Plnění klimatizace
Re: Plnění klimatizace
Díky za reakci
. Já zkusím prvně doplnit medium a potom se uvidí. Trošku více mě znepokojuje ten zvuk od klimakompresoru, když je klima zapnutá a nechladí. Jsem zvědavý, jestli při doplnění ten zvuk zmizí a bude klima chladit. Jako jo, mohl bych vyměnit vše co jde a byl bych v tom za 10, 12 tisíc. Což se mi teď před dovolenou nechce
. Vždy jak měním olej, tak se k tomu musí ještě něco při.rat. Minulý rok to bylo za 25 
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
Podla katalogu ND to hovorí že tam vysúšač je, vlastne bude tak isto ako u starších Subaru, len to pravdepodobne nie je ponúkané ako extra diel.
https://www.comco.sk/kondenzator-klimat ... or-100355/
Pozrel som to v USA, tam to je rozšírenejšie a zhodu mi to vysypalo na viac modelov a ročníky od 2008 po 2015 a u WRX až po 2019
https://www.comco.sk/kondenzator-klimat ... or-100355/
Pozrel som to v USA, tam to je rozšírenejšie a zhodu mi to vysypalo na viac modelov a ročníky od 2008 po 2015 a u WRX až po 2019
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
- Mira
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Miroslav
Tak mi klima taky začala stávkovat. Normálně běží, chladí a najednou chladit přestane a fučí z toho teplej luft. Funguje ji vypnout a po chvilce zase zapnout a chĺadíme dál. Dělá to na manuál i automat a zatím jsem nezjistil, zda když to přestane chladit spíná kompresor, to musím odsledovat. Ale mate mne, že ji fakt stačí vypnout a půl minutce zase zapnout a funguje. To jsem dnes musel udělat asi 3x. Ale nebylo to při souvislé jízdě, ale při poskakování po zabetonovaným štatlu.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
- wenzel
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Václav Šikl
Odlozim si komentář s tipem: bude zamrzat expanzní ventil. Příčin může být víc,ale často to bývá zanesenej výparník.
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
- paulus
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Pavel
Sem se do toho pustil a zatímní výsledek je
a) blbě se ten díl shání, dobře, ale mám ho
b) na to že je to sáček se silkagelem (nebo co to je?) a uzávěr s těsnící gumičkou, tak za necelých šest set, se vyplatí asi vyměnit celý kondenzátor(chladič) viz d)
c) je tam fakt blbý přístup, takže logicky to servisy nedělají, dokonce se mi zdá, že ideální je sundat chladič vody a pak tento kondenzátor (chladič) a vyměnit to venku, navíc protože d)
d) celý nový kondenzátor(chladič) se dodává včetně sušiče, takže je uzavřený (vliv na montáž) a hlavně celý včetně sušiče stojí "cca 2,2x" tolik co samotný sušič.
A dále jsem zjistil, že při proplachu okruhu klimy se má sušič dát nový (nebo udělat obtok, což zde nejde). Kdo to tak dělá, by mě zajímalo...