Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...

Odpovědět
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...

Příspěvek od puschpull »

Břečťan - bude mu to jedno. Je nezničitelný. Taky ho tu máme. :-)
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Upřímně, pokud to přežije, tak já vlastně budu rád. Jednak se mi líbí a pak to tvoří bariéru mezi mnou a sousedy. Sousedka tam má ordinaci, tak mi tam aspoň nečumí mufloni, jak přezdívá své pacienty. :-) Takže když to chlapec ustojí, budu potěšen. :-)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Tj zase hmot a jejich přesunů, míchání :-) opět paráda! Já jsem teda pořád hodně zvědav na to finále :-) =) =)
Jj, břečťan jak víme přežije skoro vše, proč říkám skoro, já ho tak dlouho kropil tehdy ještě dostupným randapem, sekal ho, má žena ho stříhala až kam se dostala, až se snad opravdu zdá, že to vzdal 8() :-) teď po letech jakoby uschl, odumřel, konečně! Byl protostlý zídkou a šel až do baráku, skrz vše, neměl zábrany, tak proto jsem ho tak nepěkně řešil randapem, sorry, ale nešlo jinak. Teď se rozebrala původní zeď u vstupu do chalupy a opravdu už nic víc, než jen seschlé kořeny. Samozřejmě, něco tam může ještě do budoucna přežít, ale moc tomu teda nedávám, spíš teda vůbec nic. Břečťan je sice nádherný, ale zároveň trhá téměř vše, co se mu do cesty postaví a to v mém případě žádoucí nebylo.
Jinak zrovna teď začlo opět pršet a hřmít jak se zde na výše položených lokalitách káže, je to tu vždy intenzivnější, nepoměrně jo, inu letos nejenom Medard jak vyšitý :-) a to je dobře, such a hiců bez srážek jsme si tu užili už nepěkně až až, snad tomu tak bude i do budoucna a ty dotační klima spolky ostrouhají, nebo vlastně neostrouhají, ony už jak jsem postřehl nazvali momentální větší srážky jako suchý déšť!!! :-D ale to vážně prosím pěkně, já to chápu, nepovedla se jim "zaručená" hororová předpověď a tak musí otočit své ne prognostiky, ale vyloženě jen výrazivo a monitorovat a věštit z hovna nadále, aby jejich činnost přežila, měli se čím uživit a to chápu taky, když je stát dojná kráva, tak je třeba toho využít =)
Tak jsem jen zakryl odkrytou stavbu nové kamenné zdi na chalupě, beton v ní a na ní, aby netrpěl a s radostí jsem opět shlédl měřák naší samospád studny do chalupy a je plná, jak snad nikdy co jsme zde, tak v červnu nebývala. To mě teda potěšilo nesmírně, ono se vše může ještě rychle dle počasí změnit, ale už teď jsem si jist, že takový dobrý jeden další měsíc je s vodou dobře, i kdyby už ani nekáplo.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Týden uplynul a tohle vlákno se nehnulo ani o řádek. Vzniklo nové téma o chlastání, které se okamžitě stalo populárním, což dokazuje, že nikdo nic moc nedělá, ale zato všichni chlastaj. Obrázek

Tak holt jsem si dneska musel skočit do zaměstnání, trochu se zrelaxovat a sepsat report. :-)

Beton na základovém bloku pevnosti zraje, tak jsem se minulou neděli přesunul o pár metrů na druhý konec staveniště. :-)
Neděli světím, tedy ne, že bych se válel, ale věnuji se pouze tichým činnostem. Začal jsem tím, že jsem se jal odebírat vrchní vrstvu zeminy, tu jsem sypal z kýble do radvance a vozil jí do zahrady. Byla to celkem slušná zem a tu by byl hřích vyhodit. Bylo toho nějakých 30 koleček.
Pak jsem zbytek dne vybíral kátrovací lopatou šutráky. Kromě mnoha moc kýblů byla celkem slušná hromádka velkejch macků, na rozbití.
To jsem ještě asi nezmínil, že se některý ty šutry podaří rozbít šikovně, použitelně do gabionů. Ty si dávám stranou do bedny.
Ty kameny mají moc pěkný žilkování a barvy.
Šutrům jsem věnoval celý pondělí. Dopoledne jsem myl a odpoledne rozbíjel.
.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

V úterý jsem začal bourat, nakládat a odvážet, betonový zídky. Ačkoliv ten beton vypadal jako shit, místama byl pěkně vomaštěnej a Zippřík si pěkně zamakal. Ale je to udatnej stroj, tak to zvládl. V úterý jsem odboural beton z přední části, toho bylo 2 fůry po tuně. Ve středu jsem boural boční část, toho bylo taky 2 tuny.
.
Obrázek
Obrázek
.
Teď malá technická vsuvka. Sklápění navijákem jsem tu zmiňoval a taky zjištění, že jednoduchá kladka tunu nezvedne. Nějak koncem minulého týdne jsem to sklápění upravil. A koukám, že jsem to ani nevyfotil. Tak příště. :-)
Na korbu jsem místo oka přidělal kladku a upravil jsem vršek jeklu, přes který se korba zvedá. Tam jsem dal jinou kladku a uchytil jsem tam konec lana. Tím, že jsem na korbu přidělal kladku, potřeboval jsem prodloužit celou tu platformu, na které je přidělaný naviják. Platformu jsem rozřízl, prodloužil ji o 7 cm. V pondělí ráno jsem odvážel tunu hlíny, tak jsem vyzkoušel, že to funguje a korbu to v pohodě sklápí. Ale furt jsem musel přijet, odklopit rezervu, otevřít kufr, připojit elektriku, sklopit a zase to odpojit a zavřít. Vopruz !!
V pondělí večer jsem sedl ke kompu a naklikal držák silového konektoru k navijáku. V úterý jsem ho vytiskl a večer přebrousil, stříknul základem na plasty a plničem.
Ve středu ráno jsem ho šel namontovat, přičemž původně jsem si říkal, že ho dám pod levý zadní světlo nad nárazník, domnívaje se, že do nárazníku se mi to nikam nevejde. Ale ve chvíli, kdy jsem se tím začal zaobírat, zjistil jsem, ke své velké radosti, že se to do nárazníku vejde a že mám dost dlouhej kabel, aby to tam dosáhlo.
Vykroužil jsem vstup a výstup do nosníku pod prahem kufru a skrz gumový průchodky jsem protáhl kabely.
Mimochodem, mám doma spoustu různejch průchodek a záslepek. Ale nakonec ty nejvhodnější byly starý průchodky ze dveří, které jsem si schoval při rozebírání dárce orgánů.
Nejlepší a nejpružnější guma, krásně obepnuly ty dva kabely k silovému konektoru. A ačkoliv jsou průchodky oválné, tak jak jsou hezky pružný, tak se v pohodě daly namontovat do kulatý vykroužený díry.
Držák se krásně vešel nad konektor k tažnýmu. Takže teď můžu mít připojenou elektriku k navijáku furt.
Pak jsem ještě na hranu korby našrouboval proužek gumy z dopravníku a kurtu, aby při jízdě byl pořádně zafixovanej ten sloupek s kladkou.
Takže teď opravdu pouze přijedu, otevřu sajtnu, uvolním sloupek, odpojím světla na korbě a sklápím. Teď je to dokonalý !! :-)
.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
.
Ten konektor jsem udělal ve středu ráno, takže už ty středeční 2 tuny betonu byly masturbační. :-) O těch dalších s hlínou nemluvě. :-)
Včera jsem odvezl poslední 2 fůry. Odvezeno celkem 8,36 tuny, z toho 4 tuny betonu a zbytek hlína a kamení.
Kromě toho vygenerovány zhruba 2 tuny kamenů.
.
Obrázek
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

predsedo ... kazdy, kdo te tu sleduje, stejne skonci v tom chlastacim vlaknu ... tam je sance se jeste chytit :-D

je treba obdivovat nejen kurna tu stavebni zapalenou praci .. neskutecne .. ale i ty vychytávky. Ta zásuvka na narazniku je luxusni :)
škoda superb
ex WRX 2008
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Petře dík Obrázek

Ještě jsem zapomněl vložit videolink, jak se to krásně sklápí. :-)

Samozřejmě ten konektor v nárazníku má krásnej bonus v tom, že je to 12V vytaženejch ven z auta, použitelnejch pro jakejkoliv jinej účel, ale protože je to vedený přímo z baterky, tak je to použitelný třeba taky pro nabíjení baterky.
Jediná pakárna je, že je to další věc v nárazníku a až ho budu chtít zrekonstruovat, což potřebuju, tak bude víc práce ho odmontovat a zase namontovat. :-)
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

ses blazen ... parada ,,,,| (*_^) |,,,,
škoda superb
ex WRX 2008
yeti
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od yeti »

Máš to hezký. Jak řešíš STK?
Subaru Legacy wagon 2.0 R 121kW "sociál" MY06
Subaru Forester SF 90kW MY98
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Příspěvek od námořník »

Super Tome 👍
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

hamoun píše: sob čer 15, 2024 12:03 pm predsedo ... kazdy, kdo te tu sleduje, stejne skonci v tom chlastacim vlaknu ... tam je sance se jeste chytit :-D
(*_^) |,,,, :-D

A samozřejmě Tome - neskutečná práce! A velký respekt k Tvé vůli a především k Tvým zádům. Vím co říkám. ;-)
Škoda Fabia Combi (2004)
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Mas to fakt vymakany! ,,,,| (*_^) |,,,,
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Děkuji. Petře záda jsou v cajku, jako nikdy před tím. To pravidelný posilování je znát. :-) Když jsem před 10 lety začal chodit na preveci na urologii, tak mi urolog každej rok říkal, že mám povolený tříslo a udělá se mi tam kýla. Co mám barák, tak mi to neříká, páč se to zatáhlo. Lopata je prostě zdraví prospěšný nástroj. :-) Zpevňuje záda i břicho. :-)

yeti stk na čem ? Na vleku ? To je vlek postavenej na rozměry v papírech. Takže neřeším.
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

VDC píše: sob čer 15, 2024 4:05 pm Děkuji. Petře záda jsou v cajku, jako nikdy před tím. To pravidelný posilování je znát. :-) Když jsem před 10 lety začal chodit na preveci na urologii, tak mi urolog každej rok říkal, že mám povolený tříslo a udělá se mi tam kýla. Co mám barák, tak mi to neříká, páč se to zatáhlo. Lopata je prostě zdraví prospěšný nástroj. :-) Zpevňuje záda i břicho. :-)
(*_^) |,,,,
Škoda Fabia Combi (2004)
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Příspěvek od námořník »

😂😂😂👍
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
yeti
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od yeti »

VDC píše: sob čer 15, 2024 4:05 pm
yeti stk na čem ? Na vleku ? To je vlek postavenej na rozměry v papírech. Takže neřeším.
Sorry, debata byla o šutrech, myslel jsem vlek. Já jsem byl u nás svědkem jak vyhodili z STK dědka, kterej tam měl držák na úly. Včelař. Nikde nic netrčelo, nevadilo. Jen ve vlaku měl zkrátka doma udělanou drobnou vestavbičku. Tak mě jen zaujal ten zvedák.
Subaru Legacy wagon 2.0 R 121kW "sociál" MY06
Subaru Forester SF 90kW MY98
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“