Zuzko tj foto postřeh

tož nejsi blondýna, jinak by jsi pištěla!
Dane, opět nádherné fotky, smekám.
Míra, co to vlastně je, nechce se mě už pravda přemýšlet.
My dnes byli na špacíru okolo chalupy, dojel švára se svým božím a všemi milovaným Lokim, konečně! Tolik radosti a srandy s tím tvorem opět bylo...neskutečný dobračisko pes, skvělá povaha a teda švára ho má vycepovaného luxusně!!! Ten poslouchá jak hodinky, i když už to švára při druhém psu tolik nepřeháněl a pes má tu jistou důležitou svobodu, jednoduše je vše vyvážené, tak akorát, aby byli oba spolu spokojeni a žili si štastně. Loki z něj nespustí oči, když jdeme lesem, vyběhne vpřed, ale vždy po pár metrech se zastaví a ohlédne se, kolikrát se vrátí ke švárovi jde s ním doslova u nohy, sám od sebe, fakt závislák totální
Loki má rok a měsíc, je to kus psa, krásně stavěný, s nádherným kukučem a moc chytrý, to ani není možné, jak ti psi umí naslouchat a rozumí lidské řeči, intonaci a hned se dle toho zachovají

samozřejmě má spousty, spousty průserů, co ten vše už zdemoloval a nejhorší je, když mají noční na zahradě s jeho kámoškou, divopsem huňatým a obrovským, to dokážou teda věci, celou noc řádí, něco vždy přijde k úhonu a ráno někde zalezou a dělají že nic, my tu nejsme, jak typické.
Švára třeba přijde domů, koukne na zahradu, co se tam zas stalo, jestli jo nebo ne a když jo, tak už ví, pes nikde...jen ucho trčí z boudy, jak se tam krčí, nebo si jen tak leží na stole pod pergolou, natáhlý jak je dlouhý a široký, fakt bomba pohled
No bylo by toho opravdu moc, těch historek, já se chtěl se vším podělit, je to fakt kopec srandy a příběhů, ale nedávám to, to by bylo na dlouho a patří do spíš do vlákna miláčků. Máme ho moc, moc rádi, je to opravdu miláček.
Šíleně miluje aport, létající talíř!!! Ale až tak, že jakmile ho švára vezme do ruky, tak kdyby Lokimu člověk dával uzené, tak ho jen očichá, ale odvrátí hlavu a zpět upřeně hledí na onen božský talíř

dnes na špacíru ověřeno. A má lov talíře už tak vychytaný, že i na ix desítek metrů ho za sprintu sleduje a pak jej dokáže chytit do tlamy, i ve větru, v kopci, kdykoliv kdekoliv a to furt dokolečka dokola, on by se i uhnal, musíme toho pak nechat.
Když jsem dovezl šváru domů, tak jsme šli do jeho garáže, jestli se tam časem vleze můj vozík...a pak jsem vyšli ven a totálně zmrtvený Loki usnul na zemi v garáži, během pár vteřin a neměl se k odchodu, měl toho plné psí zuby, ale to je dobře, zítra nebude zlobit, má načerpáno hodně zážitku a hodně vysílen bude.
Taková procházka s pejsanem tak krásně ubíhá (mám to v živé paměti, ještě když jsme měli našeho nej nej nej šarpeje Maxíka) a je úplně jiná, zábavnější, je to opravdu jiné, samozřejmě když je pes poslušný a přiměřeně závislý na majiteli, že ho nemusíte tahat na vodítku ani v lese, těch pár km uběhlo opravdu jak nic, kopce nekopce, švára se psem ušel dnes 20 km a do pěkných hrbů převýšení teda, jinak každý den těch 10 km musí být tak či tak. Ona ta procházka uběhne taky v neposlední řadě velice rychle i s mým neskutečným švárou, on je doslova jak Pepin z filmu Postřižiny, mluví a mluví, hubu nezavře ani při jídle ani při výšlapu kdy sotva všichni popadáme dech, má to po jejich mámě...

navíc má vždy spousty neuvěřitelných historek a hlavně vše líčí neskutečně vtipně a živě, doslova to zněj dříská...když kolikrát přichází k naší chalupě a zře mě, tak začne: tak jsem švagře tady, prý jsi nějaký marod...joo on to o sobě ví

ale přesto když jsem mu to dnes řekl, že hubu nezastavil celou tu tůru, tak jen řekl, vždyť já vůbec nemluvil!!!

no jeho přítelkyně to je to samé, ti dva když k nám dojdou, tak nemáš šanci pomalu něco říct, ti se našli a jak krásně se našli
Tak tu dávám pár netříděných fotek z dnešního špacíru, jsme tam my s Díťou a Lokim, švára s námi a okolní kopce, taky v dáli je vidět naše chalupa, na 15 fotce nazumované je to ta chalupa nejvíc uprostřed fotky, ta chalupa s hnědou střechou...dnes bylo docela pěkně a hlavně i teplo, i když zimu bych teda v tomto období bral radši, ale co už.
Jo a taky jsem našel krásný strom, jen pár desítek metrů od naší chalupy a já o něm dosud neměl tucha! Moje žena hned, jééé, tam na něj musím vylézt, ten je nádherný a jak uviděla žebřík na něm, tak o to větší radost
Byl to dnes krásný, krásně prožitý den, někdy se to tak nějak fajn sejde, konstelace všeho dobrého, takové zdánlivě obyč věci, které člověka neskutečně nabijí do dalších dní a života samého, opravdu jo, cítím-e se moc fajn, fajn, fajn.
https://www.rajce.idnes.cz/sima33/album ... -10-2-2024