Palivové dřevo a vše kolem něj
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Míla
Re: Palivové dřevo a vše kolem něj
krasa, to bude vyvonena komurka zase
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Tak mám celkově tak 10 metrů loženého štípaného, jak říkáš ála 30 cm max, to už by jsi i ty chvillku vystačil a to ještě metrovky mnou štípané, ale ty mě neber, to je na horší časy
Mílo, jj, jj voní to opravdu nádherně uvnitř dřevníku, dobrý postřeh takhle na dálku
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Ti rakouští sedláci jsou taky pěkné dřeva....umí....
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný. Já jsem taky v sobotu doplňoval zásoby. Přivezl jsem si v pátek zase asi tak 20-25 palet. Primárně jsem je nepřivezl na palivo. 6 bylo takovejch těch jakoeurovek. Ty jsem schoval na lešení, jen jsem je seříznul podélně na jedno pole. Pár laťovek jsem rozebral na prkna a asi 10 jednorázovek jsem nechal jako desky, tedy odpáčil jsem spodní prkna a špalíky a zaříznul jsem hřebíky.
A už na místě nakládky jsem rozebral klece, který byly z těch jednorázovek udělaný a z těch jsem přivezl třeba 30 dvoumetrovejch prken. Krásný dříví, to jsem proložil a přikryl.
Ale přesto se z toho nějaký palivo vygenerovalo.
V podstatě mám zásoby dřeva doplněný na příští zimu, což mi dělá radost, když nedávno zima skončila.
A už na místě nakládky jsem rozebral klece, který byly z těch jednorázovek udělaný a z těch jsem přivezl třeba 30 dvoumetrovejch prken. Krásný dříví, to jsem proložil a přikryl.
Ale přesto se z toho nějaký palivo vygenerovalo.
V podstatě mám zásoby dřeva doplněný na příští zimu, což mi dělá radost, když nedávno zima skončila.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
První den dovolené jsem zase ukusoval...., zbývá mi poslední dubový mohykán a pár menších kousků. Ty smrky už nějak našvihám. Zatím se mi tam usalašily osiska, jsou dotěrné, budu je muset uvést do stavu: bez domova
A nechal jsem si dovézt 3 balíky odřezků, ty jsou taky dobré, rychle proschnou a můžu je mít pro jistotu....
Stará husq61 stále řeže, fiskarska x27 pěkně ščípe, Číňan vozí....
A nechal jsem si dovézt 3 balíky odřezků, ty jsou taky dobré, rychle proschnou a můžu je mít pro jistotu....
Stará husq61 stále řeže, fiskarska x27 pěkně ščípe, Číňan vozí....
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
-
- Člen_SubaruFanClubu
Susede, tak ti holiday zase začal, začla Velká závist Neleníš a jdeš hned na to, vidím ti až do duše, radši hned zkraje, ať máš pak víc času na výlety, na relax a případně na pivčo se šímou
Osiny, vosy, no předevčírem mě to pěkně požralo, vše možné, hmyz polétavý jakýkoliv, bodalo to jak frontě...a pak jak seču křoviňákem, tak najednou teda hooodně pichlavá bolest v rameni, jak když tě něco opravdu kousne, ale fest a vidím něco velkého ode mě odlétat, sršeň. Polito octem, dělal jsem dál, pak jsem si vzal prášek na alergii, pro jistotu, nemít mé ženy nemám ho...taky nějaký čpavek či co na těch ix píchanců, nic jiného nebylo, jen tato vodička na píchance, já je předtím vůbec necítil, při práci ne.
No rameno červené, ale krom jisté bolesti, nic co by se nedalo vydržet, nic víc, naštěstí ne, krom pár dalších bodanců a taky opravdu maxi fleku na stehnu, ale to bylo nekecám postupně slévajíc se v jedno přes půl stehna, nevím od čeho, svině malé, nenažrané... Tak jsem to řádně zalil svijánkama a jednu mini štamprličku osobní slivovice jsem raději spáchal, kázeň musí být, tj to hlavní a taky mě to pěkně utlumilo tu mírnou bolest sedativa jsou dobrá záležitost
Edit: naštěstí nejsem alergik a co víc, nelezou na mě klíšťata, ale vůbec teda, 3x ťukám na dřevo. Měl jsem v životě snad jedno jediné klíště a to kdysi dávno v dětství, na táboře. Můžu lozit vysokou trávou, sekat trávu vysokou, cokoliv a zatím nic. Včera mě soused viděl ve vysoké trávě sekat křoviňákem, jen v kraťasích a nátělníku, říkal, co klíšťata, bacha na ně, já říkám, na sviňu nelezou (Jinak s křoviňákem jsem zásadně v montérkách, ale byl tak neuvěřitelný hic a skleník, že jsem to prostě nedal jinak)
Sorry za OT.
Jsi mě susede připomněl, že mě čeká taky ještě pár polínek naštípat, leží v našem lesíčku tu pod námi, tvrdé dřevo, nemůžu se k tomu pořád dostat, tj furt něco.
Osiny, vosy, no předevčírem mě to pěkně požralo, vše možné, hmyz polétavý jakýkoliv, bodalo to jak frontě...a pak jak seču křoviňákem, tak najednou teda hooodně pichlavá bolest v rameni, jak když tě něco opravdu kousne, ale fest a vidím něco velkého ode mě odlétat, sršeň. Polito octem, dělal jsem dál, pak jsem si vzal prášek na alergii, pro jistotu, nemít mé ženy nemám ho...taky nějaký čpavek či co na těch ix píchanců, nic jiného nebylo, jen tato vodička na píchance, já je předtím vůbec necítil, při práci ne.
No rameno červené, ale krom jisté bolesti, nic co by se nedalo vydržet, nic víc, naštěstí ne, krom pár dalších bodanců a taky opravdu maxi fleku na stehnu, ale to bylo nekecám postupně slévajíc se v jedno přes půl stehna, nevím od čeho, svině malé, nenažrané... Tak jsem to řádně zalil svijánkama a jednu mini štamprličku osobní slivovice jsem raději spáchal, kázeň musí být, tj to hlavní a taky mě to pěkně utlumilo tu mírnou bolest sedativa jsou dobrá záležitost
Edit: naštěstí nejsem alergik a co víc, nelezou na mě klíšťata, ale vůbec teda, 3x ťukám na dřevo. Měl jsem v životě snad jedno jediné klíště a to kdysi dávno v dětství, na táboře. Můžu lozit vysokou trávou, sekat trávu vysokou, cokoliv a zatím nic. Včera mě soused viděl ve vysoké trávě sekat křoviňákem, jen v kraťasích a nátělníku, říkal, co klíšťata, bacha na ně, já říkám, na sviňu nelezou (Jinak s křoviňákem jsem zásadně v montérkách, ale byl tak neuvěřitelný hic a skleník, že jsem to prostě nedal jinak)
Sorry za OT.
Jsi mě susede připomněl, že mě čeká taky ještě pár polínek naštípat, leží v našem lesíčku tu pod námi, tvrdé dřevo, nemůžu se k tomu pořád dostat, tj furt něco.
Forester 2.0 SG 2002
- VDC
- Předseda klubu
- Kontaktovat uživatele:
Šímo ještě, že nejsi alergik !!
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Míla
@Šaman pekne!
@sima
@sima
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
jsem uz zapomnel, co psal Šima večer a po reakci předsedy jsem si říkal, jestli jsem nezaspal nějakou pikantní historku na seníku ... tak jsem se vrátil číst zpět .. a nic . .no ...
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
-
- Člen_SubaruFanClubu
Ono záleží na materiálu v seníku přiloženém...když je hodně kvalitní, přejdou i notného alergika rázem veškeré příznaky
Edit: dnes jsem jel kolem dřeva Šamanovo a nekecal, je tam, jen dřevozpracujíc Šaman nikde, jen jeho Sasanka korejská byla přítomna, zjevně zahálka se tu dnes na pasekách rozmohla, já si taky jen hrál s vozíkem a traktorem
Edit: dnes jsem jel kolem dřeva Šamanovo a nekecal, je tam, jen dřevozpracujíc Šaman nikde, jen jeho Sasanka korejská byla přítomna, zjevně zahálka se tu dnes na pasekách rozmohla, já si taky jen hrál s vozíkem a traktorem
Forester 2.0 SG 2002
- Metuzalem
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Milan P.
Šaman jinde vyvrací tvůj omyl
Já taky (mimořádně) přispěju do tohoto vlákna, likvidovali jsme uschlou břízu.
Nejdřív chlapík s plošinou pracoval a já jen čuměl:
A pak, když už bylo rozkrájeno a poklizíno, tak jely holky za odměnu na projížďku:
Zbytek osazenstva byl na rybách.
BTW, dneska jsem si od vlaku přivezl vnoučka, takže momentálně jich u nás tráví prázdniny 5. Všichni s označením "Návrat nežádoucí" nebo co, aspoň to tak vypadá, protože pořád ještě neznáme termín jejich odjezdu
A mě čeká štípání té břízy
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
- VDC
- Předseda klubu
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná akce
@Metuzalém: Děkuji za empatii
Jinak, ta plošina je nádherná věc. Tu bych chtěl doma místo žebříku a ležení, to by se mi krááásně dělalo zateplení. ….
Obdivuju aj ty borce na rizikové kácení. Já umím v porostu oběsit i “švrláka” tj: smrka do 30 cm v průměru…
Jinak, ta plošina je nádherná věc. Tu bych chtěl doma místo žebříku a ležení, to by se mi krááásně dělalo zateplení. ….
Obdivuju aj ty borce na rizikové kácení. Já umím v porostu oběsit i “švrláka” tj: smrka do 30 cm v průměru…
-
- Vášnivý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Takže ta plechová garáž na a traktůrek byla dražší než ten borec s plošinou? Jinak asi nebyl duvod to risknout složit na cestu rovnou
Rozumím té akci, škoda stodoly, kdyby to nevyšlo, taky už mívám respekt k větší hmotě než jsem sám
Rozumím té akci, škoda stodoly, kdyby to nevyšlo, taky už mívám respekt k větší hmotě než jsem sám
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010