Jj, byl
No a flákat se nepřestanu, teda mám teď týden dovolenou, máme. Tak si užíváme plně a hojně chalupy, pracujem, děláme co nás baví, relaxujem, nej nej nej, nemá to chybičku
Chtěl jsem se ozvat už včera, ale na noc a i ještě furt ráno vypadli operátoři, O2 i T-Mobile, takže tu na chalupě i net KO. Bouře, přívaly deště...
Sleduji vždy v noci nějakou tu muziku, okrajově, ale ano, jen tu vše nedávám, snažím se s rozmyslem
Když je ta dovolená, tak jsem po několik večerů nechal ženu usnout a louskal jsem EN návod.
Můžu se hrdě pochválit, že jsem asi úspěšně ovládl cca 0,1% schopností nástroje....do důchodu snad udělám nějaký ten progres...
A to mám na další 3 životy vystaráno, protože je to svým způsobem 4v1 nástroj :-O
Přílohy
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
je toho tolik co jsem sem zapomnel hodit, tak to vezmu od "most recent" a dal ve volnym stylu
par dni jsem ted ujizdel na klasice a krom proflaklejch Ludwigu, Wolfgangu, Antoninu, Bedrichu, Antoniu, Gustavu, Carlu atd. atd. atd. bych teda rad vypichnul Sira Edwarda Elgara, konkretne pak jeho Opus 85 (1919) a jeste konkretneji prvni vetu...
to me neprestane dostavat (zhruba obdobne jako treba druha veta Beethovenovy "sedme", byt ta je o neco epictejsi samozrejme)
mimochodem velmi vkusne "zmodernizoval" dalsi (dle meho) velikan elektronicke hudby a muj oblibenec Venetian Snares v tracku "Szamar Madar" z alba "Rossz Csillag Alatt Született"
pozn.: to jsem si proste musel zkopirovat a vlozit , Kanadan co pouziva madarske nazvy alb a tracku... neni divu ze je uchyl i v te tvorbe
o Snaresovi prip. treba jindy...
Elgar nam tu toho samozrejme nechal vic, z toho popularizovaneho napr. Enigmu (Opus 36), jejiz uvodni tema pouzil Dougan pro skladbu "Clubbed to Death", pozdeji pouzitou mj. jako titulku pro Matrix, ci pasaz z pochodu c.1 z Opusu 39, ktery se pouziva pri stredoskolskych maturitach ve statech a nejspis i mnoho dalsiho (zdaleka jsem od nej nevyposlechl vsechno)
z tech nepopularizovanych bych asi vypichl "The Music Makers" (Opus 69), Sospiri (Opus 70) a z Enigmy jeste "Nimrod" (9. veta) ke ktere je jeste krasny chor "Lux Aeterna"
tak jsem se vyblil, ted jsem zvedavej koho to bude zajimat
Já už dnes skoro nic jiného než klasiku neposlouchám (puštěný rádio se nepočítá). A nejvíc ze všeho miluju ty nejprofláklejší kousky. Jen občas si pustím z nostalgie nějaký ten "big-beat" (jo jo, v duchu tomu fakt tak říkám, stáří je zvláštní věc)
Elgara jsem poprvé slyšel na nějakých BBC Proms a pak už jsem ho cíleně vyhledával. A pokud jde o cello, tak beru cokoliv, co nahraje Bárta, ale samozřejmě nejen to. Ve svém bigbeatovém mládí jsem si občas pouštěl Rostropoviče, to byl ve své době největší dostupný kanón na cello, ale dneska má spoustu rovnocenné a možná i lepší konkurence. Těžko se to porovnává, protože doba pokročila a kvalita nahrávek je nesrovnatelná.
Ale nejsem zase žádný musicofil, co v tom furt jen leží, nedejbože pak znalec vážné hudby, ale občas ji chci a potřebuju slyšet, jen ji musím mít v té správné hlasitosti
Cello moc nemusím, záleží jak jsou naladěný, ale cellistky se mi teda líbí moc.
Sborový zpěv miluju (taky jsem v něm zpíval). A nezapomínat na taliány, protože mě berou i opery. Turandot byla zatím můj nej divadelní zážitek. A můžu i balet, louskáčka si běžně pouštím do sluchátek na špacírech.
@Milane taky nejsem zadnej znalec klasiky, ale presne jak pises, obcas ji chci slyset a obcas ji proste potrebuju slyset
ja jsem takovej ten ryzi priklad eklektickyho vyzobavace, nepohrdnu takrka nicim, pokud me to dokaze nejak oslovit a memu duchu neco nabidnout
co se cela tyce, dost pri svych tazenich za klasikou narazim na Camile Thomas, pak je tu Maisky, Vassilieva
ale je to tak no - tech skvelych hudebniku se k cloveku diky youtube apod. dokaze dostat tolik...
@Mira hele ho zpevacka
k opere zatim nijak moc blizko nemam, to podle me chce prave ten polibek "divadelniho zazitku" co popisujes, a k tomu jsem se porad nejak nedostal
uz pred mnoha lety mi ucarovala Maria Callas ("madam hlas" jak ji rikam), od te jsem za ta leta vyposlechl mnohe
co dejove znam je La Traviata a Carmen (neprekvapive ), ale opere proste za me musi clovek budto rozumet (tedy ve vetsine pripadu umet dobre italsky) a/nebo to videt na zivaka aby ten poslech mel necim "podbarveny", alespon ja to nedokazu stravit (natoz si nalezite uzit) "jen tak", je to spousta kriku
ale treba ten Louskacek na prochazky skvela volba byt me to nikdy nenapadlo, uplne to vidim jak si vykracuju
Málo toho o sobě víme, ale to nevadí. U některých jedinců jsem tomu i rád, u jiných mě drobné info dovede potěšit
Sborový zpěv mám moc rád, už jako zvukový mistr jsem to rád točil. Já jsem nezpíval, protože se to za mého mládí v mém okolí nějak nevyskytovalo, ale synek zpíval od první třídy až do dospělosti (Boni Pueri, Gentleman Singers, ...), vzal si taky sborovou zpěvačku, ale jak choděj do práce a rodily se jim furt nějaké děti, tak toho postupně nechali.
Operu jsem asi do svých padesáti vysloveně nesnášel, pak se něco ve mně zlomilo a dneska si občas něco pustím, když to zrovna jde v TV a mám na to náladu. Ale nevyhledávám ji, to zase ne.
Ještě mám dost rád "malé party" - buď dřevěných dechových nástrojů (nejradši dechová tria - klarinet, hoboj, fagot) nebo smyčcová kvarteta. A taky sólo klavír - buď naživo, nebo když je pěkně sejmutý, to je lahoda a síla v jednom.
A úplně nejraději mám poslední dobou ticho, nebo nanejvýš tiché šumění větru nebo deště
no tesim se az si dobuduju pracovnu a vytahnu po letech piano z pod haldy krabic to bude jako bych u toho sedel poprvy zase
jinak ted na me vyskocila na webu pozvanka na konzik SUM 41 v Praze 10.11.
nejsem zadnej skalni fanda, ale par tracku od nich v oblibe mam, nejvic asi "Hell Song" - ma to stavu!
nekdy v unoru jsem si poridil lonske album Chemical Brothers "For That Beautiful Feeling" a jako velky fanda Chemiku do nich zabredl dobre na dva mesice
to je takova moje pandorina skrinka, ten jejich zvuk je (nejen) pro me hodne navykovy, diskografii maji obsahlou a tezko se mi z toho leze ven (koneckoncu je to muj druhy nejhranejsi interpret)
asi uplne nemuzu rict, ze by to bylo dalsi "Further", "Surrender" ci "Dig Your Own Hole", na druhou stranu me jako skalniho fandu nijak neurazi, typicky "zvuk Chemiku" v podobe skladeb ruznych beatu a temp, vyfiltrovanych (nejen) kytarovych samplu, toxickych acid smycek a vkusnych vokalu z toho jde a skladby jsou v ramci alba tradicne skvele vyskladane a provazane (az na posledni teda) bez nejakych iniciaci panickych zachvatu na zacatku ci konci skladeb pri separatnim poslechu - to vzdy umeli, byt je tu toho mene nez byvalo bezne...
nechybi tu ani tradicne mnou tzv. "silne combo" po sobe jdoucich skladeb v podobe "The Darkness That You Fear (Harvest Mix)" > "Feels Like I Am Dreaming"
ovsem ani nahodou se to neblizi "Snow" > "Escape Velocity" z "Further" ci "EML Ritual" > "I'll See You There" z "Born In The Echoes", prip. "Dig Your Own Hole" > "Elektrobank" z "Dig Your Own Hole"
pozn.: asi bych mel prestat srovnavat s albem "Further", bo to je za me v ramci zanru i samotne tvorby "Chemiku" natolik zasadni, vrcholne epicky, uzasny veledilo, ze se tomu jen maloco dokaze alespon priblizit
pokud bych mel vypichnout nejake skladby tak asi "The Weight", coz je takovy zablesk starsich casu, pak jiz zminenou "Feels Like I Am Dreaming", coz je takovy prijemny "chemicky" zlaty standard a to "nejlepsi" na konec - "Goodbye"
takhle skladba neni pro Chemiky tak uplne typicka - nicmene me nejak intoxikovala a ani po pul roce ji nemuzu dostat z hlavy, vlastne nebude v tomhle roce moc dni, kdy bych ji alespon jednou neslysel
podarena, nakopavajici vec o jednoduchym beatu a dvou hlavnich motivech, kdy se strida povetsinou klidem podlozeny vokal a postupne gradujici, usiplnici acid syntakova extaze, ktera pri druhem vyskytu, jako by to naznacovala vrchol a pritom ten nejvetsi "rachot" zaridi diky peclive priprave az na konci
dynamicke, energizujici, pozitivni, a pritom zaroven uzasne jednoduche a fungujici (Chemici mivaji ten zvuk hodne bohaty a slozity)
a pro me velmi prekvapive a nove - Chemical Brothers bych v tom "na blind" fakt nehledal
no proste me to vzalo a smele se muze zaradit po bok dalsich mych oblibenych skladeb Chemiku (pokud bych mel vyzobnout jednu z kazdeho alba):
"Life Is Sweet" z "Exit planet Dust"
"Dig Your Own Hole" ze stejnojmenneho alba
"The Sunshine Underground" ze "Surrender" (od Chemiku historicky moje nejhranejsi skladba)
"Star Guitar" z "Come With Us"
"Marvo Ging" z "Push The Button"
"Das Spiegel" z "We Are The Night"
cokoli, ale nejvic teda asi "Dissolve" z "Further"
"Reflexion" z "Born In The Echoes"
"The Universe Sent Me" z "No Geography"
je skvele, ze maji i po vice nez triceti letech na scene stale co nabidnout a dokazi prijemne prekvapit
Trochu to tady posunu jiným směrem,ale nemůžu si pomoct.
Včera jsem byl s chotí na nádvoří ČB radnice na nejlepší bluegrassove kapele v ČR - COP. Dlouho jsem je neslyšel nazivo a jsou stále skvělí i po více než 45.letech na scéně.
přepínám
__________________ Forester 2.0D SJ 2015 MT
Legacy II BG 2,2 1994 MT
Ex.3 x Octavia 1,9TDI