Šímův Forejs

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Re: Šímův Forejs

Příspěvek od sima »

mari75 píše: sob čer 08, 2024 10:50 am J
Tvůj soused je asi ten zářný příklad, který nemusí myslet na korunu, ale nedá si práci s tím, aby si vybral auto, které ho bude bavit, uspokojovat.
Prostě vezme prachy a jde do krámu a koupí. Ono je vlastně jedno co to je, hlavně ať je tam hvězda, olympijské kruhy, přinejhorším obrácené motyky a když bude nejhůře, tak slepice. Fantazie 0 ;-D .
Já bych si třeba koupil Levante. Tak mu to vyřiď ;-D :-D
Vyřídím :-D a taky Petrův smělý tip! :-D
Jinak on ten případ právě není, ne ten co nad autem neuvažuje, on uvažuje nade vším, na tak nad autem, ty má moc rád. Jo líbí se mu i nový outback, zmiňoval ho, jen taková věc no, jak to jen říct, on je detailér a puňta na vše obecně, no a tak si hlídá stav laku auta, umí s ním dělat věci, taky ho udržuje velice často a ne jen pro sebe i pro známé sem tam, protože ho to baví, ale to jsem tu už vše psal... tak k onomu pověstnému "kvalitnímu" japonskému laku, prostě byl z něj zděšen, v jeho očích jo, když profi detailoval onen lak, v jeho očích totální hrůza, ta kvalita...ale majiteli to neřekl, aby mu nezkazil radost z nové plejády, to je zase od něj musím říct velice kolegiální a chlapské gesto :-) takže outback to nebude :-)
Mě to teda tak nepřijde, ale já jsem v tomto hodně teda free :-) =) řeším jiné věci, priority, raději se dobře a záživně svezu, pokočíruji, než abych řešil lesk blesk, či kvalitu laku samotnou.
Jinak soused alfiny a subaru opravdu uznává jako fajnšmekr auta.
Před nynějším merglem suv měl náš soused mergla sporťáka, ale ten se na ty zdejší pasekářské cesty opravdu nehodil :-) tak proto vzal méně záživného mergla suv.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

A to měl ještě víc SUVoidního Amaroka :-) to je úplná amerika (pick-up) na paseky :-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) - Majitel / Nedržitel+ Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

To jo, nicméně na stavbu super, sice drahé a nové, ale účel splnilo :-)

Tak mám konečně už forestra vyklepaného a v laku, trvalo to pár měsíců, měl jsem takový menší drc- zadní blatník, nárazník a zadní světlo.
Lakýra odvedl super práci, vyhrál si i s hranou za zadním světlem, ta byla vmáčklá dovnitř, nic není poznat a karosář taky, jen toho mám moc a jak vše rozebírá skrz vození do daleké lakovny dvakrát, tak jsem si musel nějaký ten čumbrlík nahradit sám.
Co mě ale trochu nasralo, že jsem dojel na pumpu a nemohl otevřít krytku nad víčkem plnícího hrdla. Lanko funguje. No jak to před lakováním karosář sundával a nandával, tak přestalo fungovat pérko, či co to tam je. On si toho samozřejmě nevšiml. Tak jezdím s mírně odehnutým zobákem, či jak to nazvat a krytku samotnou otvírám klíčem od auta, čímkoliv, zapáčením...
Oprava mě stála 8000, litr světlo, zbytek karosařina a lak, taky pak lepší vyrovnání nárazníku. Jo a ještě nevím kolik 500 navrch nárazník, který jsem ale nakonec nedával, protože má jinou barvu, než se zdálo na dálku a kvalitní lakování by stálo nemálo kč. A já mám tyto díly, nárazník, kryty prahů stejně samý šrám, tak by to zbytečně řvalo novotou :-D
Od Allianz jsem dostal rozpočtem skoro 15000. Říkali na rovinu, že je jim úplně jedno, co s těmi penězi udělám, jestli to opravím nebo ne...tj logické, co je jim potom. Takže nakonec opět s plněním spokojenost, ale samozřejmě jen proto, že jsem si dokázal předem spočítat a nedával jsem to hned tak kde komu. Jinde mě příkladně řekli hned 110000 jen za lak a karosařinu plus další možné náklady.
Ve značkovém servisu prý stojí čistě jen lak jednoho menšího dílu už i rovných deset...mě lak stál maximálně 4000, možná jen 3000.

Co zbývá dořešit, je odstávající nárazník na boku blatníku. Je tam lišta a ta se nedá koupit samostatně, jen s nárazníkem a hlavně je dost možné, že je by lišta už ani nárazník nepodržela, jak je vyhlý a drží si svůj tvar. Mimochodem Waltr Embert říkal, že na některé origo díly na naše staré plejády začíná sem tam čekat už pěkně douho, nevím zda říkal i půl roku, ale pár měsíců jo. Holt se tahají bůhví odkud a začínají nejspíš definitivně mizet.
(ty domnělé hrany na fotce tam samozřejmě nejsou, jen foto klam)
Přílohy
IMG_20240520_174510.jpg
IMG_20240520_174336.jpg
Forester 2.0 SG 2002
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Šímo super !!
To otevírání nádrže je nastrčené na bajonet a přístupné po sundání tapecírunku. Ale nemá tam moc co by nefungovalo. Zkus ten čumprdlík prostříknout, jestli se tam při opravě nedostalo trochu barvy.
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Nevím jestli si úplně rozumíme. Čumprdlík :-) funguje. Ale tomu pantu chybí nějaké napružení, které "vystřelí" víčko při zatáhnutí za lanko z kabiny. Nejspíš tam něco odletělo za ten pant, nejde nic nahmatat, poznat, vidět. Není jen tak se tam rozumně dostat.
Mám teď shodou okolností auto skrz nefunkční parkovací zvukový asistent a skrz pár drobností u pana Capíka ze Subolabu (si vymýšlím blbosti :-) ) Dnes jsem ho tam večer dovezl. Nejspíš se na to taky podívá a možná zkusí jiné řešení, pérko pod šroubek kolem plnícího hrdla nádrže.
Díky za rady!
Jo a projel jsem se dnes opět svou oblíbenou, znovuobjevenou trasou železniční pod Hostýnskými vrchy. Vláček byl pohodlný, dochvilný a nikdo po mě nechtěl ani kačku, tak jsem snad nejel načerno, další hřích :-) :-) Bonus bylo ještě projití staré nemalé čtvrti rodinných domečků v Bystřici pod Hostýnem. Já tam jezdil kdysi na prázdniny a pořád jsem si říkal, že mě to městečko něčím přitahuje, jen jsem vše neprošel, tehdy jsme lítali spíš v přírodě okolo a třeba pytlačili na vlasec v ruce na rybníčku. Tak má to městečko i pěkno starou zástavbu a moc pěknou, zajímavou, zachovalou, taky se toho opravdu mnoho spravilo, za komančů to bylo hodně šedivé.
Edit: dodatečná oprava jména servisáka ze Subolabu.
Naposledy upravil(a) sima dne úte čer 11, 2024 7:32 pm, celkem upraveno 1 x.
Forester 2.0 SG 2002
wenzel
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Václav Šikl

Příspěvek od wenzel »

Šímo, mám teď nárazník na lakovně, ve středu pro něj jedu a o víkendu jej chci vyměnit, ty lišty mám vlastně i navíc, minimálně tedy jednu, tak se mi připomeň do SZ a pokud myslíme to stejný,tak já ti je pošlu. 😉
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Zatím vyčkej, já se ještě podívám, jestli je nemám v garáži taky, pak bych to i zkusil, ale jak jsem už psal, nevím zda to pomůže, vypadá to na nějaké drastičtější řešení ála vruty, šrouby :-) ale uvidím.
Forester 2.0 SG 2002
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Spm mě svým kurvaaa bržděním připomněl, že jsem měl taky v pátek událost, srna nečekaně přímo v obci, tak už vím proč je tam třicítka ;-D zvuk nepustím, probírám zrovna něco soukromnějšího, takže nuda v Brně, kurvááá -nic takového :-)
Srna byla nějaká špatná, nemocná a hlavně vyděšená.
Čas 0:34
Forester 2.0 SG 2002
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

No, tvl,...tady bys to necekal. 8()
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

No právěže ne, navíc ještě za bílého dne, jako může se stát a srnky chodí nejen při setmění, ale ještě k tomu přímo na návsi...se to sešlo . Byla opravdu evidentně mimo sebe.
Forester 2.0 SG 2002
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

To teda bylo překvapení...
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

Ja ji mel taky dopoledne, asi jim nejak poslednk dobou hrabe :-) ale alespon jsou videt, to divoky prase v 50km/h bylo za tmy a nedobrzdil jsem ho...

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

Radku teda docela podpasovka (resp. zpozaplotovka) od srny 8()
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Přesně, zpozaplotovka :-) v reálu se to vždy seběhne subjektivně ještě rychleji, než ze záznamu.
Forester 2.0 SG 2002
seatik
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Vašek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seatik »

Koukal jsem na to své otvírání nádrže, při plném otevření je vidět tvrdší pružná bužírka, která je zabodnutá do ohnutého kloubu držáku, co drží víčko. Nejspíše se ti ta bužírka vyhákla z toho kloubku nebo praskla. Přístup je tam teda nulový :-(
Subaru Forester 2.5 XT MY 2007
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“