Šímův Forejs

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Re: Šímův Forejs

Příspěvek od sima »

Kluci, VDC, Hamoun, Míla, díky za ohlasy, to potěší =) :-)
Petře, kurva ten tvůj lesník bývalý by opravdu zasloužil v japonsku na piedestal :-D :-D =) chudák, nemá to lehké a furt ještě jezdí, motor jak zvon :-) jinak to co řeší nový majitel není nic neobvyklého, naopak, běžná údržba, kor u tak starého auta, zjevně je to opravdu rapl na auta :-) teda běžné věci to jsou, pokud se jich vůbec nějaké to auto dožije a u tvého lesníka teda klobouk dolů, že se dožil takového věku, tolik km, bůhví kolik vlastně? <:-< :-) a furt jezdí, koroze nekoroze, i přes tuhletu neduhu vydržel mega moc, i tu korozi, svini jednu vlastně jo! Vždyť se mu nedostáválo žádné spešl komplet léčbě, až ty jsi se snažil pak něco místně, lokálně zachraňovat, řešit a to je teda taky vizitka výdrže forestra, tak starého!
Jo dobří mechoši jsou dnes čím dál větší problém, až se divím, kam to zašlo, takové banality jako brzdy, ložiska...no tvl co chtějí vlastně dělat? Pohladit motor, umýt ho, vyměnit jen filtr, olej, nebo co vlastně? <:-< :-) A nedej bože, když pak přijde nějaká taková potvora závada, těžko odhalitelná, však jsem si to sám prožil, musí člověk pátrat sám a přemýšlet a upozornit na možné příčiny mechanika, v mém případě teda mám v dosahu kvalitní servis-dva, třetí už odpadl. Třeba poslední storka s ostřikovačem u ženy Citroen Saxa stála taky za to, furt řešili, bečeli- někteří jo, furt samý prý problém, až jsem si motorek vyměnil sám a přitom jen ošetřil kontakty k němu (zjevně příčina problému, moje blbost? měl jsem se snažit dřív sám, ale já si furt myslím, že stejně jako já v práci řeším problém jiných a nemám čas a energii tolik už na jiné věci, tak když to dám někde k někomu taky do jeho práce, džobu, tak by to měl vyřešit, snažit se) a ejhle funguje doteď, konečně atd atd, přitom taková opravdu banalita tvl...
Salte :-D :-D tak to jsem rád, že jsem tě inspiroval, minimálně jednoho toho lesníka si teď určitě necháš :-) :-)
Ale aby vše neznělo jak v mexiko telenovele, tak i můj lesník má své mínusy, lemy začínají mírně rezivět, taky zadní kapsy blatníku, to jsem si všiml až teda teď nedávno, to mě nepotěšilo, ty lemy beru jako běžnou věc, to se dá vyřešit, zatím teda mám na to známého, ale do toho ty další věci, no letos snad spáchám profi antirez lázeň, včetně všeho, i navrtání oněch kritických míst a jejich ošetření a pak budu udržovat už asi jen já sám, tipuji, že dobrých pár let to musí ještě vydržet a když ne, tak se to opět vyřeší, tak snadno se nedám-e :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
mnov
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Marek Novák

Příspěvek od mnov »

sima píše: sob srp 31, 2024 11:06 pm ...
Ale aby vše neznělo jak v mexiko telenovele, tak i můj lesník má své mínusy, lemy začínají mírně rezivět...
Bohužel lemy nikdy nerezaví mírně. :-)
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Tak dobře, rezaví rychle, nejdřív nic a pak hic :-) Jen jsem nepřesně popsal situaci, zatím je vše v samotném počátku, žádné řešeto, to ani náhodou, ale čeká mě to, tj jasné.
Forester 2.0 SG 2002
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

na zpomalení a rychle jednoduché ošetření opravdu celkem dobře funguje ta měděná vazelína ve spreji co tu doporučoval myslím Mišus , je třeba to teda sem tam zopakovat , ale je to rychlé a funguje to na nějaký ten čas , akorát to je trochu nevzhledné , ale na lemy by to šlo , než se to vyřeší na pořádek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Lemy nechám tak, opravdu je to ještě celkem málo, nějaké vybroušení rzi a nástřik samo doma neuvažuji, za rok by to zase začlo kvést a na komplet nové je ještě dost času, navíc nejsem zcela přesvědčen o výdrži nových lemů, samozřejmě pár let je pomoc, ale zatím holt nic.
Přes týden jsem byl u Waltra Emberta, stále mě občas mírně profukuje přes těsnění dveří, je to už taky pěkně dlouhá story. Teď pro změnu nová stahovačka okna má vůli doslova jézeďáckou, mohla by to být taky příčina, našel jsem staré železo stahovačky originál, tak se příště zkusí přehodit a pak už jen jedině nové těsnění dveří, což je darda. Jinak už není co měnit, trojúhelníky nové, origo, před léty, to pomohlo fest, tak na 80-90%.
Při tom se vymění zadní kostička, lehce občas klepne.
Co jsme se teda ale shodli, je poslední dobou šílená kvalita dílů a potíže s reklamacemi, no tj na delší povídání...
Za mě jen namátkou: ona stahovačka okna, pak si Waltr všiml, že se mě začíná rozlepovat rok staré přední sklo, já si toho nevšiml...sklo už řeším, dotaz od servisáka- kámoše na dodavatele, výrobce kvalitních skel, uznal reklamaci, s tím, že tohleto teda se nestává, no a pak mě začly bobtnat MDF podložky pod reproduktory, po roce cirka :-/ tlačí na reprák a to není opravdu dobře :-) :-) já se tehdy i tázal, zda je to dřevo dobře, když ve dveřích se může objevit voda téměř kdekoliv, no samozřejmě jsou lakované a používají se už léta, tudíž vše by mělo být OK, no není...takže zkusí dát pán audio hifister co mě komplet nové audio do lesníka montoval jiné, plastové, to jsem mu i navrhnul. On ještě přemýšlel na řešením zalepením oné kapsy folií, že to tak dělá, pokud teda není už podložka moc nabobtnalá, ale viděl pak sám, že tudy cesta nevede. Říkal, že s těmi MDF podložkami nikdy neměl problém, nikdy! Až teď na trojkových oktávkách a teď jsem se ozval já se se svým lesníkem. Jen se musí podložky upravit, pohrát si s nima, no dělat to nebudu, počítám, že se toho chopí v rámci nějaké kulance, i když za tohle nemůže, ale holt já se i tehdy na to ptal, já i jako laik...samozřejmě, úplně grátis to nechci, jen nějak rozumně.
Tak takovýma kokotinama se já bavím, když nevím teď co dřív, ale co, čas jsem si našel a zase najdu na řešení, nenechám to jen tak, to by byla škoda, veškeré tyhle "drobnosti" nechat vyhnít a dojít do stadia- stejně se musí vyřešit a pak s většími náklady.
Jinak Waltr auto prolezl zespod a říkal, že stav dost dobrý, na ty roky stále jo, že bych ani auto zespod nestříkal, jen někde, doslova na třech, čtyřech lokálních mini záležitostech řádně odrezil, vzal nějakým základem a stříkl vrchem.
Nikde nic nekape, neteče, vše drží, lesník mě dělá radost, i tím jak jezdí, na ten papírový výkon jo. Taky ho krmím stále vervou, jo otáčky volonoběhu taky zatím kurva konečně drží!!! Alelujá =) :-) zvažuji, že nechám vyměnit svíčky, NGK obyč po 30 000 km, max po 40 000 km, když už jsem vše tak vyladil, nebo nechal vyladit a auto teď jezdí tak krásně, svižně a bez zaváhání, mohly ty svíce taky dřív dostat větší zápřah, tak by to mohlo ještě pomoci, uškodit to neuškodí.
Forester 2.0 SG 2002
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

parada Radku! (*_^) |,,,,
to skolo bylo z AGC? a zajimavej postreh s tema podlozkama...
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Jo z AGC, jak to víš? Já jsem to tu sice kdysi psal, ale jak ty to víš, pamatuješ snad? 8() :-) Oni používají ty lepší skla, AGC, Pilkington, nebo jak, ty jsem kdysi měl a dobrý, i když mě přišly trochu měkčí a pak Saint Gobain, sorry možná jsem to nepřesně napsal, ty názvy.
Ten co mě to dělal, má taky na dvou Hondách jen AGC a mění každý rok tyhle skla, on je totiž cimprlich a vadí mu špatný výhled, poškrábané sklo jakkoliv a hlavně teda v tom dělá, že...hrozně se divil, že taková vada se tak brzy vyskytla, že tohleto ani po letech u nich nebývá zvykem. Nicméně mě už nabídl řešení, výměnu nejspíš úplně grátis a že mě i zapůjčí jeho auto, asi ten jeho osmiválec, nebo co :-)
Přidávám foto oné vady. Tak může se stát, vadný kus, je to možné, co by ne.
A k tomu postřehu ohledně podložek pod repro, taky foto, moc to není vidět, víc vpravo dole je to zvednutí, nabobtnání podložky opravdu docela brutální, říkal mě pán audio hifister, že hrozí i poškození repráku, ale v mém případě zatím teda odolaly.
Přílohy
IMG_20241001_163021.jpg
IMG_20241001_163034.jpg
IMG_20241001_163244.jpg
IMG-20241001-WA0007.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Noó, jak kdyby toho nebylo málo, co? Jestli Ti uzná reklm na to sklo, je to jen oštera a čas co tomu musíš dát. To audio by mne dost sralo, když to tolik stálo... ale stav spodku potěší.
Já to mám horší, tož to je osud rozbitého auta na startu. Ale ještě jezdíme.
Volnoběh - paráda, to Tě vytáčení do otáček taky pěkně dlouho ....
Tak jen ať slouží.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Je to tak, pro mě je to jen sraní s časem, to mě teda nejvíc vadí, ale co se dá dělat.
Forester 2.0 SG 2002
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

Radku ptam se proto, ze zvazuju taky vymenu celniho na Forejsu a vyhledove i u Shoguna, tak vyzvidam =)
Niva 1.7 '06
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Taky musím výhledově vyměnit čelní sklo. Po letech dovádění v terénu je podrapané jako prase.
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Včera narychlo mnou spískaná a přeorganizovaná dvojí servis akce, kulový blesk, domluveno doslova pár hodin před samotnou návštěvou servisů, díky moc klukům, že si dokázali na mě v tak šibeničně krátkém čase udělat "volno" !
-výměna dřevěných podložek repro v autě, do kterých zatekla voda a nabobtnaly. Dali se plastové podložky, sice byla varianta dát opět dřevěné, lakované a zatěsnit kritické místa, ale nejistota zda by to pomohlo...už jsem to nechtěl řešit, tak holt plast.
Hifister to pojal opět velmi vstřícně, sice za to zatečení nemohl, ale i tak si vzal za vše, včetně matrojše,téměř nic- 500 kč, klobouk dolů a to ještě vše opět zatěsnil a usadil opět poctivě, stejně jako třeba samotné podložky, ty dal na pořádné šrouby- matice, žádné rychlo vruty do plechu samozřejmě. Fajn jsme splkli a pak frrr k Waltrovi Embertovi.
-výměna železa stahovačky okna, nová náhražka nedávno měněná fungovala, ale měl moc velkou vůli, tak jsem dovezl staré železo originál a tj lepší. Motorek ponechám samozřejmé nový. Vše přeházel fest rychle a vše klaplo, s tím vytlumením dveří je to ještě obtížnější, no jsme se i nasmáli, ježek v kleci... :-)
Nicméně pořád někde profukuje, i když je to už lepší, už na to asi seru, už jsme se s tím nahráli dost, vícero pokusů....dá se s tím žít, dřív to bylo úplně v prdeli, teď tomu chybí k dokonalosti nepoměrně méně. Waltr si taky účtoval minimum, já to věděl, tak jsem aspoň něco malého přihodil.
No o to nic, tak dál.
Je to pár dnů a začlo se mě pozdávat, že prokluzuje spojka a cestou k Waltrovi jsem to teda už poznal víc, když jsem trochu forejse prohnal po dálnici. No jo, tak spojka, potvrzeno, má najeto skoro čtvrt míče, klobouk dolů, dostala za svůj život pěkný záhul.
Další věc- začíná foukat trubka za katem, to bude trošku oříšek, to železo- matrjoš už vážně není nový, jak se bude dát do toho vařit nevím, moc tomu nedávám, či pořídit novou trubku z nějakého opravného setu, či udělat jen trubku a vevařit, kat chci ponechat, ten je zatím dobrý.
A příští týden do toho výměna čelního skla, za ono nedávno měněné, jak jsem už psal, rozlepilo se. Výrobce uznal výrobní vadu, teda můj známý co mě sklo měnil to takto dokázal s nimi pořešit.
No a příští týden taky odvoz lesníka na nástřik, dle počasí, ale asi jo...
Do toho mám jiné záměry, chalupa, zahrada, byt, moje zaměstnání mě taky dá teď pěkně zabrat, v plné palbě teda a za chvíli vánoce na krku, ten čas, ten čas, no nic, musím dát hlavně lesníka dohromady, s ním vše začíná a končí :-)
A do toho ještě valašský sraz hlavně, že :-) ! Tam ale dojdu třeba pěšky, aspoň se trošku zchmelím :-)
Edit: co mě těší, že nové, teda rok star brzdy, kombinace kotoučů a destiček vpředu je lepší, než ta předchozí, není to tak tupé, nástup je rychlejší a když potřebuji na brzdy hamtnout, tak zaberou lépe, neuvadají tak ve finále, to je opravdu znatelné a taky nešpiní, nebo jen málo, dobře poradil Waltr Embert.
Forester 2.0 SG 2002
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

Radku tak to je parada, jak s tema podlozkama, tak sklem (*_^) |,,,,
spojku jsem na Forejsu taky menil nekde kolem 200, ale ta uz byla pred vymenou ve stavu (cekalo se na volnou dilnu nejaky cas), kdy sviznejsi rozjezd nebo vyjezd do kopce znamenal pravidelne vylety otackomeru na druhou stranu budiku :-D
az me prekvapilo, jaky supem to od prvotniho podezreni slo do kopru uplne...
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Jo, prý jde spojka rychle do kopru a je dobré jí určitě vyměnit co nejdříve, skrz setrvačník, prý jde i setrvačník srovnat, ale není to tak lehce proveditelná záležitost. Jak mě bylo totiž řečeno, stává se, že se dá nová spojka a setrvačník jak je už nerovný, tak při rozjezdech pak auto lehce poškubává, víc než dřív. No jsem zvědav, jak to dopadne, nějak jo.
Tak jsi měl taky slušný nájezd 200 000 km, strašně záleží kde člověk jezdí a jak, tj jasné, kolik zářezů, svých či jiných, kolik průhrabů terénem, dálnice, město...Petr lesák mě říkal, že ty nové spojky už zdaleka tolik nevydrží, mu myslím vydržela 50 000 km, ale tak tj on, no sám to uznal, holt vozík v lesích...a třeba Petr přidá historku i o tom jak se podařilo, bohužel oddělat spojku zánovní a to ihned...
Kdosi tu psal, že měnil spojku po 300 000, na forestru myslím, ale to už bych kecal.
No ta moje taky už dostala sem tam pěkný záhul, sebe zářez sněhový, kraviny jiné...
Ještě další servisní spotřební záležitost, když už jsem byl u Waltra, vyměnil obě zadní kosti-čky. Jedna začla sem tam poklepávat, tak rovnou obě nové, myslel jsem, že tam byly ještě origo, ale ne, pak doma jsem si vzpomněl, že se už kdysi měnily. Dali jsme tam náhražku, kus cirka 280 kč, asi tak nějak, výběr jsem nechal na Waltrovi, pak jsem se jen zeptal co tam dal, prý no něco levného, odzkoušeného, originály jste nechtěl ne? No nechtěl, když jedna stojí 1700 kč, krát dva...jako nepoložilo by mě to, ale jsou to jen kosti...
A ještě mě Waltr sehnal origo železné úchyty zadního nárazníku, lišty, to nešlo nahradit jinak, cena asi 500 kč za oba, přesně už nevím. Docela se divím, že jsou k mání i takové prkotinky na tak staré auto. Samozřejmě pomalu to dojíždí a končí, bude to jen horší, nedá se nic dělat. A z vrakáče nesmysl, jsou stejně sežrané jako ty moje.
Jooo, Vrťas taky potěšil, poslal promptně, velice rychle lištu předního bočního okna, tu venkovní, děkuji!
Forester 2.0 SG 2002
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

v lese s vozejkem je to uplne jinej provoz, to se neda srovnavat
jako kdyz hodku, dve rezes, dalsi nosis, nakladas, tak to jak se chovas ke spojce je to posledni, co resis, k tomu casto fajny teren :-D
v zime ani nemluvim, zvlast, kdyz se otocis dvakrat...
klidne bych zavedl pojmy "spojka beznyho smrtelnika" a "spojka lesni" =)

na Forejsu jsem menil asi 5 tisic po koupi, na Nive po dvou letech v lese... ale obe auta bazarovky samozrejme
Niva 1.7 '06
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“