Včera narychlo mnou spískaná a přeorganizovaná dvojí servis akce, kulový blesk, domluveno doslova pár hodin před samotnou návštěvou servisů, díky moc klukům, že si dokázali na mě v tak šibeničně krátkém čase udělat "volno" !
-výměna dřevěných podložek repro v autě, do kterých zatekla voda a nabobtnaly. Dali se plastové podložky, sice byla varianta dát opět dřevěné, lakované a zatěsnit kritické místa, ale nejistota zda by to pomohlo...už jsem to nechtěl řešit, tak holt plast.
Hifister to pojal opět velmi vstřícně, sice za to zatečení nemohl, ale i tak si vzal za vše, včetně matrojše,téměř nic- 500 kč, klobouk dolů a to ještě vše opět zatěsnil a usadil opět poctivě, stejně jako třeba samotné podložky, ty dal na pořádné šrouby- matice, žádné rychlo vruty do plechu samozřejmě. Fajn jsme splkli a pak frrr k Waltrovi Embertovi.
-výměna železa stahovačky okna, nová náhražka nedávno měněná fungovala, ale měl moc velkou vůli, tak jsem dovezl staré železo originál a tj lepší. Motorek ponechám samozřejmé nový. Vše přeházel fest rychle a vše klaplo, s tím vytlumením dveří je to ještě obtížnější, no jsme se i nasmáli, ježek v kleci...
Nicméně pořád někde profukuje, i když je to už lepší, už na to asi seru, už jsme se s tím nahráli dost, vícero pokusů....dá se s tím žít, dřív to bylo úplně v prdeli, teď tomu chybí k dokonalosti nepoměrně méně. Waltr si taky účtoval minimum, já to věděl, tak jsem aspoň něco malého přihodil.
No o to nic, tak dál.
Je to pár dnů a začlo se mě pozdávat, že prokluzuje spojka a cestou k Waltrovi jsem to teda už poznal víc, když jsem trochu forejse prohnal po dálnici. No jo, tak spojka, potvrzeno, má najeto skoro čtvrt míče, klobouk dolů, dostala za svůj život pěkný záhul.
Další věc- začíná foukat trubka za katem, to bude trošku oříšek, to železo- matrjoš už vážně není nový, jak se bude dát do toho vařit nevím, moc tomu nedávám, či pořídit novou trubku z nějakého opravného setu, či udělat jen trubku a vevařit, kat chci ponechat, ten je zatím dobrý.
A příští týden do toho výměna čelního skla, za ono nedávno měněné, jak jsem už psal, rozlepilo se. Výrobce uznal výrobní vadu, teda můj známý co mě sklo měnil to takto dokázal s nimi pořešit.
No a příští týden taky odvoz lesníka na nástřik, dle počasí, ale asi jo...
Do toho mám jiné záměry, chalupa, zahrada, byt, moje zaměstnání mě taky dá teď pěkně zabrat, v plné palbě teda a za chvíli vánoce na krku, ten čas, ten čas, no nic, musím dát hlavně lesníka dohromady, s ním vše začíná a končí

A do toho ještě valašský sraz hlavně, že

! Tam ale dojdu třeba pěšky, aspoň se trošku zchmelím

Edit: co mě těší, že nové, teda rok star brzdy, kombinace kotoučů a destiček vpředu je lepší, než ta předchozí, není to tak tupé, nástup je rychlejší a když potřebuji na brzdy hamtnout, tak zaberou lépe, neuvadají tak ve finále, to je opravdu znatelné a taky nešpiní, nebo jen málo, dobře poradil Waltr Embert.