mě za to stojí.
Jinak na kuny jsem taky hodný, když mě nedělají škodu, zatím zaplaťpámbů teda nedělají, ten otvor jsem uzavřel až po letech, taky jsem váhal, strach z pomsty
nechtěl jsem ať trpí obdvodový trám kůlny. Ale kdyby chtěli, dostanou se tam, je mě to divné, že by tam najednou nebyla, přitom je jich tu v místě dost, ale žádné stopy, hovna atd jsem neviděl, uvidím jak rozkryju pořádně vršek kůlny, kde mám desky, ale jak jsem tam svítil, tak nic, nalíčím fotopast, uvidím. Navíc, je to možná pro někoho zvláštní, ale tu jejich přítomnost jsem opravdu vycítil, ten pocit, jakobych nebyl v kůlně sám, možná to někdo taky tak má
a teď, poslední cirka víc jak rok nic.
Zpět k traktorům, tedy spíš k PHM.
Byl jsem tuhle po delší době na pumpě tu v Ratiboři, známá malá čerpačka, zahrála si i v jednom známém českém filmu
a pokec s majitelkou, mají to od roku 2014, předtím tam byly nějaké průsery, tihle se hodně snaží, měli tam vždy kvalitní benzin, dokonce i roky bez bio sraček, jen jedna pistol na benzín...teď jim to zatrhli, prý stížností velkých hráčů, že jim zaváží jen palivo bez biosraček a tak jen čekají co jim doveze dodavatel a když doveze bez bio sraček, tak vystaví ceduli- palivo bez bio přísad. To tam měli shodou okolností, když jsem jel okolo a čekala mě neplánovaně delší cesta, tak jsem taky něco nabral. Tak případně zde pro přítomné místní, jak je tam ona cedule, že by to mělo mít opravdu opodstatnění, mě to zaujalo, tak jsem se holt zeptal, jak to mají.
Jestli jsi tím myslel, mít co nejméně paliva a zároveň uzavřít kohout a vyjet palivo, tak tak nějak to zas moc neřeším, mít méně paliva, kolik zůstane tolik zůstane a vyjedu ho klidně zase i jen starý, tankuji Vervu 100 do veškeré zahradní techniky co mám, zda to pomůže? Já myslím, že jo. Udává se nějaká doba, kdy by mělo palivo teoreticky zůstat v dobré kondici, sorry za to lidové vyjádření, Verva udává prodloužení o víc jak tři měsíce, které se udává u obyč benzínu, plus samozřejmě jiné pozitiva, nijak to nehrotím, jen si říkám, že těch pár kaček pro ten pocit, že jsem udělal něco navíc mě za to stojí.
Jinak na kuny jsem taky hodný, když mě nedělají škodu, zatím zaplaťpámbů teda nedělají, ten otvor jsem uzavřel až po letech, taky jsem váhal, strach z pomsty

Zpět k traktorům, tedy spíš k PHM.
Byl jsem tuhle po delší době na pumpě tu v Ratiboři, známá malá čerpačka, zahrála si i v jednom známém českém filmu

Forester 2.0 SG 2002