Muzika a hudební tipy

Odpovědět
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Re: Muzika a hudební tipy

Příspěvek od Cheza »

@Tapan Ratty - Sunrise jsem měl toho času v toplistu :-)

Toto mi z olympiády uteklo:

Subaru Impreza WRX MY 2008
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

@Cheza z meho playlistu oblibenych. dik :)
škoda superb
ex WRX 2008
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

ale kdyz jsme byli u tech devadesatek, tak vyuziju prilezitosti - tak nejak jsem znovuobjevil Deee-Lite, a to tak, ze jsem si poslechl vlastnene prvni album "World Clique" a bezel na ebay pro zbyla tri CD alba

coz je mimochodem praxe, kterou provozuju cim dal casteji - tam se da v nemecku poridit CD album za pade, coz da dneska clovek v online platformach za skladbu a FLAC z CD je dostatecne dobry (a uprimne pochybuju, ze ty "internetove FLACy" maji v drtive vetsine puvod nekde jinde) a da se tam sehnat casto jinak nesehnatelny

co se tyce Deee-Lite, asi vetsina bude znat debut single "Groove Is In The Heart", coz je asi nejproflaklejsi dobova funky house zalezitost ty skupiny z roku 1990

btw. pod videem je velice trefny komentar "this is the exact point where the 80s became the 90s" a ja naprosto souhlasim
byla to doba, kdy se (do te doby prakticky jen underground) house rytmy zacaly drat do hlavniho proudu a zacala vznikat (jak jsme rikavali) "komercni tanecni scena" a "disco" celkem rychle preslo do stinu dynamictejsi "dance music"

Deee-Lite byli rozhodne jedni z iniciatoru toho prelomu

dalsi znamejsi pocin, co se dockal videoklipu je "Good Beat", ve kterem je hodne slyset prave tehdejsi klubovy house a dal me z prvniho alba hodne bavi "What Is Love" a "E.S.P." a uvodni sample z "Who Was That" je pak slyset treba v "Lap Dance Is So Much Better, When the Stripper Is Crying" od Bloodhoud Gang z konce devadesatek (ale podle zvuku si nedelam iluze, ze by i ten nebyl "ukradeny" z neceho z osmdesatek :-D)
no a samozrejme "Build The Bridge" coz uz je ale vylozene undegroundova zalezitost, posledni skladba na albu a z dnesniho pohledu i tak trochu priznacne nazvana =)

dalsi alba se nesou prevazne ve stejnem funky house duchu a nejsem si vedom, ze by kterekoli zopakovalo uspech prvniho, stejne tak se singly
a neni divu, v zaplave nepreberneho mnozstvi nove vzniklych a progresivnejsich hudebnich uskupeni nemeli se svym spise undeground stylem sanci vyrazne komercne uspet

kazdopadne ze "byli u toho" jim nikdo neodpare a mne se to i dnes naramne dobre posloucha a jsem za ta alba, a ze si udrzeli zvuk moc rad =) 8-? >B-)

edit: a protoze tenhle post pisu asi tri tejdny :-D ted jsem zaviral taby na mem hudebni workspacu v browseru a zapomnel jsem dat jeste tohle 8-?

Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Mílo, jsem velice rád, že to tu držíš a přispíváš zde, mnohé zde od tebe je fajn a já tě vidím jako velkého muzikologa, znáš toho teda mega moc, máš obrovský přehled, žiješ muzikou, reaguješ na vše zde, na každé příspěvky i na ty moje prehistorické kolikrát ano, jen teď tohle je za mě tma, totálně nic mě to neříká 8() :-D nevím co k tomu napsat, abych neurazil, asi tomu nerozumím, nebo spíš jinak, tohle není mé gusto, nic mě to neříká, absolutně nic :-| :-) ale to je vlastně dobře, že svět muziky je tak barvitý a můžem si vybrat, je z čeho, bavíš mě, to zase jo, to tvoje nadšení, chtěl bych tě vidět uprostřed tvých nekonečných přehrávek, ty asi sluchátka v tvých ušiskách, anebo jinak, i bez nich, když je zrovna doma volno a rodinka je pryč, anebo kolikrát i s rodinkou v baráku :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

Radku diky, ale neprehanej :-D

neco naposlouchano mam, to jo, ale ze bych byl nejakej muzikolog - to asi ne, jsem i dost konzerva co je schopna si jednu skladbu ci album poslechnout nekoliksetkrat, to se pak vryje do pameti i prumernymu simpanzovi :-DDD =) Peta puschpull je napriklad daleko progresivnejsi posluchac, co jsem mel moznost vypozorovat

ani nemuzu rict, ze bych tu reagoval na vsechno, taky mi spousta prispevku tady po strance hudebniho vkusu nic nerika, ale ze zvedavosti si prakticky vsechno zde zminene otuknu, bud mi to neco da, coz uz se nejednou stalo, nebo taky ne... presne jak rikas - svet hudby je obrovsky a rozmanity abychom si mohli vybrat 8-?

a tak nejak tohle vlakno vnimam a v tom duchu se snazim i prispivat, mozna s nejakou tou drobnou "zajimavosti" okolo, bud to nekomu neco rekne ci da nebo ne, tady neni proc by se mel clovek urazet (a ja uz vubec nejsem ten typ in general ;-D), kdyz ty prispevky odesilam tak za ne necekam ovace :-D

co se tyce poslechu u nas doma, to stravitelne tu jede vesmes "do prostoru", bo sluchatka nejde mit porad (a uz mam taky jedno ucho "nacaty")
jazz, klasiku a par dalsich veci uz si do sluchatek pustit musim, a tak si to casto nechavam na takovy ty chvilky vegetativniho stavu, kdy "tata ma sluchatka" nebo kdyz jsou vsichni pryc (coz se stava dost zridka)

letos si teda i naplno uzivam loni porizeneho BT JBLka, tak mam hudbu s sebou, kamkoli se po dome/zahrade hnu neco delat, coz si teda uzivam naramne >B-)
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
Odpovědět

Zpět na „Hobby, sport“