Dnes. Furt tu zahradu tak nějak velebíme, snažíme se, teď pořád ty kameny, nová zídka- zídky se prodlužují a vznikají nové, některé jsou jen jako zásoba na další počiny a hlavně chceme už konečně zlikvidovat tu hromadu co leží na obecním pozemku, to jest dovezené kameny ze zdi ze starého statku tu člena Bohouše. Jak já blahořečím opět nákupu traktůrku seco a poté darování vozíku od Josífka! Tolik práce s převozem nám ušetřil, máme rozlehlý pozemek...jen je teď vozík k nepoznání, trochu dotlučený a totálně zamarasený, prach a bláto (vozil jsem s ním už téměř za setmění i hlínu, promáčenou, prokopával jsem jednu drenáž).
Musím vše vykopávat, to dá rozum, jak kameny, tak hlínu, ale to je furt pohodička, když to poté nemusím ještě svážet, či vyvážet do kopce, to jde opravdu pak téměř samo.
Některé kameny jsem vykopal překvapivě veliké, to už bylo skoro na hranici ručního přesunu, jeden ale asi nedám, nenaložím, sotva ho obrátím, to je ten na fotce s motykou, kdo ví, co tam ještě vše objevím a vykopu, mimochodem, kolik tak tedy může mít, tipnete? Já nevím, navazuji na Dorovo řečnickou otázku
Ale byl to opravdu krásný letní den! Teploučko, nefoukalo a ten večer, sedl jsem si za tmy na novou lavici, na nové kamenné posezenní, natáhl tabák a dal si doušek píva, radegast 12, ticho, hvězdy, něco i letělo, to nebylo letadlo, nevím co, dva objekty, jsem hvězdář jak poleno...
Co mě k tomu krásnému dnešnímu dni teda bohatě přispělo, k tomu prožití je, že jsem po delší době necítil nezvyklou únavu, už mě to začlo opravdu omezovat, tak jsem si opět, naordinoval přírodní léčivo (místo ATB doporučovaného od lékaře) a to tohleto:
https://www.purusmeda.cz/chlanydyl-extra-pm-60tb
Dřív to mělo teda vyloženě název chlaMydyl, ale jak mě sdělila paní za pultem, typicky další omezení přírodních léčiv, nejen, že nemůžou mít na obalu popsané blahodárné účinky (to už platí delší dobu) ale teď už i prý kecají i do názvů, nevím, je to možné, dnes je možné vše.
Já tohleto začal užívat před léty, po prodělané borelioze a to bylo to jediné, co mě opravdu nejvíc pomohlo, jen jsem to pak po pravidelném užívání každým rokem (zpravidla a vždy na jaře, to jsem jasně cítil, že se něco zase děje a byl jsem totálně bez energie, fyzicky doslova v prdeli a nějak jsem to nedokázal vůbec zvrátit, ovlivnit, navíc pak nastupující pocity, zima- teplo, únava a pak zase jakž takž, vše se střídalo velice rychle a intenzivně, bolesti kloubů atd atd) tak jsem to vynechal, na dva roky a to bylo maximum teda, tak se mě to vrátilo, příznaky stejné...naprosto udivující je ta až kosmická rychlost účinku, nástupu a obratu, tělo začne být i po pouhém jednom, max dvěma dni úplně jiné a jde to dál, graduje to a funguje to, minimálě rok má člověk klid a cítí se normálně, jak by měl, jak byl zvyklý dřív, opravdu mazec.
Na tyhlety věci, silné přírodní léčiva já můžu teda přísahat, opravdu fungují a tohleto teda patří mezi ně, mám-e odzkoušené samozřejěm i jiné.
I jsem si teď teda říkal, to jsem vážně zvědav, jestli to bude opět fungovat, nepřistupoval jsem k tomu tak, že placebo a ejhle, neskutečný efekt, neskutečný! Ono by to fakt už nešlo ani jen vůlí, duševně, jsou věci, kdy to takhle nejde, aspoň já nejsem tak daleko, jako mnozí jiní
Omlouvám se, že jsem ty moje řeči o léčivech nenapsal jinde, jsem už po tom dnešním dni přeci jen trochu unavený (ale úplně jinak, než dřív, tak nějak pěkně, spokojeně, ne zmordovaně! ) a za druhé se mě to slilo v tom dnešním dni v tohleto jedno
Jsem za tyhlety, mnohdy nemálo stoletími ověřenými přírodními variantami moc vděčný, moc a moc! Snad jí nebudou systémy házet ještě víc klacky pod nohy, salámová metoda zatím pokračuje, no neřeším a podporuji i zdejší paní, která tyto věci prodává už nevím 30 let a opravdu zná a ví, prodejna od otvíračky do zavíračky věčně plná, navíc má kontakty na lidi, ke kterým se jen tak na léčbu někdo nedostane, nicméně i přesto, že za nimi jezdí lidi, vrcholní politici, celebrity, tak stále berou i "obyč" lidi, ale je to těžšší a těžšší, mají tolik práce a ubývá, těch opravdových zkušených jo, snad nebude v tomto tak zle, věřím, že ne.
Howgh, je mě dobře a jak dobře, konečně

Edit: k traktoru, jeho výkony a vlastnosti jsou naprosto boží, můžu říct, že jsem se s s ním a i on se mnou

sžil, totálně, dokáze opravdu hodně, už jsem se naučil i po delší odmlce nastartovat na první drc, jen se musí vytáhnout sytič a i plyn na max a trošičku déle točit, nebát se toho. Psal tu někdo, že po delší době jsou starty naixkrát, tak teda nemusí být...
Vozík chudák no, ten vypadá, to už na fotkách není, ten finiš ne...
Jen jsem si dnes náhodně všiml, že mě něco mírně rosí zpod deklu od aku baterie, no benzín...odkud??? Pak jsem odhalil prasklé víčko nádrže, vršek se oddělil od zbytku a v tom svahu tu se to občas prolilo ven, no ještě, že jsem si toho všiml, téct na motor benzín, či na lauf...
Asi jsem víčko moc utáhl, nevím, tak jsem jej sotisfikovaně slepil- olepil páskou, ani se to nehlo a už nescalo, takže dobré.
Musím se po sezoně trochu víc už pověnovat té mé mini soupravě, dvoje pneu stále mini únik, z doby, kdy jsem tu ještě projížděl opravdu bordelem, další defekty nejsou... a taky to víčko nádrže, pak i na vozíku nahradit drát segerovkou, už jí mám koupenou, proprat air filtr, vyměnit olej a takové ty běžné věci. A taky hlavně odbordelit a umýt, ale to až skončí sezona, teď se ode všeho práší, kor z těch šutráků jo.
Konec hlášení, kdo dočetl, dočetl, kdo ne, jeho chyba