Šímův Forejs

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Re: Šímův Forejs

Příspěvek od sima »

Jj, to vím.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
mnov
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Marek Novák

Příspěvek od mnov »

Když by byla suchá Yuasa v provedení Asia, tak ji klidně koupím do zásoby. :-)
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Hmm, zajimavá strategická rezerva :-) ale jooo, proč ne přímo se to nabízí, i takhle může někdo uvažovat =)
Forester 2.0 SG 2002
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Dnes u známého v servise akce klimatizace. Včera jsem zavolal a měl už dnes kupodivu i trochu volna, dřív to tak nebývalo.
Potěšilo mě, to jsem teda nečekal, že po třech letech od posledního vyvaukování a plnění okruhu nechyběl ani gram 8() :-) Minule jsme dávali 630 gr a to tam taky bylo, teď jsme dali maximum dle štítku 650 gr.
Vysoušeč teda určitě měnit nebudu, dle všeho co jsme se dívali je součásti chladiče??? a to opravdu dobrovolně řešit jen tak z plezíru řešit nebudu. Jestli jede třeba jen vyměnit nějak složitě vnitřní náplň vysoušeče, to nevím a ani to nechci vědět :-) a ani kdyby se dal vyměnit vysoušeč samostatně nešáhnu na něj.
Dle slov kámoše už některé vysoušeče měnil, ale ty byly součásti chladiče, nezeptal jsem se už ale na důvod, jestli skrz chladič samotný, nebo něco jiného. Potvrdil, že dokud to funguje tak nedrbat. Navíc se při "výcucu" okruhu klimy koná zároveň i stahování vlhkosti, čili i z vysoušeče, nebo hlavně z něj. Tím by se měl prakticky "vyčistit", měl uvést do stavu nového a fungovat jak má. Nemá se nadále čím zasrat, zanést, čím taky, vhlkost odsána a čím jiným tak.
Samozřejmě se stáhne i starý olej, jeho zbarvení už samozřejmě nebylo tak čisté jako u nového oleje.
Klima chladí velice dobře, celé mě to stálo jen 600 kč za samotný úkon, co jsme dali navíc těch 20 gramů, tak 30 kč navíc, tak to zkousnu ;) tak to třeba podstoupím už příští rok, za těch pár kaček, zlaté staré ty naše strojovny :-)
Edit: ještě doplním, že se uvádí, že při odsávání náplně z okruhu, by se měly i drobné případné nečistoty vytáhnout ven, o to víc důvod dělat servis pravidelněji.
Naposledy upravil(a) sima dne stř črc 31, 2024 7:55 pm, celkem upraveno 2 x.
Forester 2.0 SG 2002
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Jooo, to jsem se tuhle chvástal, že na defekty já obecně (auto, kolo) netrpím a dnes bác ho, proražená bočnice, ale teda hutně.
Vyhýbal jsem se, teda pouštěl jsem auto za mnou, v uličce v jedné zapadlé vesničce, kde dvě auta projedou jen s odřenými zrcátky, hledal jsem jistý barák...auto fuč, já si povyjedu vpřed, pomaličku, opatrně, od stěny jednoho domu, v tom mírný náraz, nějaký pazvuk a svištění něčeho, otevřu dveře a opravdu mě kromě pneu napadl i proraženy chladič 8() :-/ zatrnulo mě, to bych už opravdu neodjel a kolem mě navíc svištěly ve světle proti slunci nějaké jakoby kapičky, to mě teda už notně zmátlo, no tvl a dovolená na krku. Vypnu hned motor, mrknu- urvaný plast, to nic, to jsem už spravil...ale o to víc mě zatrnulo. Naštěstí jen proražená pneu o debilní veliký šutrák, který teď mají lidi tak nádherně ve zvyku dávat k baráku, tento byl už i přímo v cestě...chjo, tak zbytečné i jak jsem uhýbal autu, přitom jsem váhal, zda vyjet ještě výše, jinam. Příště dám víc na pocit :-D =)
Tak jsem velice rychle dojel pomaličku těch pár metrů, co mě dělilo od onoho baráku, kde jsem měl namířeno, pneu byla prázdná během sotva minutky...
Vyměnil jsem za starou, ještě původní rezervu, naštěstí rozměry mám stejné, záměrně jsem u tohoto zůstal a co dál, nebudu se nikam daleko pouštět bez rezervy. Zcela náhodně jsem jel okolo pneu servisu, kde jsem nikdy nebyl, hned to tam otočím, 10 min. před zavíračkou před 17 hodinou.
Defekt vyhodnotili taky jako rozumně neopravitelný, to jsem už ale věděl sám, objednána nová pneu, nexen hd blue, ještě jsem pro sichr volal Waltrovi Embertovi, že holt bude mít nová pneu nějaký mm navíc, cirka 3 mm, že ji mám dát na předek a OK.
Šlo mě hlavně o rychlost řešení nové pneu, tak dle ujištění by měla být pozítří, zítra asi utopie, pátek je strop.
Závěr je: kolikrát se už potvrdilo, neřešit ičovinky před dovolenou, kdybych se vysral :-D nedělal nic, tak se nic nestane.
Forester 2.0 SG 2002
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Radku , to nasere, ale uz se stalo. ::-((( Ja take jednou pichnul zadek vecer pred odjezdem. Nastesti jsem mel jeste sadu zimaku, tak jsem to vzadu obul do zimnich. :-) Dovolenou to zvladlo, a na kruhacich to piskalo i ve 30km/h tak,ze se mi zadny Ital nevyrovnal. :-DDD
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Žádný Ital. :-DDD
Forester 2.0 SG 2002
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

no konečně , bylo teda načase, to by bylo nespravedlivé vůči mě, i tak je to sakra málo :-D :-D škoda že si to někde neznačím ty moje defekty, typuju to že jsem někde kolem stovky a teď nevím kdy ten stý oslavit :-D
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Radku to naštve. Hlavně, že jsi měl tu rezervu.
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

presne, ja bych bez rezervy asi ani nevyjel, bo tech epizod s pneu jsem taky zazil...
spreje, blemcaky a sadicky dobry, ale jak tu gumu clovek smikne takhle, zjisti, ze by tu rezervu jeste uvezl :-D =)
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

petr píše: úte črc 30, 2024 9:56 pm no konečně , bylo teda načase...
Petře, býval jsi skvělý kamarád =) ;-D
Kluci jj, ještě, že byla ta rezerva, nebyl jsem sice daleko od domu a nějak bych dopravu zimního kola z garáže uskutečnil, byť by to byla nějaká ta hodinka času navíc, ale být někde v prdeli, tak jsem taky v prdeli :-) no kolem dvou tisíc mě ta sranda vyjde tak jako tak.
Já u rezervy zůstal ze zásady, i když jsem jí vozil nahoře v kufru, když jsem měl na xantii lpg...víte proč...nikdy bych nemohl jezdit bez rezervy. Teď teda jezdím, vyjímka, ani jsem nezajel do garáže pro náhradní kolo, spoléhám na to, že podruhé hned tak ulitmátní defekt nechytnu, malý bych snad ustál- kompresor, případně i zatím neodzkoušené lepení.
Použil jsem prvně origo zvedák, chvíli jsem v tom vysypaném obsahu kufru hledal teda tyčku zvedáku. Holt jsem to musel vzít za prahy- výztuž, opatrně, myslím, že jsem nic nepoškodil. Rozhodně teda neprojel skrz :-)
Čekám na pneu, snad zítra :-/ a uvidím co dál, možná dokoupím ještě jednu novou, ať mám aspoň v páru stejný vzorek, nebo se na to taky vykašlu, nicméně opět s klidem nexen hd plus, jsem s nima jinak velice spokojený.
Tichoučké, docela málo se sjíždí, prý mají hodně nízký valivý odpor a jinak prostě normální pneu. Jen zpočátku mě přišly měkčí, ale to bylo vlastně dobře, napřes rok už ztvrdly do normálu. Jo a rády si v rychlejších zatáčkách písknou, tj teda fakt.
Edit: snad nebude kopnutý liťák, ale neměl by být, bylo to bokem a doslova na šneka, rychlost nula nula prd.
Forester 2.0 SG 2002
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Radku jestli neni ten disk nejak moc orvanej, tak by mel byt ok.
Nexen je dobra guma, tady na nich jezdi mraky lidi. :-)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Neviděl jsem na něm ani ťuk, nedíval jsem se teda úplně detailně, jen letmo, stejně se musí přezout- vyvážit a pak se uvidí. Jj Nexeny jsou fajn, taky jsem to už zjistil.
Forester 2.0 SG 2002
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

co na to pojišťovna, nešlo by to na pojistku ?
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Vidíš to, to mě ani nenapadlo! Tipuji, že na defekt to moc nepůjde, ale kdo ví, spíš jsem měl prudit a zazvonit u toho baráčníka, jestli má dobrou pojistku, když má v cestě takový šutrák...Teď není čas, možná to ještě zkusím, dík.
Dnes zavčas dodána servisem slíbená pneu, ještě jsem k tomu dostal grátis měrku hloubky pneu :-) nová pneu má 7mm, ta moje tříletá starší 5mm, tak nejspíš do páru novou kupovat nebudu. A aspoň jsem konečně vykrámoval vše z kufru a hlavně okolo rezervy, tvl tam se toho vleze a těch pokladů tam, ani jsem už neměl tucha :-) debordelizace jako bonus této události.
Forester 2.0 SG 2002
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“