Busy, dodávky a jim podobné

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
Vladimir_xh
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Re: Busy, dodávky a jim podobné

Příspěvek od Vladimir_xh »

Nevím jestli Laďa, jako já nic nepíše, ale kde není co, ani Zubatá nebere ;-D Já se třeba akorát prcal s nandáním a opět vydáním 3 řady sedadel. Toho Korejskýho zmrda, co řešil variabilitu interiéru bych chtěl poznat. Měli by dávat aspoň 2 soudruhy k autu, aby tu lavici tahali za mě...

Za to u tebe je pěkný zářez... Umístění žebříku je opravdu pěkně vymyšlené ,,,,| (*_^) |,,,,
Ex. Subaru Outback BR MY11 2,5 123Kw
Subaru Forester SG MY03 2,0 92Kw
CUCV M1009. V8 6,2D
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

Vyndavani te druhe rady u T4 jsem tu uz jednou nekde popisoval. Hodně vulgarnich slov v tom prispevku bylo :-DDD

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

Já vím, že Espace IV není busík, ale nedá mi to: vyndavání těch pěti samostatných zadních sedadel z celkových sedmi měl vyřešené noblesně - každé to sedadlo je samostatně manipulovatelné, bezpečnostní pás je součástí sedadla, z kolejniček se vycvakne stiskem jednoho čudlu a pak už jen vyndat těch cca 20 kg ven. Když jsem to dělal naposledy, tak se mi to těžké nezdálo, ale už je to víc než 7 let. Z Forestera se nic nevyndává :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
Vladimir_xh
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Já to beru u H1ky jako největší slabinu. Variabilita interiéru je prachbídna. Kdyby aspoň ta druhá řada, co je dělená 2/1 a je v lyžinách se nechala vycvaknout. Ale ne, to musíš vyndat i s těma 120cm lyžinama >:-&
CUCV M1009. V8 6,2D
outback
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od outback »

H1: třetí řadu sedadel mám uloženou v garáži a dokonce uvažuju o prodeji nebo likvidaci. Ano, druhá řada se nedá rozumně vyndat. Ale to auto má na délku 510cm - když posunu pravou sedačku na přední doraz, můžu stále odvézt 4 lidi a vzadu mít Babettu nebo Stadion včetně předního kola, bez demontáže. Když dám druhou řadu na přední doraz, tak tam sice už nejde sedět, ale ložná plocha má dva metry, takže se tam dá krásně spát i s pěti nesklopenými sedačkami v autě.
Subaru XV 2.0 Exclusive r.v.2018, facelift EyeSight CVT nonhybrid
Busík Hyundai H1
Fendt Platin 470 (ne, není to traktor)
Vladimir_xh
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Ano máš pravdu, někomu to může stačit, ale jde to vyřešit i lépe...
CUCV M1009. V8 6,2D
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Jendo parádní pochystátor !!!
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Dám vám takovou hádanku. Víte jak poznáte Subaristu v koncernu? :-DDD
Přílohy
WhatsApp Image 2024-08-01 at 14.15.53.jpeg
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Foukne mu těsnění ?
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

To naštěstí zatím ještě ne, doufám :-DDD Ale narážel jsem na to, že se z toho taky furt vyndavá motor :-DDD

Jinak je to v zásadě údržba... věc co mě iritovala nejvíc, že z toho někde furt chčije olej a chcalo to dost blízko rozvodovýho řemene. Druhá věc byla, že byla patrně v hajzlu spojka. Furt to mělo tendenci na krátký kvalty škubat při rozjezdu, očividně to auto za studena nedělá, ale stačí trochu ohřát spojku na místě a začne to trhat. A výměna spojky na syncru je... jak řekl klasik, rozebrat celý posraný traktor. Takže šel agregát ven, alespoň se přetěsní a vymění ty další věci co jsou v hajzlu (řemenice na klice byla už taky na odchodu), chtěl jsem vyměnit i uložení motoru a převodovky, pač jsem měl pocit, že má taky dost (šaltpáka se při přechodu mezi bržděním a plynem pohne celkem dost, manžety u difu se při vyvěšení kol opírají o rameno, byl na nich vidět i otěr. A po montáži liftu by se tohle ještě zhoršilo a asi by se začaly kvůli tomu trhat). A jestli to moje orgány přežijou a dorostou, tak z toho snad bude o kousek lepší auto :-D

(kdybych si já debil vybral nějakou normální motorizaci, tak jsem se na to mohl vybodnout, jezdit s tím dokud se to nepotká a pak koupit za 15 novej motor a jezdit dál. Ale já si zase musel vybrat něco speciálního, co se bude na vrakovišti blbě shánět :-DDD )
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Tak to jo, no to dává smysl. :-) Jinak to Jendo píšeš, jako kdyby slušnejch syncro T4 byla plná inzerce, v široké škále motorizací. :-)
A i kdyby to tak bylo, tak bys stejně nekupoval motor na vrakárně za 15, ale spravil bys ten co tam máš, tak nekecej. :-)
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Ono je to tak, že každá ta konkrétní motorizace (objem, výkon) měla ještě několik verzí, které se menšími či většími detaily lišily. V případě konkrétně 2.5TDI 75kW se v Syncro verzi vyskytovaly verze ACV a AXL. Nicméně háček je v tom, že ACV se dával i do předokolek a bylo jich fakt hodně. Takže tyhle motory se vážně válí po pangejtech a do syncra pasujou (teď nedávno ho někdo na FB prodával za 12). Oproti tomu AXL, které mám já, je nějaká zprasenina, kdy VW vzal ten výkonnější 111kW motor (který se jinak dával zase jenom do předokolek a v syncru nikdy nebyl), stáhnul tomu výkon a narval to tam. Takže tenhle motor je jenom v Syncru a to ještě asi jenom v posledních dvou letech výroby a jako bonus to prej dělali kvůli emisím do ekoteroristických zemí (protože tohle je Euro 3, ACV je Euro 2), takže i v těch posledních 2 letech výroby se to prodávalo souběžně s ACV (kterých na počet i v těch letech bylo více). Takže zatímco u ACV se šlo na to vykašlat, jezdit s tím dokud tomu nepraskne klika nebo rozvoďák a pak koupit motor za 15 a dát ho tam, tak u tohohle by se mi do takového přístupu nechtělo, pač čert ví jestli bych jinej motor vůbec sehnal :-D

Ale jinak jo, mě stejně sralo jak to vibruje a dělá loužičky, takže bych to nejspíš nechal opravit i se sehnatelnější motorizací :-DDD
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Aha, tak to jsem netušil, že v tom maj takovejhle bordel. No jsou to prostě kokoti. Takovýhle technický kreace umí vymyslet jenom u konzernu. :-)
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

Jako já několikrát do týdne chodím z hospody kolem místního vesnickýho autoservisu, před kterým už dobrý dva roky stojí transporter syncro, rezne tam zle, až je mi toho auta líto. Nechceš si přijet s tím plaťákem?
Prej to patří nějakýmu vykukovi, co nechtěl moc platit za servis, tak nedostal klíče.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Jako, škoda ho je... ale jenom nevím, jestli už těch aut fakt nemám dost :-DDD