Dálkový start motoru

Diskuse týkající se elektrické výbavy vozidla a osvětlení exteriéru i interiéru, žárovky, Led osvětlení atd.
Jack
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Dálkový start motoru

Příspěvek od Jack »

Už delší dobu hledám nějaký dálkový start motoru (na OTB BP H6 2005). Co případně máte nebo nějaký tip?

Chci jen čistě dálkový start, alarm a ostatní k tomu nepotřebuji a ani nechci, tak mi právě Pandora přijde zbytečná. Za 13.500 light verzi, když nechci alarm, je zbytečně moc.

Vidím to asi na nějaký Tomahawk/Magicar a ostatní verze a prostě nezapojovat příslušenství k alarmu atd.

V USA mají o dost lepší výběr... zas na druhou stranu nevím, když si objednám Viper třeba, jestli to tu někdo zapojí (i když asi se vše zapojuje +- stejně...)
Subaru Forester SF 00', 2.0 92kW
Subaru Outback H6 05', 3.0r 180kW
vena
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Dálkový start motoru

Příspěvek od vena »

Můžu se ti zeptat kolegy z práce,instaloval si to teď do RAM.
Citroen C5 2.2Hdi 09, Subaru Outback 2.5 12
Jack
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Jack »

vena píše: sob črc 20, 2024 11:05 am Můžu se ti zeptat kolegy z práce,instaloval si to teď do RAM.
Ok, díky.
mari75
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od mari75 »

Jak to funguje, na jakou vzdálenost, k čemu je to dobré 😉😊? Sem tam mi blnul klíček ve spínačce, takže i toto by mohlo být řešení 🤔😁
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

Mám v Legacy dialkový štart, je to navyše pôvodom US verzia, teda aj namontované v US.
Výhoda US modelov bola že nie každé auto malo imobilizér, ja nemám a aj ked napojím auto cez FreeSSM tak v lavej lište nemám zelenú fajku pri immo.

Ak máš EU tak musíš vyriešiť najskôr imobilizer, pretože inak ti asi ECU nedovolí zapalovať iskru a teda naštartovať.
Ja neviem ako je to presne zapojené, ale ja naštartujem je zamknuté, teda musím odomknúť vložiť klúč a otočiť.
Občas sa mi stane že nevložím klúč, ale akonáhle chceš dať "D", teda stlačíš brzdu, tak auto zhasne...

Ten dialkový štart mám od firmy Scytek, v USA to stojí pár šupov. Je tam mnoho výrobcov a cenovo do 100USD
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

Takový laciný způsob, jak vyřadit imobilizér, byl vyloupnout z klíčku ten čip a přilepit ho někam ke spínačce.
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
OndraH
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od OndraH »

A asi nejstupidnější způsob jak obejít imobilizér při aktivaci dálkového startu jsem měl kdysi ve svém outbacku - pod palubkou byla skrytá krabička a v ní byl celý klíč :-DDD
https://www.instagram.com/acwoodworkz/
BMW 325xi 2006
Škoda Octavia 1.4TSI PHEV
Bylo:Volvo S70 T5 B5234T3 1997, Outback 2.5 MT MY2000 - R.I.P
Jack
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Jack »

Prodávají k tomu bypass na imo, tak to problém nebude.
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Jo, dává se tam cívka, jednotka alarmu umí načíst kód z klíčku, když se to chcípá a pak ho tam pošle, když se to startuje. Ono nevím, jestli se něco nezměnilo, ale např. u Magicar, když člověk chtěl mít aktivní dálkový start, tak musel auto už s tímto záměrem chcípat. Což se dělá tak, že ještě za běhu motoru dám alarmu vědět, že budu chtít dálkově startovat, vyndám klíček, motor zůstane běžet, zamknu auto, motor zhasne - je připraven k dálkovému startu. Je to mj. i kvůli bezpečnosti, aby alarm věděl, že motor běžel v zamknutém autě, tedy pravděpodobně je zabrzděně, není tam kvalt atd. Po dálkovém startu se přijde do auta a tuším do 30 sec po odemknutí se musí vrazit klíček do spínačky a otočit do ON, jinak to chcípne. Samozřejmě chcípne to asi po půl hodině, když se do auta nepřijde vůbec. Myslím, že některý ty hodnoty byly nastavitelný. Ale jsou to asi tak 10 let starý zkušenosti s Magicarem, takže dneska je možná všechno úplně jinak. 🤣

Jinak ten komplikovaný postup byl mj. důvod, proč jsem si to nikdy nepořídil, i když se mi to dost zamlouvalo, zejména když jsem denně jezdil a parkoval venku.

Na co to chceš? Jestli na předehřev kabiny nebo motoru, nebylo by vhodnější přídavný topení? IMHO je to možná malinko složitější na instalaci, ale používání je pak mnohem snazší a využití širší.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

Má to množstvo výhod, v zime kúriš, vyhrievaš sedačky, rozmrazuješ okno (ale iba ofukom z kúrenia), v lete zasa klímuješ...

Nevýhody, už sa mi stalo v zime že som, naštartoval cez DO, odomkol, hodil klúč do spínačky, ale neotočil. Vytiahol som si metličku a počas toho ako som ometal sneh sa auto zamklo, neviem či tam je interval dve minuty. Takže domov pre druhé klúče, naštastie som to mal domov len asi 1,5km.
Ak by som klúč aj otočil tak už by sa auto nezamklo, už to berie tak že v nom sedím

Ochrana po štarte cez DO je nastavená na 10 minút - ak neprídem do 10 minút, nevložím klúč a neotočím, motor zhasne.
Ako je vyššie spomenuté v prípade MT prevodovky je nutné mať zaradený neutrál - tu je často práve zvyk nechávať zaradený kvalt a nepoužívať ručnú, v prípade AT je jednoduché, tam je režim "P" samozrejmosť, bez toho ani nejde vytiahnúť klúč zo spínačky
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

No, ono klímovat 10 minut rozpálený auto bez pořádnýho vyvětrání je stejně takový trochu neefektivní. Chtělo by to ještě nakombinovat aspoň s pootevřením oken, ideálně včetně střešního.
SOLCtech
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

To jsem ještě neslyšel, že by se v hicu při provozu klimy doporučovalo pootevřít okna...
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Neslyšel jsi, že při příchodu k rozpálenýmu zaparkovanýmu autu je dobrý ho nejdřív vyvětrat oknama, protože ten vzduch uvnitř má třeba 60-80 °C, takže se velmi rychle vyvětrá, i když okolo je teplo, protože okolo je třeba 35?

Jinak já, když je to fakt rozpálený, tak i chvíli jedu s vypnutou klímou, otevřený okna, včetně střešního a po pár minutách zapnu klímu, když se natlakuje okruh a začne chladit, tak zavřu přední okna, za pár minut zadní okna a nakonec i to střešní.
SOLCtech
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

spis pred .. vyvetras tech 60 stC, treba minuta nebo spis mene. mezitím nabiha klima (nez zacne chladit), zavíráš okna, chladíš ...

delas to jinak, jak vlezes do rozpaleneho auta na slunku?

poridte si elektro, tam to pojede bez toho vseho :-D navic nečmoudíte na miste ...

chapu, ze otevřít okynka nebude pri nutnosti pouziti dálkového startu uplne dobry napad :-D
Naposledy upravil(a) hamoun dne pon črc 22, 2024 8:48 am, celkem upraveno 1 x.
škoda superb
ex WRX 2008
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Nepotřebuješ hned elektro, stačí auto s elektricky poháněným kompresorem. 🤣

Okýnka třeba na škvíru. Ono i to udělá hodně, když chceš vyvětrat. Ale jasně, to už se nebavíme o jednoduchém tlačítku, který zmáčknu a nastartuje to, ale nějakým inteligentním chování. A taky záleží, jestli parkuješ na zahradě nebo v centru velkoměsta. 😁
SOLCtech
Odpovědět

Zpět na „Elektrická výbava auta a osvětlení“