Kdo nebo co vám nadzvedlo mandle?

Odpovědět
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Re: Kdo nebo co vám nadzvedlo mandle?

Příspěvek od Tapan »

@skuby a tím budeme obhajovat, že po odvodu DPH (dejme tomu za barák) je v pohodě ještě zaplatit daň z nemovitosti...

@HonzaCZ Že se nějaká daň dá vydržet není samo o sobě důvod ji mít. S poslední větou souhlas, ale obávám se, že to není bug, ale feature :⁠-⁠(
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

@Tapan Žijeme v zemi, kde jsme daně vydržet povinni, co naděláš. 🤣 Možná existují lepší systémy. Třeba někomu víc vyhovuje, když jednou za čas přijede frajer v toyotě s kulometem na korbě, ty mu půjčíš manželku a on ti za to nezapálí barák. 🤣🤣🤣
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

@HonzaCZ přesně, a nic mezitím neexistuje. Ty jsi byl na nějakým školení komunikačních dovedností u Chorcheho? :⁠-⁠)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Jj, učím se rychle. Mám své vzory. 🤣

Ty máš vypnutý zobrazování emotikon nebo jsem jich dal jenom málo? 😁
SOLCtech
clay
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Michal Šprachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od clay »

Ono nastavení daní není vůbec jednoduché a u nás teprve ne.
Spravedlivé - dle mne - jsou jen daně spotřební a do nich počítám pochopitelně i DPH.
Jsi-li chudý, kupuješ levné a málo - tudíž platíš malé daně / máš-li štěstí a jsi pracovitý, tak si toho koupíš více a kvalitnějšího a vyšší daně Tě tak nebolí. A výhoda tyto daně musí platit i Ti co jen projíždějí a turistují.
No jo, ale pokud soubor spotřebních daní přesáhne nějakou míru, tak všichni budou jezdit nakupovat jinam. Či se pídit po pašovaném.

poznám k důchodům - u nás se z nich nic neodvádí na rozdíl od Německa, kde jsou zdaněné - sice méně než mzda ale přece.
Sny se mají plnit.....Subaru bez kompromisů !!!
Subaru Outback H6 3,6 2010
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

No nevím z čeho mají důchody v Německu (jestli to jsou nějaké investiční fondy, ...), ale u nás když je důchod placen ze státního, tak danit ho moc smysl nemá :-)
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
clay
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od clay »

Proč ne, vždyť soudružka Maláčová zdůvodňovala, že je potřeba přidat více peněz státním zaměstnancům, aby se zvýšil výběr daní >:-&
Tak proč nedanit důchody? >>:-@@
Logika věci je stejná - tedy stejně zvrácená. ,,|,, (>_<) ,,|,,
zhor
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Standa H.

Příspěvek od zhor »

spm píše: stř kvě 15, 2024 12:14 pm No nevím z čeho mají důchody v Německu (jestli to jsou nějaké investiční fondy, ...), ale u nás když je důchod placen ze státního, tak danit ho moc smysl nemá :-)
Ale když ho zdaníš,tak sice reálně bude nižší,ale nesnížíš ho fyzicky (vyplácíš pořád stejný velký důchod). A ještě víc vybereš na daních... samé plusy. To se pak líp marketingově prodává.
Subaru Impreza WRX STi 221kW 2008
Subaru Impreza GG WRX EJ205 165kW 2003
Volvo V70 D5 120kW 2002
ex - Subaru Impreza GG EJ201 92kW 2001
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Ja jsem spis pres tu matematiku. Uplne stejny vysledek vznikne tim, kdyz se jim ten důchod snizi a neni treba zavadet dan :-DDD (Tim nerikam ze se ma neco snizovat, jenom ze matematicky je fakt putna jestli z jedne hromady vezmu mene nebo vice a část vratim)

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od Cheza »

clay píše: stř kvě 15, 2024 12:11 pm poznám k důchodům - u nás se z nich nic neodvádí na rozdíl od Německa, kde jsou zdaněné - sice méně než mzda ale přece.
Menší oprava, důchody jsou osvobozené "jen" do cca 56 tis., nad tuto částku se už daní, což se tedy vetšiny důchodců stejně netýká :-)
Subaru Impreza WRX MY 2008
clay
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od clay »

No ani mne se to týkat nebude :-DDD
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od spm »

Cheza píše: stř kvě 15, 2024 12:45 pm Menší oprava, důchody jsou osvobozené "jen" do cca 56 tis., nad tuto částku se už daní, což se tedy vetšiny důchodců stejně netýká :-)
Takového důchodu se dá nějak dosáhnout? :-D Jestli se nepletu, tak odvody na sociální, alespoň u zaměstnanců, jsou zastropovány nějakým maximem, takže po dosažení určité mzdy už odvody dále nestoupají, tudíž ten základ pro vyměření důchodu už nestoupá a tahle výše důchodu nevyjde ani při tom maximu, ne? :-D
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od Cheza »

Evidentně dá :-D
https://www.e15.cz/domaci/duchodce-milo ... em-1394605

Ale jinak jsem se s tím setkal jen u důchodců, kteří berou zároveň českou a nějakou zahraniční rentu.
Subaru Impreza WRX MY 2008
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

spm píše: stř kvě 15, 2024 12:44 pm Ja jsem spis pres tu matematiku. Uplne stejny vysledek vznikne tim, kdyz se jim ten důchod snizi a neni treba zavadet dan :-DDD (Tim nerikam ze se ma neco snizovat, jenom ze matematicky je fakt putna jestli z jedne hromady vezmu mene nebo vice a část vratim)

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk
Já myslím, že právě vzhledem ke složitosti toho systému, a toho, že to pravděpodobně ani není jedna hromada, to nebude tak jednoduchý. 😁 Někomu se třeba může hodit, že toho teče víc tam a pak něco zase zpátky. Ostatně něco takového psal už zhor. 🙂
SOLCtech
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Cheza píše: úte kvě 14, 2024 10:25 pm Jsi úplně vedle s těmi obcemi. Obce mají nově možnost dát místní koeficient 0,5, tzn. Daň snížit o polovinu, ale nevím o žádné obci, která by to udělala, takže všechny jen využili navýšení sazeb
Proč bych měl být mimo, naopak jsi mimo ty, s tím co jsi z mého příspěvku vyčetl, aneb uchopil jsi to ze svého pohledu, já o tomhle vůbec nepsal.
Já psal o tom, že obce můžou napařit daň násobně vyšší a ony si přitom v drtivé většině daň navýšili o "pár drobných", které člověk ani nepostřehne, samozřejmě jak už jsem psal určitě ne úplně všechny takto stejně málo.
A tvé vyjádření mírně řečeno pokulhává i ohledně nesolidárností obcí, že přeci mohli díky alibistické novele vlády obce tuto daň snížit. To by jako měli obce najednou mít méně prostředků na údržbu obecního majetku, rozvoj obce, služeb pro občany atd ??? No co teprve potom v této době, inflace nedávno rekordní a stále není u konce, už jen protože i třeba 3% z větší částky, nedávno tak brutálně zvýšené o inflaci jsou meziročně nepoměrně větší, než dřív z oné částky? To by ty obce musely mít nějaký vydatný Katarský vrt- nadsázka.
Možná se i v tomto najdou vyjímky, ale to teda dost pochybuji, hledat to nebudu, stejně to budou v obou výše zmiňovaných příkladech spíše vyjímky.
Jinak se hned někteří zbytečně čertíte, tu přeci nikdo nebečí, ani si nestěžuje, je to jen věc názoru, teď na tuto daň, stejně jako vy jste spokojeni, tak někdo tolik už být nemusí, tj přeci normální, tedy mělo by být :-)
Jsem někde četl, dřív už, že se jeden rok vybralo na téhle dani 6 miliard a samotný výběr stál jednu miliardu, to mě teda vadí, komu ne ??? Nevím jak je to teď, nedělám si ale iluze, vůbec ne. Mě vadí, že vybrat prachy od každého lehce dohledatelného plátce, který se navíc bránit nebude a ani reálně nemůže, umí každý blb, ale opravdu hospodařit tj už těžšší disciplína, dokázat vybírat daně optimálně i u velkých hráčů, třeba nadnárodních, jak tu nakousl Honza, no víme jak to dopadlo minule třeba u bank, totální naivita, nebo záměr? 8() :-D raději končím, to jsme už jinde a co teprve udělat něco pro opravdový rozvoj, posun země 8() :-) utopie, že, tak něco vyberem, spoustu toho poserem a jedeme dál. Beru to tak jak to je, nebečím, ale nevím proč bych to neměl napsat, či chválit za každou cenu, nebo si něco za každou cenu namlouvat.
Opavdu mě nejde o ty navýšené peníze, naštěstí nejsem v situaci kdy bych měl problém zaplatit. Samozřejmě, radši bych je dal když už tak obci, tak aspoň hospodaří povětšinou přehledněji, logicky jo. I když je to dle mě zcela zbytečné a když už se tu začly řešit daně, zatížení celkové, tak tj teprve téma, z toho si každý může vykousnout co chce, co se hodí, třeba, že jsou u nás jak tu bylo psáno jedny z nejnižších daní nemovitostí v evropě, či v EU. Pak je třeba porovnávat ale úplně, úplně vše, to všichni víme, ostatně takhle se vždy ohání politici, když obhajují, chtějí něco změnit = zdražit, vykousnou si potřebné z onoho koláče, tím zdeformují vše ostatní, to víte přeci taky všichni.
A končím, další téma, kterému se budu snažit vyhýbat :-|
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Žvanírna“