O počítačích a věcech okolo...
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: O počítačích a věcech okolo...
Ono je to snad spíš do vtipů... https://www.root.cz/zpravicky/kanada-za ... adezim-aut
Snad abych si pomalu už začal zapékat pilníky do buchet, než mě zavřou
Snad abych si pomalu už začal zapékat pilníky do buchet, než mě zavřou
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
To asi jo no.
Jinak útok na rolling-code taky neni nijak složitej, a kdo chce, zjistí jak.
Zakážou Flipper, objeví se 5 dalších nových zařízení...
Jediný co Flipper dokázal je vměstnat do krabičky velikosti tamagochi spoustu "užitečnejch" nástrojů, který jdou jednoduše použít
Napadlo je zakázat krádeže aut? Oh wait.
Jinak útok na rolling-code taky neni nijak složitej, a kdo chce, zjistí jak.
Zakážou Flipper, objeví se 5 dalších nových zařízení...
Jediný co Flipper dokázal je vměstnat do krabičky velikosti tamagochi spoustu "užitečnejch" nástrojů, který jdou jednoduše použít
Napadlo je zakázat krádeže aut? Oh wait.
Subaru Outback '04 BP 3.0H6 180 kW <vlákno zde>
BMW E61 550 '06 4.8 V8 270 kW, LPG <vlákno zde>
ex Subaru Forester '05 SG 2.0 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo '00 1.8 I4 85 kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140 kW
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
Nezkoumal jsem do detailu, ale tipnul bych si, že rolling code podobně jako třeba HOTP bude generovat kódy z nějakého tajného seedu a počtu iterací zmáčknutí (fun fact, kundaj třeba rolling code má a flipper s výchozim firmwarem to i rozpozná, takže je vidět které tlačítko bylo zmáčknuto a kolikátý event to byl). Takže co se týče zabezpečení, bude potřeba chytnout více než jeden signál a pak bude záležet na tom jak moc dlouhý ten seed byl, aby šel cracknout...
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
Rolling code (než crackovat seed) je daleko jednodušší odchytit tak, že příjímáš a zároveň rušíš. Takže chytíš kód, auto ho nevidí. Co udělá uživatel? Zkusí to znova. Chytíš druhej kód, rušíš, přehraješ první. Auto udělá co uživatel chtěl, ale ty máš v záloze jeden kód navíc. Tak nějak ve zkratce.
Každopádně ale pointa je, že to je zas jen nástroj, žejo... kdo chce, cestu najde..
Každopádně ale pointa je, že to je zas jen nástroj, žejo... kdo chce, cestu najde..
My sme do firmy objednali 2* Flipper, ale este sa mi poriadne do ruk nedostal.
Si to taky budu muset objednat, než to zakážou. Kde to roste?
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
Jako teoreticky jo, prakticky tam nějaké trhliny budou... jednak v tom zarušeném prostředí kolikrát zjistíš, že jsi rád, že vůbec něco chytíš, ikdyž to sám aktivně nerušíš. Takže dvakrát chytit kód při vzájemném rušení chce už trochu štěstí. Druhá drobná překážka bude, že jestli je to udělané alespoň trochu s mozkem, tak do té hashovací funkce bude vstupovat i to tlačítko, které zmáčkneš. Tedy pokud čekáš někde na parkovišti v nákupáku, tak si takhle odchytíš kód na zamknutí auta, který ale typicky úplně moc nechceš. U těch, co odcházejí, sice stejně chytíš odemykací kód, jenže ti ti zase s tím autem teď odjedou... a až z něj vystoupí, tak ho zamknout, čímž se to zase inkrementuje a ten chycený kód ti přestane fungovat. Takže úplně praktické to není
Větší úspěch podle mě zaznamenáš s tím, když si ve foodcourtu počkáš na někoho, kdo si odběhne pro jídlo a nechá klíčky na stole; pak to stačí namačkat a jít hledat než dojí
Větší úspěch podle mě zaznamenáš s tím, když si ve foodcourtu počkáš na někoho, kdo si odběhne pro jídlo a nechá klíčky na stole; pak to stačí namačkat a jít hledat než dojí
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
Normálně tady klikneš buy now https://flipperzero.one/
Ale tak ty stejně jen odchytíš kód na odemknutí auta, ne? Max. tak ještě na deaktivaci alarmu.
Ale pokud s tím chci odjet, tak musím ještě umět obejít immo a odemknout volant.
Řekl bych, že cihla mi udělá stejnou práci jak tahle krabička
Ale pokud s tím chci odjet, tak musím ještě umět obejít immo a odemknout volant.
Řekl bych, že cihla mi udělá stejnou práci jak tahle krabička
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
To ano. Nicméně volant se prý dá zlomit násilím a hromada dnešních pekáčů asi půjde nastartovat přes diagnostiku Nicméně nemusí jít jenom o to kradení aut... stačí úplně vybrat z něj věci. Pokud to budeš dělat někde v tom nákupáku, tak s cihlou budeš dost nápadný, kdežto tohohle si nikdo nevšimne
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
Různý auta různě. Osobně to vyzkoušený nemam samozřejmě, ale když jsem viděl na tohle téma nějaký konference z hackerfestů, tak někdy máš samostatný řady na každou funkci/tlačítko, někdy máš společnou řadu pro všechny funkce, někdy tu informaci (odemyk/zamyk) máš hashovanou a někdy ne...
Pokud chceš někomu sebrat auto takhle sofistikovaně, tak asi i víš, kde bydlí, a dojdeš si pro to auto v noci.
Pokud chceš jen vykrást auto, asi si nebudeš pořizovat flipper, ale spíš tu cihlu.
Nakonec, ano někdy je jednodušší kus trubky nebo ta cihla... ať už na majitele nebo okýnko auta
Pokud chceš někomu sebrat auto takhle sofistikovaně, tak asi i víš, kde bydlí, a dojdeš si pro to auto v noci.
Pokud chceš jen vykrást auto, asi si nebudeš pořizovat flipper, ale spíš tu cihlu.
Nakonec, ano někdy je jednodušší kus trubky nebo ta cihla... ať už na majitele nebo okýnko auta
A dostanu k tomu i ten duhovej UTP?
A má smysl nějaký z těch ofiko příslušenství? Myslím zejména dev board nebo proto board.
SOLCtech
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
Boardy zatim nemám, tak nevim já mám na tom silikonovou šprcku. A asi bych si koupil fólii na display, pač za tu jsem ušetřil a už ho mám škráblej
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
Dnes se mi dostala do pazourů 13" verze tohohle notebooku: https://frame.work/ a musim teda říct, že jsem z toho byl poměrně hodně nadšený.
Ta 13" verze má display s poměrně atypickým poměrem stran 3:2. Reálně je teda stejně široká jako můj 14" ThinkPad, ale výrazně kratší (ale zároveň s vyšším rozlišením - 2256x1504px). A je značně tenčí (přesto, že má fyzické sloty na RAM) a lehčí.
Naklikat u výrobce to jde s 64GB RAM. Tenhle kus byl koupenej bez paměti a do toho pak nacpaný 2ks 48GB modulů z Alzy. Fungovalo to
Celý vtip jinak je, že je to modulární, oficálně rozebíratelný a zpětně kompatibilní. Takže třeba ty starší modely jdou upgradovat na aktuální hardware tím, že se akorát koupí nová deska s procesorem a vymění se v tom. Portová konektivita je na tom jinak řešená modulama, které se vybírají při nákupu. Modul má na vnitřním portu USB-C konektor a na vnějším něco - aktuálně v nabídce USB A nebo C konektor, HDMI, display port, čtečka SD karet nebo ethernetová síťovka. Tím, že je to uvnitř USB-C, tak ty moduly jdou i normálně vyndavat a měnit za běhu. Velikostně je to menší než krabička od sirek, takže v zásadě taky lepší varianta, než sebou tahat port replikátor jako jabkaři
Má to potom i pár dalších zajímavých věcí. Například hardwarové vypínače na kameru a mikrofon (proč tohle nedělají ostatní výrobci... hlavně že všude dávají blbou krytku na kameru ). Mechanicky to vypadalo i docela hodně hezky zpracované. Majitel si stěžuje akorát na touchpad. Ten mi za tu chvilku přišel... no, úžasný nějak není, ale přijde mi tak standardně na hovno jako skoro na všech noteboocích )
Ta 13" verze má display s poměrně atypickým poměrem stran 3:2. Reálně je teda stejně široká jako můj 14" ThinkPad, ale výrazně kratší (ale zároveň s vyšším rozlišením - 2256x1504px). A je značně tenčí (přesto, že má fyzické sloty na RAM) a lehčí.
Naklikat u výrobce to jde s 64GB RAM. Tenhle kus byl koupenej bez paměti a do toho pak nacpaný 2ks 48GB modulů z Alzy. Fungovalo to
Celý vtip jinak je, že je to modulární, oficálně rozebíratelný a zpětně kompatibilní. Takže třeba ty starší modely jdou upgradovat na aktuální hardware tím, že se akorát koupí nová deska s procesorem a vymění se v tom. Portová konektivita je na tom jinak řešená modulama, které se vybírají při nákupu. Modul má na vnitřním portu USB-C konektor a na vnějším něco - aktuálně v nabídce USB A nebo C konektor, HDMI, display port, čtečka SD karet nebo ethernetová síťovka. Tím, že je to uvnitř USB-C, tak ty moduly jdou i normálně vyndavat a měnit za běhu. Velikostně je to menší než krabička od sirek, takže v zásadě taky lepší varianta, než sebou tahat port replikátor jako jabkaři
Má to potom i pár dalších zajímavých věcí. Například hardwarové vypínače na kameru a mikrofon (proč tohle nedělají ostatní výrobci... hlavně že všude dávají blbou krytku na kameru ). Mechanicky to vypadalo i docela hodně hezky zpracované. Majitel si stěžuje akorát na touchpad. Ten mi za tu chvilku přišel... no, úžasný nějak není, ale přijde mi tak standardně na hovno jako skoro na všech noteboocích )
- puschpull
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Püschel
- Kontaktovat uživatele:
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)