P: Tribeca 3.6 LPG

Zamčeno
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Jarda Košulič
Kontaktovat uživatele:

P: Tribeca 3.6 LPG

Příspěvek od jarda »

Zdravím vespolek,

věci se daly do pohybu trochu jinak, než jsem plánoval a výsledkem je, že ani nevím, jestli dávám nabídku do správné sekce. Ale zkusím to dát sem a ne do prodeje dílů, snad mi odpustíte.

Tedy k dispozici je naše Tribeca, akorát toho času nepojízdná :-( Auto je v Subaru servisu ve Svitavách. Podle první prohlídky došlo k uvolnění a následně ustřihnutí šroubů spojujících motor s měničem. Co dál je nebo není rozbitého by se prý zjistilo až po rozebrání auta (tedy motor ven). Výsledkem může být, že se dají nové šrouby, auto se složí zpět dohromady a bude zase vesele jezdit, a nebo taky že toho na výměnu bude podstatně víc (nějaké díly v převodovce, co já vím...).

Jelikož je už doma nástupce, tak se mi moc nechce se pouštět do takové servisní akce a raději bych to přenechal někomu, kdo se o to "postará" ať už jako o dárce orgánů jiným autům, nebo si to opraví (nechá opravit) podle svých představ.

Je to americká verze vyrobená 2008, plná americká výbava (nemá sklápěcí zrcátka, místo xenonů obyč. světla bez nivelace), 7 míst, světlá kůže, DVD..., rychloměr kanadský, klima v našich jednotkách, rádio jen liché frekvence. Zvenku zlatá barva, ale minimálně kapota a přední blatníky lakované a nic moc, kapota oloupaná a začíná se loupat už i lak kolem předních oken. Koroze snad úměrná věku, nějak extra shnilá není, puchýřek je na hraně 5. dvěří, pak spodní část zadních dveří. Prasklý blinkr v pravém zrcátku (zatím bliká). Jinak teď snad žádná (další) podstatná závada.

Ještě je podstatné (a asi ne moc pozitivní z pohledu prodeje, ale co už), že je přestavěná na LPG, letos nová nádrž, STK dělaná na konci května (ehm, bez závad :-)) Jo, a tažné na 2 tuny, evropské, sundavací.

Najeto cca 305 tis., plyn je v tom cca od 120 tis.

Co bylo na autě dávané v poslední době do pořádku a mohlo by teda snad být použitelné, kdyby šla na orgány:
2021 nerez výfuk od pana Málka (střední + zadní díly, svody zůstaly původní),
2021 byly nějaké problémy (cukání v tahu, pečené kuře...), takže rozvody, těsnění pod hlavama, kontrola ventil. vůlí... a nakonec vyřešeno výměnou ventilu ovládajícího úhel vačky, od té doby motoricky OK,
2023 nový domeček řízení a repas zbytku řízení (to byla taky akce... no nakonec vyřešeno a to řízení je vlastně ještě v záruce, dělalo se to cca v září),
2024 výměna LPG nádrže (po 10 letech), STK + emise.

Auto je na slušných letních pneu Michelin (chtěl jsem původně psát zánovních, tak jsem se podíval do evidence nákladů a lekl se, mám je od léta 2020, takže nové už rozhodně nejsou) a na zimu jsou disky z předface verze s pneu GoodYear, vzorek OK, kupované na podzim 2019 (já bych na nich ještě klidně rok dva jezdil).

K dispozici jsou taky originál příčníky.

Uvítám kromě projevů zájmu o auto (a účastných projevů k cizímu neštěstí :-)) i názory, kolik by mohla být za auto v takovém stavu přiměřená cena. Slevu proti stavu "pojízdného auta" vidím samozřejmě minimálně na hodnotu výměnu převodovky za funkční kus druhé ruky nebo tak něco.

Tak to je pro tuto chvíli vše (chtěl jsem být stručný, moc se mi to nepovedlo, pardon).

Jarda
Naposledy upravil(a) jarda dne stř říj 23, 2024 11:48 am, celkem upraveno 1 x.
Outback 3.0R AT MY2009
Ascent 2.4T Limited MY2022
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Re: Tribeca 3.6 na díly nebo opravu

Příspěvek od Tapan »

Samozřejmě soustrastím s tvým neštěstím, nicméně nejsi v tom sám, taky teď vozím motory napříč ČR, aby manželky auto snad již brzy znovu jezdilo. Svitavy jsou trochu z ruky, ale zajímá mě to, neboť jsme zjistili, že do sedmimístné Tribecy se s děckama s trochou snahy vměstnáme a přeci jenom kvůli cestě do sousední vsi na hranolky se nám možná nebude chtít ani startovat dvě auta, ani osmiválec.
Chtělo by to nějaké fotky, info o případné korozi a v podpisu uvádíš "američan či kanaďan", napovědět by měla palubní deska (tacho v mílích) a jestli rádiu umí ladit všechny frekvence. Cenu poradit neumím, kdybych o tom vážně uvažoval, tak samozřejmě co nejmíň :-) Ale protože jsem Tribecy teď trochu sledoval, tak co nebyl jasnej průser už z inzerátu, tak funkční 3.6 se nabízejí za 140-160 tis. (jsou inzeráty i za 2 kila, ale pochybuju, že se prodají). Auto v neurčitém technickém stavu se prodává nejhůř, protože potenciálně může být převodovka neopravitelná (tzn. buď draze, nebo "nikdo to tu neumí") a zas tak moc jich není. Takže buď nechat opravit a pak prodat za cenu výše, nebo se obávám, že se budeš pohybovat výrazně níž.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda »

S fotkama je trochu problém, protože auto je ve Svitavách, já doma, a v nejbližší době nějak nemám zrovna přes Svitavy cestu (mám to 150 km).

Tak zde aspoň pár posledních fotek: https://photos.app.goo.gl/zxGooGrtjn5aiEyT7

Detaily teď v nejbližších dnech bohužel nenafotím. Je tam vidět aspoň ten tachometr - ale ten je právě divnej. Podle mě byl po dovozu vyměněný za kanadský a možná i díky tomu jsou teď teploty ve stupních Celsia. Jinak rádio má jen liché frekvence (to ale myslím platí i pro tu Kanadu?). Podle dokladů, co jsem dostal od předchozího majitele, tak to ale bylo prodané v USA a tomu odpovídají i mapy v navigaci, kde jsou celé USA, ale Kanada vůbec (od Quicklyho sice mám evropské podklady, které fungují, ale data jsou stejně už stará takže na řadě místech kničemu - jen jsem to vyzkoušel, ale pak nepoužíval).

Jinak teda auto bylo dovezené jako nové z USA do Německa, kde si jej v Subaru salonu koupil první majitel - slovák. Trochu nechápu, proč to kdo tehdy takto složitě dělal, když v té době se Tribeca normálně dovážela i do Evropy, ale to už se nedovím. Po dovozu nakoupil ve slovenském Subaru za hromadu peněz doplňky (někde mám tu fakturu, fakt nepochopitelné věci pro mě, lišta sem, zástěrka tam, nosič na kola... a faktura jako kráva :-)). Po pár letech prodal do ČR (to byl druhý majitel, který tam dával plyn), no a pak jsem to v 2018 koupil já.

Koroze podle technika na STK "na Subaru dobrý". Druhý majitel nechával podvozek co 2 roky ošetřovat a já jsem se v tom snažil trochu pokračovat, nástřik jsem nechal dělat myslím 2x, ale v Subaru v Opavě a podle ceny a detailů si s tím zas tak nevyhráli. Čili co je vidět, to bylo nastříkané, ale třeba nadkolí, prahy a další věci určitě nesundávali.
Outback 3.0R AT MY2009
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quickly »

@jardo , pokud by Tapan stál o fotodokumentaci, tak bych mohl do Svitav dojet udělat aktuální fotky, stačilo by to v servisu domluvit.
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda »

Dane moc díky, zatím to nehoří, kdyby bylo potřeba tam zajet, ozvu se.
Outback 3.0R AT MY2009
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: P: Tribeca 3.6 LPG

Příspěvek od jarda »

Kauza s mým autem má nějaký vývoj, snad pozitivní :-)

Auto je opravené, pojízdné, aktuálně vypadá bez akutních problémů k řešení. Vyzvedli jsme si jej cca v půlce září, pak chvilku stálo doma (chtěl jsem psát dřív, ale jsem na to celkem lempl). Teď s autem jezdí kamarádka - než to jejich projde STK, což by mělo být v nejbližších dnech, a pak bude Tribeca opět k dispozici. Cenu k jednání vidím kolem 110 tis.

Než jsem jim auto půjčoval, tak jsem se snažil vevnitř trochu poklidit a při té příležitosti jsem nafotil pár detailů - jsou to ta z pohledu kosmetiky podle mě nejhorší místa: https://photos.app.goo.gl/uvxoo3hGV2awVQsUA Zbytek je na tom výrazně líp :-)

No, tak třeba to někoho osloví :-)
Outback 3.0R AT MY2009
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda »

O víkendu jedeme Tribecou do Velkých Karlovic. Tak kdyby někdo uvažoval, lze tam v okolí auto vidět.

Bude to první delší cesta od návratu z opravy, začínáme si pomalu zase věřit :-)
Outback 3.0R AT MY2009
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
PIŠKOT
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Tomáš Pyszko

Příspěvek od PIŠKOT »

Zdravím sháníme s manželkou větší auto. Do našeho starého otika BH už se se třema dětma nevejdeme. Vzpomněl jsem si na tenhle inzerát a bylo by to přesně pro nás. Chci se zeptat jestli je auto ještě na prodej.
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda »

Ahoj, nabídka je aktuální, ale moc to teď nepropaguju, protože se vyskytla další "drobnost" k řešení zatím nevyřešená.

Aktuálně tedy má auto najeto lehce přes 306 tis. a jezdím s ním, abych si byl jist stavem. V prosinci nový chladič, v únoru nová baterie (ta spíš preventivně, při mrazech po týdnu stání už bylo startování takové opatrné, teď Tribča startuje jako nová :-)).

Bohužel přestaly svítit displeje klimatizace a centrální displej plus nehraje rádio (jinak klima a topení funguje). Pořád si myslím, že je to nějaký vadný konektor nebo kabeláž, ale zatím jsem neměl čas to rozebrat a prohlídnout (chystám se každým dnem... čekal jsem na lepší počasí a teď jsem trochu marodil, ale třeba se zítra vybičuji a dám vědět).

Jinak je auto k vidění, cena k jednání (výše popsaný problém se buď podaří vyřešit, nebo to musíme nějak zohlednit v ceně, to je jasný).
Outback 3.0R AT MY2009
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
PIŠKOT
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Tomáš Pyszko

Příspěvek od PIŠKOT »

To jsou takové dětské nemoci starších aut toho už jsem se něco nařešil. Nabídka je velice lákavá můžu poprosit telefon rád bych zavolal a domluvil se kdy by jsme mohli přijet s manželkou.
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda »

Dík, poslal jsem SZ :-)
Outback 3.0R AT MY2009
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
jarda
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda »

Prodáno Piškotovi. Přeji novým majitelům (mimochodem moc milí lidé) spoustu pohodových kilometrů a co nejméně starostí.
Outback 3.0R AT MY2009
Ex Tribeca 3.6R MY2008
Ex Outback 2.5 AT MY2008
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“