Forester 2019 obecně

Odpovědět
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek

Re: Forester 2019 obecně

Příspěvek od Omega23 »

Pěkně kousek,gratuluji. Napiš nějaké postřehy čím tě oslovil proti SJ.

přepínám

milosv
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Miloslav Všetička

Příspěvek od milosv »

Taktéž gratuluji. A rád si počtu porovnání s SJ.
Forester SL 2.0eBoxer Comfort CVT 2025
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

krasnej povoz v krasny barve, pridavam se s gratuilacim ,,,,| (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
Trabukowski
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Martin Byrtus

Příspěvek od Trabukowski »

Omega23 píše: pát kvě 31, 2024 9:15 am Pěkně kousek,gratuluji. Napiš nějaké postřehy čím tě oslovil proti SJ.

přepínám
Těch diametrálních změn není mnoho ale primárně porovnávám z původní sociální verzí Active + srovnání s XV comfort:
- je to o 6 let novější - miluji tu vůni :-)
- podvozkově je to přesnější, náklony se mi zdají menší, přesnější vedení do zatáček
- 6MT vs CVT s e-boxer, vždy jsem chtěl fofrklacek, nicméně jsem měl někdy problém se zapřáhnutým vozíkem v kopcích se v klidu rozjet aniž bych trochu nepotrápil spojku, tady předpokládám plynulejší rozjezd, výrazná pomoc při ostřejších rozjezdech pomoc baterky (je to znát), oproti 1,6 v xv je CVT kultivovanější a velice příjemné na jízdu
- oproti Active samozřejmě hromada asistentů, né že bych snad podceňoval své řidičské dovednosti ale provoz je čím dál větší.. Vypnutí asistentů na volantu + vypínače, žádné šmatrání na displeji.
- kvituji nastavitelnou sedačku řidiče s pamětí pro 5 uživatelů (vždycky mne irituje když žena nechá sedačku vepředu a já si nabiju kolena, hlavu atd)
- stavitelné opěráky zadních sedaček s otevíráním z kufru (blbost ale rozumná)
- uvidíme jak to bude se spotřebou (jako quickly to nebude) ale zatím se dají očekávat lepší čísla, byť jsme v záběhu
- konektivita android auto
- absence otevírání nádrže u podlahy, ale po evropsku zatlačením na kryt nádrže. Tu páčku v podlaze jsem nějak nemusel ojledně čištění apod.
- automatická kamera při couvání na pravém zrcátku pro pohled ke kolu s automatickým mírným nakloněním pravého zrcátka k prahové části
- bezklíčové ovládání s automatickým sklápěním zrcátek (parkoviště jsou stejná a auta větší a větší)
Co je však nejdůležitější pro mne je výhled z vozu do všech stran (je stejný) ale oproti Outbacku a XV někde jinde.
Subaru XV 1,6i - S ES Comfort Lineartronic MY20
Subaru Forester SJ 2.0i 6MT MY18 - ex
Subaru Forester SK 2.0i e-boxer SPORT MY24
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek

Příspěvek od Omega23 »

Tak to je prima že se líbí,já pred časem mluvil s Davidem Herdou a prý SK lidi neberou,je prý skoro stejně drahý jako Otas a tak se Otb prodává víc.
At slouží!

přepínám

Trabukowski
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Hlášení z prvního výletu:
Spotřeba bude nejspíš o něco níže, hlavně při popojíždění je v permanenci elektromotorek. Uvidíme při dlouhodobém měření.
Zkusil jsem se zžít s pomocníkem na udržování vozidla mezi pruhy, nejde mi to, nebudu se přetahovat o každý milimetr, nehledě na skutečnost, že řízení při zaplém asistentu nepříjemně ztuhne.
Celkem pozitivně zatím hodnotím obuté pneu Bridgestone Dualer, měl jsem obavu na jízdu za mokra, ale drží hezky, bať jsem nezkoušel jít na hranu.
Přepínání mezi jednotlivými režimy pohonu je vskutku nepostřehnutelné, ojediněle se mi stalo mírné cuknutí při nakopnutí motoru při brždění.
Posádka hlásí více místa oproti SJ v zadní části vozu, dětská posádka kvituje přihrádky na zadní straně sedaček a konektivitu USB pži výdechu topení.
Kufr příjemně skladný s klasikou na odkládání roletky do "podpalubí" kufru.
Elektrické otevírání kufru nijak neomezuje rychlostí, nemám však s čím porovnat.
Výška otevřených pátých dveří se bohužel k lepšímu nezměnila a my vyšší 192 cm se budeme stále mlátit do čela.
asumi
Nováček
Nováček

Příspěvek od asumi »

Zdravím, mám s Foresterem SK najeto cca 10 tis.km se spotřebou benzínu
- okresky do 100km/h - 6,3l
- 99% dálnice s vozíkem s motorkou, klimatizací a rychlost 130 km/h v režimu S - 10,6l
- dlouhodobá spotřeba 50/50 je 7,4 l.
Vakpak
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Vašek Kaplan

Příspěvek od Vakpak »

Omega23 píše: ned čer 02, 2024 8:54 am Tak to je prima že se líbí,já pred časem mluvil s Davidem Herdou a prý SK lidi neberou,je prý skoro stejně drahý jako Otas a tak se Otb prodává víc.
At slouží!

přepínám
Upřímně, OTB je celkově lepší auto a není o tolik dražší. SK si bereš jen proto že se ti fakt líbí, ale kromě spotřeby a šířky kufru tam není moc logických důvodů proč ho chtít.
Forester MY 2022 - pracovní
MB EQB MY 2022 - rodinné
WRX STi MY 2017 B-)

[SUBARU]
Ex BRZ MY 2017
Ex Forester MY 2018
Ex Legacy GT MY 2011
EX Tribeca MY 2010
Vakpak
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Vakpak »

asumi píše: stř čer 05, 2024 2:02 pm Zdravím, mám s Foresterem SK najeto cca 10 tis.km se spotřebou benzínu
- okresky do 100km/h - 6,3l
- 99% dálnice s vozíkem s motorkou, klimatizací a rychlost 130 km/h v režimu S - 10,6l
- dlouhodobá spotřeba 50/50 je 7,4 l.
Mám na SK najeto skoro 50 kKm. Dlouhodobá spotřeba je 6,8 dle počítače. Okresky jezdí 6,0-6,5 dálnice 7,0-8,0.
MB EQB MY 2022 - rodinné
WRX STi MY 2017 B-)

[SUBARU]
Ex BRZ MY 2017
Ex Forester MY 2018
Ex Legacy GT MY 2011
EX Tribeca MY 2010
Trabukowski
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Vakpak píše: čtv čer 06, 2024 8:53 am Upřímně, OTB je celkově lepší auto a není o tolik dražší. SK si bereš jen proto že se ti fakt líbí, ale kromě spotřeby a šířky kufru tam není moc logických důvodů proč ho chtít.
Nodovolím si tvrdit, zda to či ono auto je lepší, nicméně pro mne a mou zádel vycházím z toho v čem se cítím dobře. Když bych porovnával auta na papíru samozřejmě rozdíly najdem. Každý si myslím volí povoz dle skladby cest. Osobně se cítím v OTB jako sardel v konzervě (na pozici pilota). A težce mne irituje středový panel s absencí klasických ovladačů.
Spotřeba se u nás čechů řeší až na prvním místě což v mnoha směrech je silně odvádějící od těch pravých předností. Pánové ale klobouček za Vámi udávaná čísla, z tohoto pohledu mám místo nohy cihlu :-D . Musím však podotknout, že e-boxer tak nějak nepřímo, někde na pozadí šedé kůry mozkové tlačí na ekonomické pojetí jízdy. Mladší osazenstvo kabiny chce neustále pozorovat v kapličce rozdělení režimů s aktuální stavem využití baterky. <:-<
Vakpak
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Vakpak »

Trabukowski píše: čtv čer 06, 2024 9:35 am Nodovolím si tvrdit, zda to či ono auto je lepší, nicméně pro mne a mou zádel vycházím z toho v čem se cítím dobře. Když bych porovnával auta na papíru samozřejmě rozdíly najdem. Každý si myslím volí povoz dle skladby cest. Osobně se cítím v OTB jako sardel v konzervě (na pozici pilota). A težce mne irituje středový panel s absencí klasických ovladačů.
Spotřeba se u nás čechů řeší až na prvním místě což v mnoha směrech je silně odvádějící od těch pravých předností. Pánové ale klobouček za Vámi udávaná čísla, z tohoto pohledu mám místo nohy cihlu :-D . Musím však podotknout, že e-boxer tak nějak nepřímo, někde na pozadí šedé kůry mozkové tlačí na ekonomické pojetí jízdy. Mladší osazenstvo kabiny chce neustále pozorovat v kapličce rozdělení režimů s aktuální stavem využití baterky. <:-<
Já to tak cítím, že OTB je prostě lepší (možná komplexnější) auto. Kvalita zpracování, délka sedadla (to mě skoro dostalo) o trochu řidičtější posed... cena byla de facto stejná. Docela chápu proč lidi dají přednost OTB.

Jenže pak jsem sedl do Forestera a po dvou třech zatáčkách jsem měl lepší pocit. I to že v autě byla hromada tlačítek, stejná kola jako mělo manželčino SJ. Těch důvodů bylo hodně. Navíc jezdím jednou, dvakrát týdně do terénu tak to byl forester. Pro mě je forester lepší auto a mám ho fakt rád.

Třeba to že jezdím na elektriku mi teda naopak přijde že ta změna je docela cítit. Ačkoliv už mi pár lidí řeklo, že to není poznat. Třeba jsem jenom citlivý.
MB EQB MY 2022 - rodinné
WRX STi MY 2017 B-)

[SUBARU]
Ex BRZ MY 2017
Ex Forester MY 2018
Ex Legacy GT MY 2011
EX Tribeca MY 2010
asumi
Nováček
Nováček

Příspěvek od asumi »

Pánové, nemáte nějaký typ na kryt pod motor a převodovku ?
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Gobernac

Příspěvek od Goba »

Ale jo... Originál nebo neoriginální , hledej najdeš, radši ověřit, že pasuje, oni to všechno hází do jednoho pytle 2013+
Jen teoreticky třeba toto , jestli stačí 2mm plech
https://tuning.autodoplnky.cz/kryty-pod ... nsQAvD_BwE
https://www.krytypodmotor.cz/p/kryt-pod ... ScQAvD_BwE
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
asumi
Nováček
Nováček

Příspěvek od asumi »

Zdravím. nepřišel někdo na způsob, jak deaktivovat start stop ( eboxer) ?
kwt2000
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Jelínek

Příspěvek od kwt2000 »

aliexpress.com......mají tam udělátka ktarý namontuješ pod vypínač a tím ho trvale vyřadíš a tuším že jsem tam viděl i na 2019+
OUTBACK Touring 2023
FORESTER ACTIVE 2,0i 2018
MB W124 300CE

PONTIAC FIREBIRD - minulost ::-(((
OUTBACK 2,5i SPORT 2015 - minulost
OUTBACK 2,5i Comfort 2010 - minulost
"nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný"
"seru na sociální sítě, mám rád skutečné přátele"
Odpovědět

Zpět na „V. gen. SK (19-)“