zahrada, pěstování, chovatelství atp.

Odpovědět
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Re: zahrada, pěstování, chovatelství atp.

Příspěvek od Tsakabaru »

Radku, to je nadhera! jak ta uroda, tak ta prace... =) ;-D (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

Radku, nedostal jsi předsedovu chorobu - pracovitost? Skalka, k tomu zídka jak od starých Římanů - přes půl světa, lavičky a ta úroda a souboje s pichlavým hmyzem. A v tom hicu, co já nevystrčím od 10 do 20 nos z baráku. Ses teda rozjel, gratuluju :-)

PS: Prý "Na mé poměry nestíhám fórum" a "Kdo dočetl, dočetl" :-) :-) :-) Já bych řekl, že docela stíháš všechno. A dočetl jsem to taky všechno :-)
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Tome, jo lavičky se vydařily a jak říkáš, ta železná- teda litinová je moc fajn, máme na ní i podsedák, objednala má žena, přes e-shop, výroba čína, přišlo to složené, v takovém mini balíku nakonec...vypadá, že by měla vydržet na hooodně dlouho. Ta dřevěná modrá je ale jak jsem psal krutě dobrá na posez, vysoké záda má, opřeš se, pěkně ne zpříma, ale položíš se na ní přirozeně a ten vysoký posez taky, měli tam ještě teda jednu lepší, ta byla přímo VIP, ale stála jednou tolik, už tak ta naše nestála málo teda.
Zídka se dnes ještě prodloužila, dnes jsme vozili další kameny, jinam, takový už jen vyloženě násyp a stále kopu a kopu krumpáčem z hlíny další a další šutráky, však ony se budou ještě hodit, dnes jsem dokonce převrátil jeden kámen, plochý, nádherný, ideální na jeden velký, široký schod, těžký jako prase, začínám být už ale unaven :-) =)
Je tam toho ještě nemálo, nakonec ty zbytky asi přeci jen zahrne bagr, má být zase u souseda až do zimy...bagrista je rodina od Šamana, stavební firma jejich.
Petře, Hamoune, Mílo, děkujeme, snažíme se, zatím nás to baví! Kor když nejsou žádné průsery a problémy jinde a můžeš si v klidu takhle kutit a dělat, asi víte co myslím... to je pak vše nej, zalité sluncem :-)
Metuzaléme, to teda opravdu, to přeháníš, nezměrnou píli a údernictví našeho předsedy jsem opravdu nedostal, to jednoduše nedám! :-) na něj nemám ani zdaleka, on si vše dělá vyloženě sám, my jsme přeci jen dva :-) je to holt výjev, ten náš předseda! :-)
Jooo, kdyby jsi tak znal mou ženu, tak tj jiná, ta je teda taky úkaz, postaví zídky, skály, vlastníma rukama převrátí tisíce kamenů, těžšší než ona sam kolikrát, vozí vše ručně do kopce a z kopce, do toho si jen tak odskočí plít zahradu a pak večer, když už se teda nedá nic dělat, páč se stmívá, tak jde běhat a to zase do krpálu zdejšího a já už jen sotva lezu 8() <:-< :-D =) ti kdyby to dali dohromady s předsedou, tak to by překopali celou Prahu, tunel Blanka hadra :-)
Jinak opravdu tady nestíhám na vše reagovat a zde vše zveřejňovat, ale tak je to vlastně správně a dobře, jen si to představte prosím pěkně, tolik zbytečných románů vůči vám a já bych sám ani nic jiného už vlastně nestíhal. Kvituji a vnímám toto tady tolik, spm počiny, fotky Hamouna, Dana, je toho strašně moc tady a do toho z historie jsem stále nepřečetl spousty zajímavých raportů, naposled sloníkovo Jendovo úžasný cestopis :-) =) ne teda celý, no jak říkám, je toho tady fest a tj sakra dobře, žije to tu!
Tak dnes jsem doplnil kvas z hrušek, kurva ty jedou zase rychle, cukr změřen na 7, tj fofr, abych to zase uhlídal vůbec, snažím se to míchat a doplňovat, není to jednoduché, máme tu hrušní hodně, asi zkusím udělat ještě kvas z těch pozdnějších, no uvidím.
Pak ještě jiné věci a hlavně začíná kurva deprese, končí dovolená a blíží to zkurvené pondělí, to zas bude náhul, nášup informací co se musí a co se zase posralo, co nás čeká...tak nic, dám si radši hned včil další pivko, jen desítku, ať je ráno jasné a budovatelsky nakloněné :-D ;)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Šímo tvoje paní je démon !! Zaslouží veliký respekt !! A je to paráda, že má takový tah na branku. Je to na té vaší chaloupce nádherný !!
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Jo démon to ona je, o tom není pochyb :-) :-) a ještě jednou děkuji, my se taky furt kocháme a kocháme.
Forester 2.0 SG 2002
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

To se tak jeden až dva kochají, a najednou "Ejhle, zídka!" :-)
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

,,,,| (*_^) |,,,, :-DDD
škoda superb
ex WRX 2008
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quickly »

Letošní úroda liskovych oříšků je nad očekávání dost dobrá a další oříšky ještě budou
Přílohy
IMG_0180.jpeg
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav

Příspěvek od Mira »

Asi nebydlíš u lesa. =) Kamarád mel lísky i ořešáky, ale úrodu mu vždycky sklidili veverky.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Metuzalem píše: pon zář 02, 2024 9:16 am To se tak jeden až dva kochají, a najednou "Ejhle, zídka!" :-)
:-) Zas tak moc se nekocháme :-) není na to čas :-D
No Míro to nám povídej, taky jsem to už psal vedle ve vlákně. Ale ořechů bývá tolik, že stačí sbírat jen v mezičase co nestihnou veverky či myši a na půdě je vždy několik velkých krabic. A to je jen opravdu promile ze stromů, to máš pravdu, jsou ty mršky neskutečně výkonné a žravé :-)
Lískáče jsme už vzdali...
Forester 2.0 SG 2002
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Dnes. Furt tu zahradu tak nějak velebíme, snažíme se, teď pořád ty kameny, nová zídka- zídky se prodlužují a vznikají nové, některé jsou jen jako zásoba na další počiny a hlavně chceme už konečně zlikvidovat tu hromadu co leží na obecním pozemku, to jest dovezené kameny ze zdi ze starého statku tu člena Bohouše. Jak já blahořečím opět nákupu traktůrku seco a poté darování vozíku od Josífka! Tolik práce s převozem nám ušetřil, máme rozlehlý pozemek...jen je teď vozík k nepoznání, trochu dotlučený a totálně zamarasený, prach a bláto (vozil jsem s ním už téměř za setmění i hlínu, promáčenou, prokopával jsem jednu drenáž).
Musím vše vykopávat, to dá rozum, jak kameny, tak hlínu, ale to je furt pohodička, když to poté nemusím ještě svážet, či vyvážet do kopce, to jde opravdu pak téměř samo.
Některé kameny jsem vykopal překvapivě veliké, to už bylo skoro na hranici ručního přesunu, jeden ale asi nedám, nenaložím, sotva ho obrátím, to je ten na fotce s motykou, kdo ví, co tam ještě vše objevím a vykopu, mimochodem, kolik tak tedy může mít, tipnete? Já nevím, navazuji na Dorovo řečnickou otázku :-)
Ale byl to opravdu krásný letní den! Teploučko, nefoukalo a ten večer, sedl jsem si za tmy na novou lavici, na nové kamenné posezenní, natáhl tabák a dal si doušek píva, radegast 12, ticho, hvězdy, něco i letělo, to nebylo letadlo, nevím co, dva objekty, jsem hvězdář jak poleno... =)
Co mě k tomu krásnému dnešnímu dni teda bohatě přispělo, k tomu prožití je, že jsem po delší době necítil nezvyklou únavu, už mě to začlo opravdu omezovat, tak jsem si opět, naordinoval přírodní léčivo (místo ATB doporučovaného od lékaře) a to tohleto:
https://www.purusmeda.cz/chlanydyl-extra-pm-60tb
Dřív to mělo teda vyloženě název chlaMydyl, ale jak mě sdělila paní za pultem, typicky další omezení přírodních léčiv, nejen, že nemůžou mít na obalu popsané blahodárné účinky (to už platí delší dobu) ale teď už i prý kecají i do názvů, nevím, je to možné, dnes je možné vše.
Já tohleto začal užívat před léty, po prodělané borelioze a to bylo to jediné, co mě opravdu nejvíc pomohlo, jen jsem to pak po pravidelném užívání každým rokem (zpravidla a vždy na jaře, to jsem jasně cítil, že se něco zase děje a byl jsem totálně bez energie, fyzicky doslova v prdeli a nějak jsem to nedokázal vůbec zvrátit, ovlivnit, navíc pak nastupující pocity, zima- teplo, únava a pak zase jakž takž, vše se střídalo velice rychle a intenzivně, bolesti kloubů atd atd) tak jsem to vynechal, na dva roky a to bylo maximum teda, tak se mě to vrátilo, příznaky stejné...naprosto udivující je ta až kosmická rychlost účinku, nástupu a obratu, tělo začne být i po pouhém jednom, max dvěma dni úplně jiné a jde to dál, graduje to a funguje to, minimálě rok má člověk klid a cítí se normálně, jak by měl, jak byl zvyklý dřív, opravdu mazec.
Na tyhlety věci, silné přírodní léčiva já můžu teda přísahat, opravdu fungují a tohleto teda patří mezi ně, mám-e odzkoušené samozřejěm i jiné.
I jsem si teď teda říkal, to jsem vážně zvědav, jestli to bude opět fungovat, nepřistupoval jsem k tomu tak, že placebo a ejhle, neskutečný efekt, neskutečný! Ono by to fakt už nešlo ani jen vůlí, duševně, jsou věci, kdy to takhle nejde, aspoň já nejsem tak daleko, jako mnozí jiní :-)
Omlouvám se, že jsem ty moje řeči o léčivech nenapsal jinde, jsem už po tom dnešním dni přeci jen trochu unavený (ale úplně jinak, než dřív, tak nějak pěkně, spokojeně, ne zmordovaně! ) a za druhé se mě to slilo v tom dnešním dni v tohleto jedno :-|
Jsem za tyhlety, mnohdy nemálo stoletími ověřenými přírodními variantami moc vděčný, moc a moc! Snad jí nebudou systémy házet ještě víc klacky pod nohy, salámová metoda zatím pokračuje, no neřeším a podporuji i zdejší paní, která tyto věci prodává už nevím 30 let a opravdu zná a ví, prodejna od otvíračky do zavíračky věčně plná, navíc má kontakty na lidi, ke kterým se jen tak na léčbu někdo nedostane, nicméně i přesto, že za nimi jezdí lidi, vrcholní politici, celebrity, tak stále berou i "obyč" lidi, ale je to těžšší a těžšší, mají tolik práce a ubývá, těch opravdových zkušených jo, snad nebude v tomto tak zle, věřím, že ne.
Howgh, je mě dobře a jak dobře, konečně :-)
Edit: k traktoru, jeho výkony a vlastnosti jsou naprosto boží, můžu říct, že jsem se s s ním a i on se mnou :-) sžil, totálně, dokáze opravdu hodně, už jsem se naučil i po delší odmlce nastartovat na první drc, jen se musí vytáhnout sytič a i plyn na max a trošičku déle točit, nebát se toho. Psal tu někdo, že po delší době jsou starty naixkrát, tak teda nemusí být...
Vozík chudák no, ten vypadá, to už na fotkách není, ten finiš ne... :-)
Jen jsem si dnes náhodně všiml, že mě něco mírně rosí zpod deklu od aku baterie, no benzín...odkud??? Pak jsem odhalil prasklé víčko nádrže, vršek se oddělil od zbytku a v tom svahu tu se to občas prolilo ven, no ještě, že jsem si toho všiml, téct na motor benzín, či na lauf...
Asi jsem víčko moc utáhl, nevím, tak jsem jej sotisfikovaně slepil- olepil páskou, ani se to nehlo a už nescalo, takže dobré.
Musím se po sezoně trochu víc už pověnovat té mé mini soupravě, dvoje pneu stále mini únik, z doby, kdy jsem tu ještě projížděl opravdu bordelem, další defekty nejsou... a taky to víčko nádrže, pak i na vozíku nahradit drát segerovkou, už jí mám koupenou, proprat air filtr, vyměnit olej a takové ty běžné věci. A taky hlavně odbordelit a umýt, ale to až skončí sezona, teď se ode všeho práší, kor z těch šutráků jo.
Konec hlášení, kdo dočetl, dočetl, kdo ne, jeho chyba :-D :-| ;)
Přílohy
IMG_20240907_160446.jpg
IMG_20240907_183947.jpg
IMG_20240907_183958.jpg
IMG_20240907_160438.jpg
IMG_20240907_191127.jpg
IMG_20240907_165423.jpg
IMG_20240907_184326.jpg
Forester 2.0 SG 2002
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Jedním slovem paráda !! Mám velkou radost, že ti traktůrek dělá takovou službu a radost !! A samozřejmě, že ti to léčivo takhle funguje !!
Ty šutry jsou pěkní macci.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

Šutr s motykou je teda slušný :)
To chápu, že ta manipulace bude dost komplikovaná ..

Za mě nadzvednout , podložit, vzít si brejle, kladivo (takový ten"buchar") a ono to po chvíli praskne :) teda většinou Obrázek
škoda superb
ex WRX 2008
yeti
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od yeti »

Nerozbíjet. To se dá krásně využít.
Subaru Legacy wagon 2.0 R 121kW "sociál" MY06
Subaru Forester SF 90kW MY98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Jj technika dělá jem samou radost =)
Hamoune, jak říká Yeti, on právě najde využití, schod, plácek někde doplnit, ještě přesně nevím. Ale taky jsem přemýšlel ho zkusit štípnout, no je to škoda.
Po včerejšku jsem dnes zbrzdil, jednak nejspíš poslední tak krásná teplá neděle, ale hlavně včera práce s kameny, sekání plácku před chalupou a obnovení provizorní drenáže, pak ještě dlouhá noc :-) a tělo dnes vyloženě řeklo stop. Tak jsem odvezl dvoje táčka šutrů, něco vydoloval a vytřídil a špacíroval jen tak po okolí, pak záleh do lehátka a nechal pracovat svou ženu :-) je to blázen, prý dokončila jsem zídku( je teď skoro jednou tak delší) a co teď budu dělat. Říkám, no ty kameníci říkali, že takové lidi na otáčení kamenů potřebují jak sůl :-D no práce je u nás furt všude nekonečně, jen si říct co dřív, ale zároveň je fajn, že nic se nemusí, nic se neděje.
Forester 2.0 SG 2002
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“