Lyže, boty, lyžování
- gerda
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Michal Gerych
Re: Lyže, boty, lyžování
Díky @Šamane, po 15 hod bych si měl jet pro tyto délky 190 cm Asi zlatá střední cesta zase
https://www.sporten.cz/cz/produkty/24-perun-pro
Tak asi těsně vedle, mají myslím šupinky
https://www.sporten.cz/cz/produkty/119-perun-mge
Vyznat se v různých běžkách je trochu oříšek
https://www.sporten.cz/cz/produkty/bezecke-lyze
Co je nordic cruising?
https://www.sporten.cz/cz/produkty/beze ... e-cruising
https://www.sporten.cz/cz/produkty/24-perun-pro
Tak asi těsně vedle, mají myslím šupinky
https://www.sporten.cz/cz/produkty/119-perun-mge
Vyznat se v různých běžkách je trochu oříšek
https://www.sporten.cz/cz/produkty/bezecke-lyze
Co je nordic cruising?
https://www.sporten.cz/cz/produkty/beze ... e-cruising
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.
Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Hmmm, 51 tak to budeš blízko k žiletkám....hladká skluznice, to Ti aj trošku pojede, stopu nebudeš prznit, ale budeš muset mazat:-) ale aspoň se u toho dost pobavíš.
Peruny jsem v ruce měl, vůbec nevypadají zle. Bacha, sporteny nebývají v setu s vázáním, tak se to někdy prodraží.
Ale asi to bude fajn volba.
Já už mám první jízdu na hladkých prknech za sebou a vzhledem k podmínkám jsem si to užil....
Peruny jsem v ruce měl, vůbec nevypadají zle. Bacha, sporteny nebývají v setu s vázáním, tak se to někdy prodraží.
Ale asi to bude fajn volba.
Já už mám první jízdu na hladkých prknech za sebou a vzhledem k podmínkám jsem si to užil....
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Jó, Tys doplnil....
Podle merkeťáků a lajfstajlistů nutně potřebuješ:
Běžky na skate
Běžky na klasiku, výkonnostní
Běžky ba turistiku, trošku širší
Běžky na freestyle, široké
A všechny modely ještě v provedení s pásem
Jo, je to rozhodování... protože já šupiny nechcu a hladké prkna mám, tak bych chtěl klasiku s pásy a Fischer má dvojici (twinvskin) a líbí se mi to víc než u sportenu a atomicu.
Pár lidí zde už psalo, že fišer=dobrá volba
Podle merkeťáků a lajfstajlistů nutně potřebuješ:
Běžky na skate
Běžky na klasiku, výkonnostní
Běžky ba turistiku, trošku širší
Běžky na freestyle, široké
A všechny modely ještě v provedení s pásem
Jo, je to rozhodování... protože já šupiny nechcu a hladké prkna mám, tak bych chtěl klasiku s pásy a Fischer má dvojici (twinvskin) a líbí se mi to víc než u sportenu a atomicu.
Pár lidí zde už psalo, že fišer=dobrá volba
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- gerda
- Závislý uživatel
Sry, průběžně jsem doplňoval
Pánovi jsem vysvětlil, co chci a jaké využití, tak to mám i:
- s vázáním,
- botami s kloubem či jak se tomu nadává,
- a hůlkami na utažení přes palec a odepínáním.
Už se těším, až je prubnu Ptal se, jestli sundávací pásy (asi ty PRO), ale prý na neupravenější terén jsou lepší šupiny, že se tak neničí
Pánovi jsem vysvětlil, co chci a jaké využití, tak to mám i:
- s vázáním,
- botami s kloubem či jak se tomu nadává,
- a hůlkami na utažení přes palec a odepínáním.
Už se těším, až je prubnu Ptal se, jestli sundávací pásy (asi ty PRO), ale prý na neupravenější terén jsou lepší šupiny, že se tak neničí
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.
Tak který model prkének sis nakonec odnesl, Michale? I model bot mne zajímá, taky bych rád vyšší s oporou kotníků. Piš, su zvědavý jak ženská
Ahoj, jen aby řeč nestála přidám svůj pohled na věc.
Já nejprve vybral boty.
- Existují totiž 2 základní druhy vázání (SNS, NNN) a výrobci bot a lyží obvykle používají jen jeden. Tudíž si vybereš lyže na které jde dát jen jedno z nich a na toto vázání neseženeš boty co ti budou sedět. Boty jsem vybíral podle toho jakým stylem chci jezdit. Klasika, skate, kombi, ...
Vybral jsem si lyže až pak.
- A to tak, že jsem si nejdříve půjčil a vyzkoušel jak turistické tak závodní lyže. A pak jsem sháněl to co jsem si vybral a co mi vyhovuje.
PS: back country lyže, turistické lyže a lyže s různými chlupy a mohéry nebo šupinami nejedou. Resp. jsou vždy pomalejší než kvalitní hladké lyže dobře namazané. Ale zato stoupají skoro na všech površích. Teď mluvím o klasice. Lyže na skate jsou nejrychlejší ze všech a i bruslení jako styl je výrazně rychlejší.
Výběr je vždy kombinace potřeby a možností a chuti Držím palce při výběru a ať tě běhání hlavně baví.
PS: teď čtu ještě jednou ty příspěvky tak doplním:
- existují i boty na klasiku bez koubu s vyztuženým kotníkem (Rossignol)
- hůlky s odepínáním poutek od hůlek je moc fajn fíčura, nicméně pozor, existují různé velikosti poutek (S, M, L), doporučuji vyzkoučet v rukacivívh na běžky
Já nejprve vybral boty.
- Existují totiž 2 základní druhy vázání (SNS, NNN) a výrobci bot a lyží obvykle používají jen jeden. Tudíž si vybereš lyže na které jde dát jen jedno z nich a na toto vázání neseženeš boty co ti budou sedět. Boty jsem vybíral podle toho jakým stylem chci jezdit. Klasika, skate, kombi, ...
Vybral jsem si lyže až pak.
- A to tak, že jsem si nejdříve půjčil a vyzkoušel jak turistické tak závodní lyže. A pak jsem sháněl to co jsem si vybral a co mi vyhovuje.
PS: back country lyže, turistické lyže a lyže s různými chlupy a mohéry nebo šupinami nejedou. Resp. jsou vždy pomalejší než kvalitní hladké lyže dobře namazané. Ale zato stoupají skoro na všech površích. Teď mluvím o klasice. Lyže na skate jsou nejrychlejší ze všech a i bruslení jako styl je výrazně rychlejší.
Výběr je vždy kombinace potřeby a možností a chuti Držím palce při výběru a ať tě běhání hlavně baví.
PS: teď čtu ještě jednou ty příspěvky tak doplním:
- existují i boty na klasiku bez koubu s vyztuženým kotníkem (Rossignol)
- hůlky s odepínáním poutek od hůlek je moc fajn fíčura, nicméně pozor, existují různé velikosti poutek (S, M, L), doporučuji vyzkoučet v rukacivívh na běžky
Tak tento model jsem taky zaznamenal. Boty nejdřív
Když jsem se teď zajímal, tak aspoň u nás ve východní Áziji je SNS mrtvá platforma. Vázání jsem skoro neviděl a výběr bot žalostný.
Já mám SNS na svých současných rossignolech a salomon vázání + boty (víc než 15 let staré) běžky už jsou “prošláplé” a boty naprd, proto chci apgrejt
Na NNN je toho mraky k sehnání a tak si myslím, že i boty nebudou problém. U Fischerů se dá s tím vázáním pohnout a upravit těžiště, zas něco navíc. Ještě uvažuju o Sportenu a o Atomicu, ale zatím se mi nejvíc líbí ten TwinSkin, je pěkně zafrézovaný do skluznice a prý i dobře funkční.
Když jsem se teď zajímal, tak aspoň u nás ve východní Áziji je SNS mrtvá platforma. Vázání jsem skoro neviděl a výběr bot žalostný.
Já mám SNS na svých současných rossignolech a salomon vázání + boty (víc než 15 let staré) běžky už jsou “prošláplé” a boty naprd, proto chci apgrejt
Na NNN je toho mraky k sehnání a tak si myslím, že i boty nebudou problém. U Fischerů se dá s tím vázáním pohnout a upravit těžiště, zas něco navíc. Ještě uvažuju o Sportenu a o Atomicu, ale zatím se mi nejvíc líbí ten TwinSkin, je pěkně zafrézovaný do skluznice a prý i dobře funkční.
- gerda
- Závislý uživatel
No, upresnim snad dneska Pan mel vcera po 15 hod volat a zatim doted nevolal Ale urcite to jsou Peruny (Sporten) a myslim supinky - MgE verze.
Boty jsme zkousel klasicke a s nejakym kloubem (Alpina T5 vs T15 asi) a sedeli mi vice s tim kloubem (T15), protoze kotnik byl pevnejsi a moje kotniky mi asi podekuji
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Když bude trochu ledovata stopa, tak ti jsou šupiny naprd.
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
- námořník
- Místopředseda klubu
Jinak délku podle váhy, každej model to bude mít jiný.
- námořník
- Místopředseda klubu
Hůlky doporučuji Haakon. Česká firma, poměr cena výkon neskutečnej. Sám mám Master 2.0 a max spokojenest.
https://www.haakonsport.cz/
https://www.haakonsport.cz/
- gerda
- Závislý uživatel
Diky za tip na hulky, ale uz jsem nejake koupil
Kdyz bude ledovata stopa, vyslapnu si holt vedle dalsi. A kdyz ani to nepujde, tak vlastne asi ani nebudu nikam vyrazet nebo nazuji brusle
Kdyz bude ledovata stopa, vyslapnu si holt vedle dalsi. A kdyz ani to nepujde, tak vlastne asi ani nebudu nikam vyrazet nebo nazuji brusle
- gerda
- Závislý uživatel
Jj, to se musi podle tabulek k jednotlivym modelum. Protoze cim sirsi bezky, tim staci kratsi, co jsem zatim vypozoroval
- námořník
- Místopředseda klubu
Pravidlo bych tam žádný nehledal, neboť záleží na konstrukcí a pouzitejch materiálech, což může mít každý výrobce jinak. Prostě tabulky
- námořník
- Místopředseda klubu
Ledová znamená ujetá. Šupiny ti budou dobře fungovat jenom na čerstvým sněhu. A to se ti často nepoštěstí.