Naše malé prohry

Odpovědět
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Re: Naše malé prohry

Příspěvek od hamoun »

@bushman1 dobré rozhodnutí .. :)
škoda superb
ex WRX 2008
bushman1
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od bushman1 »

Šaman píše: ned pro 03, 2023 9:20 am Tak to je napytel normálně a v zimě je to ještě větší oser!
A ta elektroinstalace se umoudřila, nebo i tam zůstaly škody?
Tak ať se vám to rychle podaří zafixovat.
Rozvaděč pro celý dům byl vyplavený skrz zeď, tak jsme ho vysušili horkovzdušnou lampou. Akorát proudový chránič měl v sobě vodu, tak jsme ho radši vyměnili za nový. Jinak elektrika už jede.
Subaru WRX STI 2.5 2012
viewtopic.php?f=39&t=7756
Mini Cooper Clubman S ALL4 2.0 2016
Skoda Octavia IV 1.5 2021
Mazda MX5 NA 1.8 1995
BMW 330i E46 2000
Ex Subaru Legacy 2.5 2008
https://www.instagram.com/fova.bushman/
gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

@bushmane, tak at fungujete normalne co nejdriv. Hlavne v tomto pocasi.

Tatka dela spravu nemovitosti a rika, ze nejcasteji toto zpusobuji rohacky nebo hadicky na WC. Pritom takova blbost.. 🤔

Ale pripadne existuje zarizeni, ktere pres ridici jednotku a zonovy ventil na zaklade prutoku pres vodomer (jsou 3 moznosti jako urcity pocet l/s, nebo m3/h nebo jakasi 3, ted z hlavy nevim) vyhodnoti unik a uzavre zonovy ventil, pripadne muze upozornit pres SMS. Sice to stoji par tisic, ale ve vysledku asi usetri vic, nez porizovaci cenu tohoto zarizeni 😉
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Bushmane soucítím s vámi, tohle nechce nikdo, to jsou ty černé scénáře skrz blbý ventilek, hadičku... pozitivní je, že to budeš mít odteď v cajku víc než většina nás ostatních. Jinak díky za tipy na kvalitní ventily! Taky jsem vždy řešil co tam dát, co vybrat, čeho se chytit.
Mám na chalupě hlavní a jediný uzávěr vody pod linkou, trubky zalité v betonu...klasický kulový ventil. Musí tam být moc moc let, tipují tak 15 -20, kdy se tahalo nové vedení od studny samospádem. Zatím funguje, je pohyblivý, uzavírá dobře- drží, když odjíždíme vždy je zavírám. Vyměnit jej nebude jen klik cvak a je to, musel bych nejspíš částečně rozbít beton a tomu se zatím bráním...Tenhle kulovy ventil je ještě kvalitní, aspoň tedy dle všeho to tak vypadá. Doma mě už odešly tři ventily, dva ne staré kuláče, nepohyblivost, přitom jsem jej občas projel a taky jeden nedržel, další "křidélkovy" nepohyblivý...no bylo toho už víc, šmejd na šmejd.
Tak ať máte doma už jen sucho.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

Jenze paradoxne podle me vydrzi stejny ventil o dost Vice, kdyz se pouziva, nez kdyz se nepouziva. A kdo z vas min. 1x za rok uzavre a otevre vsechny ventily, co mate doma? :)
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Já a to dokonce každý týden 🙂 máme takový zvyk jak odjíždíme z domu na více dní. No vidíš a přesto kuláč zatuhl tak, že nešel ve finále úplně uzavřít, pak už jsem s ním téměř ani nepohl a to prosím na pitné vodě, ale jasné ani to není záruka něčeho.
Forester 2.0 SG 2002
seatik
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Vašek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seatik »

bushman1 píše: ned pro 03, 2023 10:16 am Ty je prodáváš? To bych se u tebe mohl zastavit a nakoupit na výměnu pro celý dům. A možná i hadičky.
Ahoj, prodávám, klidně se zastav jestli jezdíš okolo. Jinak roháčky Schell seženeš nejlevněji v Hornbachu, mají je tuším kolem 100.- Mají tu výhodu vůči ostatním, že obsahují tukové pouzdro skrz který projede dotěsňovací těsnění a vždy se promaže každým zavřením. Jinak k vodoměru doporučuji jako hlavní uzávěr myjavskou klasiku K-83T . , vřetenový ventil, u kterého kdykoli vyměníš při poruše hřídelku , typ K-293T .
Tyhle jsou dle mě nejlepší ventily co můžeš dát, ale jako designová věc to teda není. Flexi hadičky stačí klidně obyčejné, jen dodrž lhůtu do 10 let a moc se neohýbat v ostrých úhlech a kontrolovat, zda do nich nezatéká třeba skrz otvor v umyvadle pod baterií.
A kdo máte u wc kombi bílé plastové hadičky , tak ty vyměnte hned zítra, protože už déle se neprodávají a po určitém věku je rozlámáte jako špejli.
Subaru Forester 2.5 XT MY 2007
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
martinant
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Martin Antoš

Příspěvek od martinant »

No vida. Užitečný rady pro většinu z nás. Díky.
Odesláno z rozežranýho jabka.

Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,2l/100km
Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96. ex
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

To teda jo. Jen mě nešlo dohledat tu výměnnou hřídelku...?
K hajzlíku mám doma v paneláku pletené, ocelové, na chalupě myslím stále plast, teď ani jistě nevím, ale beztak jo, tam je zas otázka menšího možného namrznutí vody, když tam déle nejsme, ale zatím se nikdy nestalo, tak asi teda taky vyměním.
Forester 2.0 SG 2002
seatik
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Vašek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seatik »

Subaru Forester 2.5 XT MY 2007
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Díky, ukládám si.
Forester 2.0 SG 2002
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

tak poprve prispeju i za sebe...

den blbec teda, ale vyvrcholil, kdyz jsem se u zakaznika chystal k odjezdu a priletela mi na whatsapp od Lucky zprava ze Ben sezral pul baleni Toffife co dostaly decka vcera...

okamzite jsem googlil, kolik tam ty cokolady tak muze bejt - moc ne, ale karamel, nugat - no proste jsem urychlil odchod a letel domu, bafl psa a vyrazil na veterinu, protoze to spachal uz dobre pred dvema hodinama, takze uz nebyla moc sance, aby to jeste vyblil

a vyrazil jsem tak, ze mi to u brany ujelo a Shogunem jsem celne vzal sloupek - nic velkyho, na praskliny nedoslo, jen mala bulka na spodni hrane narazniku - vlastne mu nic neni, ovsem sloupek o takovym stesti mluvit nemuze >:-&

dojel jsem na veterinu, tam do nej napalili injekci, ktera mela navodit zvraceni behem par minut - no nic, takze dostal prasky, nejaky spesl konzervy, probiotika, ja vyplazl dva litry a mazal natankovat, protoze jsem dneska "vytah" pul nadrze :-DDD >:-&

takze ho Lucka ted naladovala cim bylo predepsano, je teda min akcni nez obvykle (to je zase celkem pozitivni :-D) a zatim co tohle datluju, tak na me celkem spokojene cumi, tak snad ok...

chtel jsem jeste zajet na dilnu a zkusit vyuzit tak nejak tvarovy pameti toho narazniku a srovnat to horkovzduchem, ale ono to prakticky neni znat, navic pri tom rozdilu teplot by to mohlo napachat vic skody nez uzitku, takze jediny co zbyva k reseni je ten krivej sloupek

ale si se hnul celej v ty podmaceny zemi, alespon doufam...
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Tak to diky bohu dopadlo jeste pomerne dobre. Ted jenom doufat ze to pejsek "rozdejcha" a nepobleje vam v noci celej byt. :-) Nas blbej kocour to umi paradne, kdyz sezere kus plastiku, nebo podobne. :-DDD
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Příspěvek od námořník »

@Tsakabaru já vím, že by psi čokoládu neměli, ale myslíš že by se mu něco stalo?
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
marzi
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Jméno a příjmení: martin

Příspěvek od marzi »

to mi připomnělo, pred par lety, když tý naší lagotce bylo asi pul roku, tak večer začala zvracet takovou divnou bílou hmotu a byla cela jako koule. usoudili jsme, že něco sežrala. Ale co, je to domací pes, byl podzim, večer, tma a protože tenkrát sousedi stavěli, tak jsem s baterkou prolejzal mezi plotem a tujema, jestli nějaka montážní pěna nebo něco podobnýho a nic.
Až pak manželka zjistila, že z asi kila těsta, ktery nechala někde na topeni kynout zbyla jenom miska a pulka nakousany utěrky. Ta mala krava, tenkrát mohla vážit tak +- 7 kilo sežrala cely to kynouci těsto. Zkratim to, přežila celkem v pohodě.
Subaru Outback 2.0D MY 2008 prodáno
Subaru Legacy kombi 2,5GT MY 2010 prodáno
Subaru Impreza WRX STi MY 2006
BMW 330 Ci cabrio MY 2001
MB GLC 43 AMG MY 2018
Jaguar XK8 MY 1998
Porsche 911 Carerra S MY 2009
Odpovědět

Zpět na „Žvanírna“